Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hromadný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Hromadný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2009 13:52 Muž navik [908] - Sumci – Re: janoxx
Akvárko máte relativně krátce, může se vyskytnout nestabilita a výkyv obsahu dusíkatých látek, jak již naznačil Yirka i při menším překrmení, současné teploty dokonají dílo. Je možné, že oslabená rybka to nezvládne ... Ostatní rybky se nezdržovaly více při hladině?
Asi si jste vědoma toho, že skaláry nejsou pro tohle akvárko nejvhodnější (a plány s větším často nevyjdou ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2009 13:38 janoxx
Ať koukám jak koukám, ostatní rybky jsou v pohodě. Jenom se mi zdála druhá skalára línější, ale dala jsem tam na zkoušku trochu krmení, tak ožila, uvidíme jestli vydrží. Jinak údržba opravdu každý týden - odkalení, výměna 1/3vody, na ten regulátor se už asi vykašlu - vnutila mi ho "chytrá" prodavačka. Akva je založené teprve začátkem června, ale je divné, že do teď žádný problém, když všechno dělám stejně.
Jenom mi umřel jeden ancistrus, ale ten spáchal sebevraždu, když vlezl do bublifuku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2009 13:21 Muž navik [908] - Sumci – Re: janoxx
Jak se chovaly ostatní rybky? A po jak dlouhé době probíhá pravidelná údržba? Jak dlouho je akvárko založené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2009 12:42 Muž Yirka [9196] – Re: janoxx
Rybek, pokud je máš v patřičných hejnech, je opravdu poněkud více. Změřil bych NO2, NO3. Pokud dáváš odstátou vodu, nechápu ten Aquaregulátor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2009 09:27 janoxx
Takže pokusím se to trochu popsat: skalára byla mladá (asi 4 sm na délku - bez ploutví), mám ji asi měsíc a půl. V posledním měsíci žádné nové rybky ani rostlinky, den před úhynem jsem prováděla pravidelnou údržbu akva (odkalení, výměna asi 1/3 odstáté vody + aquaregulátor).Akva 72l, mám ještě neonky, tetry krvavé, parmičky, dánia, ancíky a jednu mladou skaláru. Uznávám, že jich tam je víc než je zdrávo, ale plánuju větší akvárko. Jinak filtrace aquael fan 1, vzduchování. Teplota v té chvíli 25°C, parametry vody neznám - že by to bylo tím? Rostliny: anubias, valisneria, didiplis, acorus, jávský mech, echinodorus, justicia, myriophylum, spathyphilum (snad to píšu dobře). Jsem začátečník, takže se teprve učím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2009 08:28 Muž Yirka [9196] – Re: janoxx
K tomu, aby se ti někdo mohl zkusit vyjádřit chybí informace. Nikdo nemá věšteckou kouli. Takže klasicky - jaká nádrž, rybky, technika, rostliny, parametry vody atd. V zásadě však většinou každý náhlý úhyn znamená nějakou otravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2009 22:28 janoxx – náhlý úhyn skaláry
Zdravím, dnes večer mi náhle umřela jedna skalára. Už včera jsem pozorovala, že se drží docela dlouho pod hladinou, ale nenapadlo mně, že by to mohlo být něco vážného. No a dneska jsem viděla, jak najednou padá bokem na dno a nemůže se zvednout. To se jí sice ještě asi 2x podařilo, ale plavala (nebo spíš se taktak držela) na boku, zamotala se v rostlině a zase spadla. Za chvíli začala pomalu dýchat a nakonec umřela. To vše byla otázka několika minut. Nevíte někdo, co jí mohlo být? Jinak ostaatní rybičky se zdají v pořádku (zatím). Díky za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:34 Muž FoRgY [42] - Cichlidy
Tým sklom som tam myslel nato, aby nedýchal chladný vzduch, takze dobre, že si ho tam mala, aj ked nie na tento účel, ale splnil ho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:32 JanaL
Dekuji moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:26 Žena datura [104] – Re: JanaL
no tak hlavně změř dusitany, kup si na ně test a rybu dej do akvárka až tehdy, když je budeš měřit jako nulové. zasaď do akva co nejvíc kytek a čekej:-) i když přiznávám, že zrovna betty leckdy vydrží doslova polní podmínky. možná jsi měla smůlu na oslabeného jedince a to jde pak jedno s druhým:-( i když ten šok bych taky nevylučovala, možné je všechno.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:22 JanaL
Kdyby jste mel nekdo radu co delat jinak nebo na co si dat pozor tak bych byla velmi vdecna, nerada bych prisla o dalsi :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:20 JanaL
Nebylo jeste zabehnute,s rybkou fungovalo tyden :( Ano kryci sklo bylo z prvu aby nevyskocila a dale zustalo kvuli prachu a podobne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:17 Muž FoRgY [42] - Cichlidy
Takze akvarium nebolo zabehnute ? Tak to mohla byt otrava vysokého No2. Kricie sklo bolo ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:14 JanaL
Dekuji,napadlo me ze by to mohl byt nejaky sok jak dostala tu krec akorat ze se pak na par minut probrala sice velmi divne ale narovnala se. Je ho skoda byl to krasny vitalni samecek :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:12 JanaL
abych nezapomela teplota se drzela na 23-25stupnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:11 Žena datura [104] – Re: JanaL
ne, šnekem to určitě nebylo. jinak ale těžko říct. mě se jednou stalo, že moje tetra před mýma vlastníma očima(jinak statný zdravý samec), dostala šílenou křeč, párkrát se protočila a vyplavala k hladině mrtvá. a to všechno přibližně během tří sekund. nevěřila jsem vlastním očím. vypadalo to, jako když dostane infarkt a jsem přesvědčená, že něco podobného to bylo. koneckonců i ryby mohou trpět různými náhlými příhodami, třeba to u tebe bude něco obdobného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 18:11 JanaL
no vzhledme k tomu ze ho mam tyden a jede testovaci provoz tak jsem jeste nejaky popis nedelala. Je to 5l akva s rasokouli a tlustolistou kytkou pokud je to podstatne tak vyhledam nazev. Na vodu byl pouzivany jakysi ten kondicioner na vodu (dle navodu) z betta kitu (to male 2l akva pro betty) a byla tam pouze jedna betka. Celou dobu byla cila a darilo se ji vyborne..nez sem prinesla toho sneka. Voda byla menena dnes rano. Filtrace zadna,chystam se ji sice koupit ale jeste ji nemam zatim jsem menila obden vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 17:55 Muž FoRgY [42] - Cichlidy
Presne, chce to viac onformácií. Keby si tak mala prezentáciu nádrže, to by pomohlo tiez.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2009 17:53 Muž vena [52]
Co to bylo za šneka? Vodu si neměnila? Nedostalo se ti tam něco? Napadá mě otrava nebo třeba šok ..
Uvádíš málo informací - co máš za akva, objem, vybavenost, teplota atd. ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.08.2009 17:35 JanaL – Velmi rychle umrti Betty
Chtela bych se zeptat zda nekdo nevite na co mohla umrit moje bettka..dnes odpoledne jsem ji koupila snecka jako spolecnost..snecka si prohlidla pak dostala neco jako krec vypadalo to dost desive. Pak to chvili vypadalo ze je v poradku ale pak zacla spis jen tak klesat ke dnu a vyplavala se nadechnout pak zas klesat no a to trvalo asi dvacet minut a pak uz zustal u dna mrtva. MOhlo to byt tim snekem? rozzureny nic jjineho me nenapada do te doby byla v poradku :(
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2009 21:56 Muž jajaapaja [174] – Re: elza10
Nevim to jistě.Ale někdo tady psal že máš velké kameny jako dno,Myslím si že mezi těmi kameny se usazuje velké množství nečistoty.Jednak z ryb,jednak z krmení které tam zapadne.A taky z rostlin starší listí.Toto všechno tam může zahnívat.A vtom může být ten problém.zákonitě musí nastat otrava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2009 21:21 37hecker – skalarky
zdochli mi hned 2 skalarky po vicisteny no ta 1 este je teraz zival ale trochu vseliako blbne :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2009 10:31 Muž filipsi [1297]
ustavprochore napsala: ..Měla by mít pH menší než 7....

Ja bych to mozna malinko rozvedl.
www.aquar.cz/…
Ale uz samotny obsah amoniaku ma vliv na Ph vody, proto bych dal u zacatecnika prednost proste vymene vody pred tim, jakkoli ji pred vymenou upravovat, abychom meli to kyzene <7. Michanim vseho mozneho zpravidla vzniknou vetsi problemy.
Jinak odpoved hezka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.06.2009 10:09 Žena ustavprochore [567] – Re: pajinka
Nemůžete komplet "vyměnit" celé akvárko a hned do něj vrátit všechny rybky! To akva je nezaběhnuté a tvoří se v něm jedy (amoniak, dusitany), ty vám teď tráví rybky. Pancíci a ancistrusi mohou (budou) mít problémy později. :-(

Teď asi nezbyde nic jiného, než každý den měnit větší část vody, jen jí nechte aspoň hodinku odstát. Měla by mít pH menší než 7. Kdyby byla možnost dát rybky jinam, do nějakého většího zaběhnutého akva, taky by to bylo řešení. Anebo vrátit do obchodu.

Kupte si alespoň základní testy (pH, dusitany, dusičnany) a pečlivě prostudujte tohle:
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria
Pokud není něco jasné, ptejte se!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2009 09:55 pajinka – vymírání pavích oček
ahojky, potrebovala bych poradit s vymiranim vsech pavich ocek u me v akvarku :-( Menila jsem kompletne cele akva a jen asi dva dny na to zacali hromadne chcipat. Stavi se jakoby kolmo k hladine, jsou malatni, chvilku se vzpamatuji,ale zachvilku zase uplne apaticti...jo a maji uplne stazene ploutve. Nevi nekdo co s tim?Je to divne, ostatni rybky jsou v poradku (pancernicci, ancitrusy a dokonce i 4 nove samicky pavich ok, ktere jsem koupila tesne pred vymenou akva).

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.06.2009 18:14 Joecz – Re: ufon
modří čichavci se dožívají až 7 let...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2009 13:02 ufon – Re: Yirka
tak já netušil, co za tim může být. když to byla jedna rybka, tak sem to bral jako řekněme přirozenou smrt, ale když pak začalo jít do kopru několik dalších, tak už sem to bral tak, že se děje něco nenormálního. proto sem mrknul sem na forum...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2009 12:27 Muž Yirka [9196] – Re: ufon
Pokud si myslíš že jde o otravu NO2 dávno jsi měl vyměnit vodu a hned uvidíš zda pookřejí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2009 12:26 ufon
krycí skla mám, CO2 nesytim, vodu měnim každých 14 dní (upravuju jí Aquatanem), filtr taky v pohodě (akvárko beze nějakých změn zaběhnuté rok)...zkusím tu výměnu vody. včera sem jim vyměnil cca. třetinu, tak dneska dám druhou třetinu a uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2009 12:01 Mrakoplash – Re: ufon
Máte krycí skla ?
Jestli ne, může jít o nachlazení.
Sytíte CO2 ?
Jestli ano a máte krycí skla, může jít o otravu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2009 11:46 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: ufon
měníš často vodu, maš filtr ok, není to přerybněný, nepřekrmuješ?

Zkus alespň tu výměnu vody, tak půlku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2009 11:44 ufon – můj první dotaz
už nějaké dva týdny to u mne vypadá bledě s čichavcema modrýma - jeden už mi uhynul, další tří se v uvozovkách pohybují akorát u hladiny v rohu akvária, jsou apatický, plavou tak jako bokem, barva jim notně vybledla. vidíte to taky na otravu NO2, jako v případě někde pode mnou? podotýkám, že k žádnému stěhování akvaria nedošlo, pH vody mam 7,5...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2009 10:13 Muž Michal J. [37] - Rostliny
Skuste prestat pouzivat CAPS-LOCK, respektive drzat pri pisany SHIFT (obe robia velke pismenka). Je totu nasledne zle citatelne a prekaza to.

Ako vam radili ostatny, skuste si precitat rady pre zaciatocnikov. A nie len prebehnut, povedat ano, tak to podobne robim, ale precitat PORIADNE, a zamyslet sa aj nad tym a kde robite chybu pri vasom akvariu.

Potom sa mozme bavit dalej ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2009 07:55 Muž Yirka [9196] – Re: dawid
Nejdříve vyměň polovinu vody a potom sedni k počítači a popiš akvárium nebo založ prezentaci. Jinak ti nikdo neporadí neb není jasnovidec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2009 07:54 Žena Imii [46] – Re: dawid
Musíš to víc rozepsat když tu nemáš prezentaci ...

Jak velké akvárium, kolik ryb, kolik kytek, jak probíhá údržba, které rybky umírají ... a nejlépe přidat i nějaké fotky tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2009 07:38 dawid
neviem co robit lebo mi dochnu rybky jedna po druhej

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2009 22:41 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: atom631
Přesný druh parazitů ti určí jen odborník pod mikroskopem X-) Přečti si tohle ;-) www.aquar.cz/… Z běžně dostupných léčiv jsou účinné léky od Sery Flagellol nebo Nematol, zase záleží na jaké parazity X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2009 20:48 atom631
A jaký lék je vhodný na léčení? Popřípadě jste někdo schopen určit přesný druh parazitů?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 22:08 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Atom631
Střevní parazité,měl jsem to u terčovců, terčovce to nezasáhlo ale 3 pancéřníčci to odnesly.Vypadaly úplně stejně a pod mikroskopem se to potvrdilo. Rozhodně bych nerušil celé akva, léčit se to dá docela dobře pokud se to podchytí včas. Pokud krmíš hodně mraženým nebo živým tak je velká šance na střevní parazity X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 22:05 atom631 – Re: Thoros
hledal jsem, bohuzel neznam presne priznaky... napr vykaly apod sad, takze z toho vcelku nemuzu nic vycist sad sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 21:42 Muž Thoros [1]
www.akvarijni.cz/…
Možná tady něco najdeš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 21:02 JaP – Re: Marta
možná by to chtělo vysvětlit, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 19:58 Žena Nigerin [19] – pro Marta
Co je to? Nějaký vir? Já se v tomhle nevyznám, ale chtěla bych toho vědet co nejvíc, abych věděla co dělat kdyby se nedejbože něco stalo... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 18:56 Atom631 – Náhlý úhyn pancéřníčka
Fotka k příspěvku Dobrý den, dnes mi náhle umřel pancéřníček a nevím na co - potřeboval bych poradit sad. Na bříšku měl docela velkou bouli a uvnitř díru. Zřejmě z řitního otvoru mu tekla krev. Všiml jsem si toho až při krmení, před tím (ráno) jsem akvárium minimálně 10 minut pozoroval a nic zvláštního nenašel. Je možné, že se někam schoval. Akvárium je 130 litrové, téměř bezproblémové. Před asi měsícem mi onemocněla jedna plata zřejmě krupičkou. Nereagovala na léčbu, a tak jsem ji z akva musel odstranit. Od té doby se akváriu daří dobře. Přikládám foto a děkuji za každou odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 18:53 Muž Yirka [9196] – Re: Kaplan007
Dočteš se spousty užitečných rad, o tom nepochybuj. Hlavně se jich drž a budeš mít radost z pěkné nádrže. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 18:51 Muž Kaplan007 [51] – Re: Yirka
Díky, snad se něco dočtu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 18:50 Žena Hatomi [27] – Týden!!!
Ty máš akvárko týden od založení a už v něm máš rybky? To se můžou pěkně přiotrávit :( :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 18:49 Muž Yirka [9196] – Re: Kaplan007
Mám akvárko cca týden - tento fakt podporuje moji reakci. Přečti si odkazy a své chyby i zdroje škodlivin spolehlivě identifikuješ.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 18:47 Muž Kaplan007 [51] – Re: Yirka
Mám akvárko cca týden, vodu jsem ještě netestoval. Jak se tam můžou N látky dostat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 18:43 Muž Yirka [9196] – Re: Kaplan007
Příznaky nasvědčují otravu N-látkami. Testuješ? I když voda je křišťálově čistá, nemusí být těchto látek prostá.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 23 24

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 15303x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10049?od=601