Mečovka - rozmnožování, odchov
0 23.03.2012 21:43 Veronika – Mečovka - těhotná nebo ne?
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestly se samici udělá černý puntík hned po oplodnění,nebo po čase?Máme jednu samičku a má větší bříško,tak by mě zajímalo,jestly je tak přežraná a nebo v očekávání.Děkuji předem moc za odpovědi
Jasně, takže porodila změnou vody...to opravdu vypadá na předčasný porod nevyvinutých mláďat a ty zárodky hned chytí plíseň
0 21.03.2012 14:28 ales – ssss
mam je asi 2 tydny tak si koupím samce ona byla těhotná asi už ve zverimexu
Předčasný porod - nejspíš...
Rozmazaná fotka s dvěma samičkama. Co tím básník chtěl říct?
Z těchto fotek jde poznat akorát, že to jsou dvě samičky. Od oplodnění je to asi 4 týdny
0 21.03.2012 14:19 ales – ssss
zoidik děkuji v jakém časovém rozmezí můžou mít mladé?
0 21.03.2012 14:16 ales – sss
Obalené něčím bílým. To en netuším. Monžá předčasný porod? LiborSprysl by odpověděl lépe. Jinak odchováš tak, že v té porodničce je budeš krmit nejlépe artemií, nebudou společně s dospělou matkou, často měnit vodu aby byla čerstvá.
0 21.03.2012 14:09 alesss – ssssss
ahoj jak mám odchovat malé mečovky mě se v akvárku objevili takové malé obalené něčím bílým a mrtvé rybky nevíte co se jim stalo poraďte
Sameček má mečík, proto to jsou mečovky. Když to jsou prťata tak to nepoznáš. V porodničce je dobré pár rostlin, byť by to byly jenom mechy a nějaký filtr aspoň bublifuk a topení
0 21.03.2012 14:04 ales – sss
dobrý den jsem začínající jedné narostlo břicho a nevěděl jsem jestli je těhotná po čase porodila malé rybičky obalené něčím bílým a byli mrtvé .jak mám tedy zařídit porodničku a jak poznám samičku a samečka děkuji za odpověď
swopman napsal: Včera jsem odlovil samici a do hodiny jsem napočítal cca 40 mladejch, dneska úspěšně zopakováno s druhou, takže zbývají ještě dvě v hlavním akvárku a bude to :o) opravdu stačí vystihnout správnej okamžik, odlovit, v odchovně zvýšit teplotu, nechat porodit, odlovit zpět, mladý vypustit z porodničky do nádrže a ládovat tam další břichatici
S tou teplotou bych byl velmi opatrný...prudké změny vyvolávají předčasné porody. Teplota, parametry vody, ale třeba i zběsilé odlovování s blížícím se porodem, vede k velkému stresu. Živorodky většinou nerodí hodinu, dvě, ale také třeba dva dny. Prudkými změnami dojde velmi často k uvolnění ještě neživotaschopných zárodků a k předčasnemu porodu!
To je pravda
Já už je taky neodlovuji, protože bych je neměl kam dávat. Jsou to mrchy množivý
Aspoň mají čas od času čerstvé krmení
Tahle mi rodí pravidelně. Za chvíli ji to asi rozerve
Ještě že většinou jsou mladé požrané a přežije jich max 5 z každého vrhu a dospělosti se dožijí tak dva. To by mi za chvíli nestačilo ani to 4500 litrové jezírko na zahradě
Ta je slušně napěchovaná
Nechce se mi ji odlovovat, tak ji nechám ve velkým.
Tak každou chvíli to začne
0 18.03.2012 20:35 Lenka Prosím Vám mám červenou mečovku která čeká malinký nevíte jak dlouho to u nich trvá než se jim narodí? děkuji
Starší reakce
Ahoj niki . najeď si tady na druhou stránku a jsou tam dvě fotky oplodněné mečovky.Tak pokud ta tvoje má taky ten černý flek u zadecku tak je v tom
0 07.03.2012 17:10 niki mám oranžovou mečovku skvrnitou jak u ní mám poznat jestli je oplodněná? prosím odpovězte
1 04.03.2012 20:01 Mirushe super děkuji už jsem moudřejší, doufám že malé budou v pohodě, díky ještě jednou ;)
Pro údržbu akvária a jeho udržování v čistotě je při odchovu lepší tzv. holé dno, nebo-li bez štěrku, ale jde to i sním, jenom je třeba nepodceňovat pravidelný odkalování. U toho holýho dna je výhoda toho, že ten bordýlek a jeho množství je okamžitě vidět a lépe se tak reaguje na jeho případnou potřebu odsátí.
0 04.03.2012 19:57 Mirushe áha dobře, no najíst dostavají často malé dávky, tkajim to bude měnit i tu vodu, a ještě dotaz musí nebo i nemusí mít v akvárku štěrk?
Ať už je to co je na fotce cokoliv, tak měnit vodu u mladejch mečovek to bude nutnost, stejně tak jako dostatek krmení. Na to aby ryby rostly potřebují být v dobrým prostředí a vydatně krmený, jinak dochází k úhynům a nezřídka je to právě díky tomu nedostetčnýmu krmení. Několikrát denně menší dávka, dno udržovat v čistotě pravidelným odkalováním a vodu měnit i několikrát týdně, na to bych se zaměřil.
0 04.03.2012 19:50 Mirushe a nebo je poslat do věčných lovišť, teda do věčných řek?
0 04.03.2012 19:39 Mirushe no asik jo, ale já nevím jestli na to pustit filtr, protože mám jen velký a to mi ty malé vcucne, nebo jim komplet vyměnit vodičku
Vypadá to jak nějaká plíseň
tak to nevím
nemuže to byt plísen?
0 04.03.2012 19:30 Mirushe no na té fotce je to u těch černých spojů, vypadá to jako čerstvě napadlý sníh :( co to je prosím?
dej sem foto
Starší reakce
0 01.03.2012 16:33 Mirushe děkuji za odpověĎi
me se jich rodi 30-50 jak kdy
0 01.03.2012 16:26 Mirushe no tak snad jsem ji nevytáhla příliš brzy, matka je velka cca 3,5 až 4 cm
Záleží na velikosti matky, může jich mít i 150
jj jedno by stoho alspn meli mít
0 01.03.2012 16:23 Mirushe a ještě jeden amatersky dotaz kolik se jich tak může narodit? já jich vidím tak 10
0 01.03.2012 16:22 Mirushe – to spajk
moooc děkuji, půjdu to koupit, jsou správné
mlady krm až 7krat dene ale v menším množstvi...ja krmim sera vipan baby,sera micron,tetramin-baby.všechny tyto krmiva jsou dobra dobře mi potom rostou rybky doporučuji
0 01.03.2012 16:17 Mirushe – narodily se mečovky
zdravím, dneska se nám narodily mečovky, mám je v porodničce, matku jsem dala do akvárka, co ty malé tak jedí? a jak často? prosím pomoc
Přichází jaro, co víc k tomu dodat
Ti moje to dělaj taky. Buď chtěl samičku donitit rodit aby si pošmákli, nebo chtěj dělat to co většinou dělá kluk s holkou. Nemám ovšem namysli "když muž se ženou snídááááá"
kolik máš samečků a kolik samiček? Oni jsou hodně sexuálně aktivní, tak to chce převahu samiček aby sameček pořád neotravoval pouze jednu. Ja to mam bohužel +/- vyrovnany, ale jak už mam povyrostlé vlastní odchovy, tak se mi začleňují do rodiny už i tyto mladé samičky.
To už bude za chvíľu. Ale určite by to naštartovalo prelovenie do samostatnej nádrže. Ja som takto pred týždňom naštartovala samicu Black Molly a do hodinky boli malé na svete. Pomôže aj teplejšia voda okolo 26-27°C, samozrejme odstáta, alebo z pôvodného akvária.
ješte počkám a budu ji sledovat a až bude jak ty říkas ,,jako krabice,,tak ji skusim dát do porodničky . uvidime
ale samec do ni pořád dloube u ř. otvoru proč to děla?
jj, to je už taková statistika. Ja taky tak jednou za měsíc najdu v akvárku dvě tři nové. Pokud bys ji tam dal hned, tak teoreticky změnou prostředí by se ji dal vyvolat porod téměř okamžitě. Takto jsem to měl s pavím očkem. Přendal jsem a do půl hodiny rodila, ala pravdou je, že vypadala jako krabice.
uvidím jestli ji stihnu dát do porodničky, ale naposled mi jedna porodila v nádrži a prežili dve.
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46402x