Přihlásit se RYBICKY.NET »

Krevetky - rozmnožování a odchov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - rozmnožování a odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - seic Re: invalida
- podobnou zkusenost zminuje vice "krevetaku" ;-)
- chovatele, co delaji krevety ve velkem, maji pro kazdy druh vice ruznych AQ a vlny se jim tim padem stridaji pres AQ - maji stabilni produkci mladych...
- ja osobne jsem ted v pauze :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - seic Re: Yirka
- vlastni zkusenost kdysi s Yellow, po dosazeni poctu cca 60ks ve 12 litrech rozmnozovani prestalo
- samice mely sedla, ale prestaly nosit..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: Yirka
No já bych řek že určitým způsobem jo ale co si nějak nedokážu zdůvodnit je množení jakoby ve vlnách...jednou moře prcků a někdy celkem pauza ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: Yirka
já mám zkušenost, že neomezenou. V 54l akvárku jsem z 10-ti ks (red cherry) měl po roce cca 1000ks. Vždycky jsem týdně dal pryč cca 20 - 50ks a nebylo to poznat. Aq bylo hodně zarostlé a až když jsem ho rušil, vylovil jsem jich přes 500.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka – Dotaz na zkušenosti
Nedávno se vedla debata o přemnožování živorodek a dá se zobecnit, že se přemnoží jen na určitou mez.
Máte zkušenosti jak je tomu u krevetek?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - matak Re: predator3313
ja je mam jeste samostatne v mini akvarku je jich tam asi 10, tady v tom bych si jich ani nevsiml asi:-D
 Reagovat na tento příspěvek 6  - predator3313 Re: matak
SOuhlasím s Afortem že neonky i endlerky ti mohou hodně mladých sežrat, ještě bych přidal že dalším důvodem může být stres, způsobený třeba těma rybama, nebo i tím že máš těch krevetek málo (pokud souhlasí popis tak 5 krevetek) určitě víš že krevetky se lípe cítí ve větším počtu.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Aforte Re: Aforte
Teď se dívám na sestavu ryb v tvém akváriu. Velkou částí za to mohou i ony. neonky a endlerky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Aforte Re: matak
Než je uvidíš musíš čekat nějakou dobu nebo mít ostří zrak. Jsou to strašně malé pidi krevetky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matak – nerozmnozovani red cherryn
zdravim, cim by mohlo byt. uz asi 2 mesice mam v malem akvarku krevetky vodu menim kazdy tyden,filtraci mam bublifuk teplota kolem 21C a nechteji se mnozit, kdycky nejaka nosi vajicka ale zadnyho prcka jsem nevidel co stim?diky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - predator3313 Re: matak
jinak o takovém odchovu je článek i tady na rybkách
rybicky.net/clanky/961-vypiplani-krevetek-z-vajicek-mrtve-kreveti-samicky
Já jsem se o to pokoušel u CPO ale bohužel bez uspěchu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: matak
no pokud to byla red cherry a nebyla to nějaká drahá krevetka tak bych se na to já osobně vyprdnul teda pokud bych neměl poslední. Jinak při náhlé smrti to rovnou házim do jiného akvaria kde se o krevetku rádi postaraj a nestačí dopadnou ani na dno
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matak Re: matak
tak jsem z ní vyndal 8 vajíček dal jsem je do malý krabičky ze silonky a dal do akvárka tak uvidim
 Reagovat na tento příspěvek 1  - DrChila Re: matak
Jedině udělat to co se dělá u tlamovců nějak bubler se to jmenuje. Funguje to tak že například od injekční stříkačky se uřízne to jak se tam nasazuje jehla na dno se dá nějaká tkanina a do tý stříkačky někam nad vajíčka se zavede hadička se vzduchováním.. docílí se toho že vajíčka jsou neustále okysličována ale výsledek není zaručen.
takhle to nějak vypadá: www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Chem Re: matak
Pěkný návod je například zde:

www.planetinverts.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matak – mrtvá krevetka s vajíčkama
Zdravím všechny mám rychlý dotaz, dnes mi chcípla krevetka která nosí vajíčka, jdou z ní nějak ty vajíčka vyvpreparovat a zachranit malý krevetky? popřípadě co mám udělat? diky za každou radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: petulinakk
Je stydim ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: ivaha
ivaha napsala: To sice ano, ale dospělá krevetka a čerstvá malá krevetka je krapet rozdíl. Formosky si jistjistě zobnou velmi rády, o tom nepochybuju. Nicméně s dostatkem úkrytů tam i něco z mladých krevetek může dospět.

Napsala jsem níž:
"Reagovala jsem na to, že martin386 nevidí pidikrevetky... a těch by si podle mého prostě víc užil (jak jsem psala - pokochal se), kdyby v akvárku nebyly žádné rybky... souhlasíte?
Dospělé krevetky samozřejmě na nějaké ryby prdí - tedy na ryby, které si jich taky nevšímají :-)"
.

a ještě níž: "Pokud je ale akvárko opravdu dobře zarostlé, a krevetky mají dostatek úkrytů (nedívala jsem se na prezentaci), tak by ztráty neměly být velké"

Není to to samé? :-)

Reagovat na tento příspěvek 1  - martin386 Re: amrtin
jojo, koukal jsem se
www.ebay.com/…
www.ebay.com/…
Když by něco, tak když tak napiš SZ, aby jsme to tu zbytečně nespamovali, v nesprávném topicu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - amrtinRe: martin386
Osvětlení a případně i filtrace je nejlevnější pořídit na ebay.Jenom pro příklad: www.ebay.ie/…?

var=420162146435&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
www.ebay.ie/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - martin386 Re: ivaha
Ok, dáme je buď strýcovi, nebo do společenské nádrže .. :-)
Jsem student, takže si přivydělávám na krevetkách :) Nedávno jsem jich prodal dost, ale to jsem musel investovat do nové lampičky, jelikož mi zrovna odešla :-D Chystám se dělat ještě jedno krevetkárko, akvárium mám, takže budou potřeba finance na štěrk, nějaké kytičky a hlavně osvětlení + filtrace :-)
 Reagovat na tento příspěvek 6  - ivaha Re: martin386
Dá se a nedá, záleží na tom, jaký krevetky máš ;-) Nicméně i o ty minirybky je zájem, já třeba mám elegansky a lidé se ozývají sami. Každopádně já ty rybky i krevetky chovám hlavně pro moje potěšení a případný výtěžek beru jako milé plus pro útratu na další akvarijní účely :-) Pokud chceš odchovat maximální množství krevetek, tak v nádrži bez ryb...
 Reagovat na tento příspěvek 7  - Ciffik Re: martin386
Jestli je chceš na kšeft, tak dej rybky pryč. Taky jsem si kdysi říkával, že to s těma galaxkama nebude tak horký. Krevetky se bez problémů množili a jejich počet stoupal, nicméně jejich populace byla za směšné 3-4 měsíce hravě dostižena v miníčku bez ryb, které začínalo na jediném páru !!! Závěr si z toho vyvoď sám...
 Reagovat na tento příspěvek 7  - amrtinRe: replikant33
Jo.Já už poněkolikátý opakuju,že pokud se krevetka vejde do tlamičky,tak si zobne každá rybka X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - replikant33 Re: martin386
ja mam to samy podezření že mi je žerou Guppky :))
 Reagovat na tento příspěvek 1  - martin386 Re: petulinakk
Ony ty pidikrevetky nešly vidět, hned po té co jsem tam přidal Javský mech. Za chvíli mohu přidat fotgrafie, jak to vypadá nyní akvárium :-)
Pořídil jsem si ty živorodky trpasličí, protože jsem se domníval že mohou být s krevetkama. Ale mrzí mne, že nechtějí nic jíst ty potvory :/ Proto je podezírám, že mi jedí pidikrevetky :) No uvidíme.. :) Jsem student a na krevetkách se dá pěkně vydělat, proto jich chci co nejvíce :-D A tak nerad, aby mě je nějaké dvě rybky požíraly. Děkuji vám za odpovědi :-)
Jdu pro foťák a udělat nějaké nové fotky tedy :))
 Reagovat na tento příspěvek 7  - ivaha Re: petulinakk
To sice ano, ale dospělá krevetka a čerstvá malá krevetka je krapet rozdíl. Formosky si jistjistě zobnou velmi rády, o tom nepochybuju. Nicméně s dostatkem úkrytů tam i něco z mladých krevetek může dospět.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - amrtinRe: petulinakk
Souhlasím :-) pivo
 Reagovat na tento příspěvek 4  - petulinakk Re: amrtin
Já vím, taky je mám pohromadě :-)

Reagovala jsem na to, že martin386 nevidí pidikrevetky... a těch by si podle mého prostě víc užil (jak jsem psala - pokochal se), kdyby v akvárku nebyly žádné rybky... souhlasíte?

Dospělé krevetky samozřejmě na nějaké ryby prdí - tedy na ryby, které si jich taky nevšímají :-)
Fotka k příspěvku Jasně,já jen,že si časem na sebe rybky a krevetky zvyknou X-) Koukněte se na fotce na dno :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: amrtin
Reagovala jsem na to, že nevidí prcky, ale asi to vyznělo, že se nepokochá vůbec že :-)
Fotka k příspěvku Ale pokochá :-D potlesk

Reagovat na tento příspěvek 7  - petulinakk Re: martin386
Jsou spíše zalezlé, a to jednak díky tomu, že hlavně ty nejmenší krevetky instinktivně hledají úkryt, jednak možná právě díky přítomnosti rybek.

Čerstvě narozená krevetka se vejde do tlamky i formosce, takže si nedělej iluze, že si rybky nezobnou, pokud se jim naskytne příležitost. Nejmenší ztráty prostě vždycky budou v krevetárku bez ryb :-)

Pokud je ale akvárko opravdu dobře zarostlé, a krevetky mají dostatek úkrytů (nedívala jsem se na prezentaci), tak by ztráty neměly být velké, jen se krevetkama tolik nepokocháš ;-)

P.S. než jsem se vyjádřila, amrtin mě předběhl :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - amrtinRe: martin386
Ty budou na 100% zalezlý(kvůli těm rybkám). X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - martin386 – Red cherry - vajíčka, odchov
Zdravím,
nyní mám tak 7 těhotných krevetek red cherry. Dříve, když jsem je nakrmil, zpozoroval jsem i prcky malinké, ty co jsou ještě bílé. Po té, co jsem tam přidal "guču" javského mechu už je tolik nevidím. Je možné že jsou zalezlí, nebo se požírají ? coze Nechtěl bych přijít o ně.. ale zase když dáte krevetku do jiné samotné nádrže, tak ty vajíčka ztratí. Mám je více krmit, nebo nechat volný průběh ? :)
Nedávno jsem si přivezl živorodky trpasličí 2, ale do těch bych neřekl že je požírají, ještě k tomu když jich je tam tolik těch mladých.

Děkuji za odpověď.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - ivaha Re: prasan
Pravda je, že ve vytříděných sakurách taky občas zahlídnu něco, co se rili dost podobá. ano
 Reagovat na tento příspěvek 10  - -Re: Aforte
Je to tak preto,lebo rili sú vlastne red cherry s vadou pigmentu.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - ivaha Re: Aforte
Nevim, uvidíš, co bude dál, v dalších generacích. Já je nikdy dohromady nedávala, nezkoušela jsem to. Protože jednotlivý barevný varianty si pořizuju proto, abych je takový měla a ne abych je zmixovala dokupy...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte Re: ivaha
I já jsem udělal chybu a dal je dohromady. Každopádně to vypadá, že mi z nich vznikly jen red cherry. Je to možné?
 Reagovat na tento příspěvek 4  - JoKaRe: ivaha
Já je mám taky pro radost, ale jsem radši, že moje rili pořád budou pěkný rili

To není OT, to dává víc, než smysl... palec
 Reagovat na tento příspěvek 7  - ivaha Re: Michael Šalamon
OK, budiž. Já je mám taky pro radost, ale jsem radši, že moje rili pořád budou pěkný rili :-)

OT prosím
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Michael Šalamon – krevetky
Fotka k příspěvku akvárium je měsíc zaběhnuté krevetky jsem nasadil až dnes a všechny jsou v pohodě hne si nádrž prozkoumaly a pořád šmejdí po celé nádrži ,,, to že se mi cherry s rilli skříží je mi jasné ale mám je jen tak pro radost... ale díky za názor:-D

Reagovat na tento příspěvek 7  - ivaha Re: Michael Šalamon
Vyber si buď red cherry NEBO rili, jinak se Ti budou prčit dohromady. A ty krystalky... pokud je to akvárko fakt nový, čerstvý, tak uvidíš, jak dlouhý bude jejich působení v něm :-O A ani ty Neocaridiny nemají čerstvý nádrže zrovna v oblibě.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Michael Šalamon – nové krevetárium ....
Fotka k příspěvku moje nové krevetkárium 20 l... rostliny: hygrophilia siamensis,sagitaria subulata,bacopa monniera,hygrophilia polysperma,lilaleopsis nowozelandie,jávský mech, a ještě přibyde trhutka plovoucí ... osádka prozatím 10ks neocaridina red cherry , a 6 kusů rilli ...a 2 red crystal. tak snad rostlinky porostou a krevetkám se bude dařit z dekorací dno dennerle kořen a pár listů... chtěl bych vědět zda tam krevet není moc ? díky

Reagovat na tento příspěvek 1  - DrChila Re: karin158
Pokud zadáš tady na rybičkách jak je úvod ryby rosliny a ostatní.. tak to Ostatní a pak napíšeš do hledání krevetka vyskočí jich na tebe mraky těch krevetek. Krevetky jsou drahý podle druhu podle kvality, podle velikosti, a podle náročnosti odchovu drahý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: karin158
Doporučuju navštívit nějakou burzu,nebo najít chovatele blízko bydliště a zkus kouknout i na aukro.Ceny začínají doslova na pár korunách.Něco jiného jsou akvaristiky,tam jsou nejlevnější od cca 25kč.
 Reagovat na tento příspěvek 13  - ivaha Re: DrChila
Pravda je, že nějakých 70 krevetek je dost a já bych je zabalila nadvakrát, do dvou sáčků. Jsem na tohle opatrná. Pak bys o ně mohl mít menší starost, ale to je Tvoje volba. Pokud zacházím s živými tvory, tak s nimi zacházím tak, aby to pro ně představovalo co nejmenší stres a co nejvyšší míru bezpečí.
P.S. - nevím, co řešíš profilovou fotku, to na fórum nepatří. Když si vycucám z prstu, že je mi o deset let míň, budeš tomu víc věřit nebo jak? hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: bali
:-D já prodával i za 8 :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bali Re: karin158
jaka? je hafec druhu... od 10 do x stovek kacek :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karin158
Kolik stoji takova krevetka ???

coze d

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 38 39

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45789x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3517?od=351