Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 20:54 Žena Hanumana [71] Re: Amatértom
Ot
Jj v tom máš pravdu ale bohužel se to tu moc neděje. Většinou přijde s něčím ne úplně vhodným a skončí to u "neonek"... Ale to je jedno už jsem se do této debaty zamotala víc než jsem chtěla a nic pozitivního z toho nevzniklo takže ponaučení pro příště zní radši mlčet a šoupat nohama než být ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.10.2018 20:45 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Hanumana
Ideální je případ, když tazatel přijde se skupinou ryb, které se mu líbí a které se následnou diskuzí vytřídí do dokonala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2018 20:32 Maq Re: Hanumana
Klid, opičí bohyně. Myslím že Tě nikdo nesetřel, a námětů se tu jistě sešlo víc.
Já jsem se sice zastal komunity, ale dávám za pravdu i Tobě - ano, když se zapátrá, pro tu velikost a vodu se dá jistě najít víc možností. A možná i vhodnějších, protože ta voda není zrovna amazonský ideál.
Já za sebe: Do nádrže těchto rozměrů bych dal pouze pár drobnějších cichlid. Padla tady akarka zelená, to je dobrá volba. Nenáročná na vodu a krmení a té srandy s rodinným životem! To je příklad ryby, kde méně je více, a ještě je pro začátečníka snadnější takové akvárko ekologicky ukočírovat.
Ale jako ostatní musím připomenout: to je moje volba. Blbost to jistě není, ale vkus máme každý jiný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 20:19 Žena Hanumana [71] Re: Amatértom
To je taky důvod proč jsem na začátku zmínila jen kardinálky. A až pak řekla nějaké typy, které si myslím že by taky mohli být. Ale i s některými z nich mám vlastní zkušenost jiné jsem pouze někde viděla a pozorovala. A nikdo je nevyvrátil jako blbost. Vzdávám to Pech sice modré neonky nechce ale vy mu nic jiného neporadite a já jsem ten trouba co si tu vymyslí pohádky. Tak si tu mudrujte sami...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 19:20 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Hanumana
Já bych třeba nikdy nedoporučil rybu, kterou jsem sám nechoval. ;-) OT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 18:21 Muž Cherchan [7]
Za mňa pokiaľ chce ísť človek do "netradičnej ázie" tak, čo takto skúsiť : rybicky.net/atlasryb/vrcivka_trpaslici a k tomu krevetky ( www.youtube.com/…) videjko na navnadenie. Alebo rybicky.net/atlasryb/vrcivka_pruhovana a rybicky.net/atlasryb/hlavacka_sabanus - samozrejme táto rybka už vyžaduje troška skúseností a mrazenú stravu ( má veľmi rada patentky).

Inak ak chcete Amozóniu tak najkrajšia kombinácia ;-) rybicky.net/atlasryb/cichlidka_agassizova
rybicky.net/atlasryb/neonka_modra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2018 17:36 Žena Hanumana [71] Re: Strakááč
Ale já ti ty tvoje neonky neberu, jen mi přišlo férové zmínit i jinou variantu a tak jsem o tom zkusila rozpoutat diskusi. A cena je relativní, každý má jiné priority. Máme podobný objem a ty máš 120 neonek cca po 20 korunách a to já bych si mohla pořídit "drahých" galaxek 50. A beztak jich mám mnohem míň. Spousta ryb je v běžné akvaristice dostupnějších než zrovna modré neonky a zbývající parametry jsem se snažila taky zohlednit. Akorát tou vodou chlístající ze zdi nevím cos chtěl říct :-P snad si tam nechtěl dát na vánoce kapra :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 16:05 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Hanumana
Já bych třeba šel do ryb, který se mi líbí... a z nich si nechal poradit...
Libily se mi neonky modrý kvůli tomu, že je to hejnovka v krásně modrej barvě a stejně tak klasický pancernicci se mi líbily, a nějaký už jsem měl.. to, jestli jsou vzácný vidět, nebo ne mě netrápí... jinak taky mám rád něco, co nejdo jinej jen tak nemá.. ale to má svoje nevýhody... většinou jsou tam nějaký problémy, např nic moc vzhled, dostupnost špatná, cena, náročnost... velikost, vhodnost a v neposlední řadě i podmínky, včetně vody, která nám chlístá ze zdi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 15:59 Žena tramtra [3202] Re: PeCh
Mně by se do slušně zarostlého akvária třeba zase líbila kombinace taková:
rybicky.net/atlasryb/drobnoustka_pruhovana asi 10 kousků
rybicky.net/atlasryb/Pancéřníček malý 10-15 kousků
rybicky.net/atlasryb/akarka_zelena pár (samec+samice)
Jsou to všechno celkem čistotné rybky (přerybnění bych se asi nebála, při dodržení dobře osázené, prosperující nádrže a postupného zarybňování), navíc velmi zajímavé na pozorování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 15:23 Muž PeCh [77] Re: Maq & Hanumana & others
Všetky vaše rady sú pre mňa prínosné. Keby mi na tých rybách nezáležalo, tak už som v akvaristike nakúpil podľa farby a tvaru ;). Keďže však chcem, aby som mal dobré prosperujúce akvárium a zdravé a spokojné rybky, tak sa o nich snažím dozvedieť viacej. Základom je atlas, ale tu v diskusii sa človek dozvie ďalšie veci a možno je nasmerovaný na ďalšie druhy, nad ktorými pôvodne nerozmýšľal. Beriem ako fakt, že neonky modré sú do tejto veľkosti akvária vhodné. To bola aj pravá rada, čo som dostal a zároveň teda moja prvá voľba. Potom som však porovnal parametre vody a to mi už nepasuje. Zatiaľ mi tu nikto nepovedal, že sú vhodné do mierne zásaditej a stredne tvrdej vody, tak sa riadim podľa atlasu a preto hľadám iné. Mám nejaký shortlist a niektoré sa mi páčia viac, iné menej. Napríklad tetra červenoústa bola na mojom zozname ešte pred neonkou modrou, manželke sa tiež páči. Ale potvrdilo sa mi, že mám na ňu krátke akvárium.

Zatiaľ by som to pre akvárium 60×40×40 rozdelil takto:
Vhodné:
* rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniva
* rybicky.net/atlasryb/tetra_medena

Prípadne razbory alebo kardinálky:
rybicky.net/atlasryb/razbora_espeho
* rybicky.net/atlasryb/razbora_ranongska
rybicky.net/atlasryb/razbora_skvrnoocasa
* rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska (ale je náročná)
* rybicky.net/atlasryb/kardinalka_vietnamska

S otáznikom:
* rybicky.net/atlasryb/tetra_kralovska
* rybicky.net/atlasryb/tetra_krvava
* rybicky.net/atlasryb/tetra_ozdobna
* rybicky.net/atlasryb/tetra_zhava

Nevhodné:
* rybicky.net/atlasryb/neonka_obecna (60 cm je málo)
* rybicky.net/atlasryb/tetra_cervenousta (60 cm je málo)
* rybicky.net/atlasryb/neonka_modra (nesedí voda)

Čo teda tie s otáznikom? Tiež potrebujú väčšie akvárko?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2018 14:47 Žena Hanumana [71] – pro všechny
Ale jo, pravdu máte. Možností je, ale určitě víc, ikdyž ne moc. Mě by se v téhle "kostkovitější" nádrži možná víc líbila nějaká vyšší rybka. Napadá mě třeba tetra červená nebo parmičky čtyřpruhé. A pak mě napadají i jiné rybky, kdyby se nelíbili zrovna modré neonky. Co třeba tetry žhavé, galaxky, danie pruhované, razbory Epseho a Hengelky a již zmiňované kardinálky vietnamské.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   09.10.2018 13:20 Maq Re: Hanumana
Hanumana napsala: Jen mě mrzí, že je tu spousta lidí, který jdou pro radu jako úplní začátečníci a dostanou často stejnou odpověď.
Právě pro začátečníky jsou ty rady osvědčené. I já mám už skoro padesát let jiný vkus, ale vím, že začátečníky nejčastěji upoutají neonky, šlechtěné živorodky, ancistrusi, skaláry a betty. Když má začátečník relativně malé akvárko a chceš mu poradit něco aspoň trochu rozumného, ono těch možností zas tak moc není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.10.2018 11:35 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Hanumana
Aspoň víš proč jsou neonky nejprodávanější rybky na světě. Většinou to funguje tak že až tě omrzí tak zkusíš něco jiného. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2018 11:14 R Muž Anthrax [4788] Re: Hanumana
Jasně, ale proč chceš po někom aby radil podle cizích preferencí? Nebo co vlastně po afc1886 chceš? Každý ať poradí podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Nic víc, nic víc. ;-)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 11:06 Žena Hanumana [71] Re: Anthrax
Myslím, že kdybych se obořila, tak to vypadá jinak. Byla to reakce na komentář AFC1886, ale bylo to míněno tak nějak komplexně. A řekla jsem, že jeho rada není špatná. Jen mě mrzí, že je tu spousta lidí, který jdou pro radu jako úplní začátečníci a dostanou často stejnou odpověď. Tak jsem chtěla jen poukázat na to, že to je jen jedna z možností. A ancistruse PeChovi doporučit nechci jen to patřilo do souboru obecných rad, které se tu stále opakují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 10:44 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Hanumana
Ot: Já se rybám co má každy druhý taky vyhýbám. ;-) Kardinalky jsou super, taky je chovám. Čínské se hodí misto neonek červených, vietnamské misto těch modrých. Nepotřebují topení a rozmnoží je i začátečník.
Ale v létě je potřeba akvárium chladit a to není úplně jednoduché.
Každý by měl volit dle svého vkusu. Ale ancistrus je každopádně ryba do většiny akvárií nevhodná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.10.2018 10:42 R Muž Anthrax [4788] Re: Hanumana
Tomuhle moc nerozumím. Tak proč ty kardinálky prostě nedoporučíš PeChovi? Nic ti v tom nebrání. Proč se místo toho oboříš na někoho jiného, jen proto že doporučil neonky, které ti nejsou po vůli? ;-)

Omlouvám se a prosím OT. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2018 10:28 Žena Hanumana [71] Re: afc1886
Nechci být moc drzá, ale nedá mi to. Když čtu místní forum, tak mi přijde, že jsou všechny rady na jedno brdo a přitom rybiček je taková spousta. Máš malé akvárium, dej tam neonky modré, máš větší tak červené a pokud nemáš topení tak obecné. Pokud máš menší než malé tak mini razborky a nebo ještě líp jen krevetky. Hlavně nedávat živorodky a ancistruse. Neříkám že to není dobré řešení jen mi přijde, že všechny rady jsou trochu moc uniformní. Omlouvám se, ale ve většině případů jdu nerada s davem a už jen proto nemám neonky moc ráda. V akváriu mám kardinálky a myslím, že je taky na co koukat když se mezi sebou samci naparují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.10.2018 05:16 R Muž afc1886 [14710] Re: PeCh
Hejno rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniva nebo rybicky.net/atlasryb/neonka_modra a bude to pěkné pokoukání. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 23:46 Maq Re: PeCh
Ano, v této konkrétní věci je zdejší atlas na hraně. Ty ryby tam mohou přežít, ale když se zeptáš kohokoli, kdo je má, potvrdí Ti, že ve větším objemu teprve ukáží své přednosti.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 23:21 Muž PeCh [77] Re: Sára73
Tak to ma vraciate naspäť :-O . Aké potom rybky, keď nechcem živorodky :-( . Najlepšie tetry, ale nie nevyhnutne.

Inak väčšina terier je v atlase od 50-60 litrov, a potom keď o nich diskutujem, tak to vyzerá, že im bude moje akvárium malé :-O .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 19:17 R Muž romant [27987] Re: Sára73
Tak, nemlich to samý. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 18:18 Žena Sára73 [68] Re: PeCh
Mám poprvé červenohlavé tetry...myslím, že to budou podobní plavci jako červenoústky, akvárko dlouhé 120 cenťáků a potvrzuji, že plavci to jsou neskutečný. Asi by uvítaly i delší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 18:11 R Muž romant [27987] Re: PeCh
Pro ty červenoústky je to hrana, to jsou neskuteční plavci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 13:21 Muž PeCh [77] – Tetra červenoústa
No po návšteve akvaristiky s rodinou to bude najskôr tetra červenoústa + cichlidka kakadu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2018 22:20 R Muž romant [27987] Re: vaclav
Ke stejným závěrům došel i Miloš Kroupa, což je pro neznalé jeden z našich špičkových parazitologů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.10.2018 19:44 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Faire42, PeCh
A já budu znovu opakovat, že tetry měděné jsou k čichavcům naprosto nevhodné s ohledem na jejich zcela odlišný temperament. Když už měďky, tak samotné nebo s jinými tetrami, ale rozhodně ne s čichavci a podobně pomalými rybami. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2018 14:55 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: romant
Dáša ze zoo Braník je už nebere, nechala si udělat pitvu a zjistili že jsou to ryby našimi prostředky neléčitelné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2018 11:42 Muž Jarry [1437] Re: romant
Nevím, odkud berou medové, ale kdysi jsem tu bral zakrslé a byl to domácí odchov, vypadali moc pěkně ve srovnání s importy, co občas vidím v akvaristikách - ale musel jsem si na ně počkat, docela dlouho:-) www.akvariumruzicka-eshop.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.10.2018 10:45 R Muž romant [27987] Re: Faire42
No až na to, že sehnat v prodejní síti párek tuzemských meďáků je takřka nadlidský úkol, to obykle končívá zklamáním z brzkého úhynu importovaných ryb. Tedy u těch meďáků to takto končívá hodně často.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.10.2018 09:03 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: PeCh
Tak, taky se pokusím poradit s výběrem. Myslím, že zajímavá kombinace by byl párek čichavců medových a k nim hejno cca dvaceti teter měděných. Mají podobné potřeby, k tvé vodě by sedli a i barevně by k sobě docela ladili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2018 17:52 Muž PeCh [77] Re: Amatértom
Tú rasu tam mám. Ale je celkom pod kontrolou. Sklo je čisté. Rastliny tiež, výnimočne sa na niektorých objavia dlhšie vlákna riasy, ale darí sa mi ich likvidovať. Riasa sa mi však drží na kameňoch - získavajú patinu ;). Je to akoby len zafarbenie kameňa, no občas sa objavia aj vláknité riasy. Neritina ich tam dokáže čistiť, ale jedna to nezvláda, tak som dnes dokúpil 2 ďalšie.

V každom prípade zatiaľ tú riasu nevidím ako katastrofu a mám dojem, že je celkom pod kontrolou.

Keď sa do tohto akvária tetry veľmi nehodia, tak čo potom? Alternatívne som uvažoval nad Áziu - razbora espeho + koliza (čichavec) medový. Manželke sa však páči tá cichlidka kakadu a tá by sa do Ázie veľmi nehodila (a osobne si myslím, že ani do tohto akvária).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2018 17:44 Muž PeCh [77] Re: Wanderer
No aktuálne tam nemám žiadne neonky ani tetry. Mám tam iba 2 gupky na zábeh a 3 slimáky. Tie neonky modré boli prvá rada, čo som do tohto akvária dostal. Len keď pozerám na parametre vody, tak sa mi až také vhodné nezdajú. Preto sa pýtam, či vôbec ísť do nich alebo hľadať náhradu. Chcel by som sa rozhodnúť čím skôr a na konci mesiaca na burze kúpiť rybičky (prípadne menšiu časť aj v polovici mesiaca, aby som tam nedal všetko naraz).

Panciernikov tam teraz veľmi nechcem dávať. Mám tam ostrejšie dno, nerobilo by im dobre. A kým mi zarastie, tak už budem mať iné ryby :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.10.2018 17:31 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: PeCh
Já bych nejdřív vyřešil ten problém s řasou co ti tam podle deníku bují. ;-) Rozměry akvária plavcům, jako jsou tetry, příliš nenahrávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.10.2018 17:21 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: PeCh
Za sebe, v tomhle objemu, další tetry a ještě dominantní pár, je moc. Nevím teda, jestli už ty neonky máš. Buď to nech jako jednodruhovku a přidej ještě něco málo neonek a nebo jestli toužíš po tetrách, tak bych měl tip na cca 8 - 10 teter ozdobných. Jsou teda trochu větší, ale myslím, že ti to k modrým neonkám oživí. Chování mají pěkné, bude na co koukat. Vždycky když se potkají, tak zvednou ploutvičku. :-)
Měl jsem je, ale pak šly v rámci snižování počtu druhů pryč.

A nebo dej na dno k těm neonkám nějaké pancéřníčky.

Ale víc jak dva druhy ryb bych do tohohle akvária nedával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2018 16:23 Muž PeCh [77] – Ryby do 96l (60×40×40)
Pomaly sa už musím rozhýbať aké rybky do 96l (60×40×40) akvária. Pôvodne som uvažoval primárne nad neonkami modrými. Moja voda má tak pH 7,5-8,0 a celkovú tvrdosť 12-13 °dH (najlepší odhad). Atlas uvádza pri týchto neonkách pH do 6,5 a tvrdosť do 6 °dH, teda to nespĺňam. Čo by ste teda poradili?

* Ostať pri neónkach modrých (cca 40 ks) a pridať max. párik nejakého iného druhu ako dominantu. Za predpokladu, že znesú moju vodu.
* Skombinovať neónky modré s iným druhom tetier (+ nejaká dominanta). Za predpokladu, že znesú moju vodu.
* Vybrať nejaké malé tetry (<=4 cm), znesúce tieto parametre. Plus nejakú dominantu.

Keď nejaké malé tetry, tak aké. Podľa rozmerov, parametrov... uvažujem nad tetrami červenoústymi, tetrami kráľovskými, tetrami medenými, tetrami krvavými, tetrami neónovými. Tieto by mali podľa atlasu aspoň hranične tolerovať moje parametre vody.

Ktoré by ste do tohto akvária odporúčali? Ako sa reálne správajú? Ideálne by som chcel, aby sa neschovávali/neboli plaché, držali hejno a aby vynikli v akváriu.

Druhá otázka je, že chcel by som okrem tohto húfu aj nejakú dominantu. Manželke sa páči cichlidka kakadu. Bola by vhodná? Parametre podľa atlasu spĺňa, aj veľkosť akvária, no ak má narásť až 10 cm, tak sa mi to nejako nezdá. Prípadne akú inú dominantu? Uvažujem v oblasti Amazonky (nejaké malé Apistogrammy). Prípadne aj viacej kombinácií.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2018 07:52 Muž rudiezi [3] Re: PeCh
Asi to tak spravím a v akvariu necham len neonky a krevetky s tým že dám neoniek viac. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.09.2018 21:12 Muž PeCh [77] Re: rudiezi
Podľa mňa môžeš, nemal by to byť problém. V zásade by si mohol dať aj 20 neoniek modrých + prísavníky.

Inak mám o kúsok väčšie akvárium a pred pár týždňami som tu riešil túto kombináciu. Radili mi skôr, že mám vynechať tých prísavníkov a dať radšej viacej neoniek. Od prísavníkov ma odhovorili (sú háklivý a aj tak toho veľa nenačistia). Stále však nie som rozhodnutý nad finálnou osádkou akvária. Najmä manželke sa teraz páči cichlidka kakadu. Len do 96 litrov sa mi zdá ako overkill, aj keď atlas uvádza 50 litrov ako minimum - no neviem si v tom predstaviť dospelého 10cm samca.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2018 14:02 Muž rudiezi [3] – Rybky rybičky
Ahoj, zvažujem 10ks neoniek modrých, 6 ks prísavníkov jednopruhých. Zmeniť dáko tie počty rýb alebo je možné ešte dáky druh pridať (do green beast akvária, viď. prezentáciu) ? Vopred ďakujem za odpoveď.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.08.2018 15:56 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Vevod
To opravdu ani náhodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   27.08.2018 15:48 Muž Jarry [1437] Re: Vevod
Je to blbost, úplná;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2018 15:45 Muž Vevod [5] – Terčovci
Dobrý den. Mám jen teoretický dotaz. Mám akva 125l ( délka 80cm, výška 36 cm a hloubka 30 cm ). V tomto akva mám 15 neonek červených, 3 Čichavce zlaté, 2 ancistrusy zlaté, cca 70 krevet red cherry a 1 raka CPO. Bylo by možné k nim přidat asi 2 terčovce ( menšího vzrůstu. Nebo je to blbost??? Děkuji za názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.08.2018 21:02 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: PeCh
Rostliny bych dal na první místo . Podle toho, jaké chceš, budeš přizpůsobovat vše ostatní (v konečném důsledku i ryby). Teprve až budeš vědět: " S týmito rostlinami mi nehrozí žiadne riziká," teprve až v tu chvíli můžeš ubytovat ryby.

S čímž souvisí: 60x40x40. Jaké rostliny do toho chceš dát?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   25.08.2018 20:51 Maq Re: PeCh
Možná mi nějaké Tvoje příspěvky unikly, ale v tuto chvíli bych Ti poradil, abys upnul pozornost - a eventuálně kladl dotazy - k jiným věcem. Rybky jsou až ta korunovace celé přípravy, ale předtím je potřeba promyslet a nezpackat spoustu věcí. Filtr, osvětlení, topení, zdroj vody, substrát, dekorace, rostliny. Každou z těchto věcí můžeš vyřešit špatně a ty ryby zabít. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2018 19:13 Muž PeCh [77] Re: bobik0cz
Budem sa snažiť držať vašich rád. Už cca mesiac čítam a študujem o akvaristike, aby to akvárko neskončilo s rybami hore bruchom. Nechám si to ešte uležať v hlave.

Zatiaľ je to o 2 alebo 3 druhoch. Ako hlavný bude neónka modrá alebo tetra červenoústa alebo tetra kráľovská (15-20 ks). Zbytok nakoniec uvidím. Pozeral som nejaké videá a tieto húfové ryby sú pri počte 10-15 ks dosť ustrašené a schovávajú sa - chcelo by ich aspoň 20-30. Takže rada od afc1886 (20 + cca 6 pancierničkov) vyzerá dosť rozumne (len ešte nie som vnútorne sžitý iba s dvoma druhmi). Rada bobik0cz (15+12+6 alebo 15+15+6) mi zatiaľ sedí viac aj keď možno by som ju s vhodnými druhmi upravil na 20+6+6 alebo 20+6+3. V každom prípade ancíka veľmi nechcem - väčšina je priveľká na 60cm akvárko. Pancierniček malý alebo panda sa mi celkom pozdávajú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.08.2018 16:38 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: PeCh
píšeš AQ "pre akvárko 60×40×40?" tak já bych dal buď 2 druhy jak např. píše afc1886 nebo ty 3 co píšeš ty v počtu 15 , 12, 6 ks nebo lépe 15, 15 a místo pancéřníčků 1 ks ancík, lokárii nebo něco jiného většího na dno. Ty pancéřníčci mi přišli strašní divoši (pořád dělali bordel (pohybem))

Jdeš správným směrem. Vybíráš si mezi čistotnýma rybama tak si vyber očima (co se ti líbí), hlavně pozor na čuňata živorodky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.08.2018 07:56 R Muž afc1886 [14710] Re: PeCh
Za mě bych šel do hejna těch neonek tak 20 kusů rybicky.net/atlasryb/neonka_modra a k nim bych dal rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly . Později můžeš přidat ty krevetky a uvidíš, že to bude veliká paráda.
Další možností je neonky nahradit tetrou ohnivou rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniva .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2018 07:44 Muž Longer01 [21] Re: bobik0cz
Počítáš správně ;-) krevetky dávat nebudu.
Endlerky půjdou pryč. Popravdě jsem si nebyl počtem ryb jistý, aby nedošlo k přerybnění (zkušenosti nulový a každá rada dobrá). Bylo mi několika lidmi schválena jak skladba ryb, tak i počet (nejen zde na fóru). Tak snad nedělám chybu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2018 23:54 Muž PeCh [77] Re: bobik0cz
Práve gulášu a prerybneniu sa chcem vyhnúť. Ideálne to vidím na 3 druhy rýb, len akých. A aj keby som zvolil 15×modrú neonku + 10×tetru červenoústu + 5×pancierníčka panda, tak je to dokopy 30 rýb, čo zaváňa prerybnením. Na druhej strane "hejnovým" rybám nie je dobre ani keď ich je málo. Preto hľadám nejakú ideálnu kombináciu. Ono začnem samozrejme pomenej, ale chcem mať jasnú predstavu o maxime.

Alternatívne ryby:
* tetra kráľovská (je menšia ako červenoústa), tak celkom dobrý kandidát;
* kardinálka vietnamská (+je malá, -vyžaduje chladnejšiu vodu ako ostatné, tak som ju zatiaľ zavrhol);
* gold moly (príliš veľká, tak som ju zatiaľ zavrhol).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2018 23:51 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: PeCh
Jestli ti do toho můžu kecat, tak bych dal hejno neonek, na dno pancéřníčky a dál bych nic nedával. 96l zase tak moc není a na další hejno jiného druhu teter tam nebude místo. Neonky vyniknou, když jich bude víc a jestli tam bude aspoň 15 pandíků, tak bude o zábavu postaráno.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 184

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199015x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l-?od=1151