Prasklé sklo a jeho lepení
haha akvaristika, myslýš, že tam jsou odborníci. Ne, jen obchodníci. Stejně to pošlou sklenáři a daj si na ti velkou marži nebo ti budou chtít prodat nové.
Jinak slučuju, bylo to tu mockrát.
netuším, ale sklenář by to měl dát v pohodě
tssss, tak to nedám ani náhodou, stratil sem se už u čtvrtýho slova navíc nevim jestli je tady v CB je nějakej sklenář (já teda žádnýho neznám) a co to donést rovnou do akvaristiky at to spravi? to by nešlo?
0 12.02.2012 23:16 grunda [1781] - Cichlidy vem žiletku, odřízni spoj(silikon), zajdi ke sklenáři, nech si uříznout sklo, dojdi do obchodu, kup silikon(černý), očisti spoj od zbytků silikonu, nandej silikon, přilož sklo, znovu silikon, prstem udělej oblinu, nech uschnout, dej vodu. hotovo
počkej hlídám zloděje v obchodě, neumim rozřezávat akvárko, jak se to dělá a čim? a jak to pak napojim? jako lepidlem nebo čim???
snad to půjde opravit - prostě sem tady chtěl ukázat všem že to taky umim a nakonec to akvárko nedonesu ani domu, to snad uš neni ani náhoda.... fakt všechno je protimě spražený! nejradši bych si jednu fláknul
je to fakt škoda :(
nevim jak to popsat, prostě sem si dneska koupil starší akvárko 100x50x40 (prostě pořádnej objem)!!! a jak sem s tim letěl po schodech honem to zařídit, tak sem si v zatáčce urazil kousek skla o zábradlí za vítahem, chtěl bych to nějak spravit, ale vůbec nevim jak na to, uš sem taky volala kámošovi a ten mi řekl at to vihodim :( to fakt neni jiná možnost? na to akvárko sem se strašně těšil a taky sem za něj dával 700 Kč což neni málo a cestou sem si ho rozmlátil. navěděl bi někdo jak to spravit aby to zas tak moc netaklo? zatim to teda neteče, ale prej to poteče :( Chtěl bych poprosit všechny kdo mi to zase smažou, jestli by mi to tu chvilku nechali, jestli se najde něko kdo bi mi to pomohl opravit. jestli se mi to povede, tak sem dám fotky
Starší reakce
Celé akva bych postavil na osb desku o ploše 2m čtverečních,která by "měla" váhu roznést.Nejlíp si raději zjistit druh a nosnost toho stropu
000 napsal: Jestli bude váha akva cca 1200 kg a bude rozložena na plochu 2m čtverečních tak podle platných norem by to měl žel.bet.strop udržet.Pokud byl podle norem stavěn. Statika je moje práce
Tak plocha není 2m ale neco pres metr, protoze rozmer je 200*60.
Jestli bude váha akva cca 1200 kg a bude rozložena na plochu 2m čtverečních tak podle platných norem by to měl žel.bet.strop udržet.Pokud byl podle norem stavěn. Statika je moje práce
invalida napsal: Já vím o paneláku kde vypad panel ze stěny...
VladimirGregr napsal: Uz jsi nekdy slysel ze se nekomu propadlo akvárium? Ja jeste ne a to jsem videl vetsi akvaria v byte. I kdyz to neni panelak, tak stropy jsou z betonovych panelu, tloustka stropu cca 40cm a akvárium bude v rohu dvěma stranami u nosné zdi. Mam z toho respekt ale myslim ze to bude v pohode.
Tak to je dost nepříjemné.
Já vím o paneláku kde vypad panel ze stěny...
VladimirGregr napsal: Uz jsi nekdy slysel ze se nekomu propadlo akvárium? Ja jeste ne a to jsem videl vetsi akvaria v byte. I kdyz to neni panelak, tak stropy jsou z betonovych panelu, tloustka stropu cca 40cm a akvárium bude v rohu dvěma stranami u nosné zdi. Mam z toho respekt ale myslim ze to bude v pohode.
Hoď nějakou fotku .
Já bych se teda bál. Nosnost by to mohla zvládnout, ale může začít praskat strop, odlupovat se omítka. Pokud budou 3 nohy stojanu u stěny, ta čtvrtá v prostoru se bude propadat - může prasknout aqua. A v případě nehody by pojištovna jako první chtěla vidět výpočet od statika. Navíc některé paneláky jsou po životnosti, v současné době jsou tyto stropy na samé hranici bezpečnosti, což si mimochodem někteří projektanti uvědomovali již v době výstavby. Hold přebírání sovětských metod je někdy životu nebezpečné. Je teda pravda že v tomhle jsem přizdis***, ale to je proto, že mám v rodině pracovníka BP a těch lidí (resp. zbytky), co se nebáli, pak na fotkách vidím spousty
V práci máme trezory 700-1200 kg + plný dokumentů ve stoletych domech v Praze kam kdyz prijdu tak se trepou skrine kdyz jdu po podlaze. A stoji
Osobně si myslím že to bude v pohodě panel udrží v celku hodně. To já jsem se třepal u trámového stropu nosnoct podlahy cca 150Kg/m2. Přes to deska broušeného betonu jako záklopka. A v pohodě sice mi na tom stojí jen asi 400 kg ale drží. Ta deska mi tu váhu pěkně roznesla.
Uz jsi nekdy slysel ze se nekomu propadlo akvárium? Ja jeste ne a to jsem videl vetsi akvaria v byte. I kdyz to neni panelak, tak stropy jsou z betonovych panelu, tloustka stropu cca 40cm a akvárium bude v rohu dvěma stranami u nosné zdi. Mam z toho respekt ale myslim ze to bude v pohode.
To Ti sklenář udělá nový za 4-5kil
Osobně si myslím, že je lepší koupit nové akvárko. Než se to nějak snažit lepit, nebo vyměňovat celou tabulku skla. Když se podíváš do inzerce, tak tam jistě najdeš nějaké, které bude za pár kaček.
Martin Honzejk
To bych tedy neriskoval v žádném případě, buď vyměnit stěnu nebo celou nádrž.
0 07.02.2012 19:56 opka – lepení 55l akvárka
Chci se zeptat, je možné zalepit 55 litrové akvárko, které je prasklé přes celou přední stěnu (viz. foto), tak aby byla jistota, že znovu nepraskne? Nebo je lepší se na to vyprdnout?
Čím byste to zalepili? Klasickým akva silikonem?
Díky
spíš jestli to unese strop 780 L vody 100kg písku pár kamenů a váha akva a máme hned tunu
Tak pojištění samozřejmě mám, ale jak tady každý píše jaká je to pohroma když praskne 100L a i menší akvárium, tak si nedovedu (a ani nechci) představit co to je když praskne 780L. Ale zajímalo by mě to pouze z vyprávění
Na to je lepší si pořídit pojištění
Bál bych se spíš jeho rozlepení
. pokud je správná tloutka skel tak by to mohlo být v pohodě + nějaká ta výztuha
Prasklo někomu opravdu velké akvárium? Právě zařizuju 780L a jelikož pode mnou bydlí sousedi, tak se děsím dne kdy přijdu domů a po schodišti poteče voda. Nechci ale malovat čerta na zeď, doufám že se to nestane nikdy.
Starší reakce
Takže. Ať sem kolega hodí foto.
akvarijním silikonem. A nejspíš bych to přelepil kouskem dalšího skla otázka je kde je to prasklé.
0 29.01.2012 16:34 gotaj Prosim cim mam zalepit prsklina na zadni stene v rohu. Je asi 5 cm dlouha a nechci to cely vyhodit. Diky
Starší reakce
HaDaS napsal: :
Chlapi, už to bylo řešeno v minulosti na jiném fóru, a nedospělo se k jednoznačné spojitosti mezi transparentním lepidlem (silikonem) a jeho náchylnosti k porůstání a prorůstání řasou. Mám ve dvou akváriích transparentní a po dobu jednoho roku se mi ve spojích ani na nich řasa neobjevila, i když všude jinde byla.
Už bych chtěl od někoho slyšet, proč se na transparentu řase více daří ? Neříkám, že tomu tak není, ale já jsem se s tím nesetkal a ani nevidím pro takovéto tvrzení důvod.
to že si sa ty s tým nestretol neznamená, že to nieje možné..susedovi sa na akvarku v okoli transparentného lepidla vytvorila zelená riasa, a po čase ked akvarium vypustil..následne ho nepoužival urcitu dobu a potom ked ho napustil tak na strane kde bola predtým riasa ten silikon držal len tak tak..takže to trebalo nanovo prelepiť
NASREDDIN napsal: Černý spoj nepropouští světlo a tudíž se v něm řasa neroste.
Podle mě je největší problém právě v tomhle. Pokud máte nějakou tu drobnou řasu na skle, tak se dá oškrábat, nebo případně slouží jako potrava pro některé druhy živočichů. Transparentní silikon však propouští světlo a díky světlu se ve spojích, nebo na silikonu ve spojích -> tj. špatně dostupné místo na měchanické odstranění řasy, často nebo alespoň více než při černém silikonu, tvoří řasa, která se špatně mechanicky odstraňuje a ve/ na spojích vypadá nevzhledně - a proto je patrně mezi akvaristy tolik neoblíbená. O tomhle se dá ale vést dlooouhá debata, kdy se setkáme s častým jevem - co akvarista to zkušenost a popř. i názor. Takže se tu můžem dohadovat či horlivě diskutovat a ke kloudnému závěru si myslím stejně nedojdem.
Howgh
To není OT. Neoznačujte to tak. Prosím. Souhlasím s Tvým tvrzením : ... dovolím si tvrdit, že šlo o špatně lepená akvária. V tom to bude.
Pokud se pamatuji správně, tak nejde o to, žeby se řasa tvorila na, nebo v silikonu, ale jde o řasu na skle. Černý spoj nepropouští světlo a tudíž se v něm řasa neroste.
Osobně jsem se s řasou ve spoji, při opravách akvárií, již párkrát setkal, ale dovolím si tvrdit, že šlo o špatně lepená akvária. Vždy to bylo v transparentním silikonu, ale to bude tím, že se dříve jiným nelepilo.
Prosím OT.
4 29.11.2011 20:36 HaDaS – Re: deCORF.OBRAEN a dvorak
deCORF.OBRAEN napsal: Ako píše dvorák..a odporučil by som silikon čiernej farby ako lepšiu prevenciu proti tvorbe riasy pod silikonom
Chlapi, už to bylo řešeno v minulosti na jiném fóru, a nedospělo se k jednoznačné spojitosti mezi transparentním lepidlem (silikonem) a jeho náchylnosti k porůstání a prorůstání řasou. Mám ve dvou akváriích transparentní a po dobu jednoho roku se mi ve spojích ani na nich řasa neobjevila, i když všude jinde byla.
Už bych chtěl od někoho slyšet, proč se na transparentu řase více daří ? Neříkám, že tomu tak není, ale já jsem se s tím nesetkal a ani nevidím pro takovéto tvrzení důvod.
Ano to jsem zapoměl napsat, že černý silikon se do spojů hodí mnohem více než transparentní, kvůli případné tvorbě řasy.
Ako píše dvorák..a odporučil by som silikon čiernej farby ako lepšiu prevenciu proti tvorbe riasy pod silikonom
Ahoj lidi...nechci zakládat nový téma ale marně sháním informaci kolik váží plošnej metr skla různý tloušťky...Nevíte někde o tabulce nebo něčem takovým? Díky Venca
Jedině akvaristický silikon. Běžný silikon používaný ve stavebnictví (koupelny, kuchyňské linky apod.) uvolňuje do vodu (nevím přesně kterou) nebezpečnou látku jak pro ryby tak pro rostliny a navíc okyseluje vodu. V akvaristikách se běžně prodává černý a transparentní silikon určený právě k takovýmto případům. Dá se však sehnat i ve stavebninách akvaristický ovšem ve větší pixli, takže je na zvážení, kolik silikonu opravdu spotřebujete.
Lepidlo se jmenuje tuším Perenator a jestli je to dobrá volba, to musíš posoudit sám.
Zbytek je přesně tak jak píše Yirka
0 29.11.2011 15:34 jirkamrvik – prasklé
a jaký silikon na to ?? nechám si uříznout novou tabulku a nalepím jí tam je to dobrá volba ??? dekuju
Jak je ta nádrž velká?
Pokud není prasklé a vyteklé tak opravdu nejlépe sehnat nějaké nádoby, přelovit ryby, vytahat rostliny, vyndat dno, filtr nechat běžet mimo nádrž a:
v případě větší nádrže sklo uříznout, očistit, koupit novou stěnu a nalepit.
V případě malé či menší nádrže zvážit zda nebude levnější a snadnější koupit novou.
0 28.11.2011 17:34 jirkamrvik – prasklé
mám prasklou celou přední stěnu akvária co teď s tím ??
za odpověd budu rád
Starší reakce
Je to v pohodě,kdyby to bylo slepeno transparentním tak to neuvidíš.Je to jenom trochu více přimáčklé sklo k sobě a prosvítá boční sklo.Samozřejmě pokud by to bylo v celém spoji tak by mohlo dojí k utržení,jelikož je potřeba určitá tloušťka lepidla.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 38455x