Krevetky - rozmnožování a odchov
Jestli nebyly red crystal mrtvé, tak je red cherry nesežraly... Je možné, že red crystal umřely a mrtvolky potom "uklidily" cherryny...
0 29.02.2012 11:33 RedCherry ahoj,
mám red cherry už delší dobu a před vánoci jsem k nim nasadil 10 ks red crystal. red crystal jsem viděl odnosit vajíčka, pak jsem zahlídnul i pár mladých (cca 5mm) ale od té doby jsem je již neviděl. mrtvolky jsem také nenašel, tak mě napadlo jestli je red cherry nepožrali. vím že nejsou kanibalky, ale je to jinej druh a je pravda že se mi cherry dost přemnožili. co vy na to?
díky
Starší reakce
Utekla mi mezera...když maj vajíčka v sobě..vypadá to jako sedlo..ty jsou neoplodněný
"takový to sedýlkojsou" toto nechapu.
Oplodněný sou...takový to sedýlko jsou neoplodněný...jak k tomu dojde? To potká samec samici
Starší reakce
Ako chceš.Ak máš málo krevetiek a chceš zachrániť maximum,aby si mal viac tak by som dal samostatne.Ak máš kevetiek kopec tak budeš mať aj druhé mladé.V tom prípade by som to nechal tak.Nechám to na teba.
Koukal ses na tu fotku, co jsem ti sem minule dal? Nebo na odkaz, co ti sem dal romant?
Krevetka si ty vajíčka naklade pod ocásek a nosí je asi 3 týdny..pak se z nich vylíhnou malý krevetky...
Kam by měly ty vajíčka "pokládat"?
Edit: Nebuď línej a aspoň základní věci si zkus najít...tady na webu je informací dost a nemusíš ani složitě listovat ve fórech...
Fakt nechápu tvojí otázku...
5.1. ses tu ptal a odpověď jsi dostal...
Takže znovu: Krevetka nosí vajíčka pod ocáskem a trvá přibližně 3 týdny (podle parametrů vody), než se malé krevetky vylíhnou...
PS: Trošku mi připadá, že si tu z nás děláš srandu...
V akváriu měním vodu 1x za 3 dny (1/4) a mám tam spoustu kytek.. Co myslíš, mám je tam nechat??
Jinak v akváriu všechno funguje bez problémů.
Môžu,záleží na okysličení vody.Zvlečok však požierajú iné krevetky a tak požerú aj vajíčka.Požrať ich môžu aj slimáky.Musel by si ten zvlečok a aj vajíčka dať niekam samostatne.
Začal bych slabikářem
Já o krevetkách toho moc nevím, ale když bych chtěl začít, tak jako první bych se podívalo do zdejšího atlasu a základní informace si načetl, ale to u Tebe někdy bývá trošku problém, usuzuji z toho, jak se v různých vláknech dotazuješ na to, či ono zcela zjevně bez předchozí snahy o nastudování daného tématu.
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_cervena_var_red_cherry Ty sis toho o krevetkách moc nezjistil, než sis je pořídil, viď...?
Vajíčka nosí pod ocáskem...
teď bych se spíš zabývala tím aby to ty krevetky přežily, jestli si založil akvárko a po čtyřech dnech nebo dřív si tam dal ty krevety. Naštěstí jsou red cherry docela odolné ale taky nevydrží všechno. Měň jim teď mnohem častěji vodu.
Když se budou mít dobře tak mladých přežije hodně (když s nimi nemáš ryby)
nic neodlovuj, nech je tak, čekej měsíc, pak budou malý krevetky. dodržuj pravidelnou výměnu vody.
Není to nutné, krevetky svá mláďata nepožírají - pokud ho nenajdou už jako mrtvolku, o tu se pak postarají
Předpokládám že nemáš pohromadě dravé a mírumilovné krevetky
mně se líbí třeba ta princess bee
tak paracaridiny?
Spíš mě napadá něco míň obvyklýho
Chtěl bych něco ke krevetkém Neocaridina zhangjiajiensis var. White ...co by se s nima nekřížilo...myslím zase kreevetky. Dík
Starší reakce
0 22.12.2011 14:10 triscene rad by som sa opytal ze ci CRS/CBS samicky mozu takisto zomriet z toho ze stale nosia vajicka a su unavene, podobne ako to byva pri gubkach ze ich treba odstavit od samcov a nech si oddychnu. ide totiz o to ze moje 2 CRS a CBS samicky uz tretikrat nosia vajicka po sebe s tym ze po uvolneni vajicok asi o dalsie 3 dni mali dalsie oplodnene vajicka uz pod bruskom.
nie ze by som nebol rad ale trosku sa o ne bojim. doteraz som mal 2 samcov a 2 samice, ale na poslednej burze som prikupil dvoch peknych CRS samcov a obavam sa ci nebudu moc vysexovane
male krevety z prvej varky este nie su take velke aby odbremenili tie dve fesandy
Starší reakce
28 už je asi dost no...
já měl v akváriu přes léto okolo těch 26...a krevetky se moc nemnožily...trochu jo, ale nic extra...teď tam mám nějakou dobu 22-23 a je to výrazně lepší...
Ale na tom stresu z ancíků, jak psal Semtex, taky něco je...
Souhlasím s MrHu. Pořídil jsem si je začátkem léta, kdy jsem měl teplotu vody až 28 °C, dokonce byly i úhyny. U samiček jsem viděl, že nosí, ale mřňata nikde. No a v září, kdy teplota vody poklesla na 22 až 23 °C, se objevily první mladé. Dnes už se nedají spočítat. Proto bych doporučil snížit teplotu na výše uvedenou.
To mi na krevetky připadá zbytečně moc...lepší by bylo tak 23...
Ale jestli je to tím, to nevím...
Starší reakce
jj, jsou hned od vylíhnutí krásně pruhovaný. Vypadají jak přípravka fotbalové Slávie
Gratuluji k odchovu. Hned po vylihnuti jsou na nich bile a cervene prouzky videt. Pomerne jasne a nazorne fotografie vyvoje crystalek hned po narozeni jsou napriklad na techto strankach uplne dole:
crystalred.de/… Mám první odchov krystalek..dotaz zní. V jakým věku se začnou vybarvovat? Líp řečeno kdy rozeznám pruhy? Dík
Starší reakce
To zbyde víc...
No tak to mě stačí, hlavně aby zbylo něco, aspoň ta 1/4 z těch narozených.
0 09.11.2011 20:14 JagerMaister –
Re: MrHu Asi ty neonky nesežerou všechny krevetky, ale zobnut si můžou...
Šanci mají určitě a ne malou...
Vždyť u mě žijou krevetky i s Bettama...
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 38
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45316x