Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Aha
normalne zarostrej hamburkskej filtr bublinatkou
Što éto?To je super!
Květ UG? Nádhera
tak konecne! zatim jeden kvet ale jeste snad dva budou
zitra nahodim fotky. ale u. gibba je ma mozna hezci
Starší reakce
Vlevo samčí květ, vpravo nažka.
Zdravím, při protrhávání růžkatce jsem narazil na tohle. Doteď jsem myslel že to vlevo je květ ale co je to to vpravo? Nebo je to vůbec květ? Otrhal jsem lístky aby to šlo vidět. Díky
Starší reakce
Mne to furt zakvitne, ešte sa mi nestalo, aby nekvitol, ale radšej ho hneď ponorím, kvôli novým rastlinkám
Tak to asi nemáš pravdu, stačila mě jen jedna rostlina.
Njn,chybama se člověk učí,nejsem žádnej zahradník
,ale rozprašovač už mám,takže příště se pokusím rosit
O semenách nehovorím, na to by bolo zapotreby rastlín viac, rovnakého druhu samozrejme
Teď nevím trochu o čem to mluvíš. Pokud o květech které se netvoří nad hladinou u některých rostlin nebo jak vypěstovat z květů semena.
Pardón malo to byť pre amrtin
Odpoveď je jednoduchá, ak by si rastlinku rosil, kvietky by zakvitli, ide o vzdušnú vlhkosť.
Ak má dostatok vlhkosti kvitne ak málo, kvietky zaschnú. V každom prípade máš nové rastlinky a tie by som už radšej ponoril pod hladinu
Chce to štěteček a někdy i více květů, nemusí být samosprašný, takový botanik zase nejsem, ale se štětečkem jsem to dělal.
Děkuji
,není nad osobní zkušenosti
Teraz cez zimu majú málo svetla a krátky deň.Bez dosvetlovania žiadne hnojivá nepotrebujú.
Edit:Ešte dodám že zasadené som ich mal v "kadečom" a velké rozdiely som nezbadal.
Iné to je cez leto ked budú mať dostatok svetla prípadne slnka.To už som hnojivá musel použiť.Bud PMDD alebo mne sa lepšie osvedčil Kristalon.
Už jsem jednu zasadil do písku s vodou právě na parapet,přikryl jsem jí kulatou krabičkou od cd,takže tam má takový malinkatý skleníček.Tak uvidíme,jestli se chytne.Do vody(je ponořená po srdce)přidávám tekuté PMDD - je to blbost,nebo hnojit jinak?Nebo dát raději do hlíny než do písku?(mám pytlík krásné černozemě z kompostu).
Niektoré porastú v pohode aj na okne - teda parapete.Však jednu malú môžete skúsiť.
Hm,takže je to asi jasný,holt skleník si z pokoje kvůli němu dělat nebudu
Mňa zas štvalo že E."Lena" aj ked kvitol? - semená som nikdy s neho nemal.
O prvku to nebude spíše o vlhkosti světlu a teplotě. Ve skleníky by ti zřejmě vykvetl bez problémů. I když to co máš nebude ten pravý echinodorus 'Beauty Red', protože ten se špatně množí i v emerzním stavu a pěstuje se spíše s tkáňových kultur.
No právě že jsou asi náchylnější.Tak mě zajímá,jestli mu třeba nechybí nějaký prvek,nebo tak něco,když nasadí poupata a ty pak uvadnou.
Je to celkem běžná věc zřejmě jsou trochu háklivější na podmínky. Kvetlo mě jich v akváriu spousty ale někteří nikdy a nebo tvoří rovnou dceřiné rostlinky. Kvetou spíše v emerzním stavu.
detail "ještě poupat"
1 15.12.2013 07:57 amrtin – Echinodorus 'Beauty Red'
Zdravim.Mám Echinodorus 'Beauty Red' a vyhnal už druhý šlahoun,na kterém byly nejdříve poupata,ale ty pokaždé uvadly a vytvořily se na jejich místě nové rostlinky.Proč nikdy nevykvete?
Starší reakce
Starší reakce
0 19.08.2013 12:14 Yirka [9196] Starší reakce
Pak u mě někdo "hospodaří".
(Už dřív jsem podezíral Amanovo korýše.
)
Otevřený listen zmizí během dvou dní a samotná palice po dalším jednom až dvou dnech.
Za tu zavádějící prezentaci se omlouvám!
Mám rostlinných nádrží poměrně hodně, stejně jako druhů rostlin, které pěstuji.
Bingo!
Taky vám vydrží rozvité okvětní lístky tak krátce?
Bucephalandra "melawi"
Omlouvám se za kvalitu fotky.
dle listů v pozadí bych asi blyxu vyloučil a pokud je prezentace komplet, tak blyxa, ale vždy mi kvetla dost nenápadně.
Je úplne jedno aký je to kvet.Väčšina vodných rastlín má totiž strašne podobné kvety a najčastejšie biele.Máš v akva prezentácii 3 rastliny a všetky majú podobné kvety.Základ je ,že sú v pohode a pekne rastú.
Ludvigiu by som vylúčil,máva žlté kvety.Takže staurogyne alebo blyxa.(ak si nedokúpil niečo nové)
Ne. Ale hodně příbuzná rostlina to je.
2 13.08.2013 11:44 Toník [396] Pro fajnšmekry - které akvarijní rostlině patří tento nerozvitý květ?
Kvalitnější fotka se mi, bohužel, nedaří udělat!
Stejně jako fotka rozvinutého květu.
Zatím došlo k rozvinutí vždy v nočních hodinách a nějakému darebákovi v mém akváriu okvětní lístky chutnají až tak moc, že do rána po nich není ani památky.
Starší reakce
Na toto presne neodpovie nikto.Všeobecne rastliny kvitnú skratením alebo predlžením doby osvetlenia.Zmenou chemizmu vody.A pri Anubias-och sa dosť často uvádza kvitnutie pri zhoršení podmienok.(nie je to ale pravidlo)
Mne osobne kvitol večšinou cez zimu alebo na jar.
Zdravím všechny akvaristy!!
Chtěl bych se zeptat, jak často kvete anub. nana? Čím je to dáno? Vykvetl mi pouze jednou poté, co jsem začal přidávat CO2 a hnojivo. Bylo to tou změnou? Dá se mu nějak pomoci?? Vím, že je to otázka asi dost blbá, ale zajímal by mne názor zkušenějších. Předem mockrát díky za reakce!!!
Gratulace
.
Nááádhera
Starší reakce
Starší reakce
Ano je to nadhera..Anubias už mi odkvetl a ted mam dalši kvet jine rostliny
Starší reakce
Ono to zase moc obvyklé není. Je to paráda. Přeji Vám to. Mi se ještě neotevřel.
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82769x