Asi neumím srozumitelně vysvětlit oč jde, tak si tedy přečtěte, co napsal skutečně uznávaný odborník, který echinodory k nám dovezl, pěstoval, zkoumal, popsal a namnožil pro ostatní akvaristy. Legenda, kterou nemusím představovat. Úryvek je ze staré známé knihy - Akvaristika začíná u rostlin.
Že prošlo rukama 60 druhů nic nevypovídá o rozsahu znalostí, i o tom, kolik jich nakonec zbylo a proč.
Taky jsem měl kde co a jen vím, proč již nemám.
Dost často, když někomu o něčem napíšu, se stane, že se hned najdou kolegové ( i kolegyně ), kteří místo racionální debaty, navozují konfliktní "atmosféru".
K čemu by mi bylo uvádět nepravdivé informace a plýtvat osobním časem. Určitě ne z nudy.
Proto mě ani neláká se tady jakkoliv výrazněji prezentovat.
Mi pod slabým světlem echinodory "nešly". A s ohledem na druhové složení chovaných ryb, mám v nádržích teploty v zimě pod +20°C.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Pro pana Urtmana: mi adresoval - vás takto vyhodnotil samotný redaktor.. .
Ano vyhodnotil, ale jste přece svéprávný a můžete se rozhodovat na základě vlastního úsudku a ne hned přebírat neověřený názor, třeba, že je od samotného redaktora.
Sám jste uvedl - Nejsem odborník na rostliny ... , , dnešek mi ukázal, že se nemám cpát tam, kde si nejsem stopro jistý v kramflecích.
A k té anonymitě: Vaše jméno je pro mne stejně anonymní, jako moje pro Vás. Dokud se lidi nesetkají, nevidí , tváří v tvář spolu nepromluví a o sobě mnohé nedozvědí, tak mezi nimi bude stále ta anonymita, ať si dají název Petr nebo Pavel.
Z příspěvků všech korespondentů si pitris65 jistě udělá sám představu, jak s problémem naložit.
A mi je fuk, jestli mě tu bude někdo dál osočovat z nesmyslů. V této debatě se nechci již angažovat.