Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)
Nemusite se hned rozcilovat - klidecek, pohodicka a bude lepe.. diky za reakce
Želva??? Do 20ti litrů??? OMG!!! Leda ta vápenitá, co se dává do želvárií na úpravu vody, nebo si v hračkářství kupte gumovou....
To jste liní číct nebo co?? Do takhle malých akvárek je několik vhodných rybek, pak by tam šel rak nebo šnek, když vás teda jako krevetky neberou... a nebo si do toho nasypte barevné skleněné kamínky a můžete to mít jako zajímavou dekoraci, v ložnici...
Není to malé pokud tam máš jako já Živorodku trpasličí.
Co dát do týhle velikosti akvária se tu a v tomto vlákně omylá pořád kokola. Stačí si to jen pročíst
Ahoj,
chtěl bych se s Vámi poradit co byste do mého 20litrového dosavadního akvária nově umístili - v příštím týdnu se rybičky budou stěhovat do zbrusu nového a většího...
A tak si lámeme s přítelkyní hlavu co do něj... krevetky nás moc neberou - napadla nás nějaká želva ( želvička.. ) či něco podobného... nejlépe třeba i oku lahodícího - poputuje do ložnice ( nejspíše
) díky...
Starší reakce
0 13.01.2010 09:49 sejnatko – Re: zoo
juj, já teda taky nemám zrovna největší akváritum jen 60l. Ale 12 litrů je opravdu maloučko. K tomu si vezmi že ti část objemu zabere štěrk a květiny. To bych si pořídila max. 1 samečka a 1 samičku pavích oček a oni by se ti krásně rozmnožili a donutili by tě si pořídit větší akvárium
Kdyby můj největší Ancík byl v takové louží, tak se tam ani jednou neotočí. A kdyby sebou dvakrát mrskl, tak jak to umí, byl by na suchu.
Je to jako chovat krokodýli ve vaně.
Budou!
Nebudou lepší tři čtyři pancéřníčci Corydoras habrosus nebo Corydoras hastatus?
0 11.01.2010 13:56 Lukáš – 20l aqa a 1 ancistrus
Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli by do 20l aqa byl vhodny 1 ancistusek, zadne dalsi rybky by tam nebyly.pouze rostlinky a nejaky filtr.
diky Lukáš
Starší reakce
Jiro na chatu se ti to snazilo vysvetlit kvantum lidi. Hejno znamená víc než pár! Do takto malých akvárií je nejlepší nedávat ryby vůbec
A když tak minimum. Dyt vy tam chcete mít ryb víc než já měl ve 100l ...
2 ani 4 neni hejno...je tu takova zalozka s nazvem "Ryby" tak se tam zkus mrknout
A co říkáte na toto: 3 paví oka 4 neonky 2 fantomi červení 2 ancitrusi 25l akvárko ??? prosím o odpověď a předem říkám že se plánuji zbavit těch pavích ok
Jestli dáš toto všechno do 20l akvárka, tak už stačí jen uvařit a zamíchat.
DO takto malécho akvárka bych dal maximálně několik pavích oček z ryb zmiňovaných a ty krevetky.
Tak přidám ještě jednu inspiraci:
www.minifische.de.
Jinak ten časopis od "filipsiho" je č. 3.
Zustal bych u pouze jednoho druhu rybek (inspiraci hledej traba na
www.vivarium.cz ryby do miniakva (+ konzultace s atlasem), nebo v pdf casopise Akvarium na
www.akva.sk (uz nevim, ktere cislo, clanek rybky do miniakvarii) + pripadne krevetky k tomu.
Z druhu, co mas vybrane, bych tam nedal ani jeden.
0 07.01.2010 15:54 Skorica tam budou jako sardynky.
0 07.01.2010 15:53 Aky111 – Jsou tyto rybičky to pravé do 20l akvária ?
Ahoj
prosím vás potřebuji vědět jestli se tyto akvarijní ryby : 6 neonek obecných, 3 paví očka-živorodky duhové, 3 cichlidky ramirezovi + Ostaní- 2 Krevetka Caridina cantonensis var. Crystal Red hodí do 20l akvária a nesní se navzájem ? Předem díky za odpovědi
Starší reakce
Ten bonsajík je super, nechat obrůst jávou, honem do Baumaxu jestli tam nemají nějaký ten kmínek v zásychu
0 16.12.2009 23:35 Lin – Re: Dreamdiver
nevím, jestli mi sem půjde odkaz, ale tohle mě úplně dostalo
http://www.aquascapingworld.com/gallery/images/1/1_Syrah_Large.jpg
nejsem tak dobrá, ani nebudu a krevetkám by se to asi moc nelíbílo
no, dokud nejsou, můžu experimentovat
0 16.12.2009 19:53 Fritol Můžu si do 20l akva dát pár čichavcú zakrslých??
0 16.12.2009 16:34 Skorica OK.
0 16.12.2009 16:29 Skorica Sli by dat ke krevetkam galaxky?
0 16.12.2009 09:16 Lin – Re: paia
díky, díky, díky
předěláváme postupně tři místnosti, takže to místo hned nebude.
přesně takhle jsme přenášeli větší akva, nesmí se chvátat, pak to jde
nadch mě aquascaping, tak než budou rybičky, můžu si hrát
ono to bude stejně trvat delší dobu, než se dostanu po krevetky, neb tady v okolí prostě nejsou. a o razborkách radši nemluvím
na otíky jsem koukal v Hornbachu u Pet Centeru a je to taky jeden z mých favoritů na rybky ke krevetkám.
Klidně ho založ, ale bez ryb a alespoň nějaké základní filtrování. Až to budeš potřebovat přenést, tak si vypustíš vodu do kýblu, kytky to chvíli bez vody přežijí a akvárku se při přenosu snad taky nic nestane, když budeš opatrná.
Místo bych udělal hned a hned založil
Já bych se radši deprimovala pohledem na suché akva, než pak na prasklé akva
. Ono přenášet ho s pískem, nějakou tou vodou, ... není to pravé ořechové.
0 15.12.2009 22:14 Lin díky vám všem za rady
dotaz už není aktuální. miniakva nebude
neplánovaný sled událostí mi vnutil novou padesátku
zatím na něj není vhodné místo, ale ono se udělá.
dobře, zas mám otázky. můžu dočasně "zajíždět" bez techniky? myslím tím jen štěrk, rostliny, popřípadě jednu, dvě rybky a jen část vody (aby se dalo přenést, až se uvolní místo)?
suché akva je deprimující.
Já mám ve 20l s krevetami dva otocincluse (krunýřovec jednopruhý), jsou to moc milé rybky. Mně se vůbec neschovávají, pořád šmejdí po akva, luxují sklo, listy na dně..už si zvykli i na malé tabletky co občas dám krevetám. Nutno podotknout, že při tahanici o žrádlo mají krevetky navrch
Případně bych doporučil micro razbory (klasika). Já se rozhodoval zda otíky nebo razborky - ale protože jsem dříve sehnal otíky, bylo rozhodnuto.
0 12.12.2009 21:03 Lin – Re: Sid
nevím proč, ale po těžko dostupných rybkách nějak netoužím. přesto mě těší každý váš návrh i popis. člověk se má pořád, co učit ;o)
a když už jsme u toho, otec má už delší dobu akva bez rybek a vypadá to, že by je tam zas rád měl.
má asi 35l, zatím jen s ampulárkou. samozřejmě výběr je čistě na něm (nejspíš betu), přesto bych se chtěla informovat, co by se hodilo k beťákovi do takové litráže? nenáročné a běžně dostupné (jak jinak)
Aha! Tak to nebylo na mě...
Já už se těšil, že jste uviděla krásu těch živorodek svítivých na první pohled.
Ale jak píše Bluedream - minirasborky vypadají taky dost dobře a jsou mezi nimi takové, kterým se ani vylíhlá krevetka do tlamky nevejde!
0 12.12.2009 20:56 Lin – Re: bluedream
barmská je nádherná, díky moc
ještě to nastuduji, času dost. ráda se podívám i na další
Pokud se ptáte mě, pak odpověď zní - nemám. (Resp. mám, ale zájemců je vícero.
)
Dnes jsem na ostravské burze viděl formózky (Heterandria formosa). V době, kdy jsem tyto rybky choval, ještě svět o sladkovodních krevetkách nevěděl...
Ale pokud se dobře pamatuji, jsou to rybky velmi mírné a jako společníky ke krevetkám bych si je uměl představit.
Ovšem vždycky bude existovat riziko, že se krevetky nepřemnoží tam, kde budou rybky, kterým se vejdou do tlamky...
Proto je také v podobných případech nutné poskytnout krevekám dostatek úkrytů, aby byly zajištěny alespoň nějaké přírůstky. (K "velkovýrobě" krevetek je lepší žádné rybky nepřidávat.)
0 12.12.2009 20:52 Lin – Re: Sid
no, tak ta mě moc neuzajala, ani nevím, jestli by se tu vůbec dala sehnat
o množení mi moc nejde, spíš, aby se neposvačili dospělí.
asi není tak lehké najít vhodnou (hodnou)
Nebo nějaké malé razborky.
0 12.12.2009 20:46 Lin – Re: Sid
mrknu na ní
Zkuste něco méně obvyklého.
Já mám s krevetkami živorodku svítivou (Poeciliopsis prolifica)a množí se spokojeně jak krevetky, tak rybky.
Ačkoli to tak podle fotky ve zdejším atlasu nevypadá, (málo rostlin = otevřený prostor), jde o rybku poměrně atraktivní. Její černý pruh na boku skutečně při "správném" dopadu světla "svítí"...
0 12.12.2009 20:39 Lin mrknu na ně
A co samečky endlerek
?
Nádrž by měla být zajetá jako pro rybky, čili NO2 prostá
Mezi nejběžnější patří krevetky red cherry
Rybek, které je nepovažují za krmivo je celá řada, snadným řešením je dát k nim pár samečků pavích oček.
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45561x