Krevetky - rozmnožování a odchov
ne odstát...tu vodu by jsi si měl připravit ještě než se ti vylíhnou larvy tak 14-21 dní předem aby se zaběhla...něco jako akvárko...

ono se ve 12ti litrovce moc nedá odsát voda

když tam je třeba 200-500až 2000 larviček,takže celkem problém...

a taky by měla bejt ta slaná voda zaběhnutá samozřejmě.

tušim, že by se mělo začínat se 17g/l a postupně přidávat(simulace postupného přechodu do moře?)
nevim, myslim, že jsem to někde čet...někdo s tim měl celkem úspěch.
dělal sem brakickou cca 17-20g

já to zkoušel,koupil sem sůl 4kg-400kč,výsledek?5dnů života larviček a pak konec:(

už se to prej podařilo i na kuchyňský soli...ae lepší je mořká no.ALe je to skutečně velmi obtížné, i 1 odchovaná krevetka je velký úspěch

ty krevky na fotce jsou skutečně CJ

Matlala,56 tydnu?Vsak rok jich ma 52

mno ja si teda netroufam rict ze ty na fotkach jsou CJ a pokud opravdu nejsou tak nosej cca 3 tydny

odchov tohoto druhu je skutečně velmi náročný.

Jak dlouho mají krevety vajíčka pod sebou než se z nich narodí mimina.
U krevetek mám 25 GH a 19 KH
Caridina simoni je jeden z mála druhů,kterým se daří spíš v měkké a kyselé vodě

Vybarvení krevetek závisí mimo jiné také na barvě podkladu nádrže,ve které jsou chovány.Protože jsou krevetky červené tak na tmavším podkladu se snaží zbarvit co nejvíce do temě červena(splynutí s prostředím).Naopak,do béžovo -průhledné s nádechem do červena se zbarvují na světlém podkladu.
Po koľko ich predavate ked je to taky hit
Hups... taková hrubka

samozřejmě sytěji

To je tak, když někdo odpovídá pod vlivem alkoholu

U red cherry je samička sitěji červeně vybarvená, je větší a má na hřbetě takovou bílo skrvnu (neoplodněná vajíčka
Jsou si podobní,ale rozdíl je ve velikosti...samička je celkově větší.
ako rozoznate samicku od samceka?
Asi jak komu...předtím jsem dával deštˇovou a dva měsíce nic-přito to byly velké zdravé kusy.Když jsem začal s tvrdou-najednou do toho ,,práskly"

Tvrdá voda není nutná,mně jdou dobře i v měkké.
Ano,můžu potrvrdit-samička,sameček a tvrdá voda

musiš mit samičku i samečka a dal to nech na nich

, pak spiš nebudeš vědět co s nimi. Aspon to tak pišou, ja mam ty svoje zatim male

Ahoj nevie niekto ako sa mnozia krevetky red cherry a crystal red?
Za odpovede dakujem.

Takze myslim ze bez problemu mrkni k sokolovovi a dyztak mu pisni vzkaz,ale jak vidis ma plno krevetek pohromade
rybicky.net/nadrz.php… 
Jo tu tabulku jsem videla crystal by myslim sli v pohode ale at ti dyztak poradi nekdo kdo ma vice zkusenosti s chovem krevetek

cau krevetkari, dneska jsem si chtela jit objednat krevetky, ale ted jsem koukla do ty krizici tabulky a z ty jsem vycetla, ze red cherry se nemuzou krizit s jinyma krevetkama? tudiz s nima nemuzou bejt v nadrzi, je to tak?
diky zu
uz se brzy dockas

trva to kolem 4 tydnu

Mam v akva krevetky Neocaridina denticulata a uz hodne dlho/asi 4 tyzdne/ nosia niektore vajička.Neviete niekto ako dlho ich nosia kym sa z nich vyliahnu mlade.Alebo ake podmienky k tomu potrebuju?
Na té fotce je na kameni řasa 16,9,dneska je jí tam sotva polovic,to jim tolik chutná,v tomto akva jsou jen 4krevetky a malé gupky.
K oplodnění většinou dochází když se kreveta svlékne.To je jednou za 3-4 týdny,nebo při změně prostředí.

Nevím kolik ti je, ale řekl bych, že čeká ten samec.

Čeká na oplodnění,takže se vlastně čeká na samce až se mu uráčí?

Přesně tak.

Přidat reakci
1 ...... ...... [38] 39
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45789x