Přihlásit se RYBICKY.NET »

Květy akvarijních a jezírkových rostlin

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny  

Přejít na předchozí stránku 35 Přejít na další stránku   1  
Květy akvarijních a jezírkových rostlin
 Reagovat na tento příspěvek 7  - Bella – Kvet Echinodorus Ozelot
Fotka k příspěvku Kvet Echinodorus Ozelot

Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Kryštof
Lítám nad nima a bzučim :-D smich hop
né,teď vážně...tak to mě po pravdě zatim nenapadlo,ale na to asi nebudu mít čas a hlavně nervy.
 Reagovat na tento příspěvek 12  - Sid Re: Kryštof
Jistě. Pilníkem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: amrtin
opiluješ je nějak?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - amrtinRe: amrtin
Fotka k příspěvku 2. foto.

Reagovat na tento příspěvek 6  - amrtin – Pupečník bílý,emerz.
Fotka k příspěvku 1. foto

Reagovat na tento příspěvek 2  - Aforte
Fotka k příspěvku Bacopa monnieri

Reagovat na tento příspěvek 2  - jamajcan
Fotka k příspěvku I když není přímo akvarijní,ale bahenní a ve zdejším atlasu je uvedena,tak jsem ji tady dal.Spathiphyllum wallisii.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: lemming46
Kdyz ten slahoun budes vodit kolem akvaria a nedovolis mu vylezt nad vodu (treba ho muzes chytat k prisavkam), muzes ziskat vic novych rostlin :-) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: lemming46
pod vodou nevykvete , jen vyrazí nové rostlinky , takhle kdyby měl volnou cestu nad hladinu , a v místnosti nebylo moc sucho, to by se ikvět povedl ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - lemming46 – Echinodorus leopard
Fotka k příspěvku Jestli jsem to dobře pochopil, můj echinodorus se snad chystá kvést či co. Šlahoun už má asi metr a začíná mu být trochu těsno. Uvítám rady, co s tím dělat. Mám zvednout kryt a nechat to růst nad hladinu? Nebo to nějak prostrčit dvířky v krytu? Nebo to nechat být? Fotka je 2 dny stará, teď už je frňákovník na hranici (u skla).

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Johan
Piptospatha insignis. Jedna z těch rostlin, co máme na prodejně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Sid
Lagenandra? (vzhledem k fotce je to tip ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Sid
Fotka k příspěvku Poznáte rostlinu, které patří tento květ? (Omluva za kvalitu - foceno mobilem.)

Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: bali
Aha :-) potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bali Re: amrtin
normalne zarostrej hamburkskej filtr bublinatkou :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: bali
Što éto?To je super! palec potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte Re: bali
Květ UG? Nádhera palec ano
 Reagovat na tento příspěvek 17  - bali Re: bali
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - bali – Utricularia graminifolia
tak konecne! zatim jeden kvet ale jeste snad dva budou :) zitra nahodim fotky. ale u. gibba je ma mozna hezci :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Mexxx
Vlevo samčí květ, vpravo nažka.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Mexxx – Růžkatec
Fotka k příspěvku Zdravím, při protrhávání růžkatce jsem narazil na tohle. Doteď jsem myslel že to vlevo je květ ale co je to to vpravo? Nebo je to vůbec květ? Otrhal jsem lístky aby to šlo vidět. Díky :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan
Fotka k příspěvku Mne to furt zakvitne, ešte sa mi nestalo, aby nekvitol, ale radšej ho hneď ponorím, kvôli novým rastlinkám

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof
Ono je to tak, že některé druhy se zvládnou opílit sami a některé potřebují druhou rostlinu. Jsou to rostliny jednodomé s jednopohlavnými nebo oboupohlavnými květy, někdy mohou být dvoudomé. cituji ze zdejšího atlasu.
Takže závěr si vyvoďte sami, může to být klidně vlhkosti nebo tím že je rostlina dvoudomá. :) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: milan666
Tak to asi nemáš pravdu, stačila mě jen jedna rostlina. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: milan666
Njn,chybama se člověk učí,nejsem žádnej zahradník :-D ,ale rozprašovač už mám,takže příště se pokusím rosit ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: vaaclav
O semenách nehovorím, na to by bolo zapotreby rastlín viac, rovnakého druhu samozrejme :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: milan666
Teď nevím trochu o čem to mluvíš. Pokud o květech které se netvoří nad hladinou u některých rostlin nebo jak vypěstovat z květů semena.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan
Pardón malo to byť pre amrtin
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: vaaclav
Odpoveď je jednoduchá, ak by si rastlinku rosil, kvietky by zakvitli, ide o vzdušnú vlhkosť.
Ak má dostatok vlhkosti kvitne ak málo, kvietky zaschnú. V každom prípade máš nové rastlinky a tie by som už radšej ponoril pod hladinu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: kortezhugo
Chce to štěteček a někdy i více květů, nemusí být samosprašný, takový botanik zase nejsem, ale se štětečkem jsem to dělal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: kortezhugo
Děkuji :-),není nad osobní zkušenosti palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: amrtin
Teraz cez zimu majú málo svetla a krátky deň.Bez dosvetlovania žiadne hnojivá nepotrebujú.
Edit:Ešte dodám že zasadené som ich mal v "kadečom" a velké rozdiely som nezbadal.
Iné to je cez leto ked budú mať dostatok svetla prípadne slnka.To už som hnojivá musel použiť.Bud PMDD alebo mne sa lepšie osvedčil Kristalon.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: kortezhugo
Už jsem jednu zasadil do písku s vodou právě na parapet,přikryl jsem jí kulatou krabičkou od cd,takže tam má takový malinkatý skleníček.Tak uvidíme,jestli se chytne.Do vody(je ponořená po srdce)přidávám tekuté PMDD - je to blbost,nebo hnojit jinak?Nebo dát raději do hlíny než do písku?(mám pytlík krásné černozemě z kompostu).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: amrtin
Niektoré porastú v pohode aj na okne - teda parapete.Však jednu malú môžete skúsiť. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: vaaclav
Hm,takže je to asi jasný,holt skleník si z pokoje kvůli němu dělat nebudu :-D pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: vaaclav
Mňa zas štvalo že E."Lena" aj ked kvitol? - semená som nikdy s neho nemal. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: amrtin
O prvku to nebude spíše o vlhkosti světlu a teplotě. Ve skleníky by ti zřejmě vykvetl bez problémů. I když to co máš nebude ten pravý echinodorus 'Beauty Red', protože ten se špatně množí i v emerzním stavu a pěstuje se spíše s tkáňových kultur. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: vaaclav
No právě že jsou asi náchylnější.Tak mě zajímá,jestli mu třeba nechybí nějaký prvek,nebo tak něco,když nasadí poupata a ty pak uvadnou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: amrtin
Je to celkem běžná věc zřejmě jsou trochu háklivější na podmínky. Kvetlo mě jich v akváriu spousty ale někteří nikdy a nebo tvoří rovnou dceřiné rostlinky. Kvetou spíše v emerzním stavu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: amrtin

Reagovat na tento příspěvek 1  - amrtinRe: amrtin
Fotka k příspěvku detail "ještě poupat"

Reagovat na tento příspěvek 1  - amrtin – Echinodorus 'Beauty Red'
Fotka k příspěvku Zdravim.Mám Echinodorus 'Beauty Red' a vyhnal už druhý šlahoun,na kterém byly nejdříve poupata,ale ty pokaždé uvadly a vytvořily se na jejich místě nové rostlinky.Proč nikdy nevykvete?

Reagovat na tento příspěvek 0  - souky
tak se musim pochlubit, E. lena(snad) vyhání už 5. šlahoun v řadě, je to fakt magor a nebo ho natolik týrám, že se chce ještě před smrtí rozmnožit :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Toník Re: host
Pak u mě někdo "hospodaří". :-O
(Už dřív jsem podezíral Amanovo korýše. :-))
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hostRe: Toník
Otevřený listen zmizí během dvou dní a samotná palice po dalším jednom až dvou dnech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Toník Re: prasan
Za tu zavádějící prezentaci se omlouvám!
Mám rostlinných nádrží poměrně hodně, stejně jako druhů rostlin, které pěstuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Toník Re: host
Bingo! :-)
Taky vám vydrží rozvité okvětní lístky tak krátce?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - hostRe: Toník
Fotka k příspěvku Bucephalandra "melawi" :-)
Omlouvám se za kvalitu fotky.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [35] ...... 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 85168x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4023-kvety-akvarijnich-rostlin?od=1701