Krevetky - rozmnožování a odchov
Mohly by...ale prvních pár dnů krevetky asi neuvidíš...
já je objevuju většinou tak po týdnu...
a mohli by je sežrat neonky nebo razborky?
0 09.11.2011 17:57 JagerMaister 2-3 mm
Starší reakce
su dve moznosti, bud ich pustila bud kvoli stresu alebo hodnotam vody, alebo ich pustila uspesne s tym ze o tyzden, dva uvidis male krevetky, predsa len ak si vsimnes vajicka su malicke a vidiet take male krevetky v zarastenom akva je problematicke, hlavne trpezlivost a moc neodkaluj tuto dobu
0 01.11.2011 11:02 Kat. Zdravím,
chtěla jsem se zeptat ohledně druhu Neocaridina denticulata var. Red
Cca před 14ti dny jsem si všimla, že krevetka má žlutá vajíčka na bříšku, tak jsem se začala radovat, že budou další přírustky do rodiny. Krevetka vypadala spokojeně, v krevetáriu se pohybovala bez jakéhokoliv ostychu, vajíčka "prohrabávala" nožičkami což jsem se dočetla, že je normální a tudíž v pořádku. Momentálně, ale krevetku s vajíčky nemohu najít tudíž se bojím, že o vajíčka přišla :( Nemáte někdo prosím zkušenost s tímto problémem ? Prosím o radu, předem díky za odpověď.
Starší reakce
To si ale napsal kravinu...ancík neumí lovit
Každý má jiné zkušenosti.Přít se nebudu.
0 23.10.2011 22:53 Fugee Chtěl bych se jen zeptat, jakou šanci mají na přežití malé krevetky s 2 CPO raky ve 200l akváriu (Paradise)? Jedná se o palmaty, cherryny, red crystaly. Akvárium je více zarostlé než na fotkách, fotka je přes měsíc stará (foceno pár dní po založení).
Když je najdou ancíci,tak žádná.
0 23.10.2011 19:56 JagerMaister pri dobrých podmienkach aj všetky to jest 20-30ks
Kolik tak krevetek přežije z jednoho vrhu? V akváriu mám jen krevetky a 3 Ancitruse.
Starší reakce
- mas pravdu, obyc. Tiger je doporucovan jako mezikrok k chovu CRS/CBS
- Blue Tiger je urcite narocnejsi nez low grade CBS/CRS
- jak nekdo poznamenal, chov krevetek je "o vode", narocnejsi druhy vyzaduji mekkou a kyselou vodu s nizkym NO3
Pěkný večer, zkusím to tady s otázkou která v jiném vlákně zůstala nezodpovězená, a sice poznají si při rozmnožování svůj druh, pokud je v akva více druhů, které se ale vzájemně nekříží? Může se stát že sameček předá "balíček" samičce jiného druhu, a ta pak nosí vajíčka, jenže neoplodněná? Díky
díky. a k té první otázce?
0 17.10.2011 20:24 JagerMaister babaulti green, napr. babaulti zebra, caridina simoni simoni
0 17.10.2011 19:33 JagerMaister čus mam taký dotaz, niektoré mladé krevetky napr. white pearl začali nosiť prvý krát ale vajíčka na druhý den postrácali no iné udržali čo to znamená ? niesú pripravené alebo čo ?
rybicky.net/nadrze/12978 nádrž v ktorej sú
Starší reakce
0 30.09.2011 18:19 JagerMaister nieje to mix cherry a white ?
alebo je to krevetka červená ale prírodné forma
nejsou křížené s palmatami?
0 30.09.2011 15:45 kreveťáčci – lenulik
ahoj chtěla bych se zeptat jsem dostala od známé krevetky red cherry těhotné.už je to asi 3 týdny po porodu a oni zčernali.některé mi taky umřely mám 2 druhy red cherry a ty white.poradíte mi prosím někdo proč zčernaly?prosím o radu .známá taky neví proč zčernali přitom sou staré asi rok říkala.předem děkuji za odpověď
Nechám se překvapit, ale dnes se mi o nich zdálo
No tak holt musíš počkat až vzadu nebudou mít co na jídlo a přelezou dopředu. To už budou vidět i bez brejlení lupou
.
Sem tam nějaký ten červený je. Horší je, že ty kameny jsou u zdi a tam se nedostanu a otáčet akva nebudu, nemám na to prostor na stole.
Pokud nemáš červený kameny, tak by měly být vidět
.
Tak to budu happy když budu koukat vzdau od stěny do hromady kamení
uvidím co vyleze jestli vyleze
Chce to vzít lupu a pořádně
(brejlit) do míst kde by mohly být schované. Po narození mají cca 2mm. Ty moje jsem našel schované za filtrem a taky v něm.
Jak jsem v jiném vlákně psal o nákupu Red Crystal krevetky co nosila vajíčka, tak jsem si včera všimnul, že vajíčka už nenosí, tak jsem zvědav, jestli se mladé krevetky vyklubaly, nebo jestli je ztratila a nic nebude. Přežila a s vajíčkama úspěšně prodělala dvě stěhování (o kterých vím já), poslední bylo před cca 2 týdnama, tak doufám, že z toho mladé budou, jenom jsem je teda zatím nikde neviděl.
snad se nepletu, ale nic jiného mě nenapadá. Občas si vymýšlím tak mě kdyžtak někdo opravte
prvně jsem si myslel, že budou jedny vajíčka starší a druhý novější.. záleží vůbec na barvě vajíček??
diky za odpověd
To bude opět přírodní genové inženýrství :o) Je vidět že neocaridiny si na nedostatek genetické rozmanitosti stěžovat nemohou...
Starší reakce
Tak snad je to fakt tím...
v tom pripade to bude tim ze jdou mlade. stesovane nebudou. beha si v pohode kde se ji zachce. niceho si nevsima. mam je odmalicka a je to prvni zavajecnena kreveta.
Hezký večer. Na burze mi jeden chovatel říkal, že se to občas stává mladým krevetkám a krevetkám, které jsou z něčeho stresované....tak těžko říct...ale spíš mi připadá, že to moc v pořádku není...
Starší reakce
krevetky můžou vypadat různě i podle vody, prostředí a nebo třeba jen "nálady", taky u křížení dvou variet můžou vzniknout různé. Takže bych tipla že to bude ten kříženec yellow a cherry
Bude to nějaký přelud v genech, nejspíš způsobný z důvodu křížení yellow a cherry, protože japonicy jsou z jiného rodu (Caridina), kdežto yellow a cherry z Neocaridina, a ty se mezi sebou nekříží.
0 13.08.2011 20:22 Glad Ahoj, mám krevetárium ve kterém mám red cherry, Yellow a jeden pár Japonik. Red cherry a žluté jsou od začáku, japoniky jsem přidal cca 14 dnů zpět. Dnes jsem si všiml, red s yellow se kříží, výsledkem jsou tmavé-hnědé krevety. Dnes jsem si všiml minimálně 3 2cm velkých tmavých krevet, které mají na hřbetě asi 1mm silný žlutý pruh, stejně jako Japoniky. Dokážete prosím vystvětlit o co se jedná? Myslel jsem že Japoniky se mohou množit jen ve slané vodě a pokud by se povedlo tak kerevty nebudou po 14dnech 2cm velké. a křížení red s yllow jsou pouze tmavé špíny bez pruhu. Díky za radu.
Starší reakce
to hej keď chceš odchovy tak radšej živorodky daj preč, oni by si na nich zmlsli
s těma živorodkama bych se o ně docela bála, ale něco nejspíš přežije.
Mam dotaz....našel sem v akva krevetku s vajíčky a newím jestly jí mam přelovit z nádrže nebo jí tam nechat.....myslím že ukrytů má dost...třeba mech a tak.......kdyžtak se koukněte do mých prezentací....,,Krevetočka,,
Starší reakce
krevetky jsou super
dej pak vědět, jaký byly
yo yo ....uz tam bude dlhsie, zrejme ich bolo viac, ale tato jedina to prezila v javskom machu, prave som nasiel na
wn.com/… je tam plno videi ako rodi male biele shrimpcata
..well..stara sa asi zomrela a rozlozila sa pre potravu pre mlade, tipujem, potom niekde som cital ze sa po porode zvlieka, ..ale kedze tato mlada je uz odrostlejsia, stara je zrejme uz na druhom svete, ... anyway.. krevetky pekne ozivuju aquarko
..asi dokupim zo 10, vraj sa rychlo rozmnozuju, a ked ich bude plny kybel, osmazim na masle
To nevypadá na úplně malou krevetku...
už jí tam asi nějakou chvilku máš...tipuju zhruba 2 týdny...a neslyšel jsem o tom, že by se krevetky zahrabávaly
0 12.06.2011 21:14 camaron takto vypada to mlade, zvacsene, skutocnosti ma asi 12 mm,
mimochodom, je mozne ze stara je zahrabana niekde v piesku ?
Stalo se mi to samé se sakurou
jen co se objevily mladé, velká krevetka zmizela...je to záhada...krevetku bych nechal kde je...vsadil bych si na to, že jich tam budeš mít víc...
Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 38
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45317x