Přesně vím o čem mluvíš. Zabírá si čím dál větší místo v akváriu a pokaždé když začnu uvažovat že půjde pryč, tak jede květ za květem. Starý se pomalu loučí a už jede další.
Když jsem měl echinodorus ozelot na chladnější chodbě, tak vyhnal šlahoun a květy se nechtěly otevřít ale lístky vyháněl. Když jsem ho dal na teplejší místo tak se hned květ začíná rozevírat. Není to tak rychlé jako obvykle, ale potěší.
Nekde v akvariu se mi vysemenila kalatka. Tak pred rokem mi vykvetla, rozhodila seminka, nacez jsem ji dusledne vyplel, protoze jak se ukazalo je to kytka o cislo vetsi, nez se mi vejde do akvaria...
11 mesicu se nic nedelo, a pak za mesic vyrosly pulmetrove listy a metrovy stvol s kvetem, ktery neni zvlast pohledny, ale potesil Trochu mene se tesim na trhani repy, posledne jsem vytahl pul dna kdyz jsem toho trifida vyndaval ven.
5029.10.2020 10:53tramtra[2432] – Liliovníček a Echinodorus 'Mercedes'
Opět Liliovníček, přijde mi, že kvete pořád, ale tentokrát se mu podařilo procpat až nad hladinu.
A na doplnění i Mercedes, nebudu sem dávat každý květ, ale teď jen pro zajímavost...už raší nová rostlinka, ale ne jako vždycky na špici v posledním přeslenu, jak je psáno v atlasu a jak tomu vždycky bylo u každého šlahounu doteď. Tentokrát vyrůstá netradičně z toho druhého.
Starší reakce
5125.10.2020 15:48jarovo[1478] – Bucephalandra Achilles green
Je tu v plnej kráse
3423.10.2020 20:37Rvaclav[12593] - Echinodory + stonkové rostliny – Re: Žralok
Ahoj těch květů ještě bude hodně.
2723.10.2020 19:40Žralok[77] - Rostliny – Hygrophila corymbosa ''Cherry leaf''
Dnes pribudli ďaľšie kvety, tentokrát i na druhej vetve.
Děkuji, na hladině už jsem. Tak až se začnou dělat nové rostlinky půjdu se stvolem níž. Předpokládám, že až budou jako na tvé fotce, můžu je oddělit?
926.09.2020 11:05Rvaclav[12593] - Echinodory + stonkové rostliny – Re: Jan Jonáš
Některé rostliny někdy nekvetou, nejlepší je nechat stvol dorůst k hladině tam většinou vykvete a pak ho strčit pod vodu a postupně níž a níž podle toho jak dceřiné rostliny rostou. Tu první fázi můžeš i vynechat.