Krevetky - rozmnožování a odchov
trpělivost
ty vajíčka za hlavou by měly dělat pěkné, velké sedlo. při dalším svlékání to většinou už přesunou
0 24.08.2010 13:18 Evellyn – Krevetky - vajíčka
Ahoj,
mám Cherrynky už nějaký ten měsíc, cca 6 týdnů, měla jsem je menší, ale i když se mi zdá, že jsou již skoro dospělé, ne a ne mít prcky
Dvě samice již nosí snůšku vajíček za hlavou, cca 10 dní, dá se odhadnout, kdy sestoupí vajíčka pod zadeček?
Jinak krevetek mám 5ks (dva samci, tři samice), dvě samičky již zmíněná vajíčka nosí. Akvárium 8l, plné jávského mechu, pár bukových lístků, výměna 1/3 vody za 2 týdny. Jsou tam pouze samotné krevetky. (po první várce malých plánuji přestěhování do většího). Přikrmuji krmením pro krevetky, rostlinnými vločkami. Dá se jim ještě nějak pomoci, nebo mám být trpělivá a nechat to úplně na nich?
Díky za nápady a názory. E.
Starší reakce
Já bych si tipl, že je to svlečka krevetky a z těch pár vajíček nic nebude.
Stoprocentně šneci
no moje krystalky lezou už tak po 2-3 dnech po aq a je hned vidět jak jsou zbarvené, kolik mají proužku a tak
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám v akvárku krevetky red cherry a byly v některých z nich vidět vajíčka. Teď už v nich vidět nejsou, ale na skle a pod jednou rostlinkou se mi objevil takový průhledný sliz, ve kterém jsou vidět takové průhledné kuličky. Vyfotit to nejde. Ale chci se zeptat, jsou to ty vajíčka od krevetek a nebo je to něco jiného? V akvárku mám ještě paví očka, neonky a pár šneků. Napadlo mě, jestli to nemůže být něco právě od šneků.
Starší reakce
tak lupu a podívat se, malá krevetka se pozná
pokud to malé vypadá jako miniatura krevetky, tak to asi krevetky budou.... ale ....
U WP je doba vývoje mladých minimálně dní.... hodně záleží na teplotě, čím vyšší tim dřív se narodí, jako minimum bych vyděl těch dní... většinou ale to trvá o nějaký ten den dýl...
Pokud to jsou malé krevetky, tak už museli vajíčka nosit.
U WP jsou většinou vajíčka bílá a člověk si jich hned nemusí všimnout....
po jedenácti dnech to asi nebudou mladý
0 06.06.2010 12:36 Andulka [0] - Raci, krabi, krevetky ahoj, mám krevetky dva týdny a pár mi jich asi po třech dnech u mě začalo nosit vajíčka. Dneska jsem dělala údržbu akva a všimla si, že na zadní straně, kde mi roste řasa, na které si krevetky pochutnávaj, se to hemží malejma bílejma broučkama nebo jak to nazvat
Můžou to být už mladé? Je to hodně brzo, ale jedna samice měla vajíčka už hodně velká, skoro je nemohla uhlídat, aby nespadly. Mám white pearl a ty živočichové vypadaj přesně jako zmenšenina krevetek... Co vy na to?
Starší reakce
Já jsem nedávno předělával krevetkárko a taky jsem potřeboval na chvíli přelovit krevetky.
Do malé elementky (3 litry) jsem odpustil vodu z jejich akvárka a dal sem tam kus jejich jávskýho mechu. Pak jsem je nachytal do skleněný fajfky. Nejdřív se jim tam nechtělo, tak jsem přemýšlel, jak je tam šetrně nahnat...stačilo před ně dát síťku a za ně fajfku a oni do ní doslova sami vlezli (do fajfky). Zpátky jsem je dal tak, že jsem dal elementku do akvárka (aby byli hladiny stejně) a hodně pomalu jsem jí překlopil. Takže jsem je tam nepřelil ale jen zklouzli po skle.
Taky sem se bál o vajíčka, ale všechno proběhlo v pořádku
Odchyť ich do pasce a aj s vodou šup do iného akva, smelo. Nechytaj ich do sieťky
www.akvaportal.cz/… 0 29.05.2010 21:18 JagerMaister Odbočím od témy chcel by som vyčistit moje krevetkárium pretože je strašne zariasené
a chcem ho vyčistit ale mám strach o krevetky s vajíčkami
,môžu pri prenose potratit
?
Starší reakce
ale cherrynky jsou jak myši...to donosí
to jedno slovo budou jsem měl dát do uvozovek no
to je snad jasný
Neříkejte "hop" dokud se nenarodí.
Ještě pořád je může z xxx důvodů odhodit.
A ano, krevetky to budou
to jen samička dodává okysličenou vodu k vajíčkům
0 17.05.2010 08:28 jasanek29 – omlouvám se za kvalitu fota.......
0 17.05.2010 08:27 jasanek29 Nazdar ryby,to žlutý pod bříškem budou asi budoucí krevetky??P
ěkně se to tam hejbe,mrská
0 16.05.2010 21:44 maio777 – Re: Sewer
0 16.05.2010 19:57 Sewer [99] Ty dospělé tam jsou jen jeden dvě (samec a samice) a mají plno jiných starostí
a u potěru jen velmi těžko rozeznám pohlaví. Samci se ještě ani malinko nezačali vybarvovat.
Spíš mi šlo o to, že je tam dost živo a jestli by to Endlekrám k mladým nevadilo, jestli nepotřebují více klidu, ale na druhou stranu - drží se hodně v části od půlky nahoru, kdežto krevetky zase převážně od půlky dolu, takže možná o sobě skora ani nevědí ...
_____
EDIT: Já ze zvyku pořád řikám potěr, ale oni už sou celkem odrostlý
. Mám tam asi 7 maličkejch, které se narodili minulou neděli, ale ty zbylé už dosahují velikosti tak 2/3 svých rodičů
To je ona, zelená. Možná krevetky nesnáší ten bílý plast nebo je něco v tý síťce ale to je na dohadování. Jinak přelovení v dobře funkční nádrži je bez rizik.
0 16.05.2010 16:03 petulevrtule – Re: Bak
Tak my mám tuhle:
www.alfazviratka.cz/… jukla jsem na ní. Cena stejná, skoro, takž to bude asi jedno a to samé.
Já zelenou kupuji za 43 korun tady v jednom krámě, vyrábí je Resun.
0 16.05.2010 11:19 petulevrtule – Re: Bak
JJ o té bílé jsem slyšela taky samé špatné - jen jsem chtěla ukázat, jak ta porodnička vypadá. Nevím od koho je ta zelená, není náhodou od ATmana??
No mně to funguje jen v těch zelených, ty bílý drahý porodničky z Gimbornu mi moc nefachaj ( malá výtěžnost odchovu ). Divný ne ?
no, já jsem je při výměně dna přelovila a vejce nepustily.
rybky si určitě rády smlsnou na nějakém prckovi, tak jestli chceš všechny, asi by bylo lepší holky odlovit. stačí jen samice.
a jinak muzes odlovit jen samicky s vajicky, je to uplne jedno
kdyz maji krevetky dostatecny ukryt (listy, javsky mech), tak je klidne nech ve spolecne nadrzi (moje pavi oka o ne nejevi zajem, poter je uplne v pohode). Jinak preloveni je samozrejme mozne, kdyz to bude stejna voda, neni problem. staci chvili pockat, mne se red cherry mnozi rychleji nez kralici
jen bych je prelovila treba az za deset dni, jestli je ted nosi par dni.
Mám 60ti litrové akvárium s tímto osazením -
Jeden dospělý pár Endlerek, odrostlý potěr (asi 15 kusů, cca 2cm), čerstvý potěr (7 kousků, 3 dny starý) a tři malé molly, které se nám minulý víkend nečekaně narodili, tak jsme je raději přelovili sem...a jednu ampulárii. Nádrž je velmi hustě osázená (viz nádrž Krevetkárko v mých prezentacích; nyní je ještě zarostlejší).
V této nádrži mám asi 16 krevetek Red Cherry. Již několik dní tahají některé samičky pod zadečkem vajíčka (vím, že to neznamená, že jsou oplodněná). Rád bych měl malé krevetky, ale nejsem si jistý, jestli je to v tomto složení možné...a jestli by nebylo lepší, aby se mladé krevetky narodili jinde a až trošku povyrostou je teprve vrátit sem. Mám k dispozici 12ti litrové akvárko, kam bych mohl krevetky přelovit.
Zajímá mě tedy -
1) jestli je vhodné (nebo jestli je to vůbec nutné) samičky v tomto stavu přelovovat (samozřejmě skleněnou fajfkou a do vody z akva, ve kterém právě jsou), aby vajíčka neupustili.
2) Pokud ano, mám přelovit
pouze samice s vajíčky nebo k nim mám dát i nějaké "kamarády" ?
Děkuji za každou radu
já to mám u žlutých a red cherry uplně obráceně....první crs teprve dorůstají tam nevím....tepl cca 22-23st
Ja Dane co se tak dívám, tak rozdíl nevidím..... ať je to odchovaný jak příi nízké teplotě, tak při vyšší, pořád to vychází asi tak 1:2 až 1:3 ve prospěch samiček.
Co je bezpečně funkční je když z jednoho vrhu chovatel odloví hezké velké kousky když ještě nemají vyvinuté sekundární znaky. No a pak většinou zůstanou malé kousky, čili samečci. Už se mi to párkrát stalo
tot otázka...pátrám po všech čertech na netu i v literatuře mě dostupné...zatím nic nenacházím...asi začnu experimentovat
0 14.05.2010 12:12 harpunar – Pokud to u krevet je obdobné,jako u CPO,tak
teplota zřejmě vliv má.Jeden kolega mi řekl že když chce u CPO více samiček dává oplodněnou do chladnější vody a vychází to.Nevím,nemám to ověřeno,má samice nosí od včerejška a chci ji nechat v nádrži a pak odlovit i s druhou a samcem do jiné.U mých krevet to nějak neřeším,plné nosnice odlovím do k tomu určených nádrží,ale experimenty s teplotou jsem zatím nedělal.Ale určitě to někdy zkusím.
já se chci zeptat všech krevetkářů na to jestli je možné aby teplota vody při "graviditě" měla vliv na složení potomstva (samec x samice) podobně jako je tomu u plazů. zdá se mi že se mi rodí u krevet víc samců a rád bych to samozřejmě nějak ovlivnil ve prospěch samic....ale...a prosím nespekulujte nad konkrétním druhem caridiny nebo neocaridiny atp....díky
Starší reakce
nebo si aspoň přečíst pár starších příspěvků. třeba od DrBolíto
co takle si o nich neco precist a ne se hned ptat na foru na kazdou "blbost" ??
0 09.05.2010 12:14 koala20 – krevetky
jak dlouho trva nez budou krevetky dospele
0 09.05.2010 12:10 koala20 nesezerou mi mlade krevetky red cherry sneci rohatky/ampularky
Mladé krevetky můžeš očekávat za cca 4 týdny. Pak cca 2 týdny pauza a nanovo, a za 3-4 měsíce už bude nosit první várka.
K Obrázku: Nahoře je sameček a dole samička, sameček je méně barevný a hubenější.
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 38
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45316x