Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Starší reakce

zase v květu
38 23.11.2018 04:34 Angus68 – Bucephalandra - blue light
Starší reakce
Klidně to udělám za tebe ale potřebuji k tomu slušné fotky. Jinak strýček google toho ví celkem dost
www.google.cz/… 
Ahoj, bolo by to veľmi pekné vytvoriť novú kartu na rastlinu, no jediné čo o nej viem je názov - mal som ho napísaný na sáčku - a to že mi rastie a kvitne
Prosim OT

Se mi dala do kvetení.

Fotka z mobilu nic moc
Je sice hezké že se tu chlubíš rostlinou a jejími květy ale nenapadlo tě vytvořit kartu v atlase?

Máš pravdu. Jsem blbec. Celou dobu si myslím, že S. subulata takto roste normálně.
Ale je zajímavé, že se jedná o první moji rostlinu, která byla určena podle květu.
PS. Už jsem určil
rybicky.net/atlasrostlin/vallisneria_spiralis spirálovité květní stopky.

No, popravdě jsme ji určovali přímo tady,když naposledy kvetla.
Původně jsem ani nevěděl co mám v akváriu
Takže chyba je možná a může jít o jiný druh Sagittarie.
Tady jsou ještě další fotky a třeba to na nich bude lépe poznat.
(Bohužel nejsou moc kvalitní)
Je to Vallisneria. Konkrétny druh už budeš musieť typnúť ty.

Mne tiež uz par krát kvitli. Ale zato sagitarie mi kvet nadali. Super foto.

Sagittaria subulata

Podotýkám, že netuším, jak to pro vás bude náročné. Osobně tuto rostlinu vidím kvést poprvé.
P.S. Je to hodně mrňavý.
Tyhle rostliny kvetou pořád. Žádné roční období pro ně neplatí. V akváriu mají pořád jen jedno.

Ahoj, krásný květ

Zajímalo by mě, jakou teplotu máš v akváriu? Mám na mysli, jestli letos už není poněkud pozdě na kvetení.
Starší reakce

Dneska prasklo poupě. Čekal jsem nějaký květ a misto něj mám plno semen. Tímto nabízím i zájemcům v okolí FM
Případně co se semeny?
Nechat tak ony se ujmou nebo vytáhnout a dát na mokrou vatu? Nebo?

Ahoj všem,
no rozhodně byl nečekala, že velká Sagittaria vykvete pod vodou, proto jsem za poslední letošní květenství považovala to minulé, které ještě vyrostlo nad hladinu, ale jak se zdá, tahle rostlina mě prostě umí překvapit

Jinak se celý trs už téměř celý vrátil zpátky do submerzu, nad hladinou už pomalu uvadají poslední emerzní listy.
Starší reakce
Starší reakce
23 23.10.2018 18:13 Angus68 – Ecinodorus 'Janii'

Bylo to 30.9. co kvetl a už je to tady znovu

Jak jsem psal, velice spolehlivá to rostlinka

Starší reakce
Myslím, že máš pravdu.
Děkuji za upřesnění.
Tak podle mě ti kvete sagittarie už podle těch širokých listů ale ta fotka může zkreslovat.

Detail - makro

13.10.2018 cestu si šlahoun najde ať se děje co se děje.

Starší reakce
Dobrý podvečer.
Trs mojí Sagittarie, který z akvária vyrůstá emerzně, "klube" už asi dvanácté květenství. Podle atlasu má druh sklon k emerznímu růstu spíše v letních měsících, léto je ale dávno za námi.
Teplota vody se v akváriu pohybuje mezi 17-21°C, pokojová mezi 19-23°C.
Víte někdo, jak dlouho ještě rostlina pokvete? Přijde mi to už opravdu hodně dlouho, trs kvete nepřetržitě už dva měsíce.
15 30.09.2018 13:05 Angus68 – Echinodorus 'Janii'

Je normální že jedna rostlina barclaya vyhání jedné pupen za druhym? Rostou další dva
Starší reakce

Opět jde do květu

Starší reakce
jj

Jestli maličké, tak něco takového vidím za druhým listem zprava a je to jako šipka, která míří na jedenáctou hodinu. Mám pravdu?
našla jsi květ Ondinea... teď ješte ten druhý květ od Barclaya.... (mírna rada - liliput)
Asi jsem to poupě našla.
Je vlevo nahoře?
Musela jsem se podívat, jak ta rostlina kvete. Když se květ otevírá nad hladinou, musí mít tedy poměrně dlouhou stopku a květ ještě nebude otevřený, takže poupě.

Barclaya a ondinea v květu .... značka -hledej
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 83748x