Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Doteď sem si myslel, že je dvoudomý. Tak teď vidím že ne.
tak todle te dostane jeste vic
dnesni stav:
btw stejna rostlina jako na prvnim obrazku
Vypadá to tak. Tak to čumím.
a jeste porovnani se samici
tak mi opet vykvetlo limnobium ale uplne jinak, no celkem prekvapko
jestli sem dobre hledal po netu tak je to samec:
Starší reakce
Nádhera
0 17.03.2011 15:33 Mrakoplash –
Re: xOB Tak to je oc pěkný
Takto mi hezky vykvetl lotus
Vykvetla mi Valisnerie rubra.
Starší reakce
Jj. jeden z mála mechů, které to pod vodou zvládají...
ten christmas moss vam kvete asi emersni ze? me uz delsi dobu kvete pod vodou, je to normalni?
Pistia stratiotes
0 02.05.2010 20:56 smik – Re: Johan
Perfektní fotky. obdivuji
6 02.05.2010 20:08 Johan [4950] - Rostliny Tak já také trochu přispěji...
Ludwigia palustris x repens
Starší reakce
a potom
kiwik22 napsal: pokvete alebo nie??
samozrejme rozkvitne
Starší reakce
Nymphaea lotus prý kvete až cca. 2 roky po nasazení do akvária a většinou pak kvete když má více plovoucích listů
Starší reakce
OK
Jeste rozeznam SAE od Mrenky :o)
Komentoval jsem na fotce pouze rostlinu
Jinak mohu rici ze opravdu jedine mrenky zraly rostlinkam koreny ostatni si jich nevsimli a to je tam dost bilozravcu :o))
Odstřihnout co nejníže v růžici.
Ahojte, mal by som na vás jednu otázku, čo s šlahounem ktorý už nemá kvet ani nové rostliny? mám ho odstrihnúť? odlomiť? alebo nechať?
0 17.02.2009 18:22 hfyyik – ako
chcel by som sa vas opytat ako ste to dosiahli ze mate take velke echinodory???? moj nikdy neaml take dlhe listy a a ani sa nikdy nemnozil,,,,a v polsednom cas emi ho ozieraju aj rybky...je to echinodor ozelot green
Předpokládám, že nemyslíš tu rybku co je pod rostlinkou na snímku, to je parmička - i když tam bych tomu věřil více.
To proto ze nevim co s tema rostlinkama mam delat. Uz jsem jich plno vyhodil do kose. Proto jsem z nudy i zasadil jeden echinodor do kvetinace na stole a koukam jak se mu dari a hazi slahouny i po stole :o)))
to mně se víc líbí ty emerzní echinodory, taky se na ně chystám a chci je zkusit hydroponicky
0 17.02.2009 14:04 Aleš – Re: ghostik
Přesvědčil jsi mě, že to mřenky zvládnou. Nicméně já má v akvárku: skaláry, neonky, dania, čichavce, mečovky, panceřníčky a ancitrusy. Určitě bych si všimnul, kdyby se některá z rybek kolem mladých rostlinek významněji motala. Ledaže by si pochutnávali v noci...
BTW: nemohl by ses mi ozvat na mail akostrhoun@seznam.cz? Zaujalo mě tvoje modré noční světlo. Tak pokud bys byl ochoten podělit se o zkušenosti, byl bych ti vděčný...
No a nechápem prečo ten šlahún neschováš pod piesok, štrk, aby sa k nemu nedoostali ja mám aj mrenky aj echinodory a môj rekord je 17ks mladých krasne zakorenených na jednom šlahuni
Tak to ti musim odporovat.
Zde mas dukaz kdyz jsem mnel jeste mrenky co mi zraly korinky
rybicky.net/nadrz/3387/18.jpg
je to skoro uz velika rostlina na slahounu - mnela na vysku cca 15cm a kde ma korinky !!!
a zde mas mladou rostlinku cca 4cm po tom co jsem mrenky prodal
rybicky.net/nadrz/3387/36.jpg
tudis na prvnim obrazku je 101% uspesnost okusu
0 17.02.2009 10:58 Aleš – Re: ghostik
Mřenky nádherných bych měl rád, ovšem nemám pro ně podmínky. Ale okusem to rozhodně není. Kdyby to nějaké ryby ožírali, těžko by dosáhlí 100% úspěšnosti. Na dvou šlahounech mám 2 rostlinky už přes 10 cm a se této hranici nezadržitelně blíží. Ani jedna nemá jediný kořínek. Večer zkusím nafotit a dám to sem...
A nemas v akvariu Mrenku nadhernou nobo ji podobnou rybu ?
Mne tyhle potvory stihaly okousat vsechny korinky novych a plovoucich kytek. Jen co jsem je prodal tak jsem mnel na slahounech mohutne trsy s koreny dlouhymi 20cm
0 16.02.2009 22:00 Usine – Re: mrst
To je ale docela běžná záležitost, šlahoun vyroste a nic. Za čas vyroste další silnější. Doporučuji ti ten původní ustřihnout. Některé rostlinky zůstanou zakrslé a další i když na šlahounu vyrostou už nedosáhnou normální velikosti nebo zajdou. Na šlahounu se tvoří rostliny u některých Ech. od konce to znamená že šlahoun nejdříve doroste do maximální délky a až potom se na jeho konci vytvoří rostliny. Proto to někdy trvá tak dlouho. U rostlin kde se začnou tvořit rostliny hned od prvního přeslenu to trvá podstatně kratší dobu.
0 16.02.2009 21:44 mrst – květ
0 16.02.2009 21:14 Aleš Proč mi ale do prkýnka dubového ty rostlinky na šlahounech vůbec netvoří kořínky?! Rostlinky mají už přes 10 cm a nemají jediný kořínek...
Přidat reakci
1 ...... ...... [38] 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82769x