Prasklé sklo a jeho lepení
uz som sa obratil on povedal ze je to uplne v pohode.. preto som pisal sem ci sa s tym niekto stretol..
Ta popisovaná velikost je docela velká. Obrátil bych se na dodavatele o vysvětlení.
toto je iny obrazok ale asi takato biela ciara len mensia,ale nie ta co je priamo v spoji to viem,ze je chyba,ale ta vedla taka mliecna pravo a u mna je to niekde este belsie uplne biele, a je to na spoji na zadnej stene,ale z predu nie z boku ako je spoj ako je to na foto.. a je to siroke si 3-4 mm niekde tensie niekde hrubsie nie je to pravidelne a je to po vyske asi tak 7 cm.
Jistě ale chápeš, že s takovouto informací se těžko pracuje. Ani to nemáš kloudně popsané. Jak je to dlouhé, jak široké, v které části spoje atd.
Ale vzhledem k tomu, že píšeš, že se jedná o novou nádrž bude nejlepší to konzultovat přímo s dodavatelem-výrobcem.
(Velmi pravděpodobně žádné nebezpečí nehrozí)
zdravim chcem sa opytat kupil som nove akvarko 450 l a na zadnej stene ako je spoj tak je na tom ciernom silikone taky biely tenky pasik,proste obelel ten cierny silikon take biele casti su v nom.. akvarium je uz napustene druhy den a zatial drzi.. tak neviem ci je to problem ,alebo nie.. dakujem za odpoved..
no praveze odfotit sa to neda,lebo akvarium je pri stene a ja to tiez vidim len z vrchu a odtial sa to neda sfotit..
Takhle se to nedá posoudit a poradit ti. Zkus přiložit foto defektu.
zdravim chcem sa opytat kupil som nove akvarko 450 l a na zadnej stene ako je spoj tak je na tom ciernom silikone taky biely tenky pasik,proste obelel ten cierny silikon.. ale neviem ci to uz bolo alebo sa to stalo az po napusteni.. je to problem?? dakujem za odpoved..
Osobně si myslím, že to v pohodě vydrží
0 19.10.2011 20:54 soundastic Zdravím priatelia. Mám takýto problém. všimol som si na svojom 112l akva v spoji v jednom rohu trhliny v silikóne. Mám sa obávať najhoršieho? trhliny sú na dĺžke asi 15 cm. momentálne sledujem či sa nezväčšujú a pevne dúfam, že to vydrží do jari, kedy chcem akva vymeniť za nové. Toto má asi 6 rokov, čo by nemalo byť veľa. Možno dôležitá info - bývame vedľa železnice a nákladné vlaky robia niekedy slušné vybrácie, čo asi tiež nepomôže tomuto stavu...
Čo by ste poradili? okamžité vyradenie akva s prevádzky...alebo to nie je dôvod na paniku a počká to do jari?
Starší reakce
Absolutně souhlasím. Dokonce jsem tu někde psal něco podobného. Jen jsem chtěl nastínit, že ta cena která je tu uváděná není úplně mimo mísu. Prostě poptávka a nabídka. I já doporučuji nejít do takto nákladného řešení.
Jasně proto píšu ,že je to kšeft a při lepení skla nepotřebuji předraženýho sklenáře.Jen mi je tochu líto co lidí ,je ochotno narvat pěněz za akvaria ,techniky atd a pak smlouvají o každo kačku za rybu.Teď netvrdím ,že je to tento případ,ale na burze je to až komický jak nekteří běhají od akvarka k akvárku.
Ona je cena o něčem jiném, když si necháš udělat něco jako komplet a potom si pro to dojedeš, či když si to uděláš sám. A něco jiného když si domů pozveš řemeslníka
Tady máš kalkulaci :
1,2m x 0,5 m = 0,6 m2 x 800 Kč/m2 = 480 Kč celkem za materiál
30 km x 6,8 Kč = 204 Kč celkem za cestu
1 hod x 150 Kč = 150 Kč celkem za cestovní čas
0,33 tuby x 145 Kč = 47,85 Kč celkem za lepidlo
1 hod x 250 Kč = 250 Kč celkem za práci
1131,85 Kč celkem bez DPH
226,37 Kč DPH
1358,22 Kč celkem vč. DPH
A to jsem vycházel z tvojí ceny za 1 m2 skla, které se dá samozřejmě sehnat levněji.
Mé akva Pequeños del Amazonas (86 cm x 35 cm x 45 cm - tl skla 8 mm, dva kanty sloužící spíše jako lišty pro dvě krycí skla v plastové lyžině - vše jeho dodávka) je za 1.100 Kč od tohoto živnostníka. A ano, mám na něj standardní dvouletou záruku.
On si nařeže sklo, on to slepí, on to prodá. Neexistují žádné mezimarže a není plátcem DPH.
Pošlu Ti kontakt na svého sklenáře. Vyrobí Ti co Ti na očích uvidí. Pošlu to večer do vzkazů. Je z Prahy 6. Když budeš chtít, tak Ti to i doveze. Když mu to pošleš o víkendu, tak do čtvrtka bys to měla mít doma.
Za cca 1.300 Ti seženu takovéto akva od sklenáře fungl nové.
Největší položka bude na 100% cestovné - výjezd k Tobě.
Odkud jsi. Třeba Ti pomůžu. Když už se to stalo, tak není třeba pospíchat.
Za 1200,- se dá sehnat starší akvárium a větší
Opičárny jsem dělal taky před 15 lety , mě se toto osvědčilo jako nejmenší prasečina.Samozřejmě ,že to nalepení stačí,ale je to hnus.
čauky nic neřež a normálně to překryj dalším sklem a přetěsni. Nech ze 3 dny zaschnout a napusť akva. Vše dobře odmasti! A mělo by to být ok
Ne.Odřízni menší díl ,očisti a přilep zpět.Písek to přikryje.
Ahoojky všem nadšencům,
včera jsem si s velkou slávou přivezla akvarium 120x50x30 a ja blbka jsem hodala na dvě skřínky a nerovnost podlahy způsobila, ze mi prasklo dno
, od přední straně k zadní.Můžete mi poradit co s tím?Bude se muset vyměnit celé dno, nebo bude stačit ptasklina přelepit pruhem skla?
Starší reakce
cawte ja som zohnal tiez akva 160L a tiez je ustiepene na spodnom rohu...staci to prelepist sklom???plus vystuhy na dno???
Starší reakce
Já bych se toho nebál i bez výstuhy.10mm na 170 litrů je až až.Pro tvůj klid si tam tu výstuhu klidně nalep,tím ni neskazíš!!Hodně štěstí..
tak ako pises staci pridat tu vyztuhu...
nepises sice ake su rozmery akva...ale 10mm na 170L je viac ako dobre...
a brusit to ani nebrus -ten odstep len pretres silikonom
0 05.07.2011 23:26 syrrius Zdravím. Po cca ročním provozu 40L. akva jsem se rozhodl pořídit větší akvárium.Bavil jsem se na to to téma s kolegy z práce a tím se mi do rukou dostala možnost získat cca 170L. akvárium. Akva je z 10mm skla stěny lepené na dno akva.teď má prosba:viz.obrázek má akva odštípnutou jednu dlouhou stěnu.odštěp je venký cca5x3cm a v nejhlubším místě má 2mm(bez malých prasklin a podobného).bude stačit zabrousit odštěp nebo je to na výměnu? mam brouka v hlave protože akva do poslední chvíle fungovalo bez bočních výstuh nestačilo by přidat výstuhu po délce stěný akva těsmě pod ten odštěp???zatím jsem jej napustil do půlky vodou ať odzkouším těsnost ale dál jsem se neodvážil.
díky za odpovědi
Starší reakce
invalida napsal: Jde li o 50 litrů...260 poštovnýho...asi 360 korun sem platil novou 54l nádrž...někdy je líp dřív myslet než jednat.........
Jojo, ja bych to holt ozelel jako zivotni zkusenost, a sel pro novou. Protoze oprava te opet bude neco stat, hlavne spoustu casu.
(edit - odpoved pro Invalidu, ale samozrejme myslena pro puvodniho tazatele, Konhiho)
Jde li o 50 litrů...260 poštovnýho...asi 360 korun sem platil novou 54l nádrž...někdy je líp dřív myslet než jednat.........
Sám to píšete na začátku vašeho příspěvku.
Cituji: ,,Před nějakou dobou jsem vydražil na Aukru akvárko za 13Kč, což není moc ;) Jenže domluva atd, hrůza a děs.. Baba si naúčtovala 260Kč jako poštovný a balný, přesto, že jsme byli domluvení na poštovným 120 Kč, myslím......... ´´
Už toto zní podivně a mělo vás napadnou, že budou problémy a ihned poprosit AUKRO o pomoc. AUKRO se opravdu snaží neseriózní prodejce zablokovat.
Co pisete je vsechno hezke, jenze kdyz budu resit takovy problem, budu se zabyvat resenim kravin v dobe, kdy jsem mel vydelat mnohem vic, nebo jsem mohl odpocivat po praci, nebo se bavit tim co mi dava radost, venovat se blizkym - coz je vsechno vic, nez tech par Kc. Takze konkretne ja, pokud to vsechno nevyresi jeden telefonat ci e-mail, hazim bobek s tim, ze jsem mel proste smulu. Jsou castky, u kterych muze byt v konkretnich situacich levnejsi se na ne vybodnout, nez je vymoci. A ze jsem v pravu, a ze je to otazka principu, a ze kdyby to tak delal kazdy... na to fakt kaslu, drobne se proste moc resit nevyplaci, clovek tim ztrati vic nez vymuze.
Jestli to budes chtit opravovat, vymenil bych sklo cele. Akvarijni lepidlo budes potrebovat tak jak tak (da se koupit 60ml za 50Kc), a to celni sklo Te vyjde v 6mm float na zhruba 100Kc (0.18m2 pri 500Kc/m2), plus minus, ceny skla presne neznam. Kdybych uz to delal, chtel bych to hezke, vymenil bych sklo cele.
Bohužel reklamovat balíček u pošty lze jen do dvou dnů po vyzvednutí balíku....Ovšem takhle bych stejně viděla jako vinu ve špatně zabaleném akva a neoznačeném jako křehké....vrátit tedy babě.....
Souhlas s Fugee a reklamovat, reklamovat a re........ PROSTĚ SE NEDÁT !!!!!!
0 05.05.2011 18:52 Fugee Prvně bych se zeptal prodejce, proč se změnila ta cena, a jestli má fotku, jak vypadalo akvárium před odesláním.
0 05.05.2011 18:43 Fugee Záleží taky na tom, jak bylo balený, sklo se má balit pořádně.
pak záleží zda byl balík pojištěn!!!
0 05.05.2011 18:36 Fugee Souhlasím s dejmonem, jestli se nepletu, je to i v Aukro smlouvě.
Vrátit AQ, pokud neodpovídá aukci a popisu. Na to máte právo a nárok !!! Pokud ,,BABA´´ nebude spolupracovat, vzít si na pomoc adminy z Aukra
Zdravím!!
Před nějakou dobou jsem vydražil na Aukru akvárko za 13Kč, což není moc ;) Jenže domluva atd, hrůza a děs.. Baba si naúčtovala 260Kč jako poštovný a balný, přesto, že jsme byli domluvení na poštovným 120 Kč, myslím.. No, mě se akvárko dostalo do rukou, zabalený katastrofálně, byl tam naházenej špinavej polystyrén, nějaký nařezaný kartony, paní neměla ani tu slušnost akva otřít od prachu, ale nejhůř, AKVÁRKO JE PRASKLÝ!!
To co chci ale od vás je radak mému nápadu.. Prasklinu vidíte na fotce, mě napadlo přes to nalepit prostě skleněnou destičku, přilepit normálním silikonem, jak se lepí akvárka..
Rozměry akvárka jsou 50x28x36, což je cca. 50 litrů.. to takový tlak není, ustát by to mělo ne?? Dík všem kdo poradí ;) Zdraví Konhi
Edit: Ta destička by měla být zevnitř, aby se zamezilo případnému nebezpečí pořezání rybiček atd..
Starší reakce
0 20.02.2011 21:52 pasman – Re: Haimdol
Děkuju...tak já se do toho pustím,snad to bude v poho....
Rozdíly v barvě jsou jen v obsahu pigmentů, takže to vadit nebude.
0 20.02.2011 17:13 pasman Zdravím,jen se chci zeptat.Mám akva asi 370 l slepené transparentním silikonem,vypadá že kvalitně.Jen na spodní hraně je něco jako bublinka,tak jsem se rozhodl vlepit tam pásek skla,ale mám jen černý akvaristický silikon.Takže můj dotaz zní:Nemohou spolu nějak negativně reagovat tyto dva silikony?Třeba naleptáním toho transparentního?
0 20.02.2011 01:16 ladis – Re: romant
Tak jsem to zalepil a uvidime rano jak to bude suche ale necham to az asi do pondeli prazdni at poradne uschne ten silikon zejtra se pustim do toho druheho akvarka a pak ty velky to bude horsi
Jasně, já tomu rozumím, já jsem jenom chtěl říct, že kdyby se do budoucna ukázalo, že teče, tak když to jenom tzv. přelepíš, tak nebude jasný kdo za to může, jestli Ty, nebo původní majitel. Rozhodnutí je na Tobě.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38455x