Ryby do akvária 251 - 500 l (velké akvárium)
PEKY napsal: To už je na vás. V každém případě je při koupi mladých ryb potřeba alespoň 4ks pro výběr páru.
A nebo musíte šaman s kyvadélkem...
Někomu to prý funguje...
To už je na vás. V každém případě je při koupi mladých ryb potřeba alespoň 4ks pro výběr páru.
V párech se velké cichlidy kombinují většinou špatně.
Právě nevím, zda dát třeba 4 druhy ryb a každý po páru nebo jen dva druhy.
Zkuste to takhle mladé ryby 4ks akar a 6-8ks mek. Počty se pak dají upravit nebo může dojít k úhynu. Může se stát, že se vám zalíbí další druh, tak ať je možnost.
Losky napsal: Takže 1-2 páry. Ten zbytek se zahubí, když jich koupim třeba 10? ...
Pokud máte možnost, kupte fungující pár, pokud ne kupte si max. 6 mladých ryb. Pozabíjet se nemusejí, ale můžete mít pak problém se zbývajících zbavit.
Osobně si většinou beru do okrasného akvária pouze 4ks, jednu co největší(na 99% samec) a zbytek od střední velikosti dolu.Vždy mi z toho vzešel fungující pár(někdy i dva).
Takže 1-2 páry. Ten zbytek se zahubí, když jich koupim třeba 10?
Asi bych nechal 1 pár. A těch kančíků? Vůbec nemám tušení, jak moc tyhle ryby jsou k sobě agresivní. Rád bych tam měl ještě SAE, třeba 4 kousky
PEKY napsal: LiborSprysl napsal: ........ Co mne zaujalo, že to není klasický rivulát, nýbrž Silbersaum...
Toto není Andinoacara stalsbergi(Silbersaum), ale klasický rivulát.
V tom případě, ale v té ocasní ploutvi velmi vybledlý. (Pro mne nezvykle.) Už jsem měl jak červené, tak oranžové a když se mazaly tyto ryby o flek, tak vždy výrazně ztmavly ve všech barvách.
LiborSprysl napsal: ........ Co mne zaujalo, že to není klasický rivulát, nýbrž Silbersaum...
Toto není Andinoacara stalsbergi(Silbersaum), ale klasický rivulát.
Starší reakce
Dal jsem vyhledat Green terror a našlo to tohle. Já nevím, mě ty ryby přijdou vzhledově podobné. Půjdou tam určitě krunýřovci, pár parmiček siamských a dál A kolik netuším
V čem jsou si ty ryby podobné, to jsem ani z videa nepochopil
, ale jak říkám, to nevadí. Co mne zaujalo, že to není klasický rivulát, nýbrž Silbersaum...nejsem si jistý, zda je v Čechách vůbec někdo chová...
Že by se někdo ozval?
rád si nechám poradit co tam dát a co ne. Jak ryby tak i štěrk
Ty kance červenohrdlý jsem měl na klasickým štěrku 2-5mm a spokojenost.
0 19.07.2012 13:21 Vstrom [82] - Malawi Losky napsal: Jako fakt????? To jsou teda pořádní drsňáci. Jaký druh dna preferují? Chtěl jsem použít jemný písek v menší vrstvě, aby ho kanci prorývali a udržoval se tak nějak v čistotě. Co se k nim hodí za ryby? Co jsem koukal, tak Meeki jsou dosti podobní barevně. Rád bych i nějaké menší ryby, pokud se snesou
Nějak mám problém se srovnat s tou podobností, ale budiž, to není můj problém
Ten písek je celkem fuk, s jemným budou dělat binec, chtělo by to trochu hrubší...Nevím co myslíte menšími rybami, ale k cichlidám toho mnoho nedáte...Snad jen sumce. Větší samozřejmě...
Jako fakt????? To jsou teda pořádní drsňáci. Jaký druh dna preferují? Chtěl jsem použít jemný písek v menší vrstvě, aby ho kanci prorývali a udržoval se tak nějak v čistotě. Co se k nim hodí za ryby? Co jsem koukal, tak Meeki jsou dosti podobní barevně. Rád bych i nějaké menší ryby, pokud se snesou
Koukal jsem na plno videí a mě ty Rivuláti připadají takový nudní. Jsou teda krásní, to se jim musí nechat, ale připadá mi, že nejsou vůbec nijak akční:(
Nemůžete předpokládat, že tak narostou všechny ryby a ty rozměry jak jsou, jsou ideální...
Tak to už jsem sakra velké ryby. Raději bych něco menšího. Max těch 20cm. Nádrž je dost úzká. Délka 170, výška 50, ale šířka musela být jen 40cm.
Losky napsal: Koukal jsem na ty Akary potoční a jsou to opravdu krasavci. Píše se, že dorůstají až 20cm, to je délka včetně ploutví? Za měsíc budu řešit, jaké ryby. Hledám něco opravdu zajímavého a né moc náročného. Zatím se mi líbí kančíci červenohrdlý, Elioti a teď mě zaujaly i ty Akary
To se pozná estét
Měl jsem jedince včetně ploutví i o deset cm delší...proto říkám - krásný majestát....A v kombinaci s těmi meekami naprosto ideální. Chce to vzít jak já říkám "desítku", aby se spárovaly dobré páry. Zbytek se dá pak pryč. Potočnice budou dominantnější, do svého rajonu toho mnoho nepustí, ale s těmi kančíky konflikty nevyhledávají...
Koukal jsem na ty Akary potoční a jsou to opravdu krasavci. Píše se, že dorůstají až 20cm, to je délka včetně ploutví? Za měsíc budu řešit, jaké ryby. Hledám něco opravdu zajímavého a né moc náročného. Zatím se mi líbí kančíci červenohrdlý, Elioti a teď mě zaujaly i ty Akary
Starší reakce
Že by Libor těmi rivuláty myslel druh Andinoacara rivulatus (Akara potoční)?
tak trošku těm značením nerozumím
Jen těm Meekám
V téhle vaně by to rivulátům slušelo...
Meeki jim cestu vyklidí, měl jsem je spolu s kubíkovce a byl docela klid...
Starší reakce
jo ták, takže jsem chápal dobře že jako Extra ancík byl myšlen jiný krunýřovec než klasický ancík
Trochu mi právě vrtalo hlavou jestli třeba nechceš zlaté dlouhoploutvé ancíky, a nebo opravdu jiné druhy
Do těch 340 itrů určitě něco slušného vybereš a seženeš
Tak ať se daří, jen by mně zajímalo co je to ten Extra ancík
Starší reakce
Velký akvárko je dobrý ať tam máš skaláry, nebo třeba paví oka. Ve větším prostoru se daří všemu lépe a mě osobně samice gupek ve velkém akva narůstají do krásně velkých macků
Tak ať se daří
Nech sa Ti darí
Starší reakce
Já to vím, tak se nevytahuj
Asi bych měl dodat v cichlidách...
v živorodkách jsem si to zkusil dokonce několikrát...
Já jo, proto o tom píši.
množit je nepotřebuju, ale zase je pěkný pocit vědět, že se mají dobře a množí
RAP napsal: LiborSprysl napsal:..No to nevadí, festivy je stejně žerou
No jak který, akvarijní odchovy si kytek většinou nevšímají, pokud je to nenaučíš. Něco jiného jsou importy, jak nedostanou papat, začnou testovat kytí.
Vlastíku importy jsem neměl nikdy...
Losky napsal: Ještě se zeptám takhle. Pokud pořídím ty kančíky, kolik jich můžu dát do nádrže 160x42x50? Ryby budou mít max 12-15cm. Díky moc
Ještě mne napadla varianta o níž jste nemluvil...Trváte na tom, že chcete také ty cichlidy množit? Musím se přiznat, že se mi líbilo několik slovenských prezentací velkých kančíků, ale byli tam jen samí samci. Chovají se pak podobně jako samci jezerních tlamovců...Sice se občas proženou, ale tím, že nehájí teritorium ani samice, tak je to celkem pohoda...
Ha, toť názor zkušeného cichlidáře! S tím se nedá nesouhlasit všemi deseti.
Například místní atlas uvádí agresivitu v době tření, ale nijak výjmečně ji nevyvyšuje...Porovnám-li například brazilouše a surinamky...no tak z toho ty druhé vychází jednoznačně hůř. Prostě párek braziloušů se chová jako každá větší cichlida a pak jsou výjimky, které zmínil Zdeněk.
Mimochodem, zrušil jsem brazilouše proto, že jsem nevěděl co s mladými a to si myslím, že ryby prodávat umím docela dobře...
Zdravim
Jasny, ze se mi ti brasilaci trou - naprosto pravidelne
Ja to nemyslim nejak zle a hlavne uz asi tusim, kde je ten rozdilny pohled...
Vite, pokud povazujete treba C. sajica za agresivni rybu - tak je pak jasny, ze pod pojmem agresivita si predstavujete neco jineho, nez ja. Pak bych vam nepral zazit, co v akvariu za hodinu dokazi udelat treba festae nebo obycejny salvini, kdyz jim hrkne v hlave - to pak prijdete z prace domu a je tam jenom jedna ziva ryba - posledni samec...
Jinak, samozrejme, pokud by jste mel problem s sgresivitou nejakych americkych cichlid, klidne se ozvete - bud se jich ujmu, nebo jim najdu u nekoho z kolegu neco na klidny doziti
Přidat reakci
1 ...... [25] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 44043x