Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Květy akvarijních a jezírkových rostlin

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny  

Přejít na předchozí stránku 32 Přejít na další stránku   1  
Květy akvarijních a jezírkových rostlin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 17:58 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: vaaclav
A nemůže to být tím, že má Bella stejné echinodory, jaké prošly rukama i tobě, jen jim dala jiná jména?! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 17:37 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Bella
Máš spoustu echináčů které jsem ještě neměl, jak je to možný. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 08:15 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Designer
No, on uz je e. Isabella :-) nebo tak nejak... Ten jsem nemela, ani po nem nepasu, je zeleny (jedu spis po barevnejch formach, abych si to trochu omezila)

Cv Leoparda jsem jeste nemela, klidne ho zkusim, dik. Mela jsem cosi, cemu jsem rikala podvratak, neb jsem to koupila v akvaristice jako e. sp., prislo mi to jako krizenec Ozelot Green - bo mlady listy mely naznak tecek, s cimsi malym, nebot to bylo nezvykle, na echac, vzrustove kulturni - male. Rozmnozoval se mi moc pekne slahouny, pak jsem ho darovala. Dodatecne me napadlo, ze by to mohl byt leopard, takze to pak porovnam.

Z oddenku uz jsem dostala e. Ozelot Green (ten mi ale krome toho i slahounil jak Stachanovec), a e. Beauty Red (ten mi neslahounil). Premyslim, ze bych zoddenkovala toho Horemanaka, ale nevim, jak musi byt ten oddenek velky aby to melo cenu, zatim tomu jeste nechavam cas, aby byl oddenek delsi...

Tady je muj echinodorovy "wish list": deep purple, red devil, aflame, lothario, rote mamba, roter leopard, spidernet, red diamond, rainer`s kitty, regine hildebrandt, reni, sankt elmsfeuer, barthii, loriot.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 16:56 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
Echinodorus 'Bella', to zni dobre ;-) .

A jeste jsi zapomela, ze kdyz nechce kvest, ufiknes kus oddenku... vyblbnout se fakt da.
Ovsem absence rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_cv_leopard ve Tvem akvariu... chces? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 16:19 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Designer
Nene, dik :-) uz jsem to stahla pod vodu. Nad vodou se jim uz zacinaly kroutit listy, prislo mi, ze to sesycha, tak jsem to nechtela trapit. Jakmile to bylo pod vodou behem 1-2 dnu se rychle udelaly pekne korinky. Cca po tydnu jsem to rozkouskovala na jednotlive rostlinky. Jestli budou v darovatelne kondici tak budu rozdavat na pristim srazu :-)

Kazdopadne, az mi zas nejakej zaslahouni, zkusim to zas protahnout ven, chtela bych totiz videt i jine kvetouci echace... Chysta se Medour, ten je ale (nastesti) pomalej. Cosi mi konecne kutil i e. Red Flame, ale tomu jsem to tipla, ten slahoun mi prisel chciplatej. Maly Princ a Fantasy Color mi delaj dcerinny rostliny co rostou primo u matecni rostliny - jestli budou v darovatelny velikosti tak je donesu na dalsi sraz. Bambi zatim mlci a nemnozi se. Special Red od PaDy asi udela rostlinku, cosi nevyrazneho se mu klube z boku a na slahoun to nevypada. Taky furt cekam na Hot Pepper, zatim se k mnozeni nema, tak nevim co umi. A Horemanii Red, o tom jsem cetla, ze je na mnozeni tezkej. Scarlet Snake od tebe mam prilis kratce, u toho taky nevim co mam cekat za mnozeni.

Me se libi jak se s tema echacema clovek vyblbne. Slahoun nad vodu, pod vodu, rostlina nad vodu, pod vodu... A tolik druhu jich je... A akvarko jen jedno... a male :-) A treba za dalsich 10 let, pokud mi jich vykvete najednou vic druhu, to vzajemne steteckem polochtat... Seminka jsem zatim nezkousela, nic o tom nevim. Asi to bude vyzadovat vic crcani, na coz nemam, a kdyz se to mnozi samo, proc si ztezovat zivot... Ale az nebudu vedet co roupama... treba v duchodu, pokud se doziju...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 15:44 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
V kazdem pripade, kdyz mas takhle krasne pripravene rovnou emerzni rostlinky a uz zvykle na nizkou vlhkost... mam Ti uz odsypat toho substratu pro vodni rostliny? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 15:06 amrtin Re: Designer
Neni.Mě,když sem nechal šlahouny na vzduchu vždycky vytvořily každý max. dvě rostlinky,zato pod vodou kolem dokola jich vytvořil několik(asi 4).Ale jestli to bylo skutečně tím,to už se nedozvíme ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 14:43 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
Takze mozna ze je tahani slahounu pod vodou, at se snazi byt co nejdelsi a vytvori nejvic rostlinek, pouha povera. Mozne to je, takovy experiment jako Ty jsem nikdy nedelal, diky za nej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 14:39 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: meleri
Nevim jak mas udelane akvarko, radsi to napisu i pro pripadne ostatni ctenare - jestli ho das nad vodu, ale mas blizko zarivky, tak se ti muze spalit. Nad akvariem mam kryci skla, a na tom vsem je jeste kryt s osvetlenim - slahounu jsem musela napovedet kudy ven, jinak by se mi dostal sice nad kryci sklo, ale pod kryt k zarivkam. Takze jsem ho protahla vetracim otvorem uplne ven z akvaria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 14:36 Žena meleri [12] - AmerikaRe: Bella
Dik dala jsem ho nad vodu tak uvidim jestli vykvete.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.05.2014 14:36 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Designer
"Ted jde o to, jestli chces kvet, nebo nove rostlinky"
konkretne Ozelot mi pri pusteni slahounu ven z akvaria dopral obojiho :-) nejdriv to pokvetlo, a pak teprv tvorilo rostlinky, jen vytvoreni rostlinek zabralo vic casu nez na slahounu pod vodou (muze byt zpusobeno podminkami mimo akva - prilis sucho). Co do poctu rostlinek vyslo to pri stejne delce slahounu na stejno (mela jsem na teto rostline prakticky soucasne dva slahouny, tak jsem v ramci experimentu jeden drzela pod vodou a druhy dostal svobodu)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 14:02 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: meleri
Podivej se niz na muj prispevek s fotkou z 7.4 - je tam kvet echace, ktery ma vedle sebe kulaty poupatko... podle popisu tipuju, ze z "trnu" budou nakonec listy. Pokud ten stvol - slahoun - nechas ve vode, pupeny zustanou zakrnely a nevykvetou. Kdyz ho pustis nad vodu tak vykvetou. Kdyz bude slahoun ve vode, udelaji se ti na nem submerzni rostlinky, kdyz ho nechas nad vodou, udelaji se ti emerzni rostlinky - budou mit mensi a tuzsi listy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 13:58 Žena meleri [12] - AmerikaRe: Designer
To je zajimave, mam echinodory dva ale jen jeden je u hladiny a prave ten kvete takze to je asi pravda. Zkusim aby vykvetl. Mam 1000 l akva ty dva echinodory opravdu,zabiraji misto, uvazuju ze v budoucnosti necham jen je, nejake klacky a tmavou vodu a bude to jako bezudrzbove akva s rybami z jizni ameriky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 13:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: meleri
Pokvete, jiny duvod k nejakemu stvolu u Echinodoru snad neni. Ted jde o to, jestli chces kvet, nebo nove rostlinky. Pokud co nejvic novych rostlinek, tahej ten slahoun co nejdele pod vodou, nedovol mu vylezt nad hladinu, treba ho prichytavej na prisavky, nebo protahni nejakou dekoraci atp.

Cim je podmineno ze kvete, to Ti musi napsat nekdo jiny. Ve sve podstate to u rostliny vyvolava list, staci jeden, ktery urci podminky jako vhodne ke kveteni a chemicky to spusti. Nekde jsem cetl, ze kdyz ma Echinodorus listy az na hladinu, tedy nejake listy uz na hladine plavou, zvysuje se sance ze pokvete.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2014 13:51 amrtin Re: meleri
Fotka k příspěvku Ano,vypadá to že pokvete a zároveň se na tom šlahounu vytvoří nové rostlinky.Květy musí být nad vodou a měla by být dostatečná vzdušná vlhkost,mě květy vždycky uschly.Ale co se týká nových rostlinek,pokud je budeš držet pod vodou,budeš mít rovnou nové submerzní rostlinky,pokud nad vodou,tak emerzní.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 13:16 Žena meleri [12] - Amerika
Ahoj, echinodorus mi vypustil takovy dlouhy stvol a na konci jakoby ostny nebo pupeny, znamena to ze pokvete nebo bude na konci nova rostlinka? A cim je to podmineno, ze kvete?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 17   27.05.2014 09:13 Žena Bella [1047] - Rostliny – Kvet kosokvetu
Fotka k příspěvku Heteranthera zostiferolia. Kvitek je legracni. Prisla jsem na to uplne nahodou. Pri pomoreni do vody se bleskurychle uzavre, a stejne tak rychle se otevre, kdyz je nad vodou.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2014 00:28 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Aforte
Tu mám taky a je to pravda. Taky pořád kvete.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.05.2014 22:48 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Aforte
Fotka k příspěvku Ta potvora furt kvete. Momentálně mám 10 květů palec
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 10:33 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Sid
Mně zatím vykvetla jen bacopa monneri. Třeba se dočkám i jiných květů. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 10:28 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Aforte
No, já to sem vložil proto, abych ukázal, že i začátečníkovi se může dařit, když k rostlinkám přistupuje s láskou. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 10:17 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Sid
Já jsem si nejdřív myslel, že je to hydrocotyle leucocephala. Utkvěl mi v paměti ten krásný trs bohatý na květy Václava, který tu nedávno dával. Každopádně když jsem se podíval do atlasu, jak vypadá, tak byl trochu jiný, proto jsem to sem radši ani nepsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 10:09 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Aforte
ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 09:36 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Sid
Hydrocotyle tripartita? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 09:32 Muž Sid [6629] - Rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.04.2014 21:23 Muž Sid [6629] - Rostliny
Fotka k příspěvku Čitelnější foto se nezadařilo. I tak - říká to někomu něco? :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2014 11:02 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: dudak
Mě vydržely asi dva týdny a pak z toho začali vyrůstat nové rostlinky. Až byly dost velké, tak jsem je snadno odloupl a přesadil. Ale letos mi echináče nějak nekvetou :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2014 10:56 Muž dudak [1885] Re: Bella
já měl zatím jen 2 květy, ale dobře vypadaly tak 1 den, pak už usychaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2014 09:12 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Bella
Tak asi dva dny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2014 09:08 Žena Bella [1047] - Rostliny – Dotaz na kvety echinodoru
Dotaz na ty, kterym uz nekdy vykvetl echac - jak dlouho vam vydrzel kvet?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   08.04.2014 19:43 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostliny
Fotka k příspěvku Roste to i v květníku tak jsem asi také nějaké semínko utrousil. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2014 19:35 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: vaaclav
bohužel já takové přírustky nemám, tak i ty semínka mi udělali radost, když jsem viděl uplně malou vyklíčenou rostlinku :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 22:43 amrtin Re: vaaclav
A já si tady čechrám peří s jediným kvítkem :-| smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 22:42 amrtin Re: vaaclav
Fííííha coze potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   07.04.2014 22:11 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: amrtin
Fotka k příspěvku Tohle moc nekvetlo filtr byl horší.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 22:07 amrtin Re: vaaclav
Tuhle fotku znám palec a kdyby vykvetl každý kousek,musel bys jí přenést ke včelímu úlu na opylení :-D :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 22:05 amrtin Re: muschak
No jo ano ,já si to ani neuvědomil stydim :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.04.2014 22:01 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kryštof
Fotka k příspěvku Tahle rostlina mě roste jak utržená ze řetězu. Množit jí ještě ze semen to bych si dal. Tohle je přírůstek za tři neděle. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.04.2014 21:36 muschak Re: amrtin
Sorry, ale nemáte! To, co máte je květenství (tj. víc květů) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 20:48 amrtin Re: Kryštof
Já mám jenom jeden květ :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 20:46 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: amrtin
prostě to parkrát přejdeš po ruzných květech a máš to, dá se taky použít jemný štěteček :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 20:45 amrtin Re: Kryštof
No,já vim,že se to dá,ale s tim se fakt párat nebudu,takovej zahradník zas nejsem :-D ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 20:39 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: amrtin
já používám štětičku do uší, pokud se nepletu už jsem měl dokonce i semena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   07.04.2014 09:22 Žena Bella [1047] - Rostliny – Kvet Echinodorus Ozelot
Fotka k příspěvku Kvet Echinodorus Ozelot
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 23:01 amrtin Re: Kryštof
Lítám nad nima a bzučim :-D smich hop
né,teď vážně...tak to mě po pravdě zatim nenapadlo,ale na to asi nebudu mít čas a hlavně nervy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   06.04.2014 22:29 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Kryštof
Jistě. Pilníkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 21:59 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: amrtin
opiluješ je nějak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.04.2014 20:48 amrtin Re: amrtin
Fotka k příspěvku 2. foto.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.04.2014 20:48 amrtin – Pupečník bílý,emerz.
Fotka k příspěvku 1. foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.04.2014 15:55 Muž Aforte [533] - Rostliny
Fotka k příspěvku Bacopa monnieri
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [32] ...... 38

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 80759x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4023-kvety-akvarijnich-rostlin?od=1551