Závojnatky - chov
Nevíte někdo kolika let se závojnatky dožívají?
Starší reakce
Tak to nejspíš bylo teplotou vody,díky za rady
Starší reakce
Krmit ju je hracka. Aj sama prehladava dno.
Netrápit jí a ani sebe. Zabít a je klid, ve volné přírodě by taky neměla šanci. Navíc nevím, jak bude hledat potravu.
Do jezírka ještě asi ne. Já mám v akvárku 13°C, v jezírku asi 5, takže ještě je na to dost času, než se srovnají teploty

Pokud se jí to nezaplísní, tak by mohla žít, otázka je jak kvalitní bude mít život bez zraku.
U mozem dat zavojnatky do jazierka???
Kamaratovej zavojnatke vykusali ryby oci ma nejake sance??? nepocita s utratenim stala 2eura a je velmi pekna .prosim pomozte nech ma aspon slepy zivot.
Starší reakce
Něco bližšího o akvárku by nebylo? Velikost, rybky, rostlinky, technika, voda?
Intenzivní vzduchování a hlavně proudění vody by mělo pomoci, pokud to tedy není něco závažnějšího.
V nemocech sem našla:
Příznaky: Ryby lapají u hladiny po vzduchu,zrychlené,obtížné dýchání
Příčina: nedostatek kyslíku
vysoká teplota vody
otrava amoniakem(NH3) nebo dusitany (NO2)
A enbo se ještě mrkni jestli nemá prokrvený žábry nebo vybledlý zbarvení
snad sem pomohla

Nevíte, proč závojnatka lape na hladině jakoby po vzduchu? Vzduchování máme zapnuté. Díky za odpovědi.
Starší reakce
nedavaj tam hociktoru rybku.a hlavne ne black molly/živorodka ostrotlama/.okusuje zavojnatke plutvy.
podle mne závojnatka patří do jezírka a ne do akvária(nepočítám zimování) a už vůbec ne do společenské nádrže(jen můj názor)

Pochybujem žeby závojnatka zjedla tvojím gupkám chvosty-to je blbosť.
(Skôr si myslím že išlo o nejakú chorobu-bakteriálny rozpad plutví a pod) Choval som dve závojnatky cca 2 roky v 112 L a boli tam s nimi aj gupky,Black molly,nejaké prísavníky(krunýřovci),mečúne,proste rybí guláš a nikdy závojnatky nič nikomu neurobili. Podľa mňa niesu vôbec agresívne,iba trochu bágrujú v dne,takže treba mať hrubšiu frakciu dna a zakorenené rastlinky. foto z archívu.

Kdyz das zavojnatku nekomu do jezirka a akvarku nechas jen pavi oka tak urcite...
mam 1 zavojnatku,5 danio a mala som gupky a zavojnatka im zjedla chvosty a oni zomreli,daniom nic nezjedla,neviem co som jej dala malo papat lebo mam ju len 3 den a nemala som pre nu granule,a velmi by som chcela mat aj tie gupky tak ze ci to spravi zase, co si myslite?mam 80l akva.
Starší reakce
Já jsem je oddělal ze 100vky protože jsem viděl jak se furt o sebe otírají a žduchají si do břicha...doufám že to vyjde

možná by se vytřeli i na kytky, já mám v akvu 6závojnatek který půjdou za rok do jezera, a vůbec se mě ne a ne třít

Takže rostliny z toho akva můžu vytáhnout ?
opravdu nestaví

, vytírají se třeba na kořeny
Fakt

?? No ale ve 100 to zkoušli

nechci nic říkat ale závojnatky hnízdo nestaví

Dobrý den,chtěl bych se zeptat za jak dlouho od postavění hnízda se závojnatky vytřou...díky

Starší reakce
BIP filtr do 30l ale nejak mi to nebere nwm no....

Jaká je v akváriu technika? Filtr a pod.
co mam delat??? vypral sem písek i kameny ale mam vodu strašně kalnou.

Tak si nech tu starou vodu někde v kýblech a pak ji přetoč zpátky a dolej jen tu 1/4 novou.Skutečně můžeš rybám způsobit šok, zvlášť teď na jaře jsou oslabený.

ale já potřebuuju vyčistit celé akva i s pískem atd. musím jim vyměnit vsechnu vodu
je zbytečné nechávat vodu odstát den, já ji nechávám odstát jen pár minut, to chlor vyprchá dostatečně, tím, že jim vyměníš vodu všechnu, jim budeš jen působit další šok
To jako najednou celý objem? To raději ne, není to dobré. Doporučuje se měnit právě 1/4 nebo 1/3 vody. Více ne.
A než nějaké zaručené přípravky, není jednodušší tu vodu nechat odstát? Pokud je kde..
mam tam 2 kyti 1/4 vody nemuzu to vymenit najednou??? mam pripavek abych nemusel vodu vyvaret a nechavat 1 den stat!
budou-li mít dobré podmínky, tak to zvládnou, tím mám namysli hladinu dusitanů, kterých tyhle rybí prasátka vyprodukují až dost na tak malé akva, takže to chce pravidelnou výměnu 1/4vody, dobrý filtr a nepřekrmovat a mít tam alespon nějakou kyti
koupil jsem si 2x malí závojnatky a ty velký sem dal do zverimexu v červencu budu mít 250l akva vydrží mi do té doby??

To vypouklý oko to by mohlo značit vodnatelnost. Já mám závojnatky s pavíma okama a snáší se dobře. Ale na jednu závojnatku by mělo být minimálně 30l vody tak s tím počítej aby sis je nepřemnožil.
nejlépe nákej větši dravec,suprově praskaj

..........do akvárka co chceš udělat(někdy snad) tak možná ještě 3 pomeranče...
a ještě bych se chtěl zeptat na nějakou rybku která by se snášela se závojnatkama???
díky...ale nevím proč má jedno oko tmavé a vypouklé může to být jen genetická vada???

Tak to je super, že jim uděláš tak velké akva

, s těma bublinkamam to nevadí, ony se ti ty bublinky i postupně vatratí až se akva zaběhne-předpokládám, že je čerstvě založené(to by jsi měl počkat 14dnů, ale pokud je to přechodný tak...)Hodně štěstí

25l je jenom prechodny budu mit 250l

prostě si myslí, že je to něco k jídlu, ale v 25l ti asi dlouho nevydrží

2 zavojnatky na 25l

je to pre nich málo!

mam zavojnatky ale zaby sa mi toto stalo to nie

Mam 2 závojnatky v akváriu 25l jedna má černé oko a žere bublinky po stranách akvária je to normální ????

Starší reakce
110 litrů je na 4 závojnatky dobré.
Budu mit 110l akvarium a mam 4 zavojnatky a 2 ancistruse nebude tam tech zavojnatek hodne?zatim je mam asi v 60l aq.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... 14
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13302x