S kvetením tvých rostlin to není tak jednoduché. Cryptocoryny nemají klasický květ ale jen takový toulec, kterého si nemusíš ani všimnout a kvetou jen vzácně. Limnophila aquatica potřebuje ke kvetení dost dlouhou dobu a mě se to povedlo až když jsem ji vyndal na slunce. Bohužel tím rostlinu zničíš, protože pak roste jen nad hladinou. Anubias ti u dna nepokvete asi vůbec. Musela bys ho mít blíž k hladině aby se květ dostal nad ní.
Anubias mi kvetl jako pominutý když jsem ho umístil asi 3 sm pod hladinu. Echinodorus uruguaiensis vykvetl, když se všechny jeho listy už pěkných pár týdnů válely po hladině.
na viacerych fotkach akvaristov je vidno ze vase rastlinky maju kvety.
npr. vam kvitnu cryptocoryny, anubiasy, valisnerie, echinodory,...
jak je mozne, ze moje rastlinky este vobec nemali kvety? robim nieco zle?
zda sa mi ze moj anubias rastie paradne a rychlejsie, cryptocoryna to iste ale kvety ziadne
mě kvetly zatim cabomba carolineana, cabomba piauhyensis, bacopa carolineana,ludwigia repens, echinodorus tropica,hydroctyle leucopetala,sagittaria subulata, pistia stratoties,ceraptoptyllum demersum, didiplis diandra echinodorus amazonicus a ještě jeden druh echinodoru..
520.08.07 21:38Vrubouš
Blizsi pohled.
520.08.07 21:19Vrubouš
Detail kvetu.
620.08.07 21:19Vrubouš
Taky se musim pochlubit...Mam rostlinu Aglaonema simplex uz asi rok na okne.Momentalne kvete.Ma 4 kvety.Vice na fotkach
P.S.Jde jasne videt ze lepe se ji dari v kvetinaci na suchu nez v akvarku
-Na fotce je cela rostlina + kvety.