Krevetky - rozmnožování a odchov
Hlavně těma vajíčkama po nikom nehaž
Moje matka viděla páření krevetek a teď krevetka nosí vajíčka na břichu, mám mít zvláštní stravu a péči?Za jak dlouho se kreveťátka líhnou?Jak čistit aqua?
Veřejně se omlouvám, dle mých současných měření orientačním měřidlem "školní pravítko" bez kalibrace mají bez fousů přesně 3 cm, když jsem bral samičky. Nevím zda ještě porostou, ale přijde mi že ano, mám je měsíc a vyrostly o 0,5 cm
Nebo se to prostě zastaví.
Jak ty Cp máš velký? Uvádí se, že dorůstají do 3 cm ale ty si psal, že jsou skoro jako Cj to by byli k 5 cm. Takové myšlenky tu moc nezveřejňuj, to by si někomu naboural vědecké poznání a kladnou karmu
Tak jsem našel prvni vejce... Jsou mala a je jich hodne. Fotky nahoře s velkými vejci nebudou od Propiniquy. Omlouvám se za neostrost, prostě pro profi foto musíte do Reuters.
Pokud člověk dělá s něčím tak malím, tak skleněná fajfka je základ. Já jich mám v několika velikostech. Víc s nim chytám potěr, než krevetky.
Tak to doma nemám. odlovím ty dánia a uvidím. cherryny jim nic neudelají
Jj skleněná fajka je 100x lepší než sítko. S tím sítkem mám strach že jim ublížím. Běžně jsem přelovoval Red Cherry a nikdy nic neschodili a vše pěkně donosili. Až jsem se divil, jak jich mám najednou moc. Do přelovování jejich počty moc nestoupali.
Na to je potřeba pořádná faja aby se moc nestresly, pak ani nevi ze je prenesena. Faja tak velikosti maleho panaka.
Já bych jí přelovil hned. Bude mít klid a čas si zvyknout na nové prostředí. Přelil tam co nejvíc původní vody a zbytek po kapkách dokapal na požadovaný množství. To vzduchování by tam mělo být. Co jsem nastudoval biotopy původu krevetek, tak jsou to říčky s mírným průtokem a přísunem kyslíku. Voda je měkčí do 12 dGH a pH kolem 7.
Asi ji zkusím přelovit do malého akvarka, ktere jsem právě našel. Jak to mám udělat s vodou ? Asi odčerpat z toho akvaria kde je teď že ? Vadí když v te nadržce nebude vzduchování ? A poslední kdy tak přibližně přelovit ?
tady další foto. No ja právě nevím jestli je mám přelovovat, protože v druhém akvariu se jim příliš nelíbilo. V tomto vypadají, že si "řechtají"
Já čekám na další vejce a pak budu přelovovat do mechu, už 2x mi nedonosily ani 4 dni.
Tak krevetku každej den prohlížím, vajčka stále má. Jen se postupně mění barva vajíček. Na začátku měly černou-černozelenou barvu, teď jsou spíše žluté. Přemýšlím jestli mám CP přelovit do druhého akvária abych měl více na očích co se děje. Navíc jsem si z akvaristiky s rostlinkami dotahl i jikry danií, teď mám v akváriu 5 rybek dánia a nejsem si jist jestli by nemohli něják ublížit těm larvám. Jen mám malinko strach abych tím samičce spíš nepřitížil než pomohl. Co se týče počtu těch vajíček, tak jich má asi 3x tolik než neocaridiny d.
Zkusím nafotit
no z tý fotky moc vidět není, ale podle ní, bych řekl, že ty vajíčka jsou hodně velký a že jich tam moc není. Mě ještě nenosí, mám je 3 týdny. Jak dlouho ti ty vajíčka nosily? Jakou máš vodu? A koik těch krevetek máš v jak velkým AQ?
Tož jsem zapátral po samičce kterou jsem zahlédl v pondělí s vejci, je tam ale dnes je bez vajíček.
Nemůžu proto nafotit, nahrává to tomu že odhazují vejce brzo. Nemáte někdo fotku samičky s vejci ať můžeme posoudit teorii velikosti vejce ? Vajíčka mi totiž přišly podobně malá jako u Japoniky.
1 29.05.2009 20:56 Semtex [1197] - Labyrintky Tak jsem trochu prozkoumaval množení krevetek o kterých je to 100% známo, jak se množí. A došel jsem k závěru, že krevetky co nosí vajíčka o malém počtu, tak mají buď přímí vývoj ve sladké vodě, nebo nepřímí a též ve sladké vodě.
Krevetky co nosí vajíčka po tstovkách i tisících, tak mají nepřímí vývoj ve vodě braktické nebo slané.
Proto si myslím, že na tomto základě zjištění bude i C. propinqua mít onen nepřímí vývoj ve vodě SLADKÉ.
Ono to i tak v přírodě, tam kde se rodiče o mladé starají dlouho či alespoň kratší čas, mají mladých malo, ale zato se větší procento dožívá dospělosti.
Naopak u druhů kde se líhnou velká množství mladých, je jejich úmrtnost, nebo spíš ztrátovost výrazně větší.
Moje jsou zatím stále takové pěkně oranžové jak je na obrázku.
Ahojte, mám stejnou zkušenost, nosí a nosí a nosí... Ale z oranžové se stala olivově nazelenalá, samečci jsou zase pořád žlutí. Zatím je v síti a čekám až vejce shodí, co bude pak uvidíme
Starší reakce
Tak krevetka stále nosí a nosí, co jsem já zjistil, tak se rozmnožují ve sladké vodě. Konec-konců uvidím až pustí larvy. Jen pozoruji, že se mi celá krevetka barevně změnila. Z její nádherné oranžové se stala oranžová s černými pruhy. Usuzuji,že je to způsobeno prostředím, jelikož ostatní stejného druhu mají podobné tendence.
Starší reakce
Red Cherry jsou dobré pro začátečníky, a dnes je má skoro každý. Je to jako by všichni jezdili se starýma škodovkama. Předse si kvůli tomu že jejich odchov je složitější nebudeme kupovat jen zákad. To by se mezi akvaristy nikdy nedostali třeba terčovci a všichni by měli v akvárkách jen Gupky. Chápu, jsou lidi kterým když se nedaří, jdou od toho pryč, ale ten správný akvarista, pro toho je to výzva být úspěšný v něčem co se ještě nikomu nepovedlo. Proto si kupuje např. C. propinqua, C. japonica atd.
mel jsem je taky, nedarilo se jim... po pul roce postupne vyhynuly..
psal jsem panu Dvorakovi (www.akvakrevetky.wz.cz) a ten mi rekl, ze ve sladke vode s jejich prirozenym rozmnozovanim nelze pocitat... ted mam red cherry a ty se mnozi v pohode... moje orange byly z hornbachu
No to mě říkal i pan Kučera z Vivaria. Ale na německým foru bylo řečený, že "By měli mít slanou vodu, či braktickou". Máš na toho chovatele kontak? Rád bych si snim o nich popovídal a když tak koupil i nějaký kousek.
4 21.05.2009 13:36 Marri – Re: entlio
Chovatel od kterého jsem je získala já, tak se mu množí ve sladké vodě
Zdravím před půl rokem jsem si koupil tyto krevetky. Momentálně má jedna samička oplodněná vajíčka. Bohůžel jsem nikde nenašel jak pokračovat s odchovem. Někde se píše, že je potřeba slané vody, někde sladké. Jak to tedy je ? Tyto krevetky mám umístěny v 20 l nádrži spolu ještě s Neocaridinami d.
Díky za odpovědi
Díky
Mám red cherry - tak budu doufat. Díky moc
Ty mali prcci jsou velký asi 1 mm a jsou sklovití... Člověk se musi pořádně dívat aby je našel. Mám v AQ dubové listy a skořápky kokosu pod které si rady zalezou. Krevetky rostou celkem rychle, za 14 dni už jsou asi 5 mm velky, možná i víc, záleží na druho. A od těch 5 mm se začínají pěkně vybarvovat (Red Cherry).
Tak jsem viděla tři samičky jak nosejí vajíčka a teď jsou prázdné a čučím do akva a zatím nic nevidím a teď tu čtu, že asi ten velký babyboom možná neuvidím, když je mám s endlerkama v akvárku. Mají sice dobrou schovku - jávský mech okolo kořenu - ale endlerky se tam jistě taky dostanou na kraj, tak jsem zvědavá jestli se něco podaří odchovat.
Opravdu vám zůstane tak 5 krevetek z těch psaných 30-40 ks ??? Jsou to tak dva dny, co jsem zjistila prázdné bříško u samiček a pořád nic nevidím.
Starší reakce
Tohle nejsou vajíčka krevetek.Mám zato že to budou s největší pravděpodobností vajíčka pancéřníčků.
ne prostě se z nic nic nevylíhlo a to jak v akvárku tak ani ve sklenici
Jakto, že z nich nic nebylo? To sis z nich udělal vaječinu?
Ještě je máš někde ve sklínce?
Omlouvám se dlouho jsem tu nebyl z vajíček nakonec nic není a co to bylo tak to fakt nevim.
0 04.05.2009 12:35 Marri – Re: Onys
Tak co se ti nakonec z těch vajíček vyklubalo???
Starší reakce
Obcas takove divne stvoreni zahlednu rano v zrcadle! Ale v akfarku sem je jeste nevidel, takze tam schovani nejsou!
0 19.04.2009 22:52 Ivulik1 – Re: grizly
Ty nejakeho znas, ze to tvrdis s takovou jistotou?
Tak to pockej a nech se prekvapit. Pak napis, co ztoho bylo. Ale videl sem film, kde si nechali mimozemstani v bazenu kokony, ze kterych se pak lihli mali ufonci.
Radsi si dej vnoci pozor a spi pri rosvicene lampicce!
na ty 2. fotce to vypada jak svlecka... na ty prvni spis jak nejaka houba.. treba to muze byt nejaka plisen nebo tak neco... zvetsuje se to, nebo je to porad stejny?..
žádná ryba tam neni v 10 litrech bych si toho myslim všiml (srandu si nedělám kde bych asi vzal ty fotky)
Jsou to jikry a zadna kreveti vajicka. Nekde tam mas schovanou rybku a ta si je tam "odlozila". Ale spis si myslim, ze se nudis a delas si znas srandu.
z flíčku za hlavou ho neshodi... nejdriv se svlikne a bud ji oplondi samecek nebo ne, kazdopadne po svleku da vajicka pod zadecek a pak je teprv shodi a to netrva jeden den... zkus
www.akvakrevetky.wz.cz Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 38
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45316x