Květy akvarijních a jezírkových rostlin
mně echinodory kvetou i pod vodou, když nechám šlahoun vylést ven, tak to zaschne a je konec
květ pod vodou vydrží tak dva dny a pak se rozpadne, a hlavně je z toho plno bordelu na hladině a musím jí tak dvakrát do týdne uklízet, asi ty květy začnu likvidovat ručně, ještě než se rozevřou
Aleš: to že pouští dva šlahouny jedna kytka podle mě znamená, že se v tom dně rozdělila a už tam jsou dvě a né jedna
Keď necháš šlahon ísť vonku z akva tak zakvitne, jednoducho ho ohni ku dnu a zaťaž kameňom, on ešte bude rásť a z každého očka, (myslím, že vy to voláte patro) vyrazí jedna rastlinka. Je to tak strašne jednoduché..........
0 16.02.2009 09:41 Aleš Jedna z mých amazonek (pravděpodobně Blaherae - nevím to jistě...) také vesele pouští šlahouny. Aktuálně má dva, a jeden se v jednom patře dokonce rozvětvuje. Problém je, že i když největší rostliny na šlahounech už mají přes 10 cm, nemají ani jeden kořínek! Je to normální? A další dotaz: Nevyčerpávají šlahouny nadmíru matečnou rostlinu? Neměl by se počet "pater", případně počet celých šlahounů redukovat?
taky mám zrovna jeden šlahoun ozellotu green
zatím mám osobní rekord, šlahoun má 7 pater (asi se tomu říká přesleny) a na každém budou alespoň dvě rostlinky
takle sem to myslel, tak díky za doplnění fotky. Sem se to taky snažil vyfotil, ale ten krám!!!Bych to dřív nakreslil v ruce a prodal na Karlově mostě, nežli by se mi to podařilo s tím krámem vyfotit, tak sem to vzdal
Nevim jak se mnozi tvuj druh ech. ale muj kdyz hodi slahoun a drzim ho pod vodou tak udela nove rostlinky (na fotu lotusu je v popredi slahoun echinodoru ozelot) pokud ho necham vylezt nad vodu tak mam jen plno kvetu ale i ty pokud maji listy se nechaji zakorenit - jednu takovou mam v kvetinaci
Starší reakce
Micranthemum micranthemoides
0 25.10.2008 22:04 0 Některé rostliny potřebují pro vykvétání tak zvané tropické dny - 12 hodin osvit a může to ovlivnit i chladnější zimování.
Starší reakce
5 11.03.2008 08:49 ghostdog toto je kvet na Echinodorus argentinensis. Ma dlzku cca 50 cm a celkova dlzka stopky je urcite cez meter. Kvitne uz asi 3 tyzdne. Neviem ci ta dlzka je normalna alebo sa kvet taha za svetlom. Skor som za tu druhu moznost.
Starší reakce
tak ty květy naposílejte do atlasu,já je tam přidam
Pistia - květ ,)
Starší reakce
Na fotce jsou po odstřižení květních stonků. Ted mají ty načervenalé echinodory květní stonky a ten velkej zelenej taky začíná růst. Až ty červené budou mít malé rostlinky, určitě je vyfotím. Cca 3 týdny. Ten zelený se mi nikdy nepodařil udržet pod vodou, pokvete bíle nad hladinou, také přidám fota.
Některé echinodory ¨pokládají¨ při určité délce květní stonek na hladinu, jiné je problém udržet ve vodě. Květní stonek s květem často vyčuhuje třeba 40 cm nad akvarium. Z toho květ tvořený z malých kvítku má cca 15 x 7 cm.
0 02.10.2007 21:12 Usine – ukackoR
Echinodory máš pěkné, ale na těch dvou fotografiích ti žádný nekvete. S květy to zas tak jednoduché není. Někteří ech. kvetou stále, jiní jen v určitou dobu a pár jich ke kvetení nepřinutíš snad ničím.
Dávám kuličky Bivoj od Rataje, s ničím jiným nemám zkušenosti. Echinodory mi od té doby kvetou pravidelně.
Mám vyzkoušeno u echinodorů, že když přidám ke kořenům kuličky hnojiva, tak zanedlouho kvetou.
Starší reakce
Mě teda anubias vykvetl pod vodou.Je umístěný na kořenu asi 15cm pod hladinou.Nevím čím jsem mu pomohla ke květu,ale kvetl hodně dlouho a měl dva květy.
kvete i u dna (vlastni zkusenost)
0 15.09.2007 16:01 athaya – ...kvety rastlín
na viacerych fotkach akvaristov je vidno ze vase rastlinky maju kvety.
npr. vam kvitnu cryptocoryny, anubiasy, valisnerie, echinodory,...
jak je mozne, ze moje rastlinky este vobec nemali kvety?
robim nieco zle?
zda sa mi ze moj anubias rastie paradne a rychlejsie, cryptocoryna to iste ale kvety ziadne
Starší reakce
mě kvetly zatim cabomba carolineana, cabomba piauhyensis, bacopa carolineana,ludwigia repens, echinodorus tropica,hydroctyle leucopetala,sagittaria subulata, pistia stratoties,ceraptoptyllum demersum, didiplis diandra echinodorus amazonicus a ještě jeden druh echinodoru..
5 20.08.2007 21:38 Vrubouš Blizsi pohled.
5 20.08.2007 21:19 Vrubouš Detail kvetu.
6 20.08.2007 21:19 Vrubouš Taky se musim pochlubit...Mam rostlinu Aglaonema simplex uz asi rok na okne.Momentalne kvete.Ma 4 kvety.Vice na fotkach
P.S.Jde jasne videt ze lepe se ji dari v kvetinaci na suchu nez v akvarku
-Na fotce je cela rostlina + kvety.
Přidat reakci
1 ...... ...... [39]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82667x