Květy akvarijních a jezírkových rostlin
já jsem to ještě nikdy v akvárii za více než deset let neměl.. tak na to zírám co to je.... a jak se to bude vyvíjet...
ne to je poupě
14 09.08.2012 09:31 Ad@m [1051] Anubias barteri nana.
Druhý kvet(13.03.2012).
12 09.08.2012 09:31 Ad@m [1051] Anubias barteri nana - prvý kvet
Fotka z 18.2.2012.
Z loňských semen vypěstovaný Samolus valerandii
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Crinum calamistratum
Ludwigia brevipes ''Broad Leaf''
Starší reakce
a Hygrophila corymbosa
tak poslušně hlásím, že mi kvete kryptoška(asi wendtii) pod vodou, zkoušel jsem to fotit, ale fotka nic moc, ještě bych si dělal ostudu
Krása
. Mne kvitol len Anubias barteri var. nana
Sagittaria subulata.
Starší reakce
Asi se u tebe má tak dobře, že se ani množit nepotřebuje.
Jinak mně ta mateřská rostlina taky dělá růžici tak 10 - 15 cm nade dnem, odnože se zatím drží dole.
Dceřinné rostlinky se vždy vytvořily těsně okolo té mateřské, spíš to dělá takový trs, který lze pak rozdělit na více rostlin. Ale já mám růžici těsně nad substrátem, nebo i pod ním. Od té doby, co jsem ji poslala, už jsem ji 2x dělila.
No, já sem jí ještě ani nerozmnožil. bojím se jí nařízkovat, aby mi nechcípla. Ale má 60 cm listy a růžici na stonku 20 cm nad substrátem. Jakmile udělá první oddenek, půjde do skleníku.
Také by mě zajímalo, co to mám v akvárku. Tento okruh kryptokoryn je dost složitý...
Nezkoušel jsi "donutit" ke kvetení tu kryptokorynu od "sivon"? Dlouhé úzké načervenalé listy, pravděpodobně nějaká varieta C. crispatula...
Do vázy to asi nebude, viď?
Starší reakce
Starší reakce
u mě už asi 3týdny kvete E. bleherae.... teda nechal jsem jen jeden první rozkvést, pak jsem všechhny 4 květní šlahouny hodil pod vodu a je na každém asi 6 nových rostlinek. Některé už mají pěkné kořínky.
Starší reakce
Ahoj měl bych dotaz, objevil jsem toto několikrát na rostlině Lindernia rotundifolia a myslím, že je to květ, ale chtěl bych, aby to bylo potvrzené i někým jiným.
Starší reakce
Doufám, že se mi to povede.. hodlám si v jezírku udělat malou zahrádku a stejně tak na okně na salát. Taky sem ho dlouho sháněl, protože ve všech sbírkách se to moc rozsemeňovalo a tak to vyházeli. =/
Zkuste to dotáhnout do semen. Je to super plevel, klíčí to všude.
Starší reakce
Starší reakce
0 16.12.2011 19:55 Fugee Mně kvete teď, takže to podle mě není nijak omezené na roční období. Květ je k pohlavnímu rozmnožování, množí se tak ale na suchu. Snaží se květ vytáhnout nad vodu.
kdy kvete anubias bateri? je to dáno ročním obdobím, teplotou vody, nebo čím? mě ještě nerozkvetl. Jo a naco to je? to mi v druhém rohu vyroiste další?
Dneska na mě při údržbě čekalo obrovské překvapení. Doufám, že ještě rozkvete.
Starší reakce
Anubias barteri
Starší reakce
Starší reakce
Já bych to nedělal, potřebují více světla a jak rostou můžeš je postupně dávat níž a níž.
Starší reakce
takto krasne vykvetl lotos
Starší reakce
5 02.08.2011 18:13 Usine
Starší reakce
O to větší je to bouda na kupující. Zvlášť, když pro ně to je akorát jít do skleníku (kde mají květy, plody, emersní listy) a podle DOSTUPNÉ!!! literatury to určit.
Když si neuměj kytku (je jedno, že nechtějí) ani určit, tak proč jim vůbec věřit v něčem co píšou.. A jak se pak my máme dorozumět, když si sdělujeme zkušenosti s pěstováním určitých druhů, když každý budeme mluvit o druhu jiném. (viz. např. rod Ceratopteris)
Jakýkoliv prodejci si z názvy dělají co chtějí. trochu si je upravují, aby se tvářili trochu jinak a rozšířili tak svou nabídku. S tím se ale asi nedá nic dělat. Pátrat potom co je co je příšerná práce.
Přidat reakci
1 ...... [36] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82769x