Hromadný úhyn ryb
otrava? mohla by být třeba i přídáním nových kytek do akva??? po přídání kytek následují den umrtí asi 1/3 rybek a druhý den zbytek
0 17.01.2008 20:52 Alofok – ---
Založila bych to akva znova..
0 17.01.2008 20:50 Alofok – --
Vypadá,že má bakteriální rozpad ploutví a ještě něco dohromady
0 17.01.2008 20:49 Anonym – Re: tweety
jak dlouho mas akvarko jak velke jake hodnoty vody nejake fotky?
0 17.01.2008 20:49 Alofok – ----
Otrava,krupice????
0 17.01.2008 20:49 tweety zkoušim tam dát znovu foto
0 17.01.2008 20:45 tweety – Pomoc, zemřeli všehcny rybky
Chtěl bych Vás poprosit o pomoc mám celkem nové akvárko postupně jsem do něho nakupoval rybičky ale teď mi všechny během 2 dnů zemřeli (cca 15, paví očka, neonky)zdálo se že na sobě mají bílé skvrnky, ale pak to zase spíše vypadalo jako bublinky kyslíku, opravdu nevím, jednu polomrtvou chudinku jsem vyfotil ale zdá se mi že na ní není nic konkrétního vidět
předem mockrát díky za pomoc
Starší reakce
0 11.01.2008 19:58 Evák – Re: filipsi
Tak pH vody co nám teče z kohoutku je 6
, to mi ho moc nevyrovná, vyměnila jsem oněch 60 l vody, koupila ksem si AQUATAN, 45 ml jsem tam hned přidala a dala jsem dvě kávové lžičky sody rozpuštěné ve vodě, aby se to trošku přiblížilo k normálu. Teď jsem si to pH zněřila zas, moc se to nezvedlo, z 5,1 ráno na 5,7 nyní.Ryby zatim dobrý. Uvidíme zítra
Jo, rceni mam rad (krom vozu a kozy) a take je rad pouzivam. Jen je nekdy hezke, jak rceni muze platit doslova. A zajimave situace vznikaji, kdyz se snazi clovek rceni vysvetlit cizinci, a pochopit ty jeho
Nemyslel jsem "s křížkem po funuse", že už je pro rybky pozdě, (ale kolik chybělo, těžko říct...), ale proto, že už nebylo, co podstatného dodat...
Ne, je to dobre, nastesti nejdete po funuse. Proto jsem psal tak rychle a nadvakrat, kdyz jsem tam zahledl tu zminku o pridani sody.
Jdu s křížkem po funuse...
Všechno podstatné napsal Filipsi.
0 11.01.2008 10:14 Evák – Re: filipsi
Je to tak, tyjo bych je tim fakt zabila. Děkuju vám moc. změřim si tu vodovodní vodu.Už jsem odkalila. Du na to. Díky!!
Zmer si jeste kohoutkovou vodu. Podle toho, jake ma hodnoty, vymen kus vody v akva tak, abys byla nekde kolem ph 6.5. Poradne pri tom odkal. A to ted delej kazdy den, dokud to nebude fungovat a akva se neustali.
Pamatujes si to spatne, je to naopak. Ale ph 5.1 to je docela sila, jak se ti to bez pridavani co2 povedlo? (trochu tusim, presne tak jak sid psal)
Hlavne ted neupravuj nad 7 nez zmeris amoniak, byla by to rychla a jista smrt, pokud jsou hodnoty vyssi.
(edit - jen upresneni k "naopak" - klicove je tam to, zda je voda kysela ci alkalicka, tj. hodnota 7 - precti cele
sweb.cz/…)
0 11.01.2008 09:04 Evák – Re: Sid
Dobré dopoledne, tak budete mít nejspíš pravdu, změřila jsem si pH, je 5,1 . Pokud si pamatuji při snižujícím se pH se zvyšuje toxicita amoniaku pro ryby
? Nikde jsem se ale nedočetla, že jsou čichavci na jeho zvýšení tak citliví. Tak teď bych alespoň pH upravila přidáním jedlé sody na 6,5 - 7, ale nemám vůbec představu kolik bych do 180 l měla dát. Tak prosím máte někdo tucha?? Mrknu se ještě někde po netu. Díky MOC!!
Nemohu si pomoci, Evák - můj dohad jste mi nevymluvila. Spíš naopak...
Nitrifikace mohla při stěhování dostat na frak. Jak rychle se akva po přestěhování zaběhlo a zda to bylo bez kritického zvýšení koncentrace NO2, to samozřejmě netuším...
To nevylučuje, že příčiny potíží mohou být úplně jiné...
Štěpán: Ale co se stalo se starým Sidoniem? Jsem zmatený...
Z toho si nic nedělejte - já taky.
0 10.01.2008 22:06 Evák – Re: Evák
na hladině mám sice krycí sklo, ale po všech stranách je tak 4-5 cm škvíra, fakt je že z poloviny je na hladině babelka.Ale pryč ho dát nemužu, vyskočil by motýlkovec. Vyházim teda ještě nějaký kytky
0 10.01.2008 22:02 Evák – Re: Sid
nádrž byla v tu dobu bez substrátu na dně, dávala jsem pozor pouze na molitany ve vnějším filtru, v den stěhování jsem je lehce propláchla vlažnou vodou abych smyla ty hrubý nečistoty, zbytky kytek a tak, při samotném převozu bylo ve filtru trochu vody, takže vyschnutej taky nebyl. Snad už mě jen napadá že by ty bakterky vymrzly při přenosu filtru z našeho vchodu do auta (cca 10 m) což je velmi nepravděpodobný. Teď mě ještě napadá, toho čichavce co ho mám teď v karanténě, má tak divně zvlněnou páteř tak od půlky těla k ocasu, tak jestli to fak neni tim krmenim. No teď to nevyřešim, jdu změřit pH a zítra udělám ty testy. Dík všem za rady!!
0 10.01.2008 21:54 Evák – Re: Roman
mno,kytky nepřihnojuji vůbec ničím
0 10.01.2008 18:26 Štěpán To je úleva, opět přirozeně zelený!
Ale co se stalo se starým Sidoniem? Jsem zmatený.
A je to.
1 10.01.2008 17:45 Sid – Re: Sid
Teď to začíná být sranda!
0 10.01.2008 17:44 Sid – Re: Štěpán
Pročpak?
(Resp. - odkud to víte, Štěpáne?! :coze
0 10.01.2008 17:43 Sid To nejsou moje příspěvky, já tu nejsem.
0 10.01.2008 17:37 Štěpán Side, držíte smutek?
1 10.01.2008 16:36 Sid – Re: Evák
I když ryby sme stěhovali...
Docela zásadní informace!
Najděte si na netu informace o symptomech otravy NO2 a zavzpomínejte, jestli se něco podobného neodehrávalo ve vašem akva po přestěhování.
Dnešní měření už může být a nejspíš bude zavádějící - s postupem času se nitrifikační procesy upravují. Pokud dnes naměříte hodnoty v normě, neznamená to, že byly v normě před týdnem nebo dvěma...
...ráno se dali do 70l barelu s vodou z akvarka, to se vypustilo a prevezlo ke mě do práce, kde se napustilo (cca 80l vodovodní voda do které se ryby ještě ten den vypustily - i s tou vodou z barelu). Pár týdnů nato pak začaly ryby pocházet...
Samotnou vodou proces nitrifikace "nepřenesete". Zásadní otázkou je, co se dělo se substrátem dna a filtrační vložkou! Položte si otázku, jestli se se dnem a filtrem nemanipulovalo tak, že mohlo dojít k likvidaci nitrifikačních bakterií. Pokud mohlo, pak se vaše akvárium v podstatě zabíhalo znovu. Se všemi průvodními projevy, mezi něž patří i zvýšení koncentrace NH4/NH3 a NO2...
Proč různé ryby reagují různě, resp. proč neuhynou všechny v jeden okamžik, se vysvětluje jejich rozdílnou citlivostí, a to nejen druhovou, ale i individuální.
Ale je to jen hypotéza... Možná jste udělali maximum pro zachování podmínek nepřetržité nitrifikace a důvody vašich problémů jsou úplně jiné...
0 10.01.2008 13:56 Evák – Re: Unnamed
jj, zítra az budu v laborce si ho udělám, ale nezdá se mi to. I když ryby sme stěhovali , ráno se dali do 70l barelu s vodou z akvarka, to se vypustilo a prevezlo ke mě do práce, kde se napustilo (cca 80l vodovodní voda do které se ryby ještě ten den vypustily - i s tou vodou z barelu). Pár týdnů nato pak začaly ryby pocházet.Udělám test na N a pak budem chytřejší.Dík
0 10.01.2008 12:48 Eva – Re: Martafix
Ahoj!!!
Prosím tě já mám uplně stejnej problém, čichavce jsem si odchovala sama, 20 jsem si jich nechala a během měsíce cca mi pošly tak, že mi nyní zbyly 4. Bojim se že mi v nádrži vychcípe všechno, dusíkem by to být nemělo, mám 200l s vnějším filtrem, v komorách mám molitan,filtr je zaběhlej. Mám tam i jiný ryby, na ty to nemá vliv žádný, příjde mi to jako výlučně záležitost těch čichavců. Kůže i ploutve jsou zdravý.Ještě si udělám test na dusík,ale nevim no.
Prosim tě napiš jestli jsi přišel na to čím to bylo a jak jsi to vyřešil.
Budu moc vděčná díky!!
0 10.01.2008 12:41 Eva Zapoměla jsem podotknout, že z těch 20ti ryb mi zbyly 4. Z nich ta nejmenší plave hlavou u hladiny, jakoby měla těžkej zadek, prsníma ploutvema jen tak tak že honí vodu. Třetí skalár je u dna, neplave a zrychleně dýchá, vybarvený jsou pěkně,jak řikám, na kůži nic nepozoruju.
Chjóó. Jestli mi to vychcípe tak si hodim mašly. Taková piplačka..
0 10.01.2008 12:12 Eva – Hromadný úhyn čichavců
Ahoj,chtěla bych Vás všechny poprosit o radu.Na jaře se mi vytřel čichavec šedý a plůdek se mi podařilo odchovat. Vydrželo cca 50 rybek. Z toho jsem si jich asi 20 nechala. V posledním měsíci mi ale začaly záhadně pocházet. Ne ryba za týden, ale někdy i 5-6 za víkend
. Nejdřív jsem myslela že to bude krmením, ale sypu jim docela kvalitní - vipan do SERY, prošlé neni.Ryby bývají dost nafouklé, na kůži ani ploutvích žádné příznaky nevidím. Myslím že vodou to taky není, ryby začaly hynout po měsíční výměně vody, nádrž má 200l, s vnějším 5ti komorovým filtrem. Kyslíku mám dost. Navíc mám v nádrži Loricarie, tetry černé, pancéřníčky, peřovce, ancistrusy, parmičky nádherné, neonky a motýlkovce. Mám také skaláry, původně jich bylo 5, během měsíce mi ale 2 pošly. Fakt nevim, ještě jsem si řikala jestli nemužou mít nějakýho střevního parazita. Tak prosím kdyby někdo věděl. Díky e
Starší reakce
0 15.09.2007 19:07 Radka – .
Otestuj vodu na přítomnost NO2 a NO3(dusitany a dusičnany).NO2 musí být 0 jinak je něco špatně a ryby jsou otrávené.Hned vyměň 1/4 vody v akva.
Čau lidi mam problem za posledních pár dnů mi chcíplo docela dost čichavců původně jsem jich tam měl 12 a nevipadaly na žádnou nemoc pak mi chcíply dva tak sem se rozhodl že je dokoupím ale dnes sem se dozvěděl když sem přijel domů ži mi umřeli 4 čichavci a já se zděsil jinak možná příčina může být že se ryby lekli pže nemam přísavku na filtr a ten spadl (tu přísavku už mi posílají 2 měsíce kážký dva tejdny pošlu něco jinýho tip filtru je aquael fan 3)fakt nevim pls poradte neni to tim že třeba hnojim aquflorem??
0 14.09.2007 21:39 Anuk Tak to je mi líto
Jedna moje skalára to taky měla a léčila jsem jí zvýšením teploty na 28 - 29 stupňů, nechala jsem ji takhle prohřát dva dny a byla ok, potom jsem teplotu postupně snižovala a vrátila ji zpět k ostatním rybám. Jen nevím jestli je možné takhle moc ohřát vodu pancéřníčkům, oni moc vysoké teploty nemilují ( ale je fakt, že mi v létě vylezla teplota v akváriu na 28 a pancéřníčkům se nic nestalo ).
0 14.09.2007 07:15 kattya 0 12.09.2007 21:52 Anuk Jestli to nebude měchýřem, možná zánět - neklesla Ti v akváriu teplota? A někde jsem četla, že, jak dýchají u hladiny střevem, může jim vadit i studený vzduch nad akvárkem.
0 10.09.2007 22:35 ghost dog nie som si isty ale niekde som cital, ze mladym panciernikom treba znizit vysku vodnej hladiny aby sa nadychli atmosferickeho kyslika. mozno to bude chyba
Přidat reakci
1 ...... [21] 23 24
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 15306x