Krevetky - nemoci
1 30.06.2010 21:26 petulevrtule – Re: DrBolíto
Podařilo se mi udělat foto, díky človíčkovi, co má se mnou trpělivost a naučil mě na dálku si nastavit foťák...ještě to není dokonalý, ale časem snad bude
Starší reakce
0 25.06.2010 21:40 petulevrtule – Re: DrBolíto
Krevetky jsou už dávno v akváriu, kde je filtr
už jsem to tu psala...Že se stěhovaly do jiného akvária s filtrací a že jsem tamto zrušila...
A co koupit nějaký mini filtřík, zlepší se difuze kyslíku a při použití filt. vaty bude zachytával jemné částice.
0 25.06.2010 16:15 petulevrtule – DrBolíto
Ještě ne, ale už je v nákupním košíku
Jen ještě koukám, jestli něco "nutně" nepotřebuju
Doufám, že si koupila ten Exit.
díky za info - už jsem to také našel...
Tak to teda nevím. Osobně bych měnila části vody až do té doby, než ti to přijde, pak to bude snad ok ...
a můžeš začít nanovo.
Těžko říct, typuju, že to bude usazené ve dně apod... ale to je jen názor amatéra. Tak hodně štěstí!
0 25.06.2010 10:37 petulevrtule – Re: Lola
díky moc, jsi hodná, ale vzhledem ke spotřebě předchozího přípravku vezmu někde celý balení, abych to tu prostě měla. Našla jsem i jeden eshop, kde ho mají hned skladem, tak nebudu ani muset dlouho čekat. Dám zase vědět co a jak.
PS: za jak dlouho to tam můžu nalejt, když sem teď lila ten Fungol?
Taky jsem pro esha2000. Příbalové letáky nafotil Yirka do:
rybicky.net/forum/11404
Jinak, kdyby nebylo k sehnání, tak mi napiš vzkaz. Mám balení načaté, můžu ti půjčit
na těch pár kapek, co budeš potřebovat, určitě vyjde
. Pošta má u nás do 15.00 tak kdyžtak napiš včas.
0 25.06.2010 10:14 petulevrtule – Re: Linduš
OK děkuju moc a objednávám, já se raději ptám, jsem v nemocích opravdu začátečník a je to pro mě španělská vesnice. Ptám se jak blb, ale lepší se tisíckrát zeptat, než něco poto...
pro tebe exit, 2000 jen máme osobně vyzkoušeno, že to krevetky snesou
0 25.06.2010 10:04 petulevrtule takže esHA 2000 ne exit?
Linduš napsala: já můžu z vlastní zkušenosti říct, že bez újmy přežily eshu 2000 i crystalky, jestli ti to pomůže
Když mi před časem v mini začly "plesnivět" Galaxky, tak jsem použila esha2000, jednu sérii dávek přesně podle návodu a krevetky Yellow přežily a ryby taky a žijou vesele dodnes
i když se nikdo z nich nemnoží, ale to bude asi něčím jiným než léčivem, bo se nemnožily ani nikdy předtím
Takže souhlas s tím co píše Linduš. Exit jsem nikdy nepoužila.
taky zajímavé, děkuji
0 25.06.2010 09:04 petulevrtule – Re: Chem
Byl jste rychlejší
Jen ten odkaz mi chyběl, díky, taky pročtu!
0 25.06.2010 09:02 petulevrtule – arnošt
Já jsem si u cherryn taky všimla, že sem tam mají nazelenalá vajíčka, ale vždy mi mladé donosily a všechny byly v pořádku.
Taky se mi jednou stalo, že mi umřela samice s vajíčky - to bylo po přestěhování do jiné nádrže a asi tam nejspíš nebyly tak dobré podmínky, jako v té, co byla.
Proč umřela, to už asi nezjistíš...Spíš bych sledovala, jestli se to bude dít dál a pokud ano, asi bych hledala co je štěpně v akvárku...
Zelené zbarvení vajíček u N. heteropoda var. Red není úplně neobvyklé. Mohla je mít zelená i když ještě žila. Viz foto v tomto odkazu.
www.planetinverts.com/… 0 25.06.2010 08:59 petulevrtule Koukám teď na akvaristovi, já potřebuju teda co? Ten exit je na krupičku. Jako desinfekce je esha 2000. Nikdy jsme nic takového nepoužívala, tak se raději ptám, než objednám blbost
Bohužel tam dál nepíšou, na co všechno se to dá použít...Pro mě, jako naprostého laika a začátečníka v nemocích to je opravdu španělská vesnice
Jinak tedy po té větší dávce Fungolu a několika výměnám vody je to opět lepší. Ale co jsem z článku pochopila, tak takováhle častá výměna vody právě sama podporuje úmrtí těch baktérií, takže to zlepšení nemusí mít na svědomí právě zmíněný Fungol a možná proto se to vrátilo...
arnošte, taky se mi stalo. jednou padla mladá samička, která nosila poprvé, ale ta měla vejce čistá. a pak starší, jak píšeš, měla zelené vejce a to už před smrtí.
mám pocit, že vejíčka byla neoplodněná, nebo je špatně ovívala, proto zplesnivěla a nechtěla, či nedokázala je odhodit.
exitem léčili krupičku na rybách v přítomnosti krevetek a doporučovali dál, že je to šetrné právě i pro krevetky. někde na fóru jsem to četla, ale kde...nejspíš ve vláknu právě o krupičce.
já můžu z vlastní zkušenosti říct, že bez újmy přežily eshu 2000 i crystalky, jestli ti to pomůže
0 25.06.2010 08:07 petulevrtule – Re: DrBolíto
No jasně, že jsem to četla a dvakrát
Já jsem se ptala proto, jestli náhodou tu třeba někde není, že jedno z toho někdo u krevet jeden z přípravků použil a krevety to přežily
no tak to si u mě v akva nemyslím - všechno funguje v pořádku - spíš sem si myslel, jestli to nebude nějaká nemoc, ale v mezičase jsem trochu koumal net a zjistil jsem, že zelená vajíčka se občas objevují a není to příznakem nemoci... spíš bych řekl, že už byla stará a skapala stářím, které už neuneslo nápor oplodnění...
Řekl bych, že k zbarvení vajíček došlo post mortem (po smrti). To, že matka uhynula může mít řadu příčin, nejčastěji otravou NO2 NH3/4 (překrmování, špatná/žádná filtrace, zanedbaná výměna vody atd.).
Četla si vůbec ten odkaz? tam to uvádějí jako alternativu. Jinak nemohu říci co je lepší, neb sem ještě žádné nepotřeboval. Ale lidé obvykle uvádějí dobré zkušenosti s Exitem (u ryb).
před chvilkou jsem našel v akva mrtvou red cherry nevím jestli to je příčina nebo následek, ale nosila vajíčka a když jsem si mrtvolku lépe a pod silným světlem prohlédl, tak vajíčka jsou totálně zelená? neslyšel jste o tom někdo - díky za rady
0 24.06.2010 21:20 petulevrtule Jinak jak ten Exit, tak Punktol tady nemají, takže tak jako tak to budu muset objednat, pokud tedy není šance u toho předchozího, co jsem psala. Co je lepší? Exit nebo Punktol?
0 24.06.2010 21:19 petulevrtule – DrBolíto
Tu modř a zeleň mají v OBI, je to pro krevety bezpečné? Dnes jsem na to právě koukala a je to prudce jedovaté
Jasně Exit a krevetky si dají odchod do věčně zařasených lovišť.
Ne v tabulce je testován kladně.
a exit (to je česky ten výstup)
0 24.06.2010 10:21 petulevrtule – Re: DrBolíto
Teď sem si ještě projela všechny to fotografie, co tam jsou a opravdu to vypadá stejně. Jak v počátcích, tak v pokročilejším stádiu.
0 24.06.2010 10:18 petulevrtule – Re: DrBolíto
to by mohlo být ono...Pokud nezabere teď poslední dávka fungolu, zkusím pokud chápu správně ten Punktol? u té cherryny to je velice dobře vidět, bohužel nejsem schopná takhle dobře to co na nich roste vyfotit, ale i tohle je reálná možnost.
1 24.06.2010 10:13 DrBolíto [254] - Rostliny 0 24.06.2010 09:05 petulevrtule Vím sice, že to není moc humánní a možná si budete myslet teď něco nehezkého, ale přeci jen nemám zase tolik peněz na rozhazování, když tu je tak nejistý výsledek...
0 24.06.2010 09:03 petulevrtule – Re: DrBolíto
Krevetky mám zvlášť přelovené v nádrži - udělala jsem si takovou karanténí přímo pro ně
Ale dlouho je držet v tomhle stavu nebudu. Nechci, aby se trápily...Včera sem tam nalila silnější dávku, uvidíme, co to s nimi udělá, pokud tohle nezabere (Fungol dochází) vyprdnu se už na to, protože další se mi kupovat nechce. Už by to bylo celkem 500,- kč za ně, to si raději koupím nové a zdravé...
0 24.06.2010 08:59 petulevrtule – Re: Bak
Jo, bylo, taky sem to udělala podle návodu
A ne jednou, ale třikrát celkem
Nebylo v návodu použít léčbu 2x těsně po sobě ? Už jsem pár takových návodů četl, často se to provádí z prevence.
Starší reakce
To víš že to má vliv na zdraví, neporostou ti v ústech nějakou dobu houby (mykozy).
Jinak se bát nemusíš bylo toho málo a nejspíše už neúčinné, odbourané.
0 09.06.2010 17:49 petulevrtule – Re: invalida
No já sem to nespolkla, hned sem to vyplivla, ale na jazyk se mi to dostalo, takže na sliznice atd...
Jen si na to vzpomenu, už mi je zle
Doufám, že mi nic nebude...
PS: při vypouštění akvária jsem si šikulka lízla té vody z Fungolem může se mi něco stát?? asi ne když toho nebyl litr....
0 09.06.2010 17:16 petulevrtule – Re: DrBolíto
Já jsem měla v plánu ho stejně rušit, takže tohle byl spíš takový podnět k tomu, to konečně udělat...Akvárko zůstane jako náhradní, pokud by se někde zase něco objevilo, tak se tam šoupne kamínek, trochu vody z nádrže a je to. Popřípadě pokud zůstanou nějací texanusi, tak aby se moc v triu nebili, půjde něco tam...
Taky jsem ráda, že to takhle dopadlo, teď aby to zmizelo úplně a nějaké ty krevetky přežily...
PS: při vypouštění akvária jsem si šikulka lízla té vody z Fungolem
může se mi něco stát??
bezva
gratuluji k úspěšné léčbě
Přidat reakci
1 ...... [14] 16
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22818x