Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Závojnatky - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Závojnatky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:19 R Muž romant [27987] Re: cezarmilan
Mě jenom příjde lepší lidem napsat, jak to udělat, aby to fungovalo, než je od toho zrazovat. Tedy třeba v tom duchu, jak jsem uvedl. Jenom pro zajímavost, majitelé těch závojnatek jsou začátečníci(před těma dvěma lety) a závojnatky chtěli pro děti do skleněný koule, ale tohle se z toho vyklubalo. Místo se našlo a radost pro všechny. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:14 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: romant
Ako ťa sledujem, tak je mi jasné, že to vieš zvládnúť a určite máš pravdu. Tak ako hovorím, že miniakvária nech si radšej nezaobstaravajú začiatočníci, tak to isté tvrdím o týchto rybách. Pestovať rastliny pri zavojnatkách, to už chce predsa len niejakú skúsenosť a tebe nechýbajú, to je mi jasné.
Ak by to mal každý tak, ako ty, tak tu snáď nenapíšem ani slovo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:10 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Annette
Snáď mi nechceš povedať, že tie teleskopky, či levie hlavy a čo ja viem ešte sú prírodzenou formou tohto druhu? Hovorím o prírodzenej forme a tieto všetky druhy okolo nej sú už len dielom ľudskej fantázie :-( Prstaňme toto "výrabanie invalidov podporovať tým, že ich nebudeme kupovať. Alebo nemám pravdu? To je to, čo ja svojími príspevkami hovorím. Ryba, ktorá pláve len s ťažkosťami nemá nič spoločné s tým ako ju vytvarovala príroda a jej vývojové fázy. No kým budu ľudia kupovať tieto kadejaké znetvorené ryby, tak dovtedy si tu budeme oponovať.
Chápem chovateľov týchto rýb, mám možnosť vidieť ich v chovniach, kde mimochodom nerád chodím.Viem, že si ich nedajú ani za nič a keď porovnám, tak tie moje sú určite šťastnejšie.
Je to môj názor a nepotrebujem ho vyvracať, pretože ho nezmením ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.04.2014 21:10 R Muž romant [27987] Re: cezarmilan
Zkusím jednu z praxe. Mám v tzv. dohledový péči jednu 200 litrovku(hrubýho) a v ní 6 závojnatek, šlape to už více jak 2 roky, závojnatky jsou jak kule, sežerou na co příjdou. Týdně se mění min. polovina vody, někdy i více(to když se zastavím). V tom akváriu jsem nemusel řešit jedinej problém, tak snad jsem to nezakřiknul. ;-) V akváriu jsou i živý rostliny a je tam výkonná filtrace a to akvo je v paneláku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 17:40 Muž LiborSprysl [9015] Re: Annette
Annette napsala: Nehledě na to, že jak už tu jistě bylo někde řečeno - jsou dovážené z hodně teplých oblastí kde jsou množeny a pěstovány pod sluncem ve vodě o 25°C a možná i více. V dnešní době je nemůžem mrsknout k českým karasům...
Hele děvče, vy mi mluvíte z duše... :-D ...ale asi jste nepostřehla, že odpůrce chovu závojnatek v akváriu je Podtatranec... to možná bude ten problém...slovenští karasi asi vydrží více... ;-) hop ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   01.04.2014 07:07 Annette
Proboha lidi, vy snad nespíte :)
Už mi nedá se tady k tomu také nevyjádřit... Rostliny podle mého názoru do akvárka prostě patří. Je to bez nich nehezké, nepřírodní. Pokud chceme rybám nabídnout prostředí pro hezký život, prostě tam kytky dát musíme. A to navíc k závojnatkám. Tvoří opravdu poněkud více odpadních látek než jiné rybky (což zde samozřejmě všichni víme), proto bych kytky z jejich nádrží nebrala... I v jezírkách jsou rostliny - lekníny apod...
A to že závojnatka patří do jezírka? Ježiš jak mě tenhle názor rozčiluje tone . Dnešní druhy závojnatek OPRAVDU nepatří do venkovních nádrží - jezírek. Dokážete si představit např teleskopku - která je náchylná na onemocnění očí - jak se prohání ve špinavé dešťové vodě? Do měsíce by oslepla. Lví hlava? Potřebuje taktéž čistou vodu. Nehledě na to, že jak už tu jistě bylo někde řečeno - jsou dovážené z hodně teplých oblastí kde jsou množeny a pěstovány pod sluncem ve vodě o 25°C a možná i více. V dnešní době je nemůžem mrsknout k českým karasům... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 04:17 Muž LiborSprysl [9015] Re: Yuyana
Yuyana napsal: Všimla jsem si, že tady na stránkách lidi zuřivě prosazujou rostliny. Mě se rostlinky v akvárku líběj, obecně mám rostliny ráda, ale neni mi jasný, proč se tak opírat do lidí, který je z nějakýho důvodu nemaj. Ostatně venku v jezírku taky měly ryby tak maximálně řasu.
Jsem s vámi dámo...ale fotosyntéza probíhá i přes tu řasu...takže jste zvolila blbej příměr pro akvárium. Tam je ta živá kytka dost nutná... ;-)
Ten váš přístup je poněkud podivný...pokud budete z akvária pouze odstraňovat odpadní látky a dodávat čerstvou vodu, tak to je asi tak jako byste měla rybky k podobnému účelu jako prodejce v marketu, který prodává živé ryby ke konzumaci. Jeho cílem je také pouze jen to, aby chcíply co nejpozději... no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 04:15 Muž LiborSprysl [9015] Re: cezarmilan
cezarmilan napsal: Jednoducho vráťme zavojnatky tam kam patria, veď máme obrovský, priam gigantický výber. To je moja prosba, nie príkaz. Nerobme si z akvárií útulky pre zavojnatky
Já na to: naučte se chovat závojnatky v přiměřených nádržích a podmínkách, a budete překvapeni, jak nádherné to dovedou být ryby!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 04:11 Muž LiborSprysl [9015] Re: Yuyana
Yuyana napsal: Tak... ona žádná ryba neni "akvarijní", že. Všechny jsou říční, jezerní, mořský a tak dále. Nemyslíš, že je tedy lepší je všechny vrátit, aby se měly hezky? Navíc pro rybku určitě neni přirozený vypadat jako závojnatka. Venku v jezírku je celkem snadno chytne had nebo kočka, protože jsou prostě zoufale pomalý. Co se týče psů, tak třeba naše ovčanda na vesnici docela trpěla, už ani nechtěla ven, znala celý okolí. Teď bydíme v paneláku a ona je šťastná. Kolem paneláku se stále něco děje, stále noví vetřelci, stále nový pachy.

Tim chci říct, že my ve skutečnosti nevíme, co by si zvíře vybralo, kdyby mělo volbu. Můžeme tu říkat, jaký je to strašlivý týrání, nebo jak by zvíře chtělo to nebo ono... ale ve skutečnosti víme prd. Třeba zrovna vaše ryby milujou sledování domácnosti a na adrenalin venku nemají nervy :-p.

1/Ono je nelze vrátit, protože v akváriích jsou chované a množené desítky let. Tudíž by sloužily jen jako krátkodobá potrava.
2/Pejskaři mají blok v pokecu. :-P
3/My víme co by si zvíře vybralo, pokud by mohlo volit. Vybralo by si své původní, člověkem nedotčené prostředí. Leč toho již nikdy nelze dosáhnout, a proto je třeba zvířatům život natolik zpříjemnit, aby byl únosný. Protože jiný rozměr než únosný už nelze na této přelidněné zemi povětšinou až na výjimky pár parků a oblastí nastavit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 04:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: cezarmilan
cezarmilan napsal: Yuyana napsal: Ještě můžem naší fenu odvést do rezervace k vlkům. Lidi nemaj doma akvárko proto, aby ho vylili ven do jezera.
Myslel som to tak, jazierkové rybky patria do jazierka a nie do akvária.

Zase se opakujete kolego...historie šlechtění závojnatek není o jezírkách, ale o nádobách...studujte!... ;-) www.aquatab.net/… ...protože jinak blábolíte nesmysly...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 03:59 Muž LiborSprysl [9015] Re: Yuyana
Yuyana napsal: No, řekněme, že Plzeň mám trochu z ruky :-D. U nás maj všude akorát takový malý, dvoucenťákový jednohubky.
Není nic jednoduššího než si větší objednat v příslušném obchodě. Jinak vyrazit na cesty po okolí...I Hornbachy je dovedou objednat a dodavatel jim dodat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 03:56 Muž LiborSprysl [9015] Re: Yuyana
Spíš ne. Je to sázka do loterie...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 23:21 Yuyana Re: patamatix
Jedovatý látky se daj spotřebovávat taky tak, že je nabereš kýblem a vyliješ do záchodu :-p. Nebo jima můžeš zalejt pokojovky. Já uznávám rostliny jako formu úkrytu pro ryby a nápodobu přirozenýho prostředi, navíc to vypadá pěkně, ale rozhodně neodsuzuju člověka, kterej je v akvárku nemá. Pokud jsou rybky zdravý, tak nemá cenu někomu neco vnucovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 23:10 Muž patamatix [408] Re: Yuyana
Rostliny vyrábí kyslík pravda je ;-) Ale zároveň spotřebovávají nebezpečné látky pro ryby. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 22:55 Yuyana Re: patamatix
Ale nemáš stromy přímo v pokoji, že ne :-D (malej fikus se nepočítá). Já nemám zádnou představu o spotřebě kyslíku rybou, abych řekla pravdu. Ze začátku jsem měla panickou hrůzu, že se ryby v akváriu udusej (byly donesený neplánovaně a neměly v akvárku vůbec nic, dneska člověk při tý vzpomínce kroutí hlavou). Pořád jsem je kontrolovala, okamžitě dostaly vzduchovadlo, a i pak jsem chodila kolem, jestli jsou ok :-D. Byly ok. Dneska vim, že se nedusej ani v deseti procentech vody, kterou v akvárku normálně maj. Dřív mě děsilo, když jsem je viděla u hladiny, hned jsem jim vzduchovala víc :-D. Dneska když je to vidim dělat, tak je mi jasný, že je to žrádlo, co chtěj, ne vzduch :-D. Když ráno viděj, že jsem se vzbudila, tak se hned přistavěj a čekaj :-D.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 22:28 Muž patamatix [408]
To je jako kdyby jsme odstranily všechny stromy,jak by se ti dýchalo ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 22:26 Muž patamatix [408] Re: Yuyana
Rostliny jsou základ ;-) ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 22:09 Yuyana Re: cezarmilan
Všimla jsem si, že tady na stránkách lidi zuřivě prosazujou rostliny. Mě se rostlinky v akvárku líběj, obecně mám rostliny ráda, ale neni mi jasný, proč se tak opírat do lidí, který je z nějakýho důvodu nemaj. Ostatně venku v jezírku taky měly ryby tak maximálně řasu. Zato tam měly skoro půl metru neskutečně páchnoucího bláta, ve kterym se mohly pěkně vrtat. Ryby byly pěkný, zdravý, veliký a množily se geometrickou řadou, takže myslim, že jestli chtete udělat závojnatkám radost, můžete jim zkusit navozit do akvárka nějaký bláto :-D.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 22:10 Yuyana Re: cezarmilan
Problém je, že my chovali závojnatky v jezírku, společně s ostatníma karasama. Byly na tom uplně stejně, jako ty moje teď. Nebyl problém je chytit a toho hada, co je chytal, jsem osobně načapala se závojnatkou v hubě. Akorát si jí vlekl do křoví. Vždycky byly tlustý a to jsme je nikdy nekrmili, když byly venku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 21:46 Yuyana Re: cezarmilan
Tak... ona žádná ryba neni "akvarijní", že. Všechny jsou říční, jezerní, mořský a tak dále. Nemyslíš, že je tedy lepší je všechny vrátit, aby se měly hezky? Navíc pro rybku určitě neni přirozený vypadat jako závojnatka. Venku v jezírku je celkem snadno chytne had nebo kočka, protože jsou prostě zoufale pomalý. Já když je potřebuju odlovit, tak prostě hrábnu a vytáhnu rybu. Maj zajištěný bezpečí, stravu a nějakou tu zdravotní péči a platěj za to omezenym prostorem.

Co se týče psů, tak třeba naše ovčanda na vesnici docela trpěla, už ani nechtěla ven, znala celý okolí. Teď bydíme v paneláku a ona je šťastná. Kolem paneláku se stále něco děje, stále noví vetřelci, stále nový pachy.

Tim chci říct, že my ve skutečnosti nevíme, co by si zvíře vybralo, kdyby mělo volbu. Můžeme tu říkat, jaký je to strašlivý týrání, nebo jak by zvíře chtělo to nebo ono... ale ve skutečnosti víme prd. Třeba zrovna vaše ryby milujou sledování domácnosti a na adrenalin venku nemají nervy :-p.

Já nejsem člověk, kterej narve dvě závojnatky a skaláru do malý koule... mimochodem, co je to ta "placka"? :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 21:42 Muž Legioix [574] Re: FrantisekH
Tady nejde o chov závojnatek v AQ, ale o to, že kdyby tam byly jen ty závojnatky, tak je to OK, ale lidi jsou schopní je nasrat i ke skalárům a nebo k plackám. Kdyby je staří Čínani znali, tak je tam naserou taky :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 21:34 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: FrantisekH
Správne, v číne, viac dodať nemusím, alebo ak to bola prvá ryba, tak to zároveň nemusí byť správne, či ideálne, alebo v poriadku. Stála sa obľúbenou, pretože na rozdiel od iných druhov dokázala prežiť a to vďaka jej tolerancií voči až nevhodným životným podmienkám, žiaľ
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 21:16 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: FrantisekH
Ja ti rozumiem. Letním rôzné druhy akvarijných rýb, v jeseni je ich zafarbenie úžasné a veľkosťou nepripomínajú svoj druh palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 21:09 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: FrantisekH
Vôbec nie, až príliš si zvykáme vnútiť zvieratám iný priestor ako im naozaj patrí. Tak si zvykáme, že už nevieme rozoznať kde aké zviera patrí. A toto naozaj patrí vonku. Mám a bývam pod Tatrami, ktoré sú ešte pokryté snehom. Prírodzená strava a hlavne denne živá im vie navrátiť pôvodné vlastnosti. Tejto zimy dokonca ani nehybernovali a musel som dokrmovať.
Skoro som zabúdol, ak by to bol jedinný druh rybky, tak by som to vedel pochopiť. Pri dnešnom výbere je chybou vyberať menšie zlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 20:58 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Zuzla
Fotka k příspěvku To by mal urobiť každý kto ich má v akváriu. Aklimatizujú sa veľmi rýchlo a dokážu v pohode prezimovať
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 20:55 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Yuyana
Yuyana napsal: Ještě můžem naší fenu odvést do rezervace k vlkům. Lidi nemaj doma akvárko proto, aby ho vylili ven do jezera.
Myslel som to tak, jazierkové rybky patria do jazierka a nie do akvária. Teda fenke zabezpeč veľký dvor a veľký výbeh a nezavri ju do klietky pre papagája, tak ako máš tie karasy ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 20:25 Muž Legioix [574] Re: Zuzla
Hlavně ne ted, ale počkat až bude venku i přes noc aspon 12 stupnu. Zvyknou si.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 20:24 Zuzla Re: FrantisekH
držím ich vo vode teplej 19-20°C a prospievajú
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 20:20 Zuzla – z akvária do jazierka
Ahoj, chcem sa spýtať či môžem dve závojnatky, ktoré mám rok a vždy boli v akváriu, darovať niekomu kto má jazierko so závojnatkami? Aklimatizujú sa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 19:45 Feferonka25 Re: Krop
Ahoj
Já mám skalára a mám umělé rostliny.Také do nich koušou, ale podle informací každá Závojnatka kouše do rostlin. Takže se nemusíš bát potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 19:29 Yuyana Re: Turbínka
Jo jo, zjistim si, kde je tu nejbližší :-p. Ti moji jsou z OBI. Měli je tam v kouli, vypadali dost hrozně a prodavačka říkala, že je spláchnou do záchoda, když si je do večera nikdo neveme... Občas člověk získá krásný rybičky skoro zadarmo na místech, kde by to nečekal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 19:07 Žena Turbínka [2558] Re: Yuyana
Pokud je mají v jednom Hornbachu měli by je mít i v jiném, jen jsem dala Plzeň jako příklad "na oko" dobrých ryb, protože ty ryby byly vážně hezké, na první pohled nic nepatřičného - všechny ploutve, dobře krmené, aktivní, zbarvení v mnoha zajímavých variantách. A to vážně nejsem fanda těchle plovoucích "buřtíků". Viděla jsem prodávat i 10 cm velké kousky na burze, ale je to zase ta Plzeň :-D Tak snad seženeš nějaké velké kámoše :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 18:54 Yuyana Re: Turbínka
No, řekněme, že Plzeň mám trochu z ruky :-D. U nás maj všude akorát takový malý, dvoucenťákový jednohubky. Navíc velká část nabízenejch rybek je opravdu ošklivě zmutovaná a tomu já vážně nefandim. Jak tomu chyběj ploutve, nebo to má oči jako borůvky, tělo celý zkřivený, nebo laloky pod očima... tak si to můžou "výrobci" zase jít schovat. Úplně nejkrásnější byli kříženci karásků a závojnatek, co jsme kdysi měli v jezírku. Měli delší ploutve, ocásek částečně rozdělenej, ale stále ještě vypadali jako ryby. Je fakt, že tyhle "decentní závojnatky" byly dost pohyblivý a taky dost odolný. Skutečný závojnatky v jezírku rychle dostali hadi, ale jejich potomstvo tam žilo, dokud jsme je nedali jinam, protože díky suchu už jezírko nemělo šanci se udržet.

Každopádně jsem ráda, že někde nabízej i větší ryby. Navíc velká ryba už by mohla mít finální zbarvení, což je další +. No, oni ti moji parchanti budou ještě žít, vypadaj dobře, je jim teď asi sedm, ale ryba A tuhle tak apaticky ležela na dně, strašně mě to vyděsilo a nahnalo mi to do hlavy takový myšlenky... Dala jsem jí na izolaci, že jí když tak utratim, když se jí neuleví... no a druhej den měla dno posetý bobkama a byla ok :-D. Ten trouba se jen strašně přežral, on už je prostě takovej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 17:32 Žena Turbínka [2558] Re: Yuyana
Nevím odkud jsi, ale viděla jsem v plzeňském Hornbachu prodávat závojnatky ve slušné velikosti tedy ne těch pár akvarijních centimetrů, ale už to byly pořádný kousky okolo 15 cm. Sice ty rybky už určitě budou starší, ale možná by to bylo schůdné řešení. A ač mě osobně závojnatky nijak nefascinují, musím podoktnout, že některé z nabízených ryb byly opravdu krásné ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 16:55 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Yuyana
Čo tak ich pustiť teraz na jar do rybníčka niekomu na záhradu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 16:37 Yuyana – dokupování ryb
Ahoj. Mám dvě závojnatky a nemám žádný potíže. Dělám něco špatně? :-p

Ok, vážně. Jak jsem psala, závojnatky jsou jen dvě a začínaj pomalu mít nějakej ten věk. Nějak neočekávám, že by romanticky zemřely společně ploutev v ploutvi, takže se nejspíš dopracuju do stádia, kdy mi tam jedna zůstane osamocená. Samozřejmě logický řešení je koupit k ní další rybku nebo dvě (aby tam pak zas ta nová nezůstala sama :-D), ale když se dívám na velikostní rozdíl mezi těma mrňatama v prodejně a tím, co mám doma, tak mám strach, aby to ta stará nepovažovala za svačinu. Varianta B, aby nový rybky zas tu starou moc neotravovaly.

Další věc je, že netoužim po milionech jiker. Momentálně mám dva samce, takže množení nehrozí, ale stejně - dá se na těch malejch čudlách, co se prodávaj, už nějak poznat, k jakýmu pohlaví patřej?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 12:51 Muž Legioix [574] Re: ladka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 12:47 ladka Re: ladka
a je lepši odstáta voda, nebo čerstvá s kouhoutku???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 12:42 ladka Re: Yirka
děkuji...dnes celý den sedím u pc a jen čtu co je pro Lolu dobré( už ji máme i pojmenovanou:-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 12:34 Muž Yirka [9126] Re: ladka
Člověk se dokáže vcítit....
Já bych ještě doporučil před tím, než ji nastěhuješ do nádrž v té stávající denně měnit vodu. Cca 1/2. Trochu jí to usnadníš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 11:42 ladka Re: Legioix
děkuji moc....dcera přišla o psa, tak si donesla rybku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 11:32 Muž Legioix [574] Re: ladka
Nechal bych ji tam na dobu nezbytně nutnou, než se sežene to větší AQ. Já bych ji ale radši asi někomu daroval, protože závojnatka moc vhodná do AQ není. Filtraci bych asi zvolil tuto, protože pokud bude větší Aq, tak se aspon nebude muset kupovat jiná:

www.akva-exo.cz/…
www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 11:26 ladka – prosím o radu s chovem zavojnatek
Dobrý den, včera donesla dcera domů rybičku, jelikož jsem měla doma jen kouly dala jsem ji tam a hned jsem jela do zverimexu, tam jsem zjistila, že máme zavojnatku, když jsem se ptala prodavačky řekla mi, že na jednu rybu stači 2l vody...nicméně jsem sedla hned k netu a brouzdala jsem a zjistila jsem, že prodavačka je asi pěkná..., dnes jsem sehnala akvárko 40l a vím, že musím sehnat ještě větší...jen prosím o radu...jak dlouho mohu zavojnatku vel 5cm nechat v akvárku 40l a jakou k tomu akvárku potřebuji filtraci a vzduchování...popřipadně co ještě doporučujete...děkuji!!!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 15:39 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: Mezi rybami mají "osobnost" jen větší a velké cichlidy...

Ramirezka je podle mne mala cichlida, ale osobnost ma (pokud tomu tak chceme rikat, dobre jsi to zauvozovkoval), a nekdy pekne slozitou, dokonce bych rekl, ze slozitejsi nez mnohe velke cichlidy. Nelibis se ji v teritoriu s rukou, normalne Ti vyjede po ruce, protoze ji hrabes kam nemas, a ani se zrovna netre. A nekdy ti laskyplne odobava ruku, jestli na ni nenajde neco k snedku. A jindy ji muzes byt ukradeny, ani si moc nevsima. Ty ryby maji i nalady, az se clovek nekdy divi, kde se to v tech trpajzlicich vubec bere.

Ale dobra, jsem zaujaty, mam k Ramkam nejaky vztah, takze kterou rybu mas konkretne na mysli, at mam nejake meritko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 08:52 Annette Re: romant
denně vyměníš bazén, nasypeš deset kilo vloček a je to jo? hm... potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 08:48 R Muž romant [27987] Re: Annette
Annette napsala: noooo, o 10 000 závojnatek bych se starat nechtěla :-D Próč? Jenom denně vyměníš skoro všechnu vodu a krmíš jako blázen, tedy to starání aby probíhalo v holých nádržích. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 08:44 Annette Re: LiborSprysl
noooo, o 10 000 závojnatek bych se starat nechtěla :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 08:43 Annette Re: LiborSprysl
Samozřejmě, ale chtěla jsem podotknout že se o ty ryby opravdu stará krásně. Rozumí tomu, poradí... Ne jako ty rádoby chytrý prodavačky petcentrech, těm bych tone tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 08:30 Muž LiborSprysl [9015] Re: Annette
Annette napsala:Např. v SAPĚ prodává číňan krásné závojnatky kolem cca 70 Kč (Můj Bimbo v prezentaci). Musím teda ale říct že se o ryby nádherně stará, nikdy jsem neviděla že by v akvaistice měli takhle starostlivé prodavače. To je holt vidět kdo to má na výdělek a kdo má ty ryby rád.
Ten Číňan to jako charitu také nedělá, ale je si vědom, že ztráty jdou z jeho peněz... no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 08:28 Muž LiborSprysl [9015] Re: Annette
Annette napsala: ... ale jsou to bezva rybky. Mají osobnost.
Možná 4. Když jich máte 10 000, tak se to kouzlo fakt ztrácí... smich Mezi rybami mají "osobnost" jen větší a velké cichlidy...Ale fandím vám ve svatém boji za krásu závojnatek...V udržované nádrži jsou to opravdu hezké ryby, z nichž není třeba mít hrůzu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 14

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13201x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/973-zavojnatky-chov?od=101