Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čichavec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
Čichavec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 21:09 Žena jamap [11] - ŽivorodkyRe: jamap
Fotka k příspěvku vyznačené místo
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 21:09 Žena jamap [11] - Živorodky – Nemoc nebo připrava na tření?
Fotka k příspěvku Přeji všem dobrý večer,
obracím se na vás zkušené akvaristy o odborný odhad.
Asi před třemi měsíci jsem dostala dva čichavce, jeden v průběhu doby uhynul (bohužel odešel filtr a než se to podařilo napravit nepřežil), bohužel nevím jestli pohlaví ale od začátku ten co přežil měl vypoukliny na bocích těsně za bočními ploutvemy, velmi pomalu a mírně se zvetšující. Jinak čichavec nejevý žádné problémy, žere, plave a je čilý. Vzhledem k tomu, že mi "příznaky" neseděli na žádnou nemoc uvedou na různých akvaristických forech a článcích, čekala jsem co se bude dít. Dnes jsem u jedné samičky ancitruse objevila taktéž zvětšenou břišní dutinu (do boků) tak vás prosím o radu, zda se jedná o nějakou nemoc, parazita a nebo jsou to jen obě samičky a jedná se o nahromadění jiker (případně co s tím).
Parametry akvaria: 100l, v tuto chvíli nepřerybněno, paramtery vody pH 6,9, KH 6°d, GH 10°d. Krmení pouze vloškové LON, Tetra. Vzduchování, filtr Eheim vnější (do 200l), nádrž osázená echinodory, anubiasy, cabonba caroliniana, micrathemum micra, valiserie...dno je v podstate z 90%, do výšky tak max. 1/4 rostlin), jeden vělký a jeden menší kořen s mechy. Hladina nestíněná, Osvětlení 2x18W po 12 hodinách denně. Okalování pravidelné 1x týdně, výměna vody 1 týdně cca 10l.
Fotky přikládám.
Díky za reakce.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 03:20 Nobody Re: Ben
Jedná se o čichvce tzv.forma Red neon a Sky blue?
Pokud ano,tak je to nelečitelné.Běžně dostupná léčiva nezabírají a i ta nedostupná(pro běžného akvaristu)zaberou,jak kdy.Doporučil bych šetrně utratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2011 11:48 Ben – prosim pomoc
koupil jsem jsi do 35litroveho akvarka kde maji 26 stupnu . Par cervenych a par modrych cichavcu.Jednou za dva dny jsem je zacal pozoravat protoze se ty cerveni zacali houpat jak houpaci koník pak jim na hrbete a na hlave objevil docela pruhledny povlak a jeden mi umrel a ten druhy ma to sami co to je??????? co muzu udelt?????????? :-( :-( prosim pomozte mi :-( :-( je to nejaka nemoc?????? dekuji predem za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2011 20:20 Muž sefca [3] – Dotaz
Chtěl bych se vás zeptat.Mám(měl sem)tři páry čichavců.Zakrslý,Gold a Cosby.Tento týden mi uhynuli oba Cosby.Ostatní čtyři čichavci nejeví žádné známky nemoci.Když pošel ten první tak sem si všiml,že měl hodně krvavé oči.Ale jinak nic.U toho druhýho sem nepozoroval vůbec nic.Našel sem ho mrtvýho v rostlinkách.Je možný,že měli nějakýho parazita a ostatní čichavci ne a budou v pohodě?
Dík za odpověď.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 11:57 R Muž romant [27987] Re: kadiška
Osobně si myslím, že ta rybka má infekční vodnatelnost. Zamyslel bych se nad jejím šetrným utracením, protože si myslím, že léčebné pokusy nikam nepovedou a bude ze zbytečně trápit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 11:51 kadiška Re: xx
Dobře, odlovila jsem ji ale nevypadá to moc dobře..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 11:38 xx
Na povrchu těla má buď plíseň nebo začínající bakteriální infekci - z té fotky se to nedá přesně určit. Odlov ji někam jinam do čisté vody a přidej akriflavin podle návodu. Šlo by použít i FMC nebo jiné univerzální léčivo. Přidej jemné vzduchování.

Vyfoť ji večer nebo zítra ráno znovu. Snad to půjde určit lépe.

PS: Nelíbí se mi ty krvané flíčky, co má na těle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 11:26 kadiška – Co s ní? :(
Fotka k příspěvku Dnes rano jsem rozsvítila akva a samička čichavce byla celá jakoby pomlácená. Ostatní rybky ji okusují. Přečetla jsem tady co se tu píše a moc z toho nejsem moudrá. Poradíte mi co s ní? Je nová pořídila jsem ji od známého co je množí k samečkům. Přidkládám fotku. Takhle tlustá již byla nevím proč :) ale nevypadá že by ji to vadilo. Až dnes ji začali okusovat. Mam 55l akva. Na dně trochu koupených kamínků(další musím přikoupit nedrží mi v něm rostlinky). Kytky tak je anubias na hladině pistia a taková jakoby tráva tuším Vallisneria gigantea.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2011 21:52 Iveta Re: katterinecka
Děkuji všem za radu ..ale já nepsala, že mi umírají ryby já se pouze chtěla dozvědět, proč je ta jedna tak tlustá. Umřela mi jedna a bohužel jsem se pořád nedopídila proč?? Čichavce perleťový tam už mám 3roky a až teďka mi jeden umřel ..A ten kořen mi obarvil vodu úplně do hněda a já nemohla najít ani jednu rybu. A vzhledem k tomu že jsem o něm nic nevěděla tak mi to nedalo a vypustila jsem vodu (moje chyba). A pod kamenama mám písek, kde mám kytky zasazené ale asi jsem si kupovala špatné ..tak ještě jednou mockrát děkuji za rady. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2011 06:15 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
S největší pravděpodobností to pH nebude pro čichavce také nejideálnější s ohledem na ty nádherné bělostné šutry... hmm :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2011 19:59 Popelka21 – Čichavci nemoc
Přeji hezký večer, potřebovala bych poradit, minulý týden v sobotu jsem nakoupila do 200litrového akvárka nové rybičky - 5ks černých mol a jednu kytku. Tento týden mi začali záhadně umírat čichavci, už je mám dlouho, jsou to modří, uhynuli všichny 3 a ze dvou zlatých uhynul zatím jeden. Vůbec nevím čím to může být, průběh je rychlý, čichavci po sobě během jednoho dne mají hnědé fleky, otočí se břichem vzhůru a během pár hodin uhynou. Vůbec si nevím rady, ostatní rybky jsou zatím v pořádku. Ani ten poslední čichavec zlatý už nevypadá moc dobře, co to může být? A je možné, že to odnese i zbytek akvária? Předem moc děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.09.2011 17:29 R Muž romant [27987] Re: Iveta
Já budu ještě radikálnější než kolegové. Do akvária této velikosti nepatří ani jeden čichavec, max. zakrslý, nebo medový a to jeden pár. Ty čichavce někomu daruj a do akvária pořiď adekvátní osádku vzhledem k té velikosti nádrže.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.09.2011 17:25 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Iveta
ryby z nějvětší pravděpodobností neumíraly kvůli kořenu, ale tipla bych to na nesprávé založení a údržbu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.09.2011 17:24 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Iveta
kořeny běžně barví, tyhle látky co kořen uvolní rybám nijak neublíží, naopak jsou prospěšné. Někteří lidi si do akvárka úmyslně lijí výluhy z rašeliny a takové barvící kořeny mají rádi (jako třeba já v některých akváriích).
To že měníš celou vodu bude nejspíš jeden z hlavních promlémů, doporučila bych ti nastudovat si něco o údržbě akvárka, koloběhu dusíku a další informace o rovnováze v akvárku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2011 17:21 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Iveta
Tvoje akvárko má celkový objem 84 l, vody tam bude max. 55 litrů, tzn. máš přerybněno. Což má spousta lidí (já také), ale ty tam nemáš skoro žádné rostliny! Kameny vyházej včetně většiny těch oblázků, na dno si dej křemičitý písek (zasazené rostliny poté tak snadno nevyplavou), pořiď si nenáročné rostliny, včetně plovoucích (např. Růžkatec). Pokud to necháš v současném stavu, budou nemoci Tvé rybky stíhat často.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2011 16:59 Iveta Re: katterinecka
Šířka akvária je 60 cm výška 40 cm a z boku má 35 cm.. No já musela vyměnit celou vodu, protože jsem tam měla kořen, který musel být něčím napuštěný, protože mi obarvil celou vodu a ryby mi postupně začali umírat. Ve zvěrinexu mi totiž řekli že ho můžu dát rovnou do akvária. A kytek jsem tam měla spoustu ale bohužel my všechny vyplavaly tak jsem tam dala víc kamenů aby se měli čichavci kam schovat. Je to snad špatně???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 22:21 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: katterinecka
přesně tak, málo rostlin...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 21:25 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Iveta
a přerybněný to docela je, zvlášt když je tam tak málo kytek a hodně vody zabíraj ty vapencový kameny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 21:23 Žena katterinecka [2146] - Rostliny
Iveta napsal: No před týdnem jsem měnila vodu

snad ne celou vodu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 21:16 R Muž romant [27987] Re: Iveta
Jak je to akvárko velký, kde jsou ty čichavci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 21:15 Iveta Re: Iveta
Fotka k příspěvku A takhle vypadá moje tlustá rybka :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 21:13 Iveta
Fotka k příspěvku Iveta napsal: No před týdnem jsem měnila vodu, takže jsem si jistá, že v ní nic není co by jim mělo vadit a přerybněné snad není mám na 90 litrů 5 čichavců, 9 mečovek, 4 ancistrusi a jednu neonku.. Překrmovaný už vůbec ne.. :) krmím je jednou denně ale je pravda že ta majitelka co je měla předemnou je krmila něčím..nevím čím..po čem jí rybky docela dost přibírali. A ještě bych dodala že ryby tam momentálně mají víc čisto než u mě v pokoji.. :-D viz fotka.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 21:12 Iveta Re: ČichavecTom
No před týdnem jsem měnila vodu, takže jsem si jistá, že v ní nic není co by jim mělo vadit a přerybněné snad není mám na 90 litrů 5 čichavců, 9 mečovek, 4 ancistrusi a jednu neonku.. Překrmovaný už vůbec ne.. :) krmím je jednou denně ale je pravda že ta majitelka co je měla předemnou je krmila něčím..nevím čím..po čem jí rybky docela dost přibírali. A ještě bych dodala že ryby tam momentálně mají víc čisto než u mě v pokoji.. :-D viz fotka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 16:48 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: Iveta
jak už tady padlo o pár příspěvků níže - zjistil bych zda se v akváriu nehromadí NO3 nebo NO2... pokud je prostředí nevhodné například přerybnění, překrmováním ryb apod. mají ryby tendenci k vyšší náchylosti na různé choroby vlivem zvýšeného stressu. Je to jako kdyby vás někdo zavřel do něčím zamořené, zabordelené místnosti plné odpadků a nepustil vás ven. Je potřeba jim udělat krásný luxusní a navoněný obýváček :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 16:15 Iveta Re: ČichavecTom
Tak v čera mi bohužel ten čichavec umřel.
A mám ještě jeden dotaz. Týká se to čichavce modrého mám ho už půl roku a má strašně veliké břicho. Vůbec nevím co s ním mám dělat aby se mu zmenšilo. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 14:28 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: ČichavecTom
jen doplním - měl jsem ty bílé fleky a taky na parleťákách...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 14:27 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: infernus
přesně tohle jsem měl taky. Nikdo neporadil nic konkrétního. Snad jen že se může jednat o plíseň. Myslím že jsem přeléčil Esha 2000 a zlepšilo se to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 08:21 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: infernus
Zkus lék Esha 2000. Čím krmíš?
Edit: máš hodně přerybněno, větší možnost výskytu chorob. Změř pro jistotu dusičnany, i když v tom Tvém pralese palec to bude asi v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 08:12 Muž infernus [12]
Fotka k příspěvku A třetí s tím bílým flekem - předem se omlouvám za kvalitu.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 08:11 Muž infernus [12]
Fotka k příspěvku Druhá fotka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 08:10 Muž infernus [12]
Fotka k příspěvku Ahoj, vyskytl se mi problém u čichavců. Jede zlatý má nahoře na hlavně nad očima bílý povlak, u čichavců modrých už nahoře na hlavě došlo k jakémusi rozpadu viz přiložené fotky. Všichni to mají nahoře na hlavě což mě zařží. Dokázal by někdo poradit? Díky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2011 09:08 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: Iveta
Tak tohle by mě taky zajímalo. Dřív se mi stalo totéž, obdobné příznaky. Nakonec to ze 3tří samic dvě nepřežily. Samci se zdají být odolnější a myslím že ani jeden nevykazoval tyto příznaky. Možná v tom sehrál svou roli stress, protože samci obvykle samice nenechají chvíli na pokoji.
Tipuju to buď na bakteriální infekci, nebo vnitřní parazity. Snad někdo pomůže.

Určitě bych jí odlovil někam vedle ať má klid. Kapací vitamíny do vody (já mám JBL) taky nic nezkazí. Léčiva bych jí nedával žádná dokud se nezjistí co to je. Nesprávná volba by jí mohla zbytečně ublížit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2011 18:36 Iveta
Fotka k příspěvku Dobrý den, mám čichavce perleťového. Už je chovám asi 3 roky a nic podobného se mi u čichavce ještě nestalo. Ten jeden mi strašně vybledl, má červenou hlavičku, je strašně pohublí, nežere, má potrhané ploutve ale ostatní ryby ho nehoní. Vůbec nevím co s ním mám dělat?? Mám ho přendat do jiného akvária abi nenakazil ostatní ryby?? Dekuji za odpověď.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2011 12:57 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Zénais
On to zranění taky nemusí mít od prohánění, ale od plachosti. Aspoň ti moji někdy se splašili a šíleně plavali po akváriu a při tom naráželi do všeho možného. Většinou to bylo v době, kdy se celý můj dům klepal kvůli průjezdu vlaku v blízkosti... Taky jsem kvůli tomu přešel na méně plaché ryby.
Jinak čichavci žerou úplně vše, takže jim dej co tě napadne. Jenom to nepřeháněj s nitěnkama a patenkama, jsou moc tučné. Já krmil Tetra minem, mraženými Buchatkami a patentkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2011 12:50 R Muž romant [27987] Re: Zénais
Čichavce jsem nikdy krmivem se zvýšeným obsahem zelený složky nepřikrmoval. Pouze živý krmení v podobě dafnií, buchanek, komářích larev a mražených patentek a klasickým Tetraminem. Oni si vždycky nějakou tu řasu v akváriu najdou, když mají potřebu si přilepšit něčím zeleným.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2011 12:46 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: Zénais
Naši čichavci zbožňují sušené nitěnky, po těch se mohou užrat ;o)
Co zeleného by jedli to mě nenapadá, ale obecně čím pestřejší jídelníček tím lépe. Zkus a uvidíš, buď jim to pojede nebo to nechají...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2011 12:06 Žena Zénais [4] - LabyrintkyRe: NHKG
Moc děkuju za odpověď.
Dost jsi mě uklidnil.;)

Takže bych měla dokoupit ještě další dva? Ani nevím, kolik tam mám samců, moc to nepoznám.
Ale když je pozoruju, prohání se jen málokdy a ne nijak dravě.
Ale asi i to málo stačí.:(

A mám ještě jeden dotaz - čichavci se mají přikrmovat nějakou zelenou potravou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2011 10:28 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Zénais
Čichavci mění barvu podle nálady, hlavně varianta Cosby, kterou zrovna máš. Při tření u mě byl samec skoro celý černý, při stresu byl vybledlý jako na fotce. Takže barvu vůbec neřeš. A ten "bolák" není to jenom nějaké zranění? Mi to tak podle fotky přijde. Jinak 4 čichavci v akváriu není úplně ideální počet, chtělo by to aspoň 6, protože jak jsou jenom 2 samci, tak ten slabší je dost utlačovaný, pokud jich je víc, tak se agresivita toho dominantního rozdělí na více ryb...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 22:42 Žena Zénais [4] - Labyrintky – Potřebuji pomoc, podivná nemoc čichavců
Fotka k příspěvku Dobrý večer všem,
potřebuji od Vás, zkušenějších, poradit.
Dneska jsem zpozorovala na mých čichavcích modrých lehkou změnu zbarvení - část těla mají světleji zbarvenou než zbytek. Doufala jsem, že je to jen dočasné, jenže dnes večer jsem je pozorovala znovu a jednomu se udělal takový "bolák" u žaber - jakoby se mu odchlípl kus kůže a má to tam trochu zarůžovělé. Je možné, že se poprali, ale spíše mě napadlo, jestli to nemá spojitost s tou změnou zbarvení (které nezmizelo).:-(

Prosím, poraďte o jakou nemoc by se mohlo jednat, podle fotky, kterou přikládám.
Moc mi tím pomůžete.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2011 16:33 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: romant
měním 1x týdně. Semtam vynechám (takže je to pak 1x za 14 dní), ale většinou se to podaří každý týden. Častěji to už mi přijde zbytečně moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2011 16:19 R Muž romant [27987] Re: ČichavecTom
Podle mě je to nějaká plíseň a častější výměna vody by měla pomoci, ničím jiným než tou vodoléčbou bych to neřešil. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2011 15:55 Muž ČichavecTom [92] - Rostliny – Bílý flíček na tlamě
Fotka k příspěvku Moji čichavci mají občas bílý flíček na tlamě (viz. obrázek). Někdy je vidět více, jindy zmizí, ale vždy alespoň jeden z nich má tento příznak. Vypadá to jako nějaká plíseň. Jinak vypadají zdraví, jinde podobný flek nemají, ploutve krásně napnuté, žerou jako o život a pohubují se po celém akva. Máte s tím někdo zkušenost a víte jak se toho zbavit? Zkoušel jsem Esha 2000 na celé akvárko. Prošel jsem standardní třídenní kůrou tak jak je v návodu a nic se nezměnilo.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2011 22:35 Žena FelidaeS [61] Re: romant
Tak rybička utracena....zkusila jsem nějakou rádoby pitvu a krom bříška plných jiker jsem na nic nenarazila. :-( Tak už nám zbyla jen jedna samička a tři samečci....snad někde seženu novou samičku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2011 20:59 R Muž romant [27987] Re: FelidaeS
Přikláním se k variantě utratit. Už jenom z toho důvodu, že náklady na léčení jedné rybky budou neporovnatelně vyšší než pořízení rybky nové. Zní to možná drsně, ale je to tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2011 20:53 Žena FelidaeS [61] Re: romant
Děkuji...pročetla jsem a jediné mi přišlo diagnoza 73 Různé zkřiveniny páteře
vzrostlých ryb
Pleistophora, sporozoa,Camallannus spp.Ichthyosporidium,
Mycobacterium
Parazitologické vyšetření.......ale o břichu vypouklém na jednu stranu tam nepíší. Jestli je vypouklé díky té křivé páteři....každopádně dá se to léčit nebo máme rybku utratit?


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2011 18:56 R Muž romant [27987] Re: FelidaeS
Zkus to diagnostikovat třeba tady.
www.akvarijni.cz/…
www.akvarko.info/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2011 18:20 Žena FelidaeS [61] – čichavec medový - křivá páteř
Fotka k příspěvku Mám dotaz copak to může být rybce, když má zkřivení páteře a jakoby na jednu stranu více vyboulené břicho....žere normálně, trochu hůř plave....Omlouvám se za špatné foto, ale bylo pořízeno v rámci možností, foceno zeshora, aby bylo zakřivení patrné. Děkuji předem za rady. Ostatní ryby jsou ok.....
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2011 19:47 Žena glumča [424] - LabyrintkyRe: Yirka
díky,to mě uklidnilo ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2011 17:35 Muž Yirka [9126] Re: glumča
Takové malé poranění ploutve bych v dobře zavedené nádrži vůbec neřešil, za týden by to mělo být dorostlé.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 28

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 20363x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14998-cichavec-nemoc?od=901