Květy akvarijních a jezírkových rostlin
A co by teda bylo potřeba aby byla klíčivá?
Sliepka aj bez kohúta nosí vajíčka, no vyliahne sa niečo?
Proč? Proč by neměla být klíčivá? To by se přece ani nevyvinula a byla třeba různě defmovaná či tak.
Nechcem byť zlým prorokom, ale semienka budú jalové

Nu, a ja placi, neb jsem po protrhani dzungle zjistila, ze se mi z nejakeho duvodu obe barclaye jaksi rozpadaji. Pise se sice u nich, ze by nemely byt s ampularkama, ale rekla bych ze sneci jsou v tom nevinne, a jen luxuji to co jde do kytek.
Kdyby šla kytka do věčných lovišť, vůbec bych nebyl proti!

Ta potvora má už listy dlouhé kolem 50cm(!) a jak to tak vypadá, chce zničit mou podvodní zahrádku!

Semena zkusím nechat vyklíčit mimo akva, co s případnými semenáčky ještě uvidím. (Není místo...

)
Mě vykvetla pod vodou, žádné semínko se v akváriu neujalo a rostlina šla do věčných lovišť.

Tak ja se priznam, tak jednoduche to pro mne neni, takze placnu: Barclaya longifolia ?
Tak to asi nechám koňovi nebo si o tom něco nastuduji. Až budou semínka na světě, ozvu se.

Však jsem nic neřekl.

No, mě se válela všude po akvárku, ale žádné nevyklíčilo. Takže nejsem ten pravý, kdo by se mohl dělit o zkušenosti.

Tak to moc dlouho jako otázka nevydrželo...

Určitě je máte u mě!

Teda - jestli to uhlídám...
Máte nějakou zkušenost, kdy sklízet?

Berete rezervace na semínka?

1 16.07.2014 10:31
Sid [6739] - Rostliny 
Tak ať tu nejsou zastoupeny jen echinodory...

Zatím jde jen o poupě, takže "hádanka": o jakou kytku jde? (Pro některé až moc jednoduchá, ale až se rozvine, už nebude vůbec co řešit.

)
Starší reakce

Po dvou týdnech v lavoru. Člověk se s tím piplá, vymejšlí světlo, hnojení, CO2, a přitom stačí prostě to
nechat bejt .
Starší reakce
27 30.06.2014 13:03
Sid [6739] - Rostliny 
Nedalo mi to - zkusil jsem spočítat květy Bucephalander ve svém větším (112 l) akva.
Došel jsem k číslu 22.

A bývá to i "prokvetlejší"...

Ilustrační (nic moc) foto. Tady je jich 7.
To nejsem schopen posoudit.

Tak moc zase to akvárium nesleduji, ale "pocitově" je vnímám tak, že kvetou ochotně všechny.
Jistou souvislost vidím s hnojením. Hnojím nepravidelně, často i s delšími pauzami. No a když to zrovna přijde, (období hnojení), v brzku se s květy roztrhne pytel.

A podobné je to i s přírůstky. Podle mých zkušeností jsou Bucephalandry ve srovnání s anubiasy docela "rychlíci".
Tak to už se těším, a nevíte náhodou, jaká varieta kvete nejvíc? Myslím z těch, co máte.
Ju

Mám jí dva týdny a už se takhle rozhoupala

Bucephalandry = nejčastěji a nejochotněji kvetoucí rostliny, s jakými jsem se dosud v akvaristice setkal.

všiml jsem si pár drobných kvítečků na koncích rostlin Eleocharis sp. 'Xingu'
Vážně? Já mám úplně totožnou a kupoval jsem jí pod názvem B. silver powder

Paráda. Co je to za bucephalandru? Je to silver powder?

Starší reakce
0 18.06.2014 19:09 Lenka – Květ
Ahojka mám otázku květy rostlin vždy kvetou nad vodou ??

nebo i pod vodou ??

Starší reakce
5 15.06.2014 13:02
Aforte [628] 
Lepší foto:
echinodorus amazonicus
Kdyz jsem ho jednou nechala at si dela co chce byl to metr

Ahoj, kvete mi Echinodorus ozelot. Nevíte někdo jak může být dlouhý ten šlahoun s květem? Mě přijde, že se to nechce zastavit.

Sagittaria subulata

Starší reakce
Ja se snad pro dalsi kousek E. Regine Hildebrandt rozbehnu, abych Vam udelal radost, tedy pokud zrovna bude

.
Tyhle ty vyjmenovany prave nemam, ale chtela bych se k nim vyhledove dostat

jakmile to bude mozne podelim se, ale bude to na dlouho...
Tohle je v emerzu. V submerzu žádný echinodorus nemám. Ale musím říct jednu věc. Koupil jsem cordifolius i amazonicus. V obou košíkách byly dva kusy. Jeden jsem dal do emerzátka, které je zakryté a druhý jsem dal do květináče, který je na oknu. V květináči se jen drží a skoro nerostou. V emerzátku jim rostou stále nové listy + jeden teď začal vyhánět květní stvol viz. foto.

juuu kéž kdyby mi kvetli taky

jooj děkuju já myslel že nekvete že je jen jako paráda

tak mooc děkuju
0 02.06.2014 18:27 Arnold – Květ
Ahoj nevíte jestli kvete Egeria najas nebo Egerija densa ??
deep purple, red devil, aflame, lothario, rote mamba, roter leopard, spidernet, red diamond, rainer`s kitty, regine hildebrandt, reni, sankt elmsfeuer, barthii, loriot. Mino red devil a barthii což je zřejmě 'Beauty Red' jsem žádný z tvého výběru ještě neměl. Tak si na mě vzpomeň až budeš mít prcky.

květ Bucephalandra motleyana

Echinodorus 'Altlandsberg'

Bacopa monnieri

Přidat reakci
1 ...... [32] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 83748x