Plži
Zkusím ještě méně krmit..... Ale chudáci rybky
Ale něco přece žrát musej ... a je toho dost, když se jim daří do té míry, že se přemnožili ...
Chlapci, fakt NEPŘEKRMUJI a řasy taky nic moc. Takže fakt nevím....
Johan napsal: Namnožej se až hrůza... pokud těch zbytků bude moc...
takže at poridim jakykoliv druh sneku, tak budu muset resit problem s premnozenim?
No z něčeho žít musej ... Když nežerou nespotřebované krmivo (protože žádné není :o) ... tak co teda žerou? Řasy? Stagnující a uhnívající rostliny? V tom případě ... zaplať Pánbůh za ty dary :o) ... nebo ne? :o)
A čím jiným to je tedy způsobeno?... Že spoustu akvaristů má krásné zdravé šneky, ale malé množství?
Plži - nebo-li "šneci" patří do každého akvária. Teď mám hafo Piskořek věžovitých, aniž bych je tam někdy "vysadil". Začínal jsem s Ampulláriemi, které jsem úspěšně rozmnožoval a jejich počet se dobře reguloval, ale ožíraly mi rostliny. Doporučil bych Ti Nerittiny, které neničí rostliny a živí se výhradně řasami. Piskořky jsou užitečné, protože přehrabují (kypří) dno v akváriu. Ale nesmí se přemnožit, čemuž se těžko ubráníš. Já denně vytahuji ručně cca 20 Piskořek, navzdory tomu, že mi zde jistý nejmenovaný akvarista "poradil" jak se jich zbavit - nebýt líný a vytahovat. O lenosti nemůže být ani řeč, je to opravdu dost titěrná a časově náročná práce.
Namnožej se až hrůza... pokud těch zbytků bude moc...
0 24.02.2010 18:10 Tom – Výběr šneků
Ahoj,
přemýšlím, že dám do akvárka naky tvorecky, kteri by pozirali zbytky ze dna a rasy....co jsem se docet, jsou k tomu ruzny sneci....ale nenamnozej se pak moc a nebudu mit akvarium plny sneku?
jeste jsem se docet o parmicce cernopruhe....
akvarko mam 260l a mam tam neonky, bettu, a 2 ancistruse, ktery se flakaji
Starší reakce
Jak již správně poznamenal Johan, jedná se o víčko, kterým se plži při zatažení do ulity chrání proti predátorům či nepřízni vnějších podmínek (dačasné vyschnutí) - toto víčko chání "vhod" do ulity...
0 20.01.2010 16:15 Niki – vodní šnek
pořídila jsem si vodní šneky a maji na tom svalu takovou placičku nevim co to je a ve zverimexu maji zavřeno na zeptaní poradte mi prosím
Starší reakce
Aha ... to jsem přehlédl ... to je z toho, že flákáš aktualizaci :o) ...
Bohužel ancíky uš tam nemam 4 měsíce.
Johan: Mysli si klidně co chceš, okružáci mi výhradně vegetovali na echinodorusu amazonicus. Třeba na jednom listě jich bylo 10. Klidně si mě oznámkujte -10 je mi to celkem jedno. Vim moc dobře kde byl problem. Můj názor je ,že šneci v nadměrném množství problém, nemam nic proti jiným šnekům ale okružáky a levatky nesnášim.
A tak to vzniká...
Ancistrusi devastují a chudáci slimejši to odnášejí...
Jo ták ... ty tam máš ancíky :o))) ... tak to už asi vím, odkud vítr fouká :o) ... už jsem to tu někde psal ... nikdy se jich ani nedotkli ... ale pak jsem vyhodil (jimi zničené) echinodory a ty parchanti mi vlítli na anubisy ... a vůbec se s tím teda nepárali :o) ... (A byli to stoprocentně oni - v té době jsem žádné okružáky neměl).
Když oni levatky ani okružáci prostě anubias nebo např. echinodorus sežrat nemohou. Není to v jejich silách. To je jako kdyby činčila sežrala auto.
Mně okružáci taky likvidujou kytky :o) ... ale zásadně a neomylně pouze ty, na kterých i já sám vidím, že se jim nedaří. Zdravých, prosperujících kytek si ani nevšimnou - a mám tam hromadu mnohem jemnějších (a jistě i chutnějších :o), než jsou anubisy ...
Okružáky i Levatky mám a nikdy žiadny problém s nimi. V akváriach sa mi nikdy nepremnožili,je ich tam vždy tak akurát,nijako ich neregulujem. Myslím že ak niesu v akva šneci,tak proste v tom akva niečo chýba. Ja som za šnekov.
Ok, přiznávám se všechny kytky v akvarku se rozežral já
Kdo má okružáky nebo levatky jistě ví o čem mluvim(píšu) jsou jako mor.
kdyš uš se pustili do anubiasu kterýho se nikdy nedotkli Tak to nebude zmíněnými šneky...
To mě taky napadlo, ubíral sem dávky krmní. Prd platný pustili se do kytek, kdyš uš se pustili do anubiasu kterýho se nikdy nedotkli, tak mi došla trpělivost. Bohužel v mém přídě uš šneci nebyli k užitku ale ke zkáze. Ale aspoň sem znovu založil a to mě opravdu bavilo
Nepřekrmuješ? Já je měl přemnožené když jsem překrmoval, omezil jsem krmení a šneka abych hledal lupou, naopak jich do akva každý měsíc přidávam 10ks, protože jsou dost užiteční ať už na řasu nebo zbytky krmení
To že se přemnoží spíš znamená že v tém akva není vše v pořádku
Kdo má okružáky nebo levatky jistě ví o čem mluvim (píšu) jsou jako mor.
Okružáky a levatky mám; tomu, co jste napsal, rozumím, ale souhlasit s tím nemohu.
No ... já si na okružáky zařídil hned několik odchoven :o) ... ve velkém akvárku (krevetkárku) se jim totiž dlouho nedařilo. Až nedávno jsem zjistil proč ... i okružákům se občas musí hodit nějaké to krmení na přilepšenou :o) ... jinak akvárko je krásně bez řas - a nejen díky krevetkám. Já na ně nedám dopustit. P.S. Pokud se ti množí přespříliš, hledej problém sám u sebe. Ty jsi ten, kdo určuje podmínky v akvárku. Oni na ně pouze reagují.
Nevim co se ti nezdá? Parmičky selhaly, helenky toho moc nepožrali, vydržely i dvojtou smrtící dávku chemie. A vysbírávat ty .... každou výměnu vody uš mě opravdu nebavilo. Kdo má okružáky nebo levatky jistě ví o čem mluvim(píšu) jsou jako mor.
Bez plžů těžko o akvaristice hovořiti......
ty mám taky, ale nemám ten recept...
tak jestli je nekdo labuznik,tam mam hafec piskorek...
ale lidi, držte se tématu.....
máte rádi šneky nebo ne.....
já je teda ještě nezkusil, ale údajně je to lahůdka.....
nevíte někdo o receptu?
Možná by ty vaše přemnožený ampulárky, co už nikdo pomalu nechce, našli v kuchyni uplatnění
Starší reakce
0 12.10.2009 09:38 JuraS jestli kytky ožírají šneci pak je něco divného ve státě dánském....kytky se mi rozrůstají tak, že je musím ob týden vytrhávat a házet z balkonu..do akva jsem mimo okružáky, neritiny, heleny, levatky a piskořky přidal i marisy o kterých raviolka píše, že jsou to nenasytní žravci rostlin..nevšiml jsem si (a to mám i jednoho dospěláka), že by nějak ubylo kytek, že by na hladině plavali rozežrané listy a tak..když jsem je měl na balkoně přes léto v kýblu s přebytky rostlin tak se pouštěli s velikou chutí do Lemna minor a jiné kytky nebo i plátek mrkve nechali okružákům...kytky mi s chutí ožírá ancistrus který zlenivěl ožírat sklo...
0 12.10.2009 08:31 Marri Děkuji všem za rady, radši se jich teda zbavím...
0 11.10.2009 20:56 0 – Re: Marri
V žádném případě si je do akvária nedávej a rychle se jich zbav .
Rozhodnutí bude na tobě, určitě sis o nich něco přečetla. My o tvé nádrži nic nevíme. Já osobně bych si je do AQ nedal, určitě existují pro domácí nádrže vhodnější plži.
0 11.10.2009 19:56 Marri – Re: Jurasek
Já mám možnost jen akvária tropického (asi 24°C), ani jezírko nemáme...
Měl jsem je přes zimu v "studenovodním" (bylo tam asi 15°C) akvárku, dva ze tří mi zahynuli. V jezírku přežívají bez problémů.
0 11.10.2009 19:51 Marri – Plovatka bahenní
Jojo, přesně plovatka bahenní to je, tak co s nimi mám dělat? Jako jestli si je můžu dát do akvária a nebo radši ne e?
A já si je hýčkám a opečovávám. Jsou to super pomocníci.
Souhlas, tyhle kamarády jsem si přinesl domů z Baumaxu ze startovacího setu pro jezírka, naroslti přez léto na 3 cm, poznáte je podle toho že mají opravdové růžky a ne parůžky
0 11.10.2009 11:10 Semtex [1197] - Labyrintky 0 11.10.2009 11:08 Marri – Re: DavidDizzer
Nevím, co je na tom směšné... Je mi jasné, že není akvarijní, ale na to jsem se neptala...
takoví šneci se vyskytují u nás doma jen v rybníčku- jezírku venku. Není to uplně akvarijní šnek
můžeš ho vidět Málokdy u potoků, prostě u vod Venku!.
0 11.10.2009 10:59 Marri Ještě jedna fotka
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 18
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 14687x