Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - nemoci

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - nemoci
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://aquariumbreeder.com/understanding-dwarf-shrimp-diseases-and-parasites/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2011 09:56 Muž bobik [15] Re: Chem
děkuji za info,jen se zeptám,Panacur je spíše na hlístice?co jsem vyčetl,tak na motolice myslím,že není.nebo se pletu a Panacur je i na motolice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 22:26 Muž Chem [837]
bobik napsal:
opravdu z toho mám vyrozumět,že"skoro" všechny krevetky mají v sobě hlístice a motolice?
nějak se mi to nezdá.u šneků plovatek nebo bahnatek-tedˇ nevím přesně,tak jo,tam se to o motolici uvádí,že to mají z rybníků,ale krevetky?


Nevim o tom prilis, ale ty hlistice bych i veril. Jsou jich spousty v akvariich s rybami. Casto nektere potrebuji mezihostitele koryse (u nas buchanky atd.) Motolice - tam to bude podobne. Nastesti jsou hostitele a mezihostitele dost specificti, takze do nebo na cloveka se ty potvory hned tak nedostanou.
Hlistice obecne trapi mnoho chovatelu a pestiren. Ve spojeni s krevetami se o nich zatim moc nemluvi, ale myslim, ze nektere problemy s travenim (kdy u krevet nepozorujeme zaplnene strevo) maji pricinu prave u techto zivocichu.

Jak proti nim? Stejne jako u plostenek - doporucuji pouzit pripravek Panacur. Ucinna latka - Fenbendazol.

Nejzajimavejsi kapitolou parazitu vyskytujicich se na krevetach jsou ale jednoznacne vrtejsi (Acanthocephala). Bohuzel se s nimi v zajeti moc nesetkavame...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 16:13 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: minxi
flubenol jsem pouzil a nezaznamelnal jsem nejaky vyrazny uhyn sneku..... spis jde o to ze, kdyz pouzijes ten lek v praskovy forme, tak obyvatele dna mohou zkonzumovat letalni davku, tahle mi posel pancik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 15:29 Muž bobik [15] – krevetky -motolice?
fakt nikdo nevíte?já jsem se o tom jinde nedočetl.........
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 12:50 Muž bobik [15] Re: bobik
minxi napsal: Bílé tečky u krevetek jsou vajíčka hlístic (Nematoda) nebo motolic (Trematoda). V přírodě se tito paraziti, stejně jako nálevníci (Vorticella) nachází skoro u všech krevetek a neškodí jim................
opravdu z toho mám vyrozumět,že"skoro" všechny krevetky mají v sobě hlístice a motolice?
nějak se mi to nezdá.u šneků plovatek nebo bahnatek-tedˇ nevím přesně,tak jo,tam se to o motolici uvádí,že to mají z rybníků,ale krevetky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 11:42 Muž bobik [15] Re: minxi
zdravím,a to jste se dočetl kde?že mohou být krevetky hostiteli hlístic nebo motolic?já jsem o tom zatím ani tady na foru ani jinde nečetl......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 10:14 minxi Re: minxi
Pozor - Flubenol a podobné přípravky jsou jedovaté pro některé druhy šneků (např. piskořky, helena, tylomelania...)!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 10:11 minxi Re: fantuomas
Po svlečení se krevetky vířenek / vorticella zbaví. Důležité je měnit častěji vodu a méně krmit. Když se vířenky přemnoží, dají se zničit malachitovou zelení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 09:50 minxi Re: petr85
Bílé tečky u krevetek jsou vajíčka hlístic (Nematoda) nebo motolic (Trematoda). V přírodě se tito paraziti, stejně jako nálevníci (Vorticella) nachází skoro u všech krevetek a neškodí jim. Až když se přemnoží, mohou vyvolat nemoc nebo smrt krevetek. Dají se odstranit např. pomocí Flubenolu, důležité je dávkování po týdnu zopakovat, aby se zabili i nově vylíhlí červi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 09:32 minxi Re: petr85
Bílé tečky u krevetek jsou vajíčka hlístic (Nematoda) nebo motolic (Trematoda). V přírodě se tito paraziti, stejně jako nálevníci (Vorticella) nachází skoro u všech krevetek a neškodí jim. Až když se přemnoží, mohou vyvolat nemoc nebo smrt krevetek. Dají se odstranit např. pomocí Flubenolu, důležité je dávkování po týdnu zopakovat, aby se zabili i nově vylíhlí červi.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2011 17:50 Muž fantuomas [35] - Rostliny – Vorticella
ešte ma tak napadlo, možno mi pomôžu aj jelšové šišky (?). skúsim ich nasadiť a potom napíšem výsledok, ak sa nejaký dostaví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 22:02 Muž fantuomas [35] - Rostliny
DrBolíto napsal: Těžko říci, ráček bude zřejmě v lepší kondici než stále napadané krevetky, tudíž se lze domnívat, že by nemuselo dojít k napadení. U krevetek může dojít až k udušení nebo při větším napadení, to může zabránit "tz. načechrávání vajíček". Ještě by to mohla být Vorticella (nálevník) i když ta je menšího vzrůstu, no těžko říci špatná fotografie, s tou jsem se již setkal viz mé foto. U mě se to obešlo bez léčby shozením krunýře a zavedena častější výměna vody 2x do týdne. Jinak na tu by zřejmě fungol nezabral, na tuto potvoru se používá malachitová zeleň, methylenová modř, formalín a nebo prý i peroxid vodíku 3,5%.

super, tak podľa tohto by to snáď mohlo odznieť aj po nejakej tej výmene vody... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 19:00 Muž fantuomas [35] - Rostliny – vorticella
www.blue-tiger-shrimp.com/…

tak to vyzerá, že tento nálevník trápi moje krevety. prešiel som si fórum, ak správne rozumiem, pokiaľ zabezpečím v akva dobré podmienky a krevetky sa pozvliekajú choroba by sa mala vytratiť??

paradox je, že mám asi týždeň nový filter eheim biopower 200, akvárium pôsobí na pohľad naozaj zdravo. je rastlinné, nachádza sa v ňom 10 drobných rybiek (150 l ), voda je krištáľová, nepáchne..so vo co go ?? :-(

dík za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 11:55 Muž uchoLV [7]
Chystám sa zakladať veľké krevetárium (krevetkami plánujem spestriť rybám jedálniček).Chcel by som sa opýtať ako mám postupovať pri osídľovaní nádrže. Krevetky budem mať z viacerých zdrojov(4-5) (nič špeciálne ,ale potrebujem ich vcelku dosť) a nechcel by som preniesť nejakú chorobu medzi krevetkami, alebo na ryby...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 20:56 Žena Zuzzu [0] Re: Chem
takže už se nedá nic dělat? už se z toho nedostane?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 20:40 Muž Chem [837] Re: Zuzzu
Vypada to, ze se chtela svlekat a nevyslo to. V tomto pripade se neda moc radit. Svlekani je hormonalne rizeny proces, kteremu se muze pomoci vymenou vody apod. Pokud ma ale problem jen jedna kreveta a ostatni jsou v poradku, jde zrejme o citlivejsiho jedince, ktery nezvladl nejakou zmenu parametru vody apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 11:25 Žena Zuzzu [0] – nemocná krevetka
Fotka k příspěvku přidávám fotku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 11:10 Žena Zuzzu [0] – Nemocná krevetka
Ahoj, mám tři krevetky japonské. Asi před pěti dny se ta nejmenší začala divně chovat. Polehává jen na boku, je celá taková jakoby pomačkaná, zkroucená, změnila i barvu do takové hnědočervené. Když se k ní něco přiblíží, tak rychle poodplave zase o kousek dál. Tohle dělá už pět dní. Mám akva 54l, 1/3 vody měním každý týden a s tím i odkaluji. Ty ostatní dvě krevetky vypadají v naprostém pořádku. Prosím poraďte mi. :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 23:51 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: petr85
Nerozčiluj se! nevím proč by ti neměl někdo poradit pokud bude vědět, což u krevet je to těžší není moc zkušeností.
Mrkni se sem: www.crustakrankheiten.de/…
Dnes jsou stránky mimo provoz snad brzo naskočí provádějí údržbu.
Ty tečky jsou uvnitř nebo navrchu krunýře? Pokud uvnitř mohl by to být parazit nebo nějaká infekce, na zmiňovaných stránkách jsou i obrázky, až naskočí, tak snad najdeme o co jde myslím, že jsem to už někde viděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 19:50 Muž petr85 [25] - Raci, krabi, krevetky – Krevetky White Pearl - nemoc - bílé tečky na těle (ne vajíčka)
Fotka k příspěvku Chtěl bych poprosit o pomoc při identifikaci nemoci a způsobu léčby. Krevetky mají na těle bílé tečky - všechny na přibližně stejné části těla - na boku z jedné nebo z obou stran. Podařilo se mi to dnes na jedné vyfotit, přikládám fotku. Prosím o jakoukoliv radu, který by mne nasměrovala ke správné léčbě. Domnívám se, že to co na sobě mají rozhodně není v pořádku. Zasaženo je cca 30% krevetek. Zatím nepozoruji úhyn (naštěstí, zeklepat...). Děkuji všem.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 19:10 mackousko – choroba?
dobry den mam 12l akvarko iba s 10ks krevetky Neocaridina denticulata, krevetky su v akva asi 3 tyzden a dnes som videl ako jedna krevetka lezi na chrbte. mala este take tiky v tele ze nim mikala co ju trosku vinieslo od dna ale o par minut ku nej pribehli 3-4 dalsie krevetky a zacali ju oberat a jest ak som to dobre pochopil. Neviete co sa jej mohlo stat? Vsetky ostatne krevetky su v pohode plne zivota. Vcera som vimenil asi 2l vody a posadil rastlinku Hemianthus micranthemoides.
Na otravu by som to nepovedal kedze ostatne sa maju super aspon zatial.
Prosim poradte mi
dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 11:34 Muž petr85 [25] - Raci, krabi, krevetky – White Pearl a bílé tečky na boku
Chtěl bych poprosit o radu. Mám krevetky White Pearl a něteré mají na boku takovou bílou tečku. Hledám to od včerejška na internetu, ale bohužel crustakrankheiten.de je mimo provoz a jinde moc informací není. Našel jsem fotku s krevetkou ,která má na sobě něco podobného www.theshrimptank.com/… - ta krevetka v popředí má na levé straně těla takovou bílou tečku. Pokusím se ty svoje vyfotit dnes večer, ale rád bych už během dne věděl, jestli je to nemoc a jak ji léčit, abych mohl cestou domů pořídit nějaké léčivo. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2011 16:37 Muž hop [26] - Rostliny – Re: TomPéťa
zkus změřit no2 a no3 vypadá to na otravu něčím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2011 16:09 TomPéťa – Polehávající krevetka
Dobrý den dnes jsem si všiml divného chování krevetky, jen leží na boku, čas od času sebou trhavými pohyby někam odplave a poté zase padá bezvládně ke dnu. Nevíte někdo prosím čím by to mohlo býti, popřípadě čím by se to dalo léčit? Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2011 22:45 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: Jetta
nejspis plisen, zkus projit forum, uz se to tu resilo (nebo google a hledej fungus+shrimp)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2011 16:21 Muž Jetta [11] - Živorodky – nemocná krevetka
Prosím poradte. ted koukám do AQ a jedna malá krevetka red cherry
má na hlavičce něco co vypadá jako řasa (tmavě zelená)
možná to muže být i plísen ale je to stejný jako řasa.

už se to někomu stalo ,jak to mám začít lečit,
a jestli je to řasa jak je možné že začala zarustat krevetku.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2010 11:47 LukášCB
Moc Vám děkuji, zkusím něco z těch rad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2010 09:28 Žena Lola [28] – LukasCB
Zkus kouknout na: rybicky.net/forum/13976
(prispevky na konci cervna)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2010 19:31 LukasCB – Nemoc krevetek
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, minulý týden jsem si všiml nemocné mladé krevetky, která jen polehávala u dna, později uhynula. Nyní krevetky průběžně sleduji a vypozoroval jsem, že má jedna mladá krevetka po celém těle drobné bílé tečky. Myslíte, že to s tím nějak souvisí?? Něco podobného jsem viděl jako parazita u rybiček u mého kamaráda. V akváriu Mám pouze krevetky a šneky. Nevíte někdo o jakou nemoc se jedná a jaký lék bych měl použít?? Předem děkuji za odpověď.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2010 00:28 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Chem
No to mi nedošlo se kouknout venku, zítra si koupím preventivně zeleň. Moc děkuji !
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2010 00:27 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky
Bak napsal: takže 100 ml takového roztoku je na kolik litrů ?

100 ml/400 l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2010 00:15 Muž Chem [837] – Re: Bak
Podle vseho vrsek te lahve (mensi cast vrsku na 15l, vetsi na 30l) - nikdy jsem to ale v originalnim baleni nevidel, takze nevim co to presne znamena. Podrobnosti viz zde: www.aquaristic.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2010 22:38 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Bak
( Rozdíl ceny je 10x ) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2010 22:27 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Semtex
Moc děkuji, ještě co tam píší za dávkování ? To první je malachitová zeleň v dávce 0,5 - 1,5 mg na litr... takže 100 ml takového roztoku je na kolik litrů ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2010 21:21 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: Bak
Kdyby jsi zagůůůůůglil v pavučině, tak by jsi to našel ......


Ingredients:
100 ml contain: N,N-dimethyl-4 (-p-dimethylamino)-diphenylmethylene)-2,5-cyclohexadienylidenammoniumchloride 20 mg Tris-(4-dimethylaminophenyl)-carboniumchloride 4 mg purified water ad 100 ml
Ornamental fish with fungal infectionJBL Fungol: Fungol is an effective preparation to combat external mycosis (fungal infections) in aquarium fish caused by fungi of the saprolegniaceae family.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2010 19:21 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Fungol
Nebyli by jste prosím tak hodní někdo a koukli se na příbalový letáček JBL Fungolu co je tam za účinnou látku prísím prosím ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 11:01 Muž Gabro [11] - Raci, krabi, krevetky – Re: vlacek
Díky za fotky z té první to opravdu vypadá jako normál, no nejsem si 100% jistý, ale po tvém upozornění jsem si uvědomil, že to má od posledního svleku, což může leccos vysvětlit...zkusím ho tedy pozorovat a uvidím, co bude dál...díky za radu i obrázky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 10:52 Muž vlacek [402] – Re: Gabro
Jsi si jisty, ze to predtim nemel? Ja mam teda mensi racky a ti maji takove ochlupeni normalne. Mrkni treba na rybicky.net/obr/plzi/max/22.jpg (mramorak) nebo rybicky.net/nadrz/9147/32.jpg (muj texanus). Z tvych fotek to neni moc patrne, ale prijde mi to normalni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 10:25 Muž Gabro [11] - Raci, krabi, krevetky
Prosím o radu viz dotaz níže, použít také Esha exit (jako rady níže u krevetek) nebo jiné léčivo, příp. nevíte co by to mohlo být?
Díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 13:18 Muž Gabro [11] - Raci, krabi, krevetky – rak
Fotka k příspěvku ještě jedna fotka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 13:18 Muž Gabro [11] - Raci, krabi, krevetky – rak
Fotka k příspěvku Zdravím,

něco podobného jako Peťule se objevilo na rostru mého raka Procambarus sp. Marble (nechci zakládat nové téma).
Prosím taktéž pokud možno o diagnostiku a příp. návrh léčby.

Za rady i postřehy předem děkuji.

Gabro
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.07.2010 11:00 petulevrtule – Re: DrBolíto
Chtěla bych poděkovat za diagnostiku onemocnění, zdá se, že je klid, ale ještě nejásám.
Krevety jsou ok, umřela jedna, ta z toho obrázku, po druhé aplikaci. Ostatní snad přežily.Děkuju moc!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 12:05 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Fotka k příspěvku Pokud se jedná o pruh co je na přiloženém obrázku, značí, že je krevetka dospělá tudíž nejde o chorobu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 11:56 lamrr – pruh
mam ve 12litrovém akva 4 krevety Neocaridina denticulata a dve maji PRUH přez zada hmm
nevite cotoje
mam je uz dva mesi ce a žadna nenosila vajička

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2010 18:58 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: petulevrtule
Číňan používá Forsithii 2 g na 75 l. Asi květ, píší že kupuje v lékárně. Netušíte někdo víc ? Původně rybí záležitost, ale možná by mohla být vyzkoušená na krevetkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2010 15:53 petulevrtule – Re: Semtex, DrBolíto
Semtex: Jojo, hodně světla při tom šíleném osvětlení akvária nemožné...Bohužel u tohole akvárka nehraju na vzhled a zařasení, to jde stranou, důležité je, aby to vyhovovalo rakům, což zatím vyhovuje.
Makro nastavený mám, jak je z boku ten "čudlík" stydim Ale nahoře je to "kolečko" a tam jsem měla nastavený ten automat a to byla chyba. Teď už jdou detaily nafotit mnohem líp, když vím jak, ale chce to ještě pilovat, ale myslím, že na první pokus to bylo celkem slušný ano

DrBBolíto: právě čtu návod, dnes jsem vyzvedla balíček na poště, musím ošéfovat to dávkování, napočítat, kolik toho nalít do cca 30 litrového akvária.Mají to tu nadávkované na 100 litrů. A dávkuje se to tři dny za sebou. Takže dnes začnu a v sobotu dám vědět, jak to vypadá, tak drž palce, ať tu něco přežije...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2010 10:50 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Ne nadarmo se říká "Trpělivost růže přináší." :-D palec
Jak si na tom s léčbou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.06.2010 21:26 petulevrtule – Re: DrBolíto
Fotka k příspěvku Podařilo se mi udělat foto, díky človíčkovi, co má se mnou trpělivost a naučil mě na dálku si nastavit foťák...ještě to není dokonalý, ale časem snad bude :-D
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 21:40 petulevrtule – Re: DrBolíto
Krevetky jsou už dávno v akváriu, kde je filtr ;-) už jsem to tu psala...Že se stěhovaly do jiného akvária s filtrací a že jsem tamto zrušila... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 19:53 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: petulevrtule
A co koupit nějaký mini filtřík, zlepší se difuze kyslíku a při použití filt. vaty bude zachytával jemné částice.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://aquariumbreeder.com/understanding-dwarf-shrimp-diseases-and-parasites/

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 16

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22578x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13976-krevetky-nemoci?od=601