Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Krásné rostliny, krásné fotky.
Bylo by možné je doplnit i do atlasu, případně se domluvit s Václavem ať je tam přidá?
17 22.12.2017 18:38 Rostliny – Cryptocoryne Scurrilis
Starší reakce
24 18.12.2017 19:42 Rostliny – Cryptocoryne Raubensis Black Red
8 17.12.2017 11:59 Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby. Vypadají jako masožravé.
9 16.12.2017 01:16 Angus68 – Cryptocoryne ???
Objevil se mi v AQ krásný květ kryptokoryny (zakoupený cca před 4mi lety od Rataje). Zatím se vyvíjí. Mohl by někdo prosím pomoci později s identifikací?
To je krása.
Velká paráda
33 15.12.2017 19:27 Rostliny – Cryptocoryne Sumatra Natuna 8
A jak by šla v klasickém akvárku v submerzu?
2 15.12.2017 17:15 rostliny – Re: JirkaŠčobák
Jako substrát používám pouze bukové listí. New je proto, že je z nově objevené lokality, a má zajímavě zbarvené listy, foto je trochu zkreslené, originál je tmavě hnědý. a ještě navíc vypadá, že mezi striolaty vypadá jako méně náročná.
Nádhera. Jaký používáš substrát a v jakých podmínkách ji máš? A proč máš v názvu New?
34 14.12.2017 19:58 Rostliny – Cryptocoryne New Striolata
Starší reakce
Kaira napsala: Někde jsem četla, že potřebují opylovat ručně, tak si asi zahraju na včelku a uvidí se.
Musíš při tom bzučet. Vaaclav tak opýlil madagaskarák.
Někde jsem četla, že potřebují opylovat ručně, tak si asi zahraju na včelku a uvidí se.
Nádhera, ale jestli je to čistý druh, tak se asi nedočkáš semen, protože ty jsou cizosprašné.
To byl takový fofr, že jsem ani nevěřila vlastním očím. V akváriu je teprve od 24.11. Předtím odpočívala v kelímku na okně zasázená ve vlhkém písku, který jsem pak dolila vodou, když začala hlíza rašit.
Krásný květ jak dlouho trvá než se objevil šlahoun s květem.
Starší reakce
16 20.11.2017 20:28 Rostliny – Cryptocoryne ferruginea var. sekadauensis
Cryptocoryne ferruginea var. sekadauensis
Starší reakce
22 10.11.2017 19:21 Standa – Cr. sp Large Red
Kochej se, vydrží tak dva dni.
Asi máš pravdu
ale aspoň se můžu pokochat pohledem
Tak že by voněl květ echináče nebo jeho list tak to si tedy nemyslím. Něco jiného je třeba Limnophila aromatica bahnatka vonná a jí podobné.
Mělo by to tak vonět, nebo né? Říká se, že i promnutí listů, nebo kořenů mezi prsty tu vůni vydává
Tak ti Václave nevím. Třeba je to blbost.
O jaké kořeněné vůni to mluvíš?
6 05.11.2017 14:10 Angus68 – Echinodorus Janii
Starší reakce
10 02.11.2017 07:50 Angus68 – Hygrophila corymbosa "cherry leaf"
Barklajka po letním kvetení nastavila chvíli pauzu, ale jen velmi krátkou, která přešla do podzimního kvetení, momentálně máme asi 13 květů/poupat, foceno při odpuštěné nádrži, protože jinak nejsou poupata přes listy vidět
Starší reakce
Dneska jsem uzřel poprvé kvést plovoucku
ošklivá fotka, ale alespoň pro představu
Starší reakce
V balíčku od Aqua-Daho prišla i s kvietkom.
Starší reakce
Na zahradě mi v kýblu vykvetla elodea ... na focení jsem ji musel přendat, tak to berte jen technický ...
Někteří lidi by za ten bordel v nádrži dali nevímco.
jdeš v mých stopách, ale dej si pozor, já mám teď nádrž plnou malých semenáčků od makovic, který praskly v nádrži, nehledě na to, že je z toho dost velkej bordel.
Proto ja mám jen jedno akva...no jako kazda kytka byla kdysi malaa a stacilo ji maly akvoo
Ps ...no prcek je v maly 60tce...takze mam vlastne akva dve
sorry za mystifikaci
Líbí se mi! Moc pěkné! Zajímá mě! Ale manželka by mě s další velkou nádrží už zabila!
přesně tak
...mnoo povyrostla mrška
Teď jsem trochu zmatený, všude píšou že to je malá rostlina se zubatými listy. Předpokládám že jsou to na těch prvních dvou fotkách ty velké rostliny.
No pochválím Ti to, to jóóó, máš tam parádní věci. Ale zrovna z téhle rostliny dvakrát unešený nejsem (až na ten krásný květ), vypadá tak trochu jako když jsem měl pod vodou Spatiphyllum. Mně se ty arónovité které i pod vodou vypadají jako emerzní (Anubis) poslední dobou moc nelíbí.
Ale to je jen takový osobní výkyv vkusu; jinak opakuji: smekám a závidím!
Jasně, a přímo uvádějí rarely or not available commercially.
Přidat reakci
1 ...... [26] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82769x