Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - rozmnožování a odchov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - rozmnožování a odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2019 14:53 Králík
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, moje krevetky Blue Dream se normálně chovají a množí se. Problém je, že všechny krevetky, které mají vajíčka, je za týden až dva postupně ztratí. Když vajíčka nakladou mají normálně hnědou barvu a postupně žloutnou a potom je krevetka ztratí. Tohle se mi stalo už asi u 4 krevetek. Neví někdo v čem je problém? Předem děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 13:53 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Nigerin
Před 3,5 rokem jsem si koupil červené Cherry Red a jsou stále identické. Takže to asi nebyl úplně poctivý obchodník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 06:15 Žena lenkalor [583] Re: Nigerin
Já jsem je měla z krevetkus.cz, ale teď je nemají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 03:45 Žena Nigerin [19] Re: lenkalor
Tak já mám červenou přibližně každou desátou, tak to nejspíš nebyl poctivý prodejce, díky za info.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2019 20:53 Žena lenkalor [583] Re: Nigerin
Z čistých modrých by ti padaly jen modré v různých odstínech, od světle modré až k modré s tmavým čokoládovým odstínem.
Blue Dream je ta vyšší kvalita, sytější jasně modrá po celém těle.
Jen velmi vyjímečně z nich vypadla krevetka do červena, řekla bych tak jedna na sto kusů. Taková se odstraní jinam, aby se dál nepodílela na chovu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2019 20:40 Králík Re: Nigerin
Aha, tak to nevím. Mně se stává, že jsou tmavě červené a potom je z toho ta modrá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2019 18:48 Žena Nigerin [19] Re: Králík
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ony jsou právě už celkem jasně vybavené.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2019 18:29 Králík Re: Nigerin
Je to normální, oni se potom vybarví do modra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2019 18:25 Žena Nigerin [19]
Zdravím, koupila jsem si před čtvrt rokem na burze krevetky blue dream, některé mladé, co se rodí, jsou červeno-průsvitné. Je to normální, nebo mi chlápek na burze prodal křížence?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2019 07:43 Žena tramtra [3337] Re: Peliosovi
Ahoj. Japoniky bývají oprsklejší. Zajímalo by mne, kolik Japonik máte a kolik Cherrynek? Čím a jak často je krmiíte? :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2019 07:20 Žena Maya [30] Re: Smetany
Neee, mam dve japoniky se zlutejma neonkama sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 23:58 Muž Smetany [1226] Re: Peliosovi
Oni miminka asi budou i tak opravdu zabít je nedokážou ale mohou je stresovat a to povede k častějšímu schovávaní a vysilování red cherry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 23:49 Peliosovi Re: Smetany
Děkuji mnohokrát za radu.. zvážíme varianty. Ale na miminka se těšíme a takhle to dopadne ze ani jedno nebude. Všechny red cherry se furt schovavají kde muzou aby je nechaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2019 23:38 Muž Smetany [1226] Re: Peliosovi
No přesto že je caridina multidentata (japonica) označována za řasožravou krevetku, tak v mnohých situacích se chová jako dravá.( nemocné ryby a jiná pomalá kořist) A právě red cherry pokud nosí vajíčka jsou pomalejší a neohrabané a mohou se caridinám jevit jako nemocné, tudíž hodné sežrání. Asi bych buď caridiny přemístil ale nepřijde mi to praktické v případě že počítáte do budoucna se společným soužitím.(red cherry nosí vajíčka skoro pořád) Nebo nabídl caridinám jinou kořist třeba ve formě patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 23:20 Peliosovi Re: Smetany
Fotka k příspěvku no máme red cherry těhotné a otravují je Caridina japonica..

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 22:56 Muž Smetany [1226] Re: Pelios
Druh krevetky? A fotka by byla fajn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 22:51 Pelios – Těhotné krevetky
Dobrý den, máme pár těhotných krevetek a vypadá že už by měli brzo snést vajíčka, ale vypozorovaly jsme že je velký samci furt otravují..a přišlo nám že je pojídají. Chovají se opravdu divně. Ostatní krevety jsou naprosto v klidu. Přemejšlím že samce dáme do jiného akva. aby měli klid. Děkuji za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 17:27 Žena Maya [30] Re: Anthrax
No myslim si,ze je mel dva dny v pytliku :-| uz kdyz jsem je tam davala, tak jedna moc nekoordinovala sve pohyby:( ale proc ta druha:( no, uvidime dal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 16:36 R Muž Anthrax [5060] Re: Maya
Množej se rychle ale musí být dost zaběhlá nádrž (to není jen o dusíkatých látkách). Prvně musí přestat umírat dospělé krevetky. Neumím říct v čem konkrétně je problém u tebe (třeba jen nedaly transport, či aklimatizaci), v prezentaci není nic o vodě kterou tam dáváš, jestli používáš nějakou chemii, čím krmíš atd. Jak jsi postupovala při jejich vypouštění do akvária?
A i když se množí rychle, tak to neznamená že je přítomnost ryb nestresuje a ty si nezpestřují jídelníček. Když máš v plánu nakombinovat krevety s tak velkou rybou, jako je betta, tak podle mě nemá cenu si dělat vrásky s tím, jestli se krevetky množí.
Edit: Samozřejmě, že razborky si dospělé mrtvé krevetky nevšimou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 16:32 Silviebaris Re: Maya
Po x desitkach,to bys jich tam musela mít 100...Ja jich mam kolem 70 a s vajičky vidim tak 4-5 kusů.. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 16:29 Králík Re: Maya
Záleží na povaze bojovnice. Já jsem například měl dospělé krevetky red cherry a pořídil jsem si k nim bojovnici a ona všechny krevetky sežrala asi za dva dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 16:25 Žena Maya [30] Re: Anthrax
Dyt se rodej po xdesitkach:( se nekde schovaji ne?
Ale stve me,ze mi ty nove (ve stredu pridany) a uz 2umrely :(
Tech mrtvych si ani ryby nevsimaji...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2019 16:23 R Muž Anthrax [5060] Re: Maya
Až tam bude betta, tak pravděpodobně přírůstky krevetek nebudeš muset řešit. A je možné, že zbaští i dospělé. Ony i ty razbory můžou mrňata vyluxovat.
Tím chci říct, že jestli ti o krevetky opravdu jde, tak jim pořiď sólo bydlení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 16:20 R Muž ctibum [7173] Re: Maya
No máš to tak v prezentaci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 16:17 Žena Maya [30] Re: ctibum
To asi minimalne

Ale ted jsem objevila jedno mimino... smich pul cm ma- ale jinak nikde nikdo-vzala jsem na ne baterku :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 16:11 R Muž ctibum [7173] Re: Maya
Šly tam tři týdny po založení...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 16:06 Žena Maya [30] Re: Králík
Zakladame akvarko pro betu
Mam tam neocaridiny bloody mary
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 12:23 Muž Smetany [1226] Re: Králík
Ještě bych doplnil otázku. Jaký druh krevet?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 11:33 Králík Re: Maya
A v jakém je máš akváriu (název prezentace)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 11:22 Žena Maya [30] Re: Zetor
Mam krevetky dva mesice- melo by jich byt 23 a porad napocitavam 13:(
Dve s vajickama,ktere je nosily par tydnu a mimina nikde :(
Co se jim tam nelibi? :-O

Edit- ve stredu jsem privezla nove 5ks krevet a dve uz jsou mrtve :(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 08:13 Muž AkvaBlázen [138] - RostlinyRe: Králík
Jen potvrzuji odpovědi vlka a A.K. Mám red cherry a množí se krásně. Mláďata se mi neztrácí, naopak rostou jako z vody. A to nejsem žádný zkušený "krevetkář". Neměj strach ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2019 22:31 Žena A.K. [17] Re: vlka
souhlasím, pokud jde o řasožravé trpasličí krevetky, by ti mrņata zmizela, bude to spíš kvalitou vody ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2019 22:07 Muž vlka [3520] Re: Králík
Určitě ne. Jistě jsou druhy, které se množí obtížně, ale míval jsem kdysi krevetky a ty se množily strašně rychle. Stovky mladých a nikdy se nebaštily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2019 21:46 Králík
Dobrý den,
začali se mi líhnout mladé krevetky White Pearl a mám otázku, když budou mláďata v malé nádrži s dospělými, nesežerou mláďata dospělé krevetky? Myslím si, že ne, ale nejsem si jistý. Předem děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 21:58 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: ellienka
Samička si může vajíčka snést i bez samce. Chvíli je potom nosí, ale po pár dnech je odhodí. Bez přítomnosti samce se z nich nic nevyklube. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 21:53 Žena ellienka [-3] Re: Zetor
Týden jsou v jiném akva s rybami. Vajíčka jsem už (dnes) neviděla, ale po celkovém upgrade akvárka za běhu nebo v týdnu po přestěhování mohla vajíčka pustit. Nebo jsou mladý v kýblu :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 20:09 Muž AkvaBlázen [138] - RostlinyRe: ellienka
Foto?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 20:03 Žena ellienka [-3] Re: ctibum
Tu druhou (potomek) jsem sledovala od narození, zpočátku skoro s lupou :) Vyklubaly se 3, přežila 1. Plus ta původní, matka. Takže jsou teď 2, obě hodně červené (Red cherry). Dnes jsem přikoupila samečky, aby se to množilo s jistotou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.04.2019 19:54 R Muž ctibum [7173] Re: Smetany
Nevím. Pokud není samice schopná uložit si spermatofory na horší časy, nebo z nich oplodnit více snůšek nebo spustit neoplodněná vajíčka, tak bych buď prohlédl nádrž, jestli tam není Duch Svatý, nebo přehodnotil pohlaví a vyspělost druhé krevetky... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.04.2019 19:08 Muž Smetany [1226] Re: ctibum
No to vysvětluje ty první vajíčka ale ty druhé? Nemůže dojít k dalšímu oplodnění v době kdy samice nosí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 19:03 R Muž ctibum [7173] Re: ellienka
"Dobrý den. ...chci se zeptat na jednu zásadní otázku.V nádrzi mám krevetku s vajíčky .a proto se ptám jestli sameček oplodnuje samičku a ta má potom oplodnena vajíčka nebo sameček oplodnuje samičku která už nosí  vajíčka. ..předem děkuji za odpověď 
odpovědět »
Jiří Libus
14.05.2018 10:33:39
 Sameček nejdříve přenese spermatofory samičce, ta je upevní na spodní část krunýře a potom teprve vajíčka sestoupí z vaječníků.JL."
Zdroj krevetkus.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.04.2019 18:15 Králík Re: ellienka
To úplně nevím, ale i to je možné smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 18:10 Žena ellienka [-3] Re: Králík
To není. V akva byla od začátku ledna jediná krevetka, nic jiného. Odnosila vajíčka, v únoru je vykulila (přežila 1x), začátkem dubna opět nosí vajíčka. Na burze dnes nikdo nevěděl hmm Nebo myslíš, že mládě by mohlo být samec a po měsíci mámu oplodnil? Sodoma gomora :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 17:53 Králík Re: ellienka
A není možné, že by jsi se mýlila a byl by to samec a samice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 17:15 Žena ellienka [-3]
Jediná krevetka (Neocaridina davidi) , která mi po nájezdu rybek zůstala, nosila v brzké době vajíčka. Dala jsem ji do jiného akvárka. Z vrhu (asi její první) zůstala nakonec naživu 1x samička. V akváriu byly pouze ty dvě krevetky a pár kamínků štěrku a kousíček mechu. Teď nosí starší krevetka znovu vajíčka. Je možné, že jsou oplodněná, když od prosince nepotkala samečka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 13:46 Králík
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tady ještě posílám krevetku s vajíčky :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 13:01 - Re: Zetor
Je to genetika.Môžu byť žlté,sivé,zelené,priesvitné,čierne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 13:00 Muž AkvaBlázen [138] - RostlinyRe: Králík
Aha. To jsem nevěděl. Alespoň už jsem chytřejší. Já mám 2 krevetky se zelenými a jednu se žlutými vajíčky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2019 12:59 Muž Smetany [1226] Re: Králík
Je to tak některé mají i černá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.04.2019 12:57 Králík Re: Zetor
Našel jsem na internetu, že je to náhodné, že většinou mají žlutá vajíčka a někdy i zelená.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 38

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45578x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3517?od=151