Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - rozmnožování a odchov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 28 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - rozmnožování a odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2010 10:01 dan999
DrBolíto napsal: Pokud je to podobné jako na přiloženém obrázku pak se jedná o zrající vajíčka. Které po uzráti sestoupí a zavěsí je pod zadeček, kde dojde k oplození pokud je sameček k mání. ano je to přesně ono za jak dlouho můžu očekávat mladé krevetky v případě že bych tam měl samce? (koupil jsem 5krevetek a v obchodě nebyli schopni rozlišit samce a samičku:-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2010 22:16 S Muž invalida [3881] – Re: koala20
Můžeš a ani se nepožerou neboj... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2010 22:16 Muž FranzFritz [207] - Tetry – Re: koala20
Jasně. Normálně mám všechny krevetky pohromadě, staré, mladé i s rybami. Množí se jako králíci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2010 22:02 koala20
nevite jestli muzu nechat mlade krevetky u dospelcu?? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 15:08 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: dan999
Fotka k příspěvku Pokud je to podobné jako na přiloženém obrázku pak se jedná o zrající vajíčka. Které po uzráti sestoupí a zavěsí je pod zadeček, kde dojde k oplození pokud je sameček k mání.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 15:00 dan999
Ahoj chci e zeptat jestli nevíte co to je. krevetky které jsem nedávno koupil velice vyrostli(to je dobře :) ) ale jedna má na "zádech" takový bílí flíček cca.2-3mm (a to nevím co je) je to tam kde má za hlavičkou takové sedlo tak v tom, má to v tělě není to na těle (aspoň myslím :) ) nevíte prosím co to je?
Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 09:48 Muž hop [26] - Rostliny – Re: Gabriellka
jj koukni na logemanny a koukám že chem ti asi taky dost poradí, já mám takový plán jak namnožit ty co potřebují brakickou vodu ale ještě to zkoumám... já ted jedu jen cherryny, yellow a crs...chystám se na cbs, babaulti, tygry a časem až koupím osmozu a doladím vodu tak chci zkusit sulawezský krevetky, to bude vysoká krevetí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2010 08:38 Muž Chem [837] – Re: Gabriellka
No, je pravda, ze v casopisech Caridina a v cestine v casopise Aquaristik to vyslo, ale on takovy textovy navod s par fotkama neni zarukou uspechu. Moje cesta vedla pres odchovy jednodussich druhu - (Caridina japonica a Caridina gracilirostris) - tim bych mozna zacal. Pokud uz Ti Atyopsisy nosi vajicka, tak je ale asi pozde ;-) Pekny navod na zarizeni a celkove na odchov druhu s vyvojem pres larvalni stadia ve slane vode je na strankach bratri Logemannu: www.caridinajaponica.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 21:23 Žena Kaala [0] – Re: hop
takze to rozmnozovanie treba brat vazne ak ich chcem rozmnozovat...hmmm no uvidime mozno raz :-D pozerala som aj profil CHema a tie moje krevetky su este trochu oranzovejsie ako jeho je to vekom alebo cim???ale inac ma paradny profil palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 19:43 Muž hop [26] - Rostliny – Re: Semtex
no to je docela složité...larvy vydrží ve sladké vodě cca 2-4dny pak hynou...zřejmě žijí někde u ústí řek
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 19:38 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: Gabriellka
Chem je množí, už má nějaké úspěchy, na youtube má i pár videi s mladýma a popis jak na to byl v casopise Akvaristik ci tak nejak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 18:44 Žena Kaala [0] – Re: Kristýna
no ano maju tie vejariky s ktorimi zbieraju potravu ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2010 18:38 Žena Kristýna [72] - Raci, krabi, krevetky – Re: Gabriellka
Základní otázka: Má vějířky?

Odchov je komplikovaný, protože má tato kreveta larvální stádium a pro vývoj je potřeba slaná voda. Víc povědět nemůžu, protože jsem nikdy neodchovávala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2010 18:24 Žena Kaala [0] – Re: Gabriellka
takze nasla som toto :Atyopsis moluccensis
to vyzera uplne rovnako jak moja krevetka...je tato v akvariu rozmnozitelna???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2010 13:18 Žena Kaala [0] – Re: Gabriellka
prepacte ale nedaju sa minahrat fotky uz som skusala na dvoch pocitacoch ale nikde nic fotky su spravny fornat tak nechpaem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 17:38 Žena Kristýna [72] - Raci, krabi, krevetky – Re: Gabriellka
Všechny určitě ne. Například Caridina cantonensis se množí ve sladké (beru první druh, který mě napadl).
Pro identifikaci by se hodila fotka :-).
Já měla například CJ lehce naoranžovělé nebo namodralé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 16:45 Žena Kaala [0] – rozmnozovanie krevety Caridina
citala som ze caridina japonica sa rozmnozuje tazko pretoze ppodrebuje na to slanu vodu.... myslela som si ze kupujem japonicu no ked som si prezerala fotky na v atlase tak sa velmi nepodobaju...bude caridina ale nie japonica...takze by ma zaujimalo ci su vsetky caridiny take tazko rozmnozitelne alebo nie??? tu moju som v atlase hladala ale neviem ci to moze byt ale je asi 4 cm dlha a ma pozdlz tela dlhe oranzove pasiky trochu klukate...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2010 23:37 xerxesxi – hmmm
Japoniku som odchoval i mimo braktickej vody, ja viem cudne ale je to tak.. ani som sa v podstate nechystal ju odchovat ale v podstate z tolkych vajcok sa nieco podarilo, kedze ich 3 samicky nosili niekolko krat a za dobu asi 4 mesiacov som nasiel v akva pobehovat cca.4-5 malych japonik... verte neverte.. a k tym cherry... ta slecna co s tym zacina.. dufam ze ste jej uz vysvetlili to poradie ako tie vajcka od kial a kam putuju bo mam pocit ze nie a nie to pochopit :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 21:53 Žena Linduš [166] Re: Vlasta
máš u nich ryby třeba? jaký filtr máš? a jak velké akvárko? možná ti je žerou ryby, nebo je vcucnul filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 21:25 Vlasta
vie mi niekto povedat ako rozoznam krevety-mam aj väcsie aj mensie robia sa vajicka- miznu a stale nic sad -kupila som si ich naraz 10
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 21:50 Žena Utahraptor [91] – Re: Aleš
No a není teda problém v tom, že máte jen jednoho samečka a ten to prostě neoplodní? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 20:13 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Mě se taky množí jak o život, vodu mám 12dkh 8kh PH cca7-7,5. Výměnu provádím 1x za 4-7dní 5litrů (akva 30L) Teď jsem právě zakládal nové akva, do týdne po přendání otěhotněli 4 ze 6. Možná to je třeba tím, že jich máš 40 na jednom fleku, mě se produkce také hodně zbrzdila a teď když jsem část přesunul, u obou akváriích došlo k otěhotnění několika samic.

Jo a krmím SAK Caridina Excellent občas snědí i vločky co zbudou po neonkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 19:18 Žena bluedream [245] – Re: Aleš
Čím je krmíš? Já zjistila, že když teď krmím galaxy a pancéřníčky žluté převážně mraženým cyklopem, cherryny si na něm také smlsnou a nosí mi vajíčka skoro všechny samičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 17:16 Aleš – Podmínky
A jsou nějaké obecné doporučené parametry akvaria pro rozmnožování Red Cherrin? Když člověk googluje, tak se setkává s mnoha rozdílnými názory. Jaké máte zkušenosti vy? Jde mi tedy asi nejvíce o teplotu, zarybnění (stres), osvětlení a v neposlední řadě asi i o kvalitu vody..

Ja mám třeba problém cherrinky vůbec donutit k tvoření vajíček. Po dvou měsících jediná z cca 40ti krevetek nemá světlé místo na šíji. Pouze jedna kterou jsem už přinesl s flíčkem od chovatele mi cca po 10ti dnech začala vajíčka i nosit a nosí je zatím do teď (dalších 14 dnů).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 22:05 Muž StrNd4 [15] - Cichlidy – Re: paia
A nebo este deset dokoupit ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 19:54 Muž paia [3]
určitě bych jich tam dal minimálně 10, ať je větší šance.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 18:27 Vlasta
samcekovia su mensi :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2010 22:51 Muž zaciatocnik [2]
tak ako pišem kupil som ich 7 ale je ich len 5 a kupil som ich od jedneho pana ktory ich mal vo velkom akva a mne ich odchytal :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2010 22:28 Muž Bos01 [0] - Raci, krabi, krevetky
No já nevím pokud chci množit krevetky vždy si jich koupím aspoň 10 ks a víc.Protož přece jen samečku bývá mnohem méně než samiček a proto je velká pravděpodobnost,že budeš mít samé samičky.Zvlášť, když to koupíš v obchodě, ked neví vůbec co to ta krevetka je natož,aby rozeznali samce od samičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2010 22:22 Muž zaciatocnik [2]
v 50 litrovke mam iba ich :) a šetky behali po celom akva dneska no iba 5 :(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2010 22:12 S Muž invalida [3881] – pár
no světlý a červený jsou kluci a holky rychlý pohyby po akvu je nejspíš páření tak šanci máš...... hlavně at se maj kam schovat aby ti je něco nesezoblo,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2010 22:07 jose – Re: zaciatocnik
cim menej kusov, tym mensia sanca ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2010 21:41 Muž zaciatocnik [2] – krevetky sa nemnozia
ahojte začnem tak
pred mesiacom som do 50litrovky pustil 7 krevetiek........dnes som napočital 5 jednu som našiel mrtvu ešte ako som ich tam dal a po dvoch dnoch a mrtvolku ešte jednej som nenašiel ale nenapočital som ju
takže ako vam možno došlo mam ich už len 5 a chcem sa opytať aka šanca je že tam mam samčeky a samčekov? neraz sa už aj zvliekali mam možno 1-2 svetle skoro preisvitne a na ostatnych vidno ako tak neaku červenkastu farbu :) su to krevetky druhu red cherry :) tak chcem sa opytať či tam su podla vas neake pary a že kedy asi by mohli mať male :) dakujem a maju cca 2 cm
a dnes behaju po celom akva ako šalene :) vyzera to v pohode lebo ich aspon trochu vidno ale neviete prečo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 20:55 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: DrBolíto
Ono to není o tom jaký druh chovat, ale o tom, jaké pro ně připravíme podmínky.
Pokud budeme vědet co drží Sulawesky při životě, a budeme schopni to v nádrži napodobit, tak proč je nechovat.
S CRS je to o něco snažší, ale taky chtějí svoje. Může se jim připravit to nej co jde a nemusí to stačit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 20:41 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: Semtex
No já se chystám mu zavolat jak na tom je a zda je bude ještě dovážet.
O úmrtnosti jsem četl, že dotyčný za měsíc měl už jen 50% a za další 25%.
Právě proto chci co nejvíc informací, ale už pod vaším náporem pomalu chladnu, tak že z toho prozatím asi sejde. Nejdříve musím vybudovat čističku vody (RO) a vrhnu se na tř. CRS a pak se uvidí jak se povede. No každopádně díky za plodnou diskuzi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 20:21 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: DrBolíto
Taky je tam ale psaný, že pH je na Sulawesi 8+.
To že on je má v o něco nižším je jiná věc.
Kalaba co má Krevetky ze Sulawesi má importy přímo z tama. A co já vím, tak moc úspěch s nimi nemá.
Ty rady ohledně koupě co nejmladších jedinců jsou zjevné.
Mladé si zvyknou na odlišné podmínky snadněji jak starší kousky.
Ten chovatel jak píšeš má už nekolikátou generaci těchto krevetek. Ty nejsou tak náročné na složení vody, ale né zas nějak výrazně.
Pokud máš opravdu zájem chovat tyto krevetky, tak je kup od chovatele, ne Kalaby a v minimálním množství 20 kusů. Pravděpodobně i tak budeš rád, že ti jich zůstane delší dobu alespoň 4-5 kusů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 19:50 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Ten típek z planetinverts.com píše toto
I am currently keeping the Harlequin Shrimp in the same tank with a few other species from Sulawesi. The tank consists of ADA Amazonia substrate, a temperature of 84F (28,8C) and a pH of 7.0. Some have stated that the low ph of 7.0 due to the ADA Amazonia is not good for this species. Right now I disagree. All of the Sulawesi Shrimp that I currently house are doing very well in this setup and so far even the babies are doing very well.
Jen je škoda že se o vodě více nerozepisuje, ale našel jsem další informaci o dostatečném okysličování. A jako nejdůležitější píše získat co nejmenší (nejmladší) jedince.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 19:29 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
A teď něco k tý vodě na Sulawesi. Uvědomte si, že Krevetky Harlequin, Cardinal, Golden flake....... Pochází z jezer sopečného původu (snad dokonce kráter sopky, to asi přesně bude vědet Hop který tam byl) v nadmořské výšce 500 metrů.
Sopečné vyvřeliny mají jistě různá složení podle místa. Já osobně přibližné složení sopečných hornin nikdy nezkoumal, ale myslím si, že třeba Vápník tam moc nebude. Spíš bych tipoval Sýru, Křemík, možná o nejaké kovy.

Už asi měsíc sleduji počasí na Sulawesi, a celou tu dobu tam jsou jen bouřky a teploty od 28 do 33 st. Celsia.
Krevetky žijí co jsem zjistil většinou v přítocích do jezera.
Co z toho plyne: teplota vody bude zřejmě odpovídat udávaným 28-30 st. C.
Bohatost na kyslík a něco málo huminů.
Jistě čerstvá voda ale teď je tu to ale.
Dešt´ová voda (destilovaná) má pH 7, ale na Sulawesi se udává pH 8+ a KH o něco níž psal zě by mělo být 1-4.
Takže co to může být za prvek v tý vodě co tak zvyšuje to pH?
Tohle by mohl být klíč k úspěchu v chovu těchto nádherných krevetek ze Sulawesi.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.11.2009 18:59 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: kortezhugo
Jen doplním: na fotce je samice Neocaridina heteropoda var. Red Cherry. Pokud máš všechny 4 stejné - samice, tak zapomeň že budou mladé. Na to potřebuješ alespoň jednoho samce, lepší je ale mít dva až tři.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 18:52 Muž kortezhugo [983] – Re: DrBolíto
...strasit??? :) na to cakam palec -no mam ich asi 3 tyzdne - a v akvaristike ich bolo asi 50 spolu... staci to na to aby s toho "daco" bolo??? a mali cca2 cm...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 18:37 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: kortezhugo
Nechci tě strašit ale vypadá to podle toho světlého fleku za hrudí, že tam budou vajíčka, možná brzo budeš taťka :o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 18:33 Muž kortezhugo [983] – Re: DrBolíto
sakra...tak to mi staci jeden samec - nech sa "nenudi" :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 18:30 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: kortezhugo
Samec vypadá takto: rybicky.net/fotogalerie.php…
Je mnohem miň barevný a nemá na zádech tu světlou linku jak je vidět na tvé samici na obrázku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 18:00 Muž kortezhugo [983] – Re: DrBolíto
...iste je to samica? - vsetky 4 co mam vyzeraju rovnako...jedna je ale trochu stihlejsia a mnesie moze to bit samec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 17:54 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: kortezhugo
Máš Red cherry tohle je samice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 17:48 Muž kortezhugo [983]
Fotka k příspěvku ...aky to mam vlastne ja druh? :-) lebo ja som si ich tiez kupil ako Sid ako upratovaciu catu... :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 17:27 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: filipsi
Aha no to mě nenapadlo hmm tak to se velice omlouvám. Tak že tohle by bylo asi nejvhodnější řešení, otázka je kolik se tam toho sype, aby to pak nebylo 1kg na 10l. Míchat bych mohl, ale když je vstup NO3 40mg hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 16:35 Muž filipsi [1297] – Re: DrBolíto
Sice s nami souhlasis hezky, ale ne vse, co se jmenuje "sul", je NaCl. Ze Ty's stale na ten Siduv odkaz neklikl?
V kazdem pripade bych dal prednost tomuto, nebo vlastnimi silami namichane smesi, pred "mineralizatorem"
(edit - a nejradeji bych michal na potrebnou hodnotu s vodou z kohoutku)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 16:31 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Samozřejmě s vámi souhlasím, mořskou sůl s minerály tady mám, ale jedná se o Sulawes krevetky. Nepříde mě tedy rozumné zvyšovat slanost vody a mimo to ani nevím v jakých dávkách, aby se to podobalo co nejvíce "normální" vodě. No a co ten mineralizační filtr k RO?

Jo a už sem našel tu stránku(crustafarm) kde píší 1-4dkh hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 10:39 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: filipsi
Tak nějak. :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [28] ...... 38

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45316x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3517?od=1351