Krevetky - rozmnožování a odchov
Chtělo by to založit prezentaci akvária, aby šlo lépe poradit a vidět všechny informace o nádrži na jednom místě. Z toho mála co jsem si přečetl a vidím bych ti poradil toto.
- dno není úplně ideální ke krevetkám
- ampulárie se tam taky moc nehodí (zajímal by mě objem akvária)
- black molly budou určitě nadšené z tak kvalitní živé potravy jakou
krevetky představují
- jestli chceš, aby ti nějaké malé krevetky přežily, tak přidej hodně
živých rostlinek
- malé krevetky jde opravdu špatně vidět a pomáhá večer do akvária
posvítit baterkou a vidíš jak jim svítí oči
- z fotky toho opravdu moc poznat nejde
0 20.12.2020 23:01 hanka365686 Dobrý den, asi před 2 měsíci jsem si donesla domů 2 krevetky - red rili samice a blue dream zřejmě samec (i když na samce se mi zdá pořád velmi sytě vybarvený). Před asi 3 týdny jsem přidala do vody dalších několik krevetek red cherry. Po 2 dnech jsem zjistila, že starší red rili samice nosí vajíčka. Zajímavé je, že nevím, jestli ji oplodnil opravdu blue dream nebo některý asi už vyspělý samec od red cherry - ale tehdy byly krevetky ještě dost malé, lehce přes centimetr. Teďka před 3 dny jsem red rili nemohla najít a včera jsem objevila, že se schovává v jedné z mušlí. Dneska už je normálně venku, chodí po dně, plave a chová se, řekla bych, naprosto normálně. Co mi ale vrtá hlavou, že vypadá, jakoby už neměla vajíčka (možná se narodila kreveťátka), ale bříško má takovou mléčnou a ne úplně průhlednou barvu a nahoře na zádech takový flek do bíla, tak si nejsem jistá, co to je. Jestli se svlíkla, vyklubaly se jí malé krevetky, má už další vajíčka nebo je nemocná, protože ještě doléčuji krevetky na plíseň, tato ji měla nejvíc. Takže teď nevím, jestli je krevetka v pořádku. Zkusím přiložit fotku, ale strašně blbě se mi fotí, krevetka je dost daleko a není to dobře znát. Děkuji moc za rady
Ještě prosím o jednu radu - pokud se opravdu narodila kreveťátka (a nesežerou je black molly), tak jak mám vyměňovat vodu, případně odkalovat, uvidím ta mrňata? Zatím není nic vidět, což tak nějak předpokládám, přece jen musí trošku vyrůst...
Starší reakce
Čauky, přidej do AQ rostlinek. Např. pár hustých dlouhých stonků Růžkatce (Ceratophyllum demersum) jako plovoučku a zanedlouho budou mladé. Věřím, že jich tam mám už pár stovek...
asi určite máš pravdu...otázka je či naozaj vedia čo majú robiť??
..v 25Lsom mala pár čokoládovo hnedých neocardin..v priebehu týždňa zpacifikovali 5 neocardin blue dream..tak putovali do big aqva k macracantám...hm ...teraz mám 7 neocardin orange a nemám najmenšiu chuť ich posielať do vyhnanstva k botiám...ja chcem mladé
Musíš být trpělivá. Ale pokud tam máš obě pohlaví (samička výrazně větší a tmavší), brzo se rozmnoží. Na prostředí jim nějak výrazně nezáleží, spíš jde o zvyk a příležitost. Když je poblíž něco k souloži (samička s vajíčkama), chlapy to nevydrží.
Občas požerou mrtvolku, to jim nech sníst, pokud neumřela na nějakou nemoc.
Aby zabili, to jsem neviděl...
dobrý večer neviete niekto do akej miery je normálne medzi krevetkami,že sa nájde jeden neurotik a začne požierať ostatné??....a ako dlho je normálne,že si dajú na čas,kým sa začnú množiť...nejaký divný spolok 7 malých napoleonov sa mi v aqva stretol...asi tam nemám žiadne dievča???....alebo už neviem čo..banda psychopatov v pralese no čo s nimi???
Čauky, často vidím, jak Neonky černé, které dost vyrostly, dohoní a baští i 1cm velké Krevetky, ale přesto se Krevetky brutálně množí. Pravidelně po odkalení zachraňuji desítky malých Krevet. Růžkatec je také ideální, použitý jako plovoučka je plný malých Krevet...
Co bys chtěl dělat? Pokud máš málo úkrytů nebo málo zarostlé akvárko, tak se s malýma rozluč. Takže uvaž, jestli něco nepřidat. Nejlíp se mi osvědčily mechy. Třeba lomariopsis, nebo jávský mech...
Dobrý den,
Chovám ve společenském akváriu krevetky i rybicky.
Včera večer jsem zahlédl krevetku s vajickama co mam delat?
Starší reakce
Ale Filip91 se ptal na oba druhy
Taky bych měl rád rod Caridina, ale holt v mé vodě přežije z kmene max.pár samiček...je to rod citlivější na chemizmus vody.
Není to pro každého, bohužel
Papik napsal:
Stabilnější mi zatím připadají žluté, konkrétně yellow neon, ale uvidím, až je budu mít déle.
Já mám Neocaridiny var.orange, při vkládání do AQ přežili naprosto vsechny (to se mi stalo poprvé), ale už v mám několik generací a ta barva je dost variabilní a nestálá. Na druhou stranu, je to zase velice životaschopný kmen
S modrými nevím, nevím. Rodí se od světle modré až průsvitné, po skoro černou, někdy se skvrnami původní přírodní hnědé. Některé jsou mix světlejších a tmavších částí. Plus občas i s pruhem "rili".
Stabilnější mi zatím připadají žluté, konkrétně yellow neon, ale uvidím, až je budu mít déle.
U Neocaridin obecně platí, že "ztrácí" barvu, chce to průběžně třídit a hodně záleží na kvalitě populace (zdroje). Ze svých zkušeností bych řekl, že nejlíp drží barvu modré. Naopak, co jsem viděl, tak var. Green Jade je hodně problematická.
Je to tak jak píše Amatertom.
Jakmile budeš mít mladé, které nejsou nijak zvlášť vybarvené, dej je z chovu. Buď je prodej, nebo je zkrm nějakou rybou. Já je dávám vedle do akva přítelkyni, která má mix barev.
Jen ty nejbarevnější budou mít nejbarevnější generace. Tmavost zbarvení se hodně rychle ztrácí.
Zdravím, na burze jsem si koupil krevetky, Neocaridina davidi var. bloody mary.
Koupil jsem si je z důvodu, že jsem chtěl v akváriu krásně červené krevetky, odchovy však ztrácí barvu a jsou takřka průhledné.
Existuje některá varianta Neocaridina nebo Caridina (krevetky které by se množily v akváriu bez larvárního vývoje), která by si držela stále stejné barvy?
Děkuji za zprávy.
Starší reakce
3-5 týdnů, podle druhu a teploty vody
3-4 týdny.
Google je vševědoucí, doslova stačí napsat Neocaridina heteropoda a vsadím se, že v prvním odkaze to bude.
0 22.06.2020 19:44 Akvarista Dobrý den,Dnes jsem si všimla že mají krevetky u sebe vajíčka, jak dlouho asi trvá než se narodí/ vyklubou?
Starší reakce
Nemluvím ze zkušenosti, ale podle mě ano.
Sakura je jen barevná varianta. Pokud smícháš dvě červený, pigment by měl zůstat červený.
0 24.04.2020 20:56 Franťáček – Křížení krevetek sakura a cherry
dobrý den, když se skříží krevetky red sakura a red cherry budou potomci stále červení?
Starší reakce
Nechej je tak a neboj se.
Dobrý den mám 18 krevetek sakura Red v jedné nádrži(15l)bez jinych živočichů kromě pár sneku dvě krevetky mají pod ocasem vajíčka a moje otázka je jestli je tam mám takhle nechat a jestli by je bylo možné odchovat mám strach když se ty malé krevetky vykuli tak je ostatní sežerou
Starší reakce
Dobře, díky
Jestli chceš udržet modré, ty hůř vybarvené odlov jinam. Dát je do nádrže, kde poslouží jako krmivo, je ideální a nic neetického na tom není.
No mě napadlo, že je budu selektovat, množí se bez problémů.
Jen v další nádrži budou zřejmě jako přilepšení k potravě rybám.
Je to etické dát je někam, kde nemají moc šancí, ale zase ryby budou mít zpetření jídelníčku?
Ahoj, u mě to samé. Některé jsou světlejší celé, jiné mají světlý pruh (rili), a další jsou naopak hodně tmavé, skoro až do černa.
Začal jsem ty světlejší selektovat jinam, aby se v hlavní nádrži dále nemnožily. Jen nevím co časem s nima.
Zdravím,
mám necelý rok krevetky neocaridina davidi var. Blue.
Z 10ks jich mám tak cca 50-60. V poslední době pozoruji na některých ztrátu pigmentu, že mají např. světlejší polovinu těla. Je nutné je selektovat? Neztratí postupně všichni nástupci barvu? Díky
Starší reakce
Hezký večer. Myslel jsem, že jsem se totálně zbavil ,,Helenek,, ale čas od času nějaká vyleze z písku. Ale problém asi brzy bude s ,,čokoládkama,,. Najednou se vyrojily desítky malých Krevetek čokoládových. Mám jednoho samce a tři samice a asi se jim daří. Nevěděl jsem třeba, že jim znovu naroste upadlé-ucvaknuté-prostě chybějící-klepítko. Brzy budu řešit odchyt těchto Krevetek.
Starší reakce
V lednu už bys je vidět měl.
Když v lednu budu měnit dno, tak jestli už je trochu uvidím ?
Teplotu moc řešit nemusíš. Zarostlé to máš, takže některé malé krevetky přežít mohou. Samozřejmě že je ideální krevetky chovat samostatně. Ale když ryby máš, tak už bych to nechal jak je.
Ve tvém akváriu se malé krevetky mají kam schovat, možná rybky se tam nějakou sezobnou, ale nebude to většina. Teplota podle mě není problém. Nech je tak. Ale nepočítej, že hned ty prcky uvidíš, budou se chvíli schovávat.
Starší reakce
Žádný vliv to na ně nemá. Jen budou déle nosit vajíčka a krevetky neporostou tak rychle.
Starší reakce
Takže se nemnoží, jinými slovy žádné mladé nemáš? Pokud samička vajíčka odhazuje postupně, nejspíš opravdu nebudou oplodněná. Zkusila bych sehnat pár samečků.
Je tam asi 7 samiček a 5 samečků. Krevetky se množí a samičkám ty vajíčka postupně během 1-2 týdnů postupně odpadnou. Po nakladení jsou hnědá postupně zežloutnou a postupně je krevetka ztratí.
Nějak tomu nerozumím, množí se, ale vajíčka odhazují?
Jinak, krevetky většinou odhazují neoplodněná vajíčka. Máš dost samců? Mně se to stávalo zpočátku, když jsem měla jen startovní desetičlennou skupinu. Po dodání několika samců z jiného zdroje všechny krevetky mladé donosily.
Nepřendavám je nikam jsou stále v akváriu. Tuhle jednu jsem schválně dál pryč, abych ji mohl pořádně pozorovat.
Nepřendáváš je např. do porodničky? Pak by to mohlo být stresem.
Starší reakce
Před 3,5 rokem jsem si koupil červené Cherry Red a jsou stále identické. Takže to asi nebyl úplně poctivý obchodník.
Já jsem je měla z krevetkus.cz, ale teď je nemají.
Tak já mám červenou přibližně každou desátou, tak to nejspíš nebyl poctivý prodejce, díky za info.
Z čistých modrých by ti padaly jen modré v různých odstínech, od světle modré až k modré s tmavým čokoládovým odstínem.
Blue Dream je ta vyšší kvalita, sytější jasně modrá po celém těle.
Jen velmi vyjímečně z nich vypadla krevetka do červena, řekla bych tak jedna na sto kusů. Taková se odstraní jinam, aby se dál nepodílela na chovu.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 38
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45316x