Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hromadný úhyn ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Hromadný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 14:27 Yummi01 – Co to je ? :(
Fotka k příspěvku Posledních pár dní mi umírá jedna rybka za druhou. Vždy ráno (každý den) najdu jednu mrtvou a je uplně bez ocasu. Začala jsem jim tam včera dávat "baktopur", protože mám za to, že je to rozklad ploutví. Dnes jsem našla jednu rybku, která ještě tak tak žila, tak přidávám fotku, jak vypadala těsně před úhynem. Kdyby měl někdo návrh, co by to mohlo být za nemoc nebo jaký mám v akva problém, napište mi to prosím :/ Akva mám 60x30x30, rostliny mám pouze umělé (chystám se dokoupit živé) a mám tam platy (umřely 3), paví oka (umřely 3), neonky, drápatečky, mečovky, tetry a ancistruse. Dohromady jich je momentálně cca 30.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 14:16 Tika Re: Sid
No.. prvně jsem je léčil jen solí. A když se zdálo být vše ok, přidal jsem preventin a postupně to vše vymýval během toho pravidelného měnění vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 14:03 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Tika
Čím jste je léčil? Jen tím Preventinem? To fakt nebyl nejlepší způsob... Už jen to dávkování... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:50 Tika Re: Sid
Naopak. Zdravě vypadající ryby jsem dal bokem (do karantény), kde jsem je léčil. Ty nezdravé šly pryč a větší akvárium se předělalo.

Udělám nějaké testy na N-látky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:44 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Legioix
Zda používat Preventin "preventivně" je věc názoru. Já to nedělám, ale jsou okamžiky, kdy bych to i doporučoval. Ale to utíkáme od tématu až moc.
Napsat bez vysvětlení, že Preventin je hrozné svinstvo, je krátkozraké. Může odradit (zafixovat se do hůlav nezkušených) od případného použití tam, kde může pomoci.
Dokonce bych nevyloučil možnost, že to byl i tento případ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:41 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Tika
...Ryby co vypadaly zdravě (všechny tetrovité + dva pancéřníčci) předal mě do karantény, aby svoje akvárium dal dopořádku a znova rozběhl... Mám je tedy ve 12 l akváriu (10 ryb...)
A co udělal s rybami, které nevypadaly zdravě? hmm Jestli nějaké "nezdravě vypadající" ryby nechal ve své nádrži a akvárium spolu s rybami "dával do pořádku", pak bylo i chybou dávat ty "zdravě vypadající" k vám do karantény. Léčit je třeba "všechno", co se v okamžiku napadení kožovcem v akváriu nachází.
To je ale teď už docela jedno. Tak to jen spíš pro příště...
(Nasadit ryby v tomto "objemu" do tak malého akvária (54L) 14 dní od jeho založení, to taky není rozumné.)

K vašemu problému s úhynem: vypadá to na otravu, jejíž příčinu bych asi hledal v N-látkách. A to i přes tu deklarovanou obdenní výměnu části vody. Testy by napověděly víc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:38 Muž Lubosc [5] - RostlinyRe: Tika
no a co teplota vody a teplotní šok ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:37 Muž Legioix [574] Re: Sid
Proč? Krupičku stejně nevyléčí a maximálně tak rozhází rovnováhu v akváriu. No co to používat, když jsou i jiné, šetrnější a mnohem lepší přípravky na trhu.
Vy ho používáte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:28 Tika Re: Legioix
Jj.. To jsem udělal.. Taky mě nenapadlo nic jiného. Každopádně díky za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:27 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Legioix
Proč myslíte, že je Preventin hrozný svinstvo?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:22 Muž Legioix [574] Re: Tika
Preventin je hrozný svinstvo. Každopádně bych ten filtr vydělal a v AQ vyměnil zase vodu. Nic jiného mě nenapadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:17 Tika Re: Legioix
Filtr byl nový (úplě), jenom propláchnutý tou odstátou vodou. Jinak preventinu byly 1 kapka na litr.

Navíc - i kdyby to byl problém filtru a zabití všech bakterií (které tam ale ještě nemohly být), tak pořád by mi zůstala akorát odstátá voda, která by ryby snad do 12 hodin neměla zabít.


Myslíte, že jinak bylo to nastavení karantény v pořádku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:15 Tika Re: Lubosc
Ten stav nevypadal, jako trvale se zhoršující.. Celou dobu vypadaly dobře, dokonce se mi poslední dny zdálo, že mají sytější barvy..

Taky jsem myslel na problém s vodou, ale ta byla vždycky stejná, přykrytá sýťkou. Možná ten filtr, ale to mi zase příjde divné.. nevím no, dost nepříjemně mě to překvapilo..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 13:09 Muž Legioix [574] Re: Tika
Pokud se to stalo náhle po nainstalování filtru, tak musel být problém v něm. Možná špatně vypláchnutej a nebo zajetej, špinavej. Pokud byl zajetej, tak preventin v něm zlikvidoval vše živé a potom to už šlo ráz na ráz. Filtr bych vidělal a pořádně propral.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 12:40 Muž Lubosc [5] - RostlinyRe: Tika
z toho co pišeš když opomenu ze by to byl trvale se zhorsujici stav vedouci k uhynu tak bych to viděl na problem s vodou, bud neco spadlo dostalo se do te odstate vody nebo bylo něco v tom filtru nebo jeho mediu co se do te vody dostalo. Jinak za mlada sem po par pokusech s lecenim ktere nikdy nedopadly vše nakonec lečil toboganem a byl klid :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2015 12:29 Tika – Náhlý úhyn
Ahoj všichni. Brácha si založil menší akvárko (54 l) a po nějakém 14ti denním rozjezdu dodal ryby. Udělal pár chyb a tak se mu tam rozlezla krupička. Ryby co vypadaly zdravě (všechny tetrovité + dva pancéřníčci) předal mě do karantény, aby svoje akvárium dal dopořádku a znova rozběhl.

Mám je tedy ve 12 l akváriu (10 ryb - vím, je to dost, ale na tu "chvíli" by to snad měly vydržet). Měly o něco zvýšenější teplotu (27°C), Preventin a 1/2 vody vyměňovanou každý druhá den (odstátá přes noc), vzduchovací kamínek v rohu pod topením. Krmení stále stejné (vločky Tetra Mini). Takto běžela karanténa bez problému 10 dní.

Včera jsem po obvyklé výměně vody ještě instaloval filtr do nanoakvárií (nový). Dnes ráno byly 4 ryby mrtvé (měl jsem ještě nějakou vodu, takže jsem zase 1/2 vyměnil) a během dopoledne uhynuly další 4. (tzn. úhyn 8 ryb během 12 hodin) Zbyly mi 2 ryby - nevím, jestli přežijí. Ale to hlavní je, že nevím kde se stala chyba. Ryby vypadaly zdravě, každý den jsem je kontroloval, žádné skvrny či povlaky, žádná nafouklá bříška nebo rozežrané ploutve. Prostředí relativně stálé. Rybky se měly k světu, byly čilé.

Má někdo radu, kde se stala chyba?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2014 15:12 Muž Legioix [574] Re: luuucinda
Tady najdeš odpověd na vše: rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2014 20:07 Muž kjura [17] - ŽivorodkyRe: luuucinda
Tvůj filtr má velmi malý objem filtrační hmoty(=místo pro osidlovaní nitrifikačních bakterií, které odbourávají jedovaté látky). Optimálně by měla mít objem cca 2 % objemu nádrže. Za sebe Ti mohu doporučit čerpadlo Atman-200 a kostku bioakvacitu o rozměrech 10x10x16 cm. Také mám tuto kombinaci v 54 l a jsem spokojen. Aby jsi urychlila zabíhání filtru, tak si kup nitrivec, který Ti pomůže rychleji nastartovat ty "dobré" nitrifikační bakterie. Teď alespoň týden měň denně 1/3 vody, další týden obden. Když už propíráte to dno, tak alespoň udělej "octový test". Pokud bude šumět, tak ho tam ani nevracej.
Vím, že teď zažíváš své těžké akvaristické chvilky, ale každý si jimi prošel. Věřím, že to po prvním neúspěchu neodpískáš, poté se Ti to několikanásobně vrátí!
Ale hlavně se nezapomeň ptát, na cokoliv, co Ti není jasné ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2014 17:51 luuucinda
Ale co myslite tim fungujicim filtrem???dyt filtr funguje je novej tak proc pisete vsichni ze musim poridit funkcni filtr???momentalnejse vyndala musle a manža ted oplacuje sterk zjistili jsme ze to muze byt i sterkem ze treba neni poradne proprany a muze v nem bejt nejaky svinstvo co ty ryby travi a komplet cistime akvarko a uvidime no uz mame teda jen tri rybky momentalne doufam ze aspon ty nam zustanou :-/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   19.12.2014 12:24 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Barakainus
...Nevim co si predstavujes pod "pravidelna udrzba", ale akva muze krasne prosperovat i bez udrzby klidne rok a vic. Obcas se doplni vyparena voda a tot vse...
Nemyslím si, že je rozumné v souvislosti s poskytováním rad začátečníkovi v nesnázích zmiňovat podobné věci... :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.12.2014 08:37 JoKa Re: Barakainus
Tak malawi a spol mě napadlo, ale nenapadlo mě, že v Čechách (tazatelka je stejně jako já Češka) se takovýmto akvům věnuje většina... ;-)

Vraťme se k akvu "nemocné ryby". Na to jsem reagoval... Opravdu si myslíš, že zrovna její akvo se obejde bez rostlin a údržby? Ona je evidentně začátečník, takže bez rostlin a fungujícího filtru se nehne...
A nepletl bych jí hlavu tím, že někdo má akvo bez rostlin a někdo do něj téměř nesahá...
V tomto duchu se dá pokračovat hodiny. Někdo má těžce přerybněno a funguje mu to, někdo tam leje já nevím co a taky mu to funguje. Já radil konkrétní osobě... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2014 04:12 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Urtman
Urtman napsal: Pravidelnou údržbou si představuji v tomto případě (a to sem měl i na mysli) výměnu vody...

A krásně si vytrhl mojí větu z kontextu... palec Mluvil jsem hlavně o tom filtru...

Většina akvárií nemá rostliny? Která většina??

Edit: koukám na tvé nádrže v prezentaci. Máš tam sedm akvárií a z toho dvě se mi velice líbí. Všechny, bez vyjímky se zelenají... Takže se ptám ještě jednou, kde je ta většina? 0 ze 7 je většina??


Ja bych rekl 95% africkych jezer, 99% morskych, spousta biotopovych, vetsina akvarii v USA (bohuzel), vetsina akvarii zacatecniku mimo evropu. A urcite na neco zapominam...

O udrzbe jsme si rozumeli. Spousta akvarii proste zadnou udrzbu nepotrebuje a to vcetne vymeny vody. A to same o filtru. Ja mam sice v prezentaci 7 akvarii, ale to proto, ze jsem linej. Momentalne se staram o dalsich 7 akvariich. Nekolik z nich kontroluju jen pres fotky a uz jsem na ne pul roku az rok nesahl. Nektere potrebuji zasah kazdy mesic, nektere co dva mesice, ale verim ze se u vetsiny z nich dopracuju k udrzbe jednou rocne. A to vcetne filtru.

Pochopitelne co puvodni tazatelka udelala se svym akvariem je spatne a neudrzba je mozna jen s pochopenim procesu v akvariu. Ja jen nechtel aby se novacci bali, ze akvarium musi byt hodne prace. Nemusi, kdyz se to vsechno sparvne nastavi uz od zacatku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2014 23:18 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: luuucinda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2014 22:52 JoKa Re: Barakainus
Pravidelnou údržbou si představuji v tomto případě (a to sem měl i na mysli) výměnu vody...

A krásně si vytrhl mojí větu z kontextu... palec Mluvil jsem hlavně o tom filtru...

Většina akvárií nemá rostliny? Která většina??

Edit: koukám na tvé nádrže v prezentaci. Máš tam sedm akvárií a z toho dvě se mi velice líbí. Všechny, bez vyjímky se zelenají... Takže se ptám ještě jednou, kde je ta většina? 0 ze 7 je většina??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2014 22:42 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Urtman
Urtman napsal: .... Bez rostlin a pravidelné údržby ti nepomůže žádný filtr na světě...

Tak tohle pochopitelne neni pravda.
Urcite to o tech rostlinach. Vetsina akvarii zadne rostliny nema nebo jich ma jen trochu.
Nevim co si predstavujes pod "pravidelna udrzba", ale akva muze krasne prosperovat i bez udrzby klidne rok a vic. Obcas se doplni vyparena voda a tot vse.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2014 22:27 JoKa Re: luuucinda
Ať to tady neplevelíme, tak tě nasměruji na příslušná vlákna.
K tomu osvětlení pročti tohle vlákno, rad a tipů je tam víc než dost, já na osvětlení odborník nejsem: rybicky.net/forum/13533

Hlavní příčinu vidím v tom filtru, ale všechno je spojené se vším. Rostliny významně pomáhají udržet rovnováhu v akváriu. Spousta akvaristů, včetně mě tvrdí, že bys měla mít rostlinami osázenou 1/3 plochy dna. Bez rostlin a pravidelné údržby ti nepomůže žádný filtr na světě...

Ty výměny vážně nepodceň, ať zachráníš alespoň to, co ti zbylo... Teď budeš muset chvíli suplovat ten nefunkční filtr...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2014 22:20 luuucinda Re: Urtman
aha ty vogo az tak to sem netušila ok zitra s tim začnu jak píšeš a to svetlo nevím ani jaké porídit vlastne nejake male by stacilo nebo musí být nějaké po celé délce akvaria, a je to i tím ze tam je málo rostlin ze by ty rybky umírali i kvuli tomu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2014 22:18 JoKa Re: luuucinda
Tak jak jsem čekal problémů je víc, ale všechny směřují ke kvalitě vody...
Úplně největší průšvih je filtr. To co tam teď máš vyhoď, není to biologický filtr, ale filtr kategorie "honič vody". Doporučil bych klasiku a to jest čerpací hlava a kostka biomolitanu... Filtr se musí pořádně zaběhnout, alespoň tři týdny, než se tak stane měň obden 1/3 vody... Filtr umísti do rohu a nasměruj vývod tak, aby lehce čeřil hladinu a zároveň voda cirkulovala po celém akva...
Dále vyházej ty mušle. Uvolňují vápník a asi i spoustu jiných záležitostí, které ti akorát tak zvyšují tvrdost vody...
Dno: udělej octový test, vezmi pár těch bílých kamínků a hoď je do octa, když budou šumět, tak do tvého akva nepatří...
Světlo: další problém, žádné nemáš a moc ti toho v akvu neporoste. Bez živých rostlin se nehneš z místa (ty umělé co tam máš také vyhoď). Takže pořídit osvětlení a osázet zelení. Doporučil bych ze začátku více nenáročných, rychle rostoucích rostlin. Lépe více než hodně...

Edit: je toho víc, ale tohle pro začátek bude stačit, práce máš víc než dost... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2014 21:17 JoKa Re: luuucinda
Bude to chtít zainvestovat trochu času a spíchnout prezentaci... Věštit z koule tady umí jen jeden a nejsem si jist, jestli se mu už vrátila z opravny... :-)
Teď vážně, příčin může být několik a těžko hádat, ta prezentace bude nutná...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2014 21:14 luuucinda – Všechny rybky nám umírají :-/
zdravím akvárium máme asi 3 měsíce, prvně jsme měli jen ¨malý s pár rybkama tak jsme je koupili od jedné paní, byli tam dva čichavci a jeden ancitrus a pár pavích oček...vše ok...pořídili jsme si větší akvárium 54l a do něj dali ještě jednoho ancitruse, pak přikoupili paví očka (ty co byly ve starým akvárku zemřela), přikoupili 10 neonek...no je to teprve 4 dny a všech 10 neonek umřelo...umřel i jeden čichavec asi před týdnem..včera umřel i ancitrus, dneska zemřely 3 gupky...z velké osádky nám zbyl čichavec který se pořád drží až se divim teda, pak ancitrus a dvě gupky (měli jsme jich 6...nechápem čím to je? nějaká nemoc? vadí jim nějak filtr nebo proč? :-/
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2014 21:47 R Muž romant [27987] Re: malejmartin
Je-li to co tě trápí skutečně nálevník, tak ten dovede ryby zabít tím, že efektivně odčerpá z vody kyslík a ryby následně se udusí a proto se při výskytu nálevníka doporučuje intenzivní vzduchování a to proč se objevil? Inu to bude, klasická kombinace více faktorů najednou, kdy dojde k narušení rovnováhy v akváriu, silný odkalování, čištění filtru zároveň apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2014 21:29 Muž malejmartin [0] - Cichlidy – mléčná voda, parazit na skle, úhyn ryb
Ahoj, po vyčištění akvária se mi do druhého dne zakalila voda (téměř mléčná voda), po skle lezly 1mm velcí býlý červy (nálevník???) a ryby uhynuly (kromě ancistrusů).
Akvárium sem čistil jako vždy, vysál sem bordel ze dna, seškrabal řasu, urovnal dno (tlamovci ho pořád přerejvaj), doplnil vodu (ani ne čtvrtinu) a dodal sůl. Všechno bylo rutinní už po čtyři roky. Nevím v čem by sem mohl udělat chybu.
Co sem se dočetl, tak většinou u nálevníka ryby nehynou.
malejmartin

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 22:55 Muž patamatix [408] Re: Horry
Já na deník taky prděl,ale zrovna teď to dávám dopořádku,protože si pak nic nepamatuju :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 22:48 Žena Horry [0] Re: patamatix
No rostlinky uz se docela rozbujeli, brzo dám nové foto, a voda byla už měněna vícekrát, ale nenapsala jsem to do deníku :(. Musím ho vést poctivěji ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 22:05 Muž patamatix [408] Re: Horry
Kolega to zřejmě myslí,že tam máš moc ryb a málo kytek. V tvém deníku máš jeden den psané"výměna vody 2 kbelíky" to je málo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 21:49 Žena Horry [0] Re: 0
"S touto kombinací" máš jako na mysli s nedostatkem rostlin nebo jak jsi to myslel?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2014 12:50 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: LiborSprysl
Stačí porovnať s trebars dvomi druhmi a výsledok napovie, že mám pravdu. Dal som si urobiť rozbor u nás v labáku a už viem, kde nemám zbytočne vyhadzovať peniaze ;-)
Ak ale toto obídem, tak ich skladovanie im tiež znižuje na presnosti.Ak vám slúžia, nech sa páči ja už ich nechcem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2014 09:04 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: Horry
Fotka k příspěvku Horry napsala: Ahoj - mám akvárium - viz můj profil. Dnes jsem přišla domů a všechny platy byly mrtvé :-( . Včera jsem si všimla, že jedna plavala chvíli trochu našikmo, ale ostatní platy vypadali v pohodě. A dneska už tam neplave ani jedna, všechny mrtvé a ožrané:-(. Ostatní rybičky vypadají v pohodě, včera jsem dokoncela dělala testy a všechny hodnoty byly ok. Ty platy jsem měla týden - myslíte, že mohli být nějak nemocné? sad

Na ten počet ryb je v nádrži nedostatek rostlin a to nese své důsledky, na něž jsou platy citlivé a navíc s touto kombinací jsou dost vnímavé na různé infekční nákazy, které si při nákupu mohou "nést" do nového prostředí, kde se teprve projeví. Co uhyne, je následně ostatními rybami ožíráno, což nelze tolerovat.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 08:26 R Muž romant [27987] Re: LiborSprysl
Připojuji se, Tetra je na prvotní orientaci až překvapivě dobrá a je neprávem házena do jednoho pytle papírkových "kvalit". Ještě jsem byl příjemně překvapen papírkama od eSHy. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 08:21 Muž LiborSprysl [9015] Re: cezarmilan
cezarmilan napsal: Tie testy 6 in 1 ak zahodíš, tak žiadná škoda sa ti nestane. Tá sa ti stala, keď si ich kupoval. Isto ti každý povie, že ani zďaleka neukážu realitu, žiaľ :-(
To není přesná informace. Pokud jsou čerstvé, dobře skladované, pak pro základní orinetaci amatérského akvaristy plně dostačují! Takže každý nepovie, žial. :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   18.01.2014 20:59 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Horry
Tie testy 6 in 1 ak zahodíš, tak žiadná škoda sa ti nestane. Tá sa ti stala, keď si ich kupoval. Isto ti každý povie, že ani zďaleka neukážu realitu, žiaľ :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 18:36 Žena Horry [0] Re: romant
Ok, díky za typy. Jinak další rybky kupovat nehodlám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 18:35 Žena Horry [0] Re: Zoidik
A šupiny podle mě byly ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 18:35 R Muž romant [27987] Re: Horry
Tak co si budeme psát, akvo je měsíc starý a solidně zarybněný a jestli neprobíhají podpůrný činnosti v podobě častých výměn vody, tak ty ryby s největší pravděpodobností šly kukat na základě vyšších N látek. Včerejší dobrý naměřený hodnoty na mě neúčinkují, abych nepsal co píšu. Vodoléčbu a přibrzdit se zarybňováním a krmením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 18:34 Žena Horry [0] Re: Zoidik
Tak bříška měli normální, vypadali jak nažraný, ne jak nafoukly :(. Nic extrémního. Dělala jsem test Tetra 6v1. hodnoty byly ok. Ok, zkusím vyměnit vodu. Ale divný, že chcípli jen ty platy, že že ještě takhle naráz :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 18:31 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Horry
Jaké testy jsi dělala? Nevšimla sis, že by byly ryby nafouklé, nebo zježené šupiny? Pro začátek bych začal s intenzivní výměnou vody, denně klidně polovinu objemu po dobu dvou týdnů pak odbden a následně klasicky každý týden. Výměnami vody zabrání dalším úhynům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 18:24 Žena Horry [0] – Úhyn plat korálových
Ahoj - mám akvárium - viz můj profil. Dnes jsem přišla domů a všechny platy byly mrtvé :-( . Včera jsem si všimla, že jedna plavala chvíli trochu našikmo, ale ostatní platy vypadali v pohodě. A dneska už tam neplave ani jedna, všechny mrtvé a ožrané:-(. Ostatní rybičky vypadají v pohodě, včera jsem dokoncela dělala testy a všechny hodnoty byly ok. Ty platy jsem měla týden - myslíte, že mohli být nějak nemocné? sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 14:56 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Dominik
Taky mohla porodit předčasně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 14:27 Dominik – ????????????
Je normalni ze mi porodila balon molly 14 rybbek a nasel jsem je vsechny mrtve nahoda?Byl jsem na vylete a vratil se ten den 22:00 je mozne ze je vsechny zabila aniz by je sezrala? :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 11:34 riba
zde odkazy na poměrně dost dobré stránky, www.akvarijni.cz, www.chovatelka.cz, www.aquapage.cz. Hlavně popisují při kterých onemocněních se má postížený jedinec anebo jedinci odlovit a léčit(pokud je to vůbec možné)zvlášť a kdy je možno léčit ve společné nádrži.Hlavně u toho prvního odkazu je i tabulka s nejběžnějšími nemocemi,viz pravý horní roh-přehled nemocí.I já umím číst.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 23

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 14463x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10049?od=301