Mečovka - rozmnožování, odchov

ja mam mecunku cervenu no a tevidim nikde ten cierny znak .. no ale plna je dost poradte
Starší reakce
Naděláte s mečovkama

Na tu se stačí jen hezky podívat, a množí se jak blbá

))
těhotná je určitě, možná už porodila ani sis toho nevšiml

Ony velmi pravděpodobně rodí, ale jestli je máš ve společném akváriu tak si ty nově narozené dají hned ke svačině.
tema je rozmnožovanie ryb tak mam otazku mam cca 40 mečuniek cca 7 samcov a ostatne samice mam ich od jedneho kamoša a boli to fakt krasne kusky a mali plne kotne bruška občas som pod ne videl aj plavať ale len možno 5 mladych a viac nie tak a teraz am proble s tym samice nerodia a nevidno ani vobec aby sa saci činili a tancovali pred nimi neviete prečo?
Starší reakce
Pokusim se ho nejak pekne vyfotit a dodam

Chtělo by to fotku - specielně pro provokatéra!

Gratuluji tem,co byli nazoru,ze je to samec..Opravdu je to veliky,zdatky samecek...

Děkuji...

to záleží na stavu peněženky a hlavně na dostupnosti krmiva.
vločky a sušené dafnie (nebo daphnie?) mám doma, pro cokoliv dalšího bych musela takřka 20km tam a 20km zpátky a to se mi kvůli očkům a mečovkám nechtělo.
nevím, jak rychle rostou, nebo by měli růst, ale vypadají dobře

Co bude lepší???Koupit krmivo nebo je krmit rozdrobenými vločkami???
to je dobry napad

Skusim to
Vločkové krmení se dá dobře "propasírovat" přes takové to umělohmotné sítko na čaj...

Od mala krmím živím cyclopem a rostou daleko lépe než po suchým.Serou přikrmuji.
rybicky.net/rady/mecovka-zelena
ji jim daval prachove krmivo (v nouzy drceny vlocky) a kdyz povyrostli tak mrazeny patentky, hezky je nechat na jemnym situ roztat proplachnout a pomalu davkovat pinzetou jen to co hned sezerou, az budou mit plny briska tak prestat, protoze jsou furt pri chuti a prezrali by se....
já ty vločky promnu mezi prsty, jako, když něco solíš
Všechny firmy mají krmení pro potěr

Já jsem pro potěr používal krmivo od Sery myslím že to byl Mikron..
přiměřené velikosti potěru

Narodili se mi malé mečovky...vylovila jsem je z Akvárka a dala do nádoby...a ted,jak je mám krmit???Mám jim dát normální krmivo???
Starší reakce
jestli máš i samečka, tak jednou určitě :o)
Aha,ale po nějakém čase bude rodit???
tak malé v sobě určitě má, ale nemyslím, že bude hned tak rodit.

Tak doufám,že už to půjde...Je podobná jako na tom pravém obrázku...
já ti pak do PM pošlu návod s obrázkem jak sem ten obrázek máš nahrát..
Tak zkusím se ještě podívat...jestli nenajdu nějakou podobnou fotku...

no tak to by měla být, ten samec už s tím nic nenadělá

, ale bez foto nejde říct určitě

Tak to nevím,ale má velké břicho a zaním černou skvrnu...,,Samec u ní pořád plave a pusou jako kdybyby pusinkoval to břicho´´
Prosím je tahle mečovka těhotná???
No tady je to krasne videt ale na tich mich mrchach to vazne poznat neni

Kazdopadne kulata je i po ranu,co je na lacno.Pokrmeni se trochu jeste zvetsi.Nekdy bych rekla ze za chvili bouchne a to nijak neprekrmuji ...

Pokud je takováhle, třeba dva dny vyhladovělá, tak by mohla brzy rodit, ale taky může být jen dobře živená a mladé porodí za dva týdny.

Posílám foto březí mečovky s oran. zbarvením,předem se omlouvám za kvalitu fotky.Jde vidět i skvrna u řitního otvoru.

Během zejtřka sem dam foto,ted už je zhaslí AQ. Zatim..............

Jo urco dej fotku,rada se podivam

Ahojky,mám v AQ březí samičku, mečovku,která je v oran. zbarvení a u ní jde daná černá skvrna u řit. otvoru pěkně vidět. Počítám,že za pár týdnů,možná týden budou mladý. Pokud chceš,dám sem foto. Pavel

Chtělo to víc zblízka nafotit , i tak usuzuji na vyvíjejícího se samce , asi má víc samičích genů - hormonů a černá forma je zpravidla mohutnějšího těla , než je běžné u červených mečovek.
Sám mám černé delty a i u jiných chovů , ať lyrovitých , nebo standartních jako je na obrázku jsem se mohl o této skutečnosti vícekrát přesvědčit.

A tady mladý sameček, takzvaně pozdního typu, mečík mu teprve roste. Samci mečovek se dělí na ranné a pozdní. Pozdní samci jsou větší a robutsnější, v potomstvu pozdních samců je víc samiček. Naopak potomstvo ranných smaců má přavahu samečků.
Osobně jsem to neověřoval, nepočítám kolik je samců, samic, samce dávám sežrat drápatkám.

Tady je fotka dospělého samce mečovky, červená forma.
Vím, že tyhle rybky máte narozdíl de mne po ruce. Já se jimi zabýval pár let, ale už to je nějakých 25 let zpátky...

Počkáme, uvidíme.

no přece to čekání

Tyjo,tak ja nevim co si mam vybrat

Jsem přišel před chvílí z rybárny, kde jich plave několik tisíc a tak si fakt dovolím nesouhlasit. V této velikosti je stavba těla daná uspořádáním vnitřních orgánů v břiše a naopak tohle umí samice lépe než samci

...Na to má opravdu moc velké břicho...
Právě takto se dokážou "narvat" dospívající samci, které ještě nezajímají samice.

Přidat reakci
1 ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46423x