Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čichavec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 15 Přejít na další stránku   1  
Čichavec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.03.2013 17:41 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Misulka
Souhlasím s Kyo, takhle rybka nevyhubne za měsíc, a ty ji máš teprve týden. Buď tak vyhubla v akvaristice, kde byla ve stresu a proto nežrala, a nebo má nějaké vnitřní parazity a pak už jí asi není pomoci... já v léčení ryb nejsem kovanej, rybky mi marodí jen výjimečně, ale tuhle rybku bych dal určitě do karantény, nastavil teplotu na 28°C a zkusil bych ji rozkrmit něčím dobrým - mraženýma koretrama, černýma komáříma larvama, žábronožkou nebo patentkou. Vodu je třeba měnit denně 1/3, teplotu udržovat na těch 28°C, krmit pinzetou tolik, kolik sežere, v tomto případě se nebát překrmení.
Uvidíš, jestli ti někdo poradí i nějaké léčivo, já žádné léčivo na toto neznám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2013 17:34 R Muž romant [27982] Re: Misulka
Vnitřní paraziti, osobně bych tu rybu neléčil a jenom jí šetrně utratil. Platí vše co jsem napsal, podmínky, podmínky, vody, voda, měnit, měnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2013 17:30 Misulka Re: kyo
Fotka k příspěvku Zkusila jsem nafotit, nevím jestli to z téhle fotky je patrné, jak je hubeňoučká
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2013 17:05 Žena kyo [271] - LabyrintkyRe: Misulka
mohla byt nemocna uz pred tim, nez se dostala do nadrze, bez fotky to nerozresime.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 19:35 R Muž romant [27982] Re: Misulka
Měnit vodu, to je nejlepší desinfekce. ;-) Odolnost čichavců je přímo úměrná podmínkám v daný nádrži a ty bych řekl nebudou zrovna košér. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 19:33 Misulka – čichavec
akvárko je 180 litrové. Kdysi jsme rybičky už měli,tak něco málo vím a něco jsem si i přečetla před pořízením. S tím,že odejde nějaká ta neonka,než se akvárko zaběhne jsem věděla,ale o čichavcích jsem četla, že jsou vcelku odolní. Proto se snažím dopátrat, co s ním je a jak ho z toho dostat.Koupila jsem dezinfekci FMC,ale nevím,jestli je vhodná.Vodu mám připravenou a zítra hodlám hned s výměnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 19:23 R Muž romant [27982] Re: Misulka
Začni denně, či obden měnit vodu. Něco si o akvaristice přečti a doporučil bych se zaregistrovat a založit si prezentaci. Jestli to akvo není alespoň 150 litrů, tak tam ty čichavci nepatří, podívej se do atlasu na prostorový nároky jednotlivejch ryb co máš v akváriu. www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 19:17 Misulka – Pohublý a bledý čichavec
Dobrý den,
minulý týden jsem si pořídila čichavce modré. Mám čtyři samičky,ale jedna z nich vybledla a strašně pohubla. Je malátná a skoro nežere. Akvárium je založeno asi tři týdny, jsou tam ještě neonky a tetry žhavé.Ostatní rybky se zdají v pořádku a jsou aktivní. Jen ten čichavec vypadá,že každou chvilku umře. Nevíte, o co by se mohlo jednat? Děkuji za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 12:25 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: posledni
Je fajn, že už tam máš více rostlin, ale tihle velcí čichavci potřebují mnohem větší akvárium. Navíc jsou tam se živorodkama a ancistrusama, kteří akvárium silně zatěžují produkty svého metabolismu (hodně kadí), tím ti v akva vzniká hodně dusičnanů. Pokud neměníš vodu nejméně 10 litrů ob dva dny, má to tyto následky.
Pokud máš nějaké akvárko jako karanténu, zkusil bych tam tuto rybku přelovit a zvednout teplotu na 28°C a měnit v té karanténě 1/3 vody denně, ale bojím se, že pravdu má romant a pokud se v té karanténě do týdne nespraví, tak ji raději šetrně utratit. Pokud karanténu nemáš a toto je tvé jediné akvárko, utrať ji raději hned (silně sycenou minerálkou).
Začni ale ihned řešit tvůj problém, na který tě ve tvé prezentaci upozorňovali opakovaně zkušenější akvaristé už skoro před čtvrt rokem!!! Máš nevhodné akvárium pro tvé ryby nebo naopak nevhodné ryby pro tvé akvárium + špatná péče. Ihned začni měnit 10 litrů vody denně, po týdnu to můžeš stáhnout na 10 litrů vody co dva dny, ale dokud něco neuděláš s rybama, tak rozhodně ne méně. Jak píše romant, je to o těch podmínkách, co jsou v akva... a ve tvém jsou podmínky nevhodné.
Tím, co jsem napsal, se tě nechci nijak dotknout, jen ti poradit, co dělat, abys tyto problémy v budoucnu neměl a nemusel utrácet další rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 08:20 R Muž romant [27982] Re: posledni
Je to o těch podmínkách, jak probíhá údržba, intenzity výměn vody, jak účinná je tam filtrace atd. Není to o jedný nemocný rybě, ale o akvu jako celku. Odlovit jí můžeš, ale co se tím vyřeší? Ta ryba je na cestě na druhej břeh a její dny se krátí. Tipnul bych si že ani nežere a to už je konečná, nejspíš bych volil šetrný utracení, ale třeba někdo jiný příjde s jiným řešením.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 08:13 posledni Re: romant
Takře ji mam dat ven?? je to nakažlivé pro ostatní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 08:04 R Muž romant [27982] Re: posledni
V pořádku není a toto stádium je už obvykle neléčitelné. Osobně bych to viděl na přemnožený parazity v dutině břišní k čemuž obvykle dochází ve zhoršenejch podmínkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 08:00 posledni – Je v pořádku??
Fotka k příspěvku Mám jen obavy. jiri74.rajce.idnes.cz/…
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2013 16:00 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Mrlim
Je potlučená od samce... Ty černé konečky na té nové fotce nejsou, takže je to OK. Pokud měníš tu vodu obden, mělo by to být OK. Nevím, jestli se ti ty krásky čichavce líbající podaří zachránit, ale zkus to, stojí to za to. Jsou to jedni z nejkrásnějších čichavců, a navíc také nejmírumilovnějších, i když patří k největším. Ale za buchanky, koretry, dafnie (živé či mražené) ti budou vděčné všechny rybky, které máš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2013 00:45 Mrlim Re: malyLibor
Fotka k příspěvku Ahoj díky za reakci jsem si toho vědom že to je moje chyba že jsem první neštudoval a vletěl jsem do toho hr. Zítra na Vsetíně nakoupím potravu,kterou mi radíš.Co se týče těch řas tak myslím že by v akva nějaké mohly být neboť jsem Zatím žádnou chemii do vody nepřidával. Vodu mám s vlastní studny a při výměně jsem rozpustil ve vodě lžíčku soli abych vodu trochu změkčil.Co se týče te registrace tak už jsem jí zvládl takže zítra udělám páru fotek akva.Jestli to není bakteriální nemoc tak to bych byl rád ale Ještě tu pro jistotu vyvěsím foto jak ten čichavec vypal před tím než jsem začal pravidelně obden měni 40 l. vody. a dosadil jsem rostlinky. Na tohle foto mi totiž někdo na foru psal že to začernaní řitní ploutve je podezřelé (bakt.rozp.ploutví). Tak nevím
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2013 00:12 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Michal
No, snad se nepletu, ale ten ocas nevypadá na bakterku, ale jako okousaný jinou rybou. Nejsi registrovaný a nemáš prezentaci, takže o akvárku nic nevíme, ale podle fotek i toho, co jsi psal odhaduji, že je v akváriu přerybněno, proto jsou ti modří čichavci agresivní a proto má zřejmě ta samice okousaný ocas. Zatím to asi není bakterka, ale může se tam lehce chytit. Je potřeba měnit vodu, a to klidně obden 1/4-1/3 vody.
Co se týká té druhé fotky, tak na ní jsou naprosto zbědovaní čichavci líbající. Toho, kdo ti je prodal, bych nejraději nakopal do prdele. Tahle ryba vyžaduje speciální krmení a nepatří do rukou začátečníka, který jak vidím si ani neráčil o ní nic přečíst. Kruci, když už si něco koupíš, tak by stálo za to si aspoň následně prostudovat, co daná ryba vyžaduje, než ji utýráš k smrti. Přitom je o nich i na českém internetu poměrně dost dobrých článků.
Edit: Citace z aquapage: "Pokud nedokážete této rybě zajistit kvalitní živou potravu tak na ní zapomente jinak vám bude plavat v akváriu pouze podvyživená zakrnělá troska. Tahle ryba je potravní specialista který se živí planktonem který v sobě obsahuje řasy.Plankton filtruje z vody pomocí specialně uspusobených žaber. Další důležitou složkou potravy jsou samotné řasy,které seškrabují pomocí masitých pysků. V obchodech jsou většinou podvyživené mladé ryby které už nikdy nedosáhnou dospělosti" V dnešní době už nemusíš běhat se síťkou na rybník a vysekávat díry do ledu, abys mohl plankton nachytat, dá se koupit živý plankton v podobě např buchanek a perlooček v sáčku a nebo mražený, oboje bude pro tyto čichvce lepší než trápit je sušeným, a řasy si v akvárku taky najdou, pokud tam neliješ nějaké jedovaté vodičky.
Neber to prosím osobně, snažím se poradit kvůli těm zbědovaným rybám, které očividně trpí hlady, a to jen proto, že sis o nich nic nepřečetl nebo nezjistil od chovatele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 23:19 Michal – čichavec
Fotka k příspěvku A ještě jedno foto toho čichavce co mi poleháva u dna vypadá úplně stejně jako ten v popředí. Neměl bych rači ty rybičky přeléčit všechny?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 23:15 Michal Re: romant
Fotka k příspěvku Zde je fotka toho ocásku čichavce. Zaregistrovat se budu určitě muset. Akvárko jsem kdysi měl cca před 20lety. Teď si ho přál 8 letý syn tak jsme mu ho pořídili na vánoce. Myslel jsem si že to budu v ph zvládat ale opak je pravdou a teď jsme stoho oba nešťastní že se rybičkám nedaří sad .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 22:37 R Muž romant [27982] Re: Michal
Ten přípravek je obdobný, jako docela hojně používaný Bactopur, neb je na obdobné bázi a při léčbě je u obou vhodný tuto provádět v separé nádrži z toho důvodu narušení biologický rovnováhy. Určitě by to chtělo fotku postižený ryby, aby se případně zvolila vhodné medikace. To doporučení na zaregistrování se zde a zřízení prezentace, by mohlo spoustu věcí urychlit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 22:25 Michal Re: KarlosS
Díky za radu ale bohužel se mi nepodařilo na stránkách nalézt rubriku Romant tomu určitě rozumí neboť už mi několikrát radil ale bohužel na něj nemám kontakt. sad
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 15:24 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Michal
zkus to dát do rubriky s nemocemi. Zkus Čichavec - nemoc. Tyhle rubriky pravidelně sleduje např. romant a jeho rady jsou opravdu fundované. Ví jak postupovat při bakteriálních nemocech a rozezná pokud to je opravdu bakterka.
nebo ho zkus kontaktovat přes vzkazy, neobtěžuje ho to a vždy rád poradí. Tohle se nesmí odkládat. Držím palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 14:52 Michal – čichavec
Ahoj tak jsem tady zase. Asi řeším stále jeden a ten samý problém :-( . U čichavce, který je na fotce ze 21.1. se úplně roztřepily ploutve a u dna mi polehává další čichavec. Od minulého příspěvku jsem jíž s akvária přesunul do druhého menšího akva mečovky,gupky a 2 panceříčky abych neměl ve větším tak přerybováno. Vodu měním obden 40 l. voda je prúzračná a dno čisté odkalené.V akvaristice mi paní řekla že mám vyskoušet na přeléčení Ektol fluit že jde zřejmě o nějaké bakterie. Ovšem v příbalovém letáku jsem se dočetl že přípravek ničí i užitečné bakterie. Máte někdo zkušenosti s tímhle přípravkem? Nemúže naopak některým rybám ublížit (Od neděle tam mám v porodničce 15 čerstvě narozenýchmalých kominíkú). Díky za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2013 13:10 Žena Kač [131] Re: Bími
Samo, neměl žádnou speciální péči
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2013 10:19 Muž Bími [60] Re: Kač
A dávala jsi mu něco, nebo to odeznělo samo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2013 09:34 Žena Kač [131] Re: Bími
Můj čichavec měl něco podobného ale v menší míře na hlavě, a už to skoro zmizelo...jsem zvědavá, jestli někdo odpoví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2013 22:31 Muž Bími [60] Re: romant
Děkuji za info. Mám tam ještě jednoho dominantnějšího samce, který je králem celého akvárka. Ale ta písková barva se den ode dne zvětšuje, je to normální? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2013 21:46 R Muž romant [27982] Re: Bími
Podle mě je ta ryba potlučená a jestli tam máš více samců, tak bych si tipnul, že dostal nakládačku. Ordinoval bych standartně vodoléčbu s přidáním nějakých huminů a tříslovin z rašelinovýho výluhu. Jinak je vidět, že je předpisově krmenej, neb to zbarvení je luxusní. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2013 13:34 Muž Bími [60] – čichavec perleťový
Fotka k příspěvku Prosím, nevíte někdo, co by to mohlo být za nemoc, perleťák ztrácí barvu, jde do pískové barvy. Zatím nijak nehubne :-( . Děkuji za pomoc :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 20:07 R Muž romant [27982] Re: hokky
Je potlučenej, kdo za to může nevím, je to o tom prostoru. Doporučuji častější výměny vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 20:00 hokky Re: romant
To je mi jasny vetsi akva prave nechavam slepit kryt uz mam doma ale de mi o to jestli je pokousanej nebo je to nejaka nemoc ostatni sou v pohode.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.02.2013 19:56 R Muž romant [27982] Re: hokky
Tak ono bude trošku problém, aby se ta osádka v těch 70 litrech porovnala. To akvo není ani na čichavce, ani na skaláry. Tam se problémům nevyhneš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 19:52 hokky – Nemoc???
Fotka k příspěvku Mam problem s jednim cichavcem pripada mi jako by byl celej pokousanej, porad se schovava a samicka na nej utoci. Nemuze bejt pokousanej od skalar?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 15:14 Muž krejca10 [0] – Zavěšený čichavec těsně pod hladinou
Ahojte, mám menší problém se svým novým čichavcem zakrslým. Koupil jsem si páru v sobotu na burze a dnes ráno, když jsem se podíval na akva, tak sameček je zavěšený tlamkou těsně pod hladinou a zbytek těla mu visí dolů. Občas jakoby nadskočí tlamkou nad hladinu (asi aby se nadechl) a pak zase dál visí. Nevypadá, že by žábrama nějak výrazně pohyboval, jestli vůbec. Hýbe jen prsníma ploutvema a očima. Se samičkou není jediný problém. Ta si spokojeně plave po nádrži. Když jsem je přinesl, tak první den spíš samička vypadala vyděšená a schovávala se v rostlinkách, zatím co samec plaval po nádrži jakoby nic.
Tady je fotografie
img26.imageshack.us/…

Nevíte, čím by to mohlo být, nebo jak to řešit? Myslel jsem si, že to je málo okysličená nádrž, ale když se všichni ostatní obyvatelé spokojeně prohání po nádrži, tak tím to asi nebude, nicméně jsem ráno vzduchování přidal, ale zatím bezvýsledně.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 22:25 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: chaoos
To "zašpiněné" je to, co ti čistí vodu, nitrifikační bakterie. To, že je filtr dokonale "čistý", to není dobré pro akvárko. Dobré je, když tam žijí nitrifikační bakterie. Když tam nežijí, máš v akva dusitany a mrtvé čichavce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 19:17 R Muž romant [27982] Re: chaoos
Protáhni tu dobu lehkýho čištění filtru a při této procedůře nikdy neodkaluj dno, to čiň až týden po sobě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 19:14 Muž chaoos [0] Re: malyLibor
Oooo, mockrat diky :o)) Filtr cistime proto, protoze cca po tech 4 tydnech je tak hnedy, ze uz mi to pripada fakt moc slusne receno "zaspinene". Po tech 6 tydnech by uz mozna prohnil skrz plast :o) Prutok je ale plus minus porad stejny i po tech 4 tydnech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 00:45 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: chaoos
Tak péče o akvárko vzorná, tím to nebude... pokud tedy není vzorná až moc - co si mám představit pod pojmem čištění filtru jednou za 3-4týdny? Pokud lehké propláchnutí filtrační náplně v kýblu s měněnou akvarijní vodou, tak bych to snad ještě toleroval, ale pokud je to nějaké důkladné praní, může to být tím. Ve filtru se nemají možnost usadit nitrifikační bakterie a pak může být v akva nadbytek dusíkatých sloučenin... Může, ale neříkám, že je to tento případ. Důvod úmrtí vašeho čichavce už asi nezjistíme, ale myslím, že to nebude špatnou péčí o akvárko. Jen bych doporučil prodloužit interval údržby u filtru na delší dobu, minimálně 6 týdnů, spíše ale čistit vždy, když se výrazně sníží průtok filtru, a i potom jen propláchnout filtrační náplně v akvarijní vodě. Pravidelné výměny vody a odkalení dna dle potřeby jsou v pořádku.
Ať ti plavou rybka

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2013 07:10 Muž chaoos [0] Re: malyLibor
Bydlel v nádrži rybicky.net/nadrze/15751. Údržba týdně výměna 1/2 vody, povrchové odkalení, kontrola a údržba rostlin, jednou za cca 3 - 4 týdny čištění filtru, hlubší odkalení. Jednou za 4 týdny tekuté hnojivo dle návodu. Koupen byl na burze na Pankráci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 22:58 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: chaoos
Těžko říct, dá se jen odhadovat. Chov v tak malém akva spolu s živorodkama není pro čichavce právě ideální. Tito čichavci pravděpodobně pocházeli odněkud z velkochovů daleké Asie a nesli si sebou nějaký pozdrav z domoviny. Ve znečištěné vodě jeho nemoc zvítězila nad oslabeným imunitním systémem... ale to je domněnka, nevím, jak často měníš vodu a podobné důležité věci. Z té fotky se dá odhadnout jen to, že je mrtvý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 21:21 Muž chaoos [0] – úhyn pana Čichavce
Fotka k příspěvku Bohužel umřel náš kamarád pan Čichavec. Důvod úhynu je pro nás neznámý. Samice z páru i zbytek rybek jsou v pořádku. Pan Čichavec poslední cca 2 - 3 týdny málo jedl, čím dál méně se chodil nadechovat na hladinu a celkem dost oproti původnímu vybarvení vybledl. Teď ke konci se skoro pořád schovával pod filtrem. Před tím celou dobu živý, zdravý, vitální, šťasný. Věk nevíme, koupili jsme ho na burze celkem před 5 měsíci, ale musel být dost mladý. Poznáte někdo něco z přiložené fotografie. Já jsem ani po ohledání nic zásadního nenašel. Díky a čest jeho památce. Tady byl ještě OK - rybicky.net/nadrz/15751/16.jpg…, tady ještě asi taky - rybicky.net/fotogalerie.php….
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.01.2013 20:02 Muž malyLibor [5371] - AsieRe:
Pokud o tvém akva nic nevíme, neznáme velikost, osádku akva, stáří a pohlaví čichavců a nevidíme pokud možno fotku toho čichavce, tak můžeme hádat jen z křišťálové koule... Já tedy beru svou kouli a vidím v ní toto - máš malé akva, málo rostlin a čichavci se ze stresu poprali, jeden je zraněn a chytá do toho bakterie ze špinavé vody... Ale mohu se mýlit, protože moje koule není křišťálová, ale jen skleněná, a abych mohl poradit lépe, potřeboval bych více informací... nejlépe se zaregistruj a založ si prezentaci, pak ti může poradit víc zkušených chovatelů a nemusí věštit ze skleněnky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 19:56 R Muž romant [27982] Re: anonym
Dej rychle fotku, jinak se těžko nějaké smysluplné odpovědi dočkáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 19:44 anonym – podivné skvrny čichavce modrého
mám tři čichavce modré a jeden z nich má za okem červenou skvrnu. je to nejaká nemoc nebo co? prosím potřebuji rychle odpověd. předem děkuju :-( :-O sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.01.2013 10:05 R Muž romant [27982] Re: Vee
Objem filtračních hmot je spíše nižší, výměna 1/4 vody jednou měsíčně je nedostatečná, chce to měnit 1/3 týdně, v 90 litrovým akváriu je třeba mít hodně možností se schovat do rostlin, aby se mohla samice schovat před případným nátlakem samce, když se chce třít, to neříkám že to tak bylo, jenom sděluji svoje utrpěný zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 10:00 Vee Re: romant
Byla to samice. Co je špatného na filtraci? Tuhle mi doporučila velmi zkušená akvaristka. Když jsem kupovala nové čichavce, tak pan chovatel, co mi je prodával, mi jich chtěl dát ještě víc, ač věděl, jak velké mám akvárko. Čištění znamená odkalování a výměna cca 1/4 vody. Čichavce už chovám 4 roky a vždycky to všechno snášeli v pohodě... po třech letech mi tři skonali (myslela jsem, že už byli zřejmě staří, nevím, kolik se dožívají let), proto jsem pořizovala nové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 09:54 R Muž romant [27982] Re: Vee
Tak ono to akvo na ty čichavce je tak trochu hranový a to spíš podhranový. Těch 90 litrů pro 3 dospělý čichavce nemusí být to pravý ořechový. Ten uhynulý jedinec byla samice? Když se podívám zběžně na akvo tak filtrace to není taky žádná hitparáda a je otázkou co si mám představit pod pojmem čištění jednou za 4 týdny, to by chtělo doupřesnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 09:53 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Vee
Omlouvám se. Jak říkám, nechtěl jsem tě napadnout. Čichavce mám rád. Já osobně bych v tom akvárku častěji měnil část vody, alespoň 1/4 co dva týdny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 09:46 Vee Re: malyLibor
Promiň, ale podezíraní nad nepravdivými informacemi je tak trochu útočení. Nejsem anonym, profil mám jinde, leč tam mi nikdo neporadil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 06:23 Muž LiborSprysl [9015] Re: Vee
Já teda z toho popisu nemám podezření žádné a tak si myslím, že je třeba si připustit, že se prostě rybce nechtělo být na světě, pokud všechny ostatní jsou zdravé...To že se před smrtí vybarvila do jásavých barev může mít souvislost s tím, že i lidem se často před smrtí udělá líp...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 01:37 Vee Re: malyLibor
Prosim? Nevím, co je na tom nepravdivého? V akvárku jsem měla tři zlaté čichavce (jeden z nich zemřel), jednoho modrého a dva krunýřovce.. parmičky, co jsou vidět na fotkách, jsem měla 3 a půl roku a postupně pomřeli. Tyhle zlaté čichavce mám cca půl roku, modrý se drží už čtvrtý rok. Akvárko odkaluju jednou měsíčně. Co ještě potřebuješ?? Jestli máš potřebu na někoho útočit, vylejvej si to prosím jinde. Já tu žádám zkušenější o radu. Děkuji.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [15] ...... 28

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 20359x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14998-cichavec-nemoc?od=701