Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Starší reakce
Přišlo jaro i na akvárko
Starší reakce
Kvet echinodoru Red Chameleon. Doufam, ze z toho metrovyho pokroucenyho slahounu (ktery nejak nechce zastavit rust) jeste vydyndam i nejaky rostliny (zatim se pacholek k tomu nema). Kvitek rozhodne potesil.
Starší reakce
8 04.03.2016 23:24 Jarda62
Starší reakce
tak jsem se dockal..
Starší reakce
Hezký! Tipla bych si E. argentinensis.
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
dudak napsal: a ještě bych měl jeden dotaz ke květům šípatky, předpokládám, že na 1 fotce je květ samičí a na druhé samčí, když je opylím vytvoří se mi plod se semeny?
Tak nakonec jsem to musel vyzkoušet, opylil jsem několik květů a výsledek se dostavil, i když jen na jednom květu. Jinak ty fotky jsem popsal obráceně, na první je květ samčí s tyčinkami na druhé samičí, na květním stvolu se nejprve vytváří samičí květy vždy po 3 na dlouhých stopkách v jednom "patře", těch pater je tak 2-3 pak se začnou na dalších patrech tvořit květy samčí na dlouhých stopkách po 3 na patře, málokdy jsem je měl spolu, protože jsem to často stříhal a nenechal ty samčí dorůst, květy drží jen tak jeden den, ale mám jich v akva spoustu, takže jak se našly dva různé ve stejný den, hned jsem to zkusil. Výsledkem je souplodí nažek, ještě čekám jestli trochu poporoste a pak to prozkoumám
Starší reakce
Tohle nejsou klasické květy, taky se mě to občas stávalo že se pořádně nerozvily.
Ahoj , Lena je na druhém konci akva , a to je oproti tomuto tagovej gigoušek , leze ven z akva kudy může
nemá načervenalé listy
Pri strelbe od boku me napadla Lena, ale ten echac ma taky jiny kvet v atlasu...
Myslel jsem si že je to Atlansberg ,ale květ je jinej než v atlase
nepozná to někdo ?
rostlina je na fotce tady :
rybicky.net/fotogalerie.php…
Starší reakce
Starší reakce
Tak to spíš opravdu vypadá na L. rotundifolia (tedy jestli to není ještě úplně jiná).
Liší se např. následovně: L. dubya má růžové květy, L. rotundifolia je má spíše světle modré.
Taxonomic Revision of Lindernia All. (Scrophulariaceae sensu lato) In Taiwan či A revision of the New World species of Lindernia (Scrophulariaceae)
A dají se od sebe nějak jednoznačně odlišit? co jsem se snažil najít, tak obě mají dost variabilní listy i zbarvení květu, ale u té mojí mi přišly ty listy více do kulata než má dubia a ty modrofialové znaky na květu jsou taky častěji vidět na fotografiích rotundifolie. Přidávám ještě jednu fotku květu
Viděl bych to spíš na Lindernia dubia.
Dlouho jsem pěstoval rostlinu, kterou jsem dostal na pražském srazu akvaristů jako Bacopu monierii, sice mi to k ní úplně nesedělo, ale nevěděl jsem co jiného by to mohlo být. Konečně vykvetla a tak je určení snadnější, jedná se s největší pravděpodobností o Lindernia rotundifolia, sedí to podle fotek jak květu tak rostliny, jen ne podle fotek v místním atlasu, ty patří podle mě rostlině jiné. Můžete mi to někdo, kdo máte zkušenosti s touto rostlinou vyvrátit/potvrdit? Děkuji
Starší reakce
Starší reakce
Jo jo, vetsi hloubku ostrosti, vetsi clona delsi cas... ja to jeste zkusim, to co mam je vhodne tak akorat k pochlubeni do fora, ze mi kvete.
Chce to delší čas aby jsi měl celý květ ostrý.
No to vis ze to kompaktem za 2 litry a jeste s volsovejma rukama jde blbe
.
EDIT: A vubec, jenom bila koule, aspon vidis, jak jsem skromny, co mi staci k radosti, staci bila kulicka nad hladinou
.
Tohle je jen bílá koule. Co máš za foťák, automatem to půjde špatně.
Toz uvidime. Mam jeste dalsi fotky, treba makro pohled do kvetu, proberu to a zkusim schvaleni do atlasu, no a kdyz ne, zkusim znovu. Foti se to pekelne blbe, bud nemam svetlo, nebo mi desne zavazi dekl, a i kdyz vypnu LEDky, ty zarivky delaji na hladine peklo, vytahnout kvet nemuzu, slahoun je kratky... ale nakonec, vzdyt kdo fotil kvet to zna
.
Jsem se tesil, jak dnes dam fotku kvetu E.'tornado', a rano koukam, ten slahoun natlacil kvet k zadni strane akvaria a skoncil vlhky u filtru, zatim stale rozvinuty asi jako tulipan, proste jeste ne uplne. Hned jsem zjednal napravu, ale jestli z toho polorozviteho poupete jeste takhle po maceni neco bude... Prezije kvet par hodin namoceny, nebo uz mam po radosti a musi byt celou dobu nad hladinou?
Starší reakce
Starší reakce
14 25.11.2014 08:58 jamajcan
Starší reakce
Starší reakce
Já se nehádal,ale nejdřív sem si myslel,že ten v paludárku je emerzní.No,neni...
Jsem ti to říkal , a hlavně že jsi se semnou hádal že emerzní pupečník bílý nemá chlupaté a načervenalé stonky
Jo,ale je zajímavý,že mě takhle jede
Byl to fakt jen pohozený kousíček do misky s vodou...
jo , ten kvete jak pominutej , na začátku léta mi na okně uschnul , asi ho zase skusím
mám na to podobný názor, bohužel akvárium vidím v lepším případě jednou za 14 dní
4 27.10.2014 12:31 amrtin – Pupečník bílý
-na okenním parapetu
Skutečně malý zázrak, že se jí, chuderce, v takových podmínkách vůbec chce?!
Njn - pud sebezáchovy...
BTW: Testoval jsem odolnost bucefalander na nízkou teplotu. Do včerejška jsem pár těchhle kytek "letnil" na balkoně, v noci přitom klesala teplota až ke 3°C. A vypadá to, že jim nízké teploty nevadí.
Starší reakce
0 24.10.2014 01:17 amrtin No,mě takhle pistie vykvetla v pětilitrovce od okurek za oknem!
Bez jakýhokoliv hnojení(jenom jsem doléval odpařenou vodu vodou z akvárek).A když se tlačila ven,tak jsem to zlikvidoval...začala uhnívat.
Hansel napsal: Já je zas nemůžu dostat na velikost větší než padesátikoruna. A to byly časy kdy jsem je měl nádherný a velký. Stejně tak se všema plovoučkama, střídá se období, kdy jdou doslova nádherně a najednou se to zlomí a prakticky o všechny přijdu
Mám úplně stejný problém
Zezačátku mi šly a rostlo to tak, že jsem vyhazoval kýble a teď to jsou takoví zakrslíci co nemají skoro žádné odnože.
Jediné co fungovalo přes léto, že byly (pistie) na přímém slunci za oknem. Teď už zas nerostou... Délka a intenzita svitu?
No rozjela se mi poslední dobou pod hladinou ve velkém akva riccie. Pistei se nehly a jsou stejné. Nic jsem nezměnil.
Já právě zkoušel kdo ví co, mám na výběr 3 nádrže, v jedné nejdou vůbec, silný proud, málo světla, zaryběnno, všetečný ryby,, teplejší voda, takže smůla. Pak dvoumetrovku, tam jsou momentálně nejlepší, přitom jakš tak proudění, 26 stupňů a světlo na kytky to taky zrovna není. No a čekal bych že půjdou nejlíp v 30 litrech, stojatá voda studenější voda kolem 23, dvě malý cichlidky, bublifuk, hodně světla pod kterým vždy vše rostlo a tam nedokážou ani stagnovat. Už nevím co ty kytky chtěj
Nijak mě to netrápí, spíš to jsou hokusy pokusy z nudy a trocha teoretizování, ale je to zajímavý.
U mě z padesátikorunové velikosti jsou za krátký čas na dobrých 15 - 20 cm, každý týden je vyhazuji, nehnojím a zas tolik přerybněné (kvůli NO3) to není. Týká se to však jen jedné nádrže, v ostatních (kde jsou bublifuky) se na větší než 7 cm nedostanu. Tady listy plesniví, ale ne díky vlhkosti či kapkách na listech a kořeny se nevětví a spíše opadávají. Zase v těhle nádržích krásně rostou salvinie, ne každé rostlině se daří všude, ač jsou to akvária se stejnou vodou, stejným stylem údržby a pár metrů od sebe.
Já je zas nemůžu dostat na velikost větší než padesátikoruna. A to byly časy kdy jsem je měl nádherný a velký. Stejně tak se všema plovoučkama, střídá se období, kdy jdou doslova nádherně a najednou se to zlomí a prakticky o všechny přijdu
Našla jsem na ní kvítek prvně, zrovna tuhle kytku pod drobnohledem vyloženě nemám
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82769x