Krevetky - chov
Crystalka byla asi jenom jedním z rodičů. Vypadá to na směs s nêjakým tygřím zbarvením. To jsou caridiny, ale často průhledné s příčnými štráfami. Některé jsou i barevné s pruhy.
Starší reakce
Dekuji vyzkousim,odkaluji dle potreby i po 14 dnech,casem mozna nebude potreba vubec,jak pisete.
Otázka odkalování/neodkalování rozděluje akvaristy na dva tábory.
Já za sebe přidám, že pokud se krmí jen málo a člověk dělá i dny půstu (což rybám vyhovuje) a má rozumný počet ryb, tak není potřeba odkalovat. Potom to ani na světlém dně není tak tmavé. Mám to odzkoušené na 300l akva. Pokud člověk ještě k tomu vysazuje ryby postupně a dno má čas si na to zvyknout, dost pravděpodobně nebude vidět téměř žádné znečištění dna. Zkusil bych intervaly odkalování prodlužovat.. třeba pak zjistíš, že po půl roce-roce není potřeba odkalovat vůbec.
Patrně OT.
Aha tak to já spodek odkaluji,mám světlý podklad a je to občas dost škaredé a vidět.
Netaham ven nic. Všechno se rozloží. Respektive dno si to zpracuje. Většinu spotřebují kytky. O zbytek se postará výměna vody. Nutno dodat že krmím velmi málo, protože tam mám jen krevetky, piskořky, okružáky a levatky.
Nerad zasahují do dna, když je plné užitečných bakterií a funguje. Takže i v jiných nádržích pokud okaluji, tak jen povrchově. Ale v nádrži s krevetkama vůbec
A jakym zpusobem ten neporadek tahate ven.Ja na strikacce mam taky tu vzduchovaci hadicku,je to pracne ale jde to ,z te koule bych to odkalovacem neudelala.
Vynikajúci nápad, hneď to využijem
Ot
Ta stříkačka je asi jako odkalovací zvon, s hadičkou na tom pindíku na konci. Teda tak to vidím já...
Stříkačkou si to představit neumim
ale v pidinadrži používám k výměnám vody hadičku od vzduchování.
Ale neodkaluji tam.
Dobrý den já odkaluji 50ml stříkačkou a hadičkou,je to super.
to je ten kaktus jo to jsem viděla na burze koupím.díky
Slouží to jako úkryt pro krevetky. Sehnat se to dá všude na internetu.
www.akva-tera.cz/…
Akorát mi to přijde dost drahé za trochu keramiky. Krevetky stejnak víc ocení nějaký mech nebo houštinu rostlin. Kde se schovají a zároveň z toho můžou ožírat bordel.
PS: Naposled. Piš jako člověk, ne jako prase!
Proč to sháníš, když nevíš, k čemu to slouží?
0 19.02.2018 10:05 Silviebaris – krevetky
dobrý den chtěla jsem se zeptat na keramické trubičky od danerle pro krevetky k čemu to slouží a kde se to dá sehnat
Starší reakce
Pokud jde o cherryny nemyslím že životnost přes jeden rok je obvyklá. Ale je to jen pozorováním..nikde sem tenhle údaj spolehlivě nevyčet.
Čím méně se krevetky svlékají, tím jsou barevnější. Četnost svlékání:
prasan napsal: Mladé krevetky sú schopné sa zvliekať i raz týždenne,no u dospelých sa toto obdobie predlžuje a zvliekajú sa menej často.Na sklonku ich existencie už len 1 maximálne 2x do roka.
Aha, tak uvidím, zda se zbarví, ale když jsou 2 jedinci průsvitní... Videa najdu - dobrý nápad.
Ak to poctivo chovateľ selektuje,tak aj samce sú krásne červené.
Nejsem zrovna krevetkář, už je prakticky nemám. Samci bývají hůře zbarvení než samice, ale bezbarví by být neměli. Minikrevetky jsou bezbarvé, ale jak rostou tak se zbarvují. Zkus si najít videa a uvidíš jak by měly být krevetky vybarvené dle velikosti a pohlaví.
Ptám se, kde je pravda. Bylo mi řečeno něco, co asi pravda není, tak se ptám. Ale evidentně se jim daří, to je fakt. To potomstvo by tedy mohlo být červené už teď?
Pokud chceš co nejčervenější krevetky, musíš třídit a ty méně výrazně zbarvené dávat pryč. Pokud ti nevadí, že časem budou všechny průsvitné, tak to řešit nemusíš.
A čemu to vadí ? Ať jsou barevný jak chtějí hlavně že tam jsou a daří se jim ne?
Ještě dotaz k barvě - psal o tom Wanderer a lenkalor o pár stránek níže....Mám Red Cherry a 2 z nich jsou průsvitné,jedna skoro úplně,jedna má takové červené žilky, 3 jsou červené. Bylo mi řečeno, že ty průsvitné jsou zřejmě samci a nejčervenější jsou dominantní samice. Teď mám první mikropotomstvo a je průsvitné - má být červené už teď?
Wandererovi bylo odpovězeno,že zelenkavá mezi modrými se už nezbarví se už nezbarví a je lepší ji oddělit. Jak to tedy je?
Ještě sem dělával že bordel necháš usadit a krevetky sleješ ale moc pracný pro padesát krevetek takže ještě dělám to že do usazenýho kalu, vody nad ním dám něco mňam do síťky zbytek má smůlu. Děti v malejch nádržích zkoušeli bordel v něčem zavěsit těsně pod hladinu v akvu na pár minut...krevetky si cestu našli. Víc mě nenapadá.
Jen na výměnu vody. Mám krevetky samotné a není potřeba vždy odkalovat, jen měním vodu.
Já mysle že budu vidět v akvu kvůli počtu. Jinak odkalovat normálně a do kýbla kam teče bordel třeba cedník..jednodušší záchrana prcků.
Já tam neodkaluju, jen vyměňuju vodu, je to 5 l koule.Ale silonku asi příště dám.
Ale odkalovač toho pak přes tu silonku moc neodkalí.
Jako pro výměnu vody je to OK, ale na odkalování si to představit neumím.
Abych nevysála mikrokrevery, tak jsem si odstřihla kousek silonové ponožky a gumičkou ho vždy připevníme na začátek odkalovače.
Hustý, zkusím! A díky za radu i lenkalor. Jen ti mikroši jsou průsvitní, bílej kybl sice mám, ale jestli to pomože. A krevetka stíle něco nosí, tak snad ještě přibudou.
Opět zopakuju ..baterkou v noci jim svítěj oči.
Blahopřeji.
Odsávej do bílého kýble, tam jsou vidět i ty malinké. Pokud mírně zamícháš vodu v kýblu, tak krevetky plavou proti proudu.
Viděny 2 mikro krevetky!!!! palec Jsou fakt ultra mikro! Je to vtipné. Jen teda nevím,zda jsem některé nevysála při poslední výměně vody.....
Mám radost! potlesk
Tak to jsi ještě nenakupoval v obchodech s laboratorním vybavením a chemikáliemi. Což takhle kilo písku za 1718 Kč?
www.sigmaaldrich.com/… Takže opět díky a zůstanu u svýho štěrku lehce propláchlýho, dříví z lesa nebo sadu atd. Ani nemám odvahu to přepočítat na tu litráž
Venco, píšou to v popisu, cituji: " Pro plnohodnotné využití jeho vlastností se doporučuje používat v tloušťce alespoň 5,5-6 cm.
Doporučené množství substrátu: 30x30x30cm - 5 litrů 45x30x30cm - 7,5 litru 60x30x35cm - 10 litrů 90x45x45cm - 22 litrů 120x45x45cm - 30 litrů"
zdroj
akvarijni-pisky.heureka.cz/…
Ale mně už všechny tyhle "spešl nejvíc nejlepčí" substráty přijdou jako další a další marketingový tah...
To se s tím nějak fláká,ne??? Furt tam má vajíčka a mladé nevidím...
A teď zase já. Když koupím substrát pro krevety, i přes jeho ukrutnou drahotu, např. Benibachi, jaký kytky se při týhle zrnitosti daj pěstovat? Rady, nápady, zkušenosti... Jo a dotaz, kolik toho budu potřebovat do akva o 240 litrech? Dík...
Dokud nedonosí...
Viz atlas "Mláďata se rodí postupně během 3 až 5 týdnů"
Jak dlouho krevetky nosí? Mám Red Cherry, nevím, zda je v tom nějaký rozdíl... Od 16. 12. viděna snůška.
Odhaduju tak nejdřív po 80 dnech a záleží na podmínkách a teplotě víc jak 26 ale už je na hraně.
Wanderer napsal: Mám tmavě modré Neocaridiny. Jenom tyhle, žádný další druh s nimi. Vylíhly se mladé, taky tmavě modré, ale mezi nimi i jedna přírodní zelená. Vybarví se časem do modra nebo zůstane přírodní a bude tak při dalším množení "snižovat množství barvy v populaci"?
Selektovat!!!! Nebo začít tvrdit že ti nejde o barvu a máš je jako úklidovou četu.
Díky. Já si to myslel. Už je pryč, jen jsem si chtěl svoje domněnky potvrdit. Zelená možná není přesné označení, prostě byla přírodní.
Přidat reakci
1 ...... 111 112
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 89274x