Krevetky - rozmnožování a odchov
ahoj tak ja taky mela jen papirky a teda porovnat to presne to bylo fakt tezky, dodnes nevim, zda to bylo presne 7,8 nebo 8 nebo 7,5.
tak to fakt zavidim takovou vodu bych brala, v te se snad mnozi a roste vsechno!
u nas je to naodstrel.
U nás máme vodu z přehrady, velmi měkkou, ale je zásaditá díky úpravám vodárny. pH máme mezi 7,5-8, krevetkám to evidentně nevadí, množí se mi krystalky i Blue Pearl. Myslím, že i krevetky se dokážou částečně přispůsobit podmínkám.
Pro zajímavost jsem si udělal tedka test vody z vodovodu....a vyšlo mi že to pH je i v ní kolem tech 6,4 skoro bych až řekl že nižší... vzpomínám si že jsme byli před rokem se školou ve vodárně, a tak jsem se na to psal proč ji mam tak kyselou...
no pry je to divné...
tak nvm, je fakt že měřím papírkama a na to hodně lidi nadava
To je to nejmenší. Našroubuješ na vodovod a z toho ti vedou dvě hadičky. Jedna s čistou vodou a jedna s tím odpadem. Ale ani ten nevyhazuju a čekám na co mi to bude dobré.
nejvic me stve, ze bydlime kousek od reky ktera je hranici mezi dvema odlisnymi horninami. takze tady je vapenec, na druhe strane je piskovec a voda je tam neco kolem 7. na druhe strane neznaji co je vodni kamen!
ty mas vstupni 6,8? tak to muzu jen tise zavidet!
penize by se aji nasly ale rozumet tomu...
No většinou mám 6,4
sice u par měření to vylezlo na 6,6 myslím ale většinou tech 6,4
Volil jsem tu RO, protože u nás není voda taky nic moc. Hlavně co do tvrdosti a na některé odchovy je lepší měkká voda. Jasně, je to investice za nějakou tu tisícovku, ale jsem rád, že ji mám.
no, treba se k RO konecne jednou dopracuju! zatim je to na me moc.
pani ty jo, to je nizke pH! a jake mivate normalne? fakt se chystam je nasbirat ale zatim jsme tu s detma marodi.
zkusim je. ja mam pH 7,8 ale myslim, ze je tak vsehovsudy 7,5. ja jsem zjistila, ze je fakt velky rozdil mezi tim co dve co delam doma a tim co kupuju (ted uz min leze to do penez pri dvou akvariich).
No já hned jak jsem zakladal akvarko jsem akčně tam dal listí a šišky atd...
a pak jak jsem poprvé měřil pH tak jsme se ani nevešel do rozmezí protože to měřilo 6,4 pH a výš a ja měl tak 6,2
No používám to tak. A jasně mícham to s normální vodou. Tak 2:3 s normální vodou.
aha, no nevim, do toho asi nejdu. kdyz poprsi, vystrcim kybl na terasu. ale ten sud..on je dost velky, a tady uz ted fakt tak moc prset nebude. dik
mesic po napusteni? fiha...ja beru vodu hned z kohoutku. treba muj bratranec nechal vodu tyden odstat, a pak mel problemy s rasou, kytky nerostly, pak toho nechal a akvarko se mu zlepsilo. me prijde ze to uz j moc. ale ty tu osmozu asi michas s cerstvou vodou?
To by mě taky zajímalo jestli je to OK zdůvodu nějakých bakterií a podobně. Mám ve sklepě 160l sud s vodou z osmózy a tu vodu používám i třeba měsíc po napuštění.
ahoj, planujeme s manzelem takovy ten velky sud pod rynu. chceme ho koupit pristi tyden. jenze nevim, voda tam bude treba stara a tak, to byste doporucovali takovou starou vodu do akvarka? ten sud chceme spis na zahradu, protoze ano, jakmile skonci kveten tak tady uderi vedro, a moc neprsi, spis bourky ktere trvaji hodinu dve a moc deste nespadne.
ja jsem ted zkousela zachytavat dest, a nevim proc, ale naprselo mi tam vzdycky tak deset cm vody a to bylo pro akva strasne malo.
nedavam to tam vsechno najednou, ale s citem, zatim nebyl nikdy problem ani s listky a na ty sisticky se chystam jen co mi to zdravi deti dovoli...
Nevím v které části FR jsi, ale že by jsi tam nemohla mít trochu vody v zásobě pro to malé krevetárko? A že by tam byly tak dlouhá období sucha že by ta voda nevydržela? Nezdá se mi to ....
Párkrát se tu o tom na fóru psalo, že někdo v Brně jede snad i odchovnu krevetek na dešťovce a to nebude pár litrů vody do malého krevetárka ....
Ale s přidáváním všeho (i když jsou to přírodniny) opatrně a postupně, akvárko je malé, aby nedošlo ke skokovým změnám.
dekuji, ano, znam, uz se chystam, ze nejake nasbiram, bohuzel, uz tu druhy tyden sedim jak vezen, syn mel malem zapal plic a ted jsem s nim doma, ale jakmile vyrazim do prirody, nasbiram. zatim tam mam dubove listi a vyluh z raseliny a co dve. mozna ze to dohromady vsechno trochu pH snizi.
A co třeba olše - rostou u vás? Olšové šištičky po přidání do akvária mírně snižují pH a louhují se z nich látky, které příznivě působí na krevetky i ryby.
cs.wikipedia.org/… no, bohuzel ale kdyz pak neprsi....chtela jsem tu reverzni osmozu ale nakonec jsem se na to vyprdla, nebudu furt vymyslet....
ale treba si ji jednou poridim no!
Měkčí voda se dá získávat třeba z deště, pokud pominu nějaké technické vymoženosti. Ale mě se to s měkou vodu z kohoutku snadno mluví ....
jo chtela bych vse hned! ale priroda umi naucit trpelivosti! zatim jsem rada, ze mi v akva nikdo neumrel, akorat ty neritiny, na ty mam smulu....
jo jsou to super stvoreni! mam je strasne rada! nic srandovnejsiho nez krevetky neznam...
chtela bych ty red bee nebo blue tiger, jenze, mam moc tvrdou vodu a vysoke pH. a navic akva ma teprve pet tydnu. to je pravda, pomichaly by se ti.
byla jsem dneska na burze a meli tam ty red bee. a pak nejake mini kraby, kteri se jmenovali pavouci krabi. krasni ale chovatel rikal ze taky potrebuji mekci vodu...mam hold smulu s temi korysi.
dej jim čas..mně začaly crystalky nosit asi až po měsíci
Ano přesně tak míň to řešit a ono to půjde od přírody
já dostal z rušeného akva 1x red crs a už je v akva bezmála 3 měsíce a pořád vitální.
Jaké by jsi chtěla? no rili se mi jednam nějak moc nelíbí
a jednak s cherrynama bych je nemohl mít
taky bych moc chtela tyto krevetky, ale co tady ctu tak jsou hodne choulostive. skoda.
nebo zkus ty Rili jako ja, jsou taky pruhovane, a jsou moc hezke.
jo, je pravda ze akvaristika je hlavne o tom! ale je to fajn, aspon v dnesni uspechane dobe clovek jde na neco pomalu.
dik, ted uz jen aby v pohode donosily!
Já si pořídil 8 crystalek na zkoušku....chvilku vydržely ale pak jsem přidal nějaky kořen do akvarka a udělalo to trochu neplechu, a následkem toho zřejmě většina crystalek umřela... takže taky zbírám odvahu na druhé kolo
ale tentokrát asi zkusím Tiger pokud nějáké seženu...no vidím to na léto
Kdepak. Pomohla ta trpělivost. A ty kokosy tam nechej, když na ně dáš na každý kousek jávského mechu, tak ti hezky porostou mechem a pro malé kreveťule to bude nejlepší schovka. A moc mne těší, že se to povedlo... prostě v akvaristic je trpělivost asi nejdůležitější vlastnost
zase si mel pravdu!
dneska rano koukam do akva, a najednou vidim dve krevetky s vajickama, ty krevetky co byly nejtlustsi tak ted jsou tehotne!
tak uvazuju ze ani netreba kupovat krevetek, protoze jestli se postesti, tak budu mit dvacet novych krevetek, a ty se zas budou mnozit dal a dal.
tehotna je ta jedna krevetka "rili" ktera je cela bezova, tak jsem zvedava, jake krevetky z ni budou....
ted uz sehnat jen ty minirybky a bude to dokonale...
a co tu pisete o vymirani to je zvlastni, ale krevetky mam fakt kratce takze s nima mam minimalni zkusenosti...
jinak si myslim, ze mozna pomohlo ze jsem vcera zacla bublat Dennerle misto domaciho burcaku, a ze to mozna snizilo trochu pH.
No právě že se mě to stalo i se cherry a tak se na crystalky zatím neodvažuji, ikdyž parametry mé vody by jim vyhovovat měly. Odvahu jsem ale stále nesebral ....
Možná budu muset jedno akvárko pro ně vyčlenit a zaměřit se víc na krevetky než na rostlinstvo
A nebo to méně řešit a ono to půjde od přírody
No vím že hodně lidem vymírají crystal třeba ale cherry?
Hold příroda je někdy nevyspitatelná
Jo vymírání je asi většinou pro nás obyč akvarity záhada. Mě už takhle vymřely asi třikrát. A dokonce ikdyž jsem je měl ve více akváriích tak vymřely společně ve všech .... Přitom změny v parametrech vstupní vody jsem nezjistil, havárie na vodovodu nebyla, voda vypínaná také nebyla ... naposledy ani manželka futra nenatírala (z toho smradu už mě také vymíraly).
14 dnů je krátká doba, vydrž. Trpělivost růže přináší a taky dělá akvaristu
Moje přítelkyně si taky pořídila asi před rokem krevetky, 2-3 mesíce v pohodě se ji množili a pak přestaly... a nepřišli jsme na to proč....s nějakych 50-70 kusů tam má tedka asi 15 co ještě žije ...
jinak jí to vymřelo a nikdo neví proč
no, nevim jak je premluvit aby tam lezly!
mech mam taky a rostliny takze jsou v nich ale jak pisu, ty moje jsou tam uz dva tydny a nechteji se mnozit. fakt nevim proc...a tou tvrdou vodou to byt nemuze pac tady lidi krevety maji a mnozi se jim v pohode. a mi se jednou rozmnozily, bylo to v prosinci jenze ta samice zemrela nedavno a ty mlade co vyrostly proste nic!
Jistě, jsou tam jako doma. Asi je máš špatně vycvičené
No mě rostli společně s potěrem dánia a pro jistotu se tam ukrývali. Pak jsem v těch 3-4cm dlouhých šlahounech mechu viděl malé krevetky. Ale kokos s mechem je tutovka.
ony ti lezou do kokosu? to mas dobry, ja myslim, ze mi do nich obcas vlezou ale moc ne, jsou porad na listech...
dik. no ty betty jsou dost pomale. moc je nevidim honit se za krevetkama, a i kdyz ted porostly tak jsou porad strasne male, dve maji dva cm a ta treti ani to ne, nevim no.
ne v tech kokosovych oresich je dira velka, bylo to mineno spis pro ryby ale mam ty pancernicky a oni tam vubec nelezou. uvazuju ze ty kokosaky zrusim a dam tam jeste jeden koren a pro krevetky koupim takove ty trubicky, do tech se zadna ryba nevleze..
no, snad se mi zitra postesti a sezenu ty rybky co jsem chtela
a s krevetama me to zacina fakt mrzet, ze se nemnozi...
Moje krevetky mají uprostřed akva provrtanou půlku kokosu obrostlou jávským mechem. V kokosu se narodí a pak lezou do mechu povyrůst. Jen jim občas musím prostříhat vchod, protože zarůstá.
Nepanika. Ty bety jim neublíží. V akvárku máš dost rostlin, kde se malé krevetky před betama schovají. A v těch skořápkách od kokosu máš nějaké dírky, aby do nich mohly krevetky? Pokud ano, i to je vynikající schovka pro malé krevetky.
Samečci taky bývají aktivnější plavci, drandí si to přes celou šířku akvarka ( aspon u mě) kdežto samičky spíš volí pěší trasu
ty bety jsoustrasne male, ale kdyby zacly skodit, tak je dam do toho maleho akvarka nebo je daruju. nechtela jsem je, ony se narodily,...
O dosť štíhlejší a nemá taký zadoček ako samička,ktorá ho potrebuje na nosenie vajíčok.Dospelé samičky sú aj o dosť väčšie.
www.plantedtank.net/… Většinou se prodávají poměrně mladí jedinci u kterých jsem z počátku nikdy nepoznal pohlaví. Časem samice krom vajíček za hlavou jsou větší a jakoby mohutnější (aby mohly pod pleopody schovat vajíčka) a jsou vybarvenější než samci.
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 38
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45316x