Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Závojnatky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Závojnatky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2010 21:01 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Těhňajs
nikdo nerika ze jsou tezke, neber to tak cernobile!!! to ze zavojnatka je kapr, zamena ze patri do kaprovitych a o preslechtenosti vsech akvarijnich ryb to taky nejni pravda.... treba galaxky, ty zatim ani preslechteny byt nemuzou....

zavojnatka nejni sama o sobe narocna, ale produkuje dost exkrementu.... takze je narocnejsi na udrzbu
ne vsecko co najdes na internetu i v knizkach a casopisech je naprosto v poradku.....

zavojnatky jsou obeti zaziteho predsudku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 20:50 Těhňajs
a je to tady však to na netu všude čtu že jsou jednoduche a nenáročné ale neeee prej nejsou. ( a ted osoba která si je chtela porídit si je stejne poridi /
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 20:47 martaaq
Nevím proč někteří pokročilý( nebo možná mistři) jsou tak děsně nepříjemní(myslím že víme o kom je řeč) Přečetla jsem si že jedna je na 30 litrů. Kapři to nejsou, to že byli původně a ted jsou přešlechtěny můžeš říct o jakékoliv rybě. Jenom do jezírka taky až tak úplně nepatří, když by tam v zimě umrzli. A co jsem zatím načetla, všude píší že je nenáročná a vhodná pro začátečníky. KOupím si je na burze od chovatelů, takže si myslím že zdravotně budou v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2010 20:31 Žena stetinka [271] – Re: Těhňajs
to klidně můžeš, pokud ti v akvaristice jde o to, chovat obtížné ryby a machrovat. Já osobně chovám ryby z jiného důvodu. Hlavně si uvědom, že tady radíš začátečníkovi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2010 20:25 Žena stetinka [271] – Re: Těhňajs
kamaráde, jsi úplně mimo a navíc tu motáš hlavu začátečníkovi. To je moc špatný rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2010 20:24 Muž NASREDDIN [1384] – Re: Těhňajs
Komentáře? K čemu prosím vás.
Čekáte, že ten, kdo si s ní neporadí, se tím bude chlubit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 20:22 Těhňajs
www.akvarko.cz/… tak si přečtěte komentáře.... Jaká ryba je složitější Závojnatka nebo terčovec? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2010 20:22 Muž NASREDDIN [1384]
Já si dovolím zkopírovat text od kolegyně Danisky, který snad vystihuje to, proč závojnatka není ryba pro začátečníka.
"jsou to velké ryby, s velkým apetitem, nedokonalým trávením,jsou přešlechtěné, většinou importy a tudíž velice náchylné k různým onemocněním."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.10.2010 20:18 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Těhňajs
hele rozhodne bych ji zacatecnikovy nedoporucil.... existuji jednodusi rybky.... nevim proc existuje ta silena predstava zavojnatky v maly sklenekny kouli

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 20:17 Muž NASREDDIN [1384] – Re: Těhňajs
Jakou máte zkušenost s chovem závojnatek v akváriu? (jezírko mne nezajímá)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 20:04 Žena stetinka [271] – Re: martaaq
Prosím tě neposlouchej Těhňajse. Závojnatka je kapr. Klidně ti doroste 20 cm, tak si je představ v tý svý loužičce! Budou tam jak sardinky v konzervě. Minimum pro dvě je 200 l, ale radši se na ně vyprdni! Je to čuník. Musíš neustále odkalovat. Bude ti přehrabovat dno, vyndavat kytky! Navíc jde většinou o nemocema promořené importy z Asie! Lépe se cítí ve více kusech.Do šedesátky si dej pár teter a na závojnatku zapomeň.
A přeščti si něco o tom, začínám být taky unavená neustálým omýláním toho samého dokola.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2010 20:03 Těhňajs – Re: stetinka
To tedy je pro začátečníky? co je na závojnatce těžkého? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   02.10.2010 20:00 Žena stetinka [271] – Re: Těhňajs
Si děláš srandu?! Závojnatka je ryby pro začátečníka? Ufff
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 19:39 Těhňajs
stetinka napsala: závojnatka se s ničím nekombinuje. Přečti si něco o ni, je to spíš ryba do jezírka než do akva. Se šneky jsme je mívali, ale byly menší, cca 5-7 cm. Z velkejma nevím. Pozor ale na to, že šneci mohou být zdrojem parazitické infekce, což závojnatkám zrovna dobře nedělá. Nevybral sis jednoduchou rybu pro začátečníka!. a jakou jednodusí rybu by si mel vybrat? nějakou střevli východní? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2010 19:38 martaaq
Chci dvě(60l) Je lepší pár nebo dvě stejného pohlaví? Štastnější asi budou v páru že
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 19:29 Těhňajs – Re: stetinka
Závojnatka není jednoduchá ryba? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2010 19:01 martaaq
uvidíme. Ješte se chci zeptat, jestli může být s pancéřníčky a jakými druhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 21:19 Těhňajs
MNo nevím závojnatky nemám, ale když bude mít taková závojnatka hlad tak si myslím, že by si troufla i na ty šneky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 21:17 Muž jajaapaja [174] – Re: martaaq
Ne nežerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 20:37 martaaq – závojnatka + šneci
Dobrý den. Nesežerou závojnatky šneky? Neritiny zebry a ampulárky. Děkuju
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2010 10:39 Jitrulka – Re: Jitrulka
Takže nikoho nic nenapadá? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2010 11:25 Jitrulka – Re: geminika
Žere dobře, plave asi normálně, je poměrně čilá a zvědavá. Teplota vody je cca 24oC. Přesné stáří nevím, ale určitě víc jak 1 rok. Mám ji v 60L, kde ji mám asi 14 dní. Takto barvit se začla až u mě. Ale ostatní rybky (mečovky) jsou zatím v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2010 11:19 Žena geminika [39] - Živorodky – Re: Jitrulka
Aká je stará tá rybka? Nemôže to byť mladá rybka, ktorá dospieva a prefarbuje sa na dospelú? Chutí jej papať? Nepláva nejako neprirozdzene? Aká je teplota vody a v akom veľko akva ju máte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2010 10:54 Jitrulka
Fotka k příspěvku Zdravím, potřebuju potadit. Mám moje závojnatka začala černat od hřbetu. Dřív byla u známé v pidi akvárku, bez rostlin, bez filtrace. Ted ji mám ve větším akva, s rostlinkami, které ožďubuje a její rovnoměrná zlatá barva těla začíná od hřbetní ploutve tmavnout. Čím to je?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 09:36 katkra
Moc dík za rady. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 09:27 Muž RadioactiWe [204] - Labyrintky – Re: katkra
Podarilo sa mi nájsť ten odkaz:
www.lon.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 06:37 roman – Re: katkra
ja mám závojnatky v jazierku, hlboké je 50cm a celý deň tam pečie slnko teaz cez leto. u nás je aj 35 stupňov. a sú v pohode. ale preistotu im vždy dopĺňam studenú vodu ;-) . no teplotu vody som tam nemeral. ale myslím že znesú aj vyššie. moje sú typické závojnatky čínske.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 01:13 Muž RadioactiWe [204] - Labyrintky – Re: katkra
Závojnatky silne znečisťujú vodu, preto by sa mali chovať v jazierkach alebo velkých akváriách. Myslím že na jednu rybu by malo pripadať 30l vody.
Vyhovujúca teplota závisí od ich pôvodu. Rybky z našich končín majú radšej nižšie teploty, zatial čo importy potrebujú teploty vyššie.

Nedávno sem niekto dal zaujímavý odkaz o chove závojnatiek ale neviem to nájsť..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 00:25 katkra
Zdravím, chci se zeptat kolik nejvíc stupňů snese závojnatka,jestli také je možný úhyn při více stupních a nebo kdyby byla jen jedna rybka v akva,nebo je lepší mít více rybek v akva.a do jak velkého je nejlepší ji dát, jestli může být i třeba 15 nebo jen velké akva.
Předem dík.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2010 17:56 Muž RadioactiWe [204] - Labyrintky – Re: katkra
V prvom rade kvalitne filtrovať ;-)
Prúdenie hladiny vodu okysličí. A čím viac rastlím, tým lepšie.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2010 17:52 katkra – vzduch
Zdravím potřebuji poradit, měla jsem Betty splendens, a to bez vzduchování,
tak se chci zeptat kolik vzduchu potřebuje Závojnatka,
jestli jí nestačí jen hodně rostlin,nebo postačí přivzdušňování z filtru ATMAN AT-F300 ,
nebo ji budu muset ještě přivzušňovat zvlášť.
Předem dík. :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   12.04.2010 18:19 ekaterine – Re: Beginek
hele vem 2 sklenky a dej kazdou z nich do 1 ale zavri je tam tak aby mohly dychat druhej den je vytyhni ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2010 16:40 ekaterine – ahoj
ahoj ja nemam se zavojnatkama problem viresim to tak ze mam 2 kluky a ten vetsi porad strka toho mensiho z akvaria a ja to vyresila tak ze sem vetsiho za trest do druhyho dne zavrela do sklenice a on pak si zapamatoval ze si tone nema dovalovat a to je mi teprve 7

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2010 17:47 duso – Re: daniska
toto bude me druhe akva ,tak ja dam zavojnatky do zabehnuteho a do noveho strcim starou osadku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2010 17:36 daniska – Re: duso
Zdravím. 100 l je pro 5 závojnatek žalostně málo. Ideálně by měla mít jedna závojnatka pro sebe 50 l a akvo s velmi výkonnou filtrací. Mají tak nedokonolaé trávení, že stolitrové akvárko nebude nápor 5. závojnatek zvládat. Závojnatky také není vhodné míchat s tropickými druhy ryb. Jsou to ryby se speciálními nároky a dobře jim bude jedině, budou -li chovány jednodruhově. Vůbec to nejsou ryby vhodné pro začátečníky, jsou jen obětí tohoto přihlouplého mýtu.
Ve sto litrech bych tedy viděla jen tak 2 tyto ryby, které stejně dorostou do velkých rozměrů, akvárium by mělo být dobře zaběhnuté s velkou spoustou rostlin. Nezapomeň je krmit rozmanitě krmivy určenými speciálně pro tyto ryby, mraženými potvůrkami a v teplejším období, až se zase bude prodávat, tak i živým krmením. Chovám je už nějaký ten rok a vím, o čem mluvím. Mám akvo o 432 l s mnoha rostlinami v něm 5 dospělých ryb a 9 kusů potěru a i tak mám problémy s udržením kvality vody. Asi bych ještě, být tebou, zamýšlenou rybí osádku zvážila. Tak ať se daří Daniela ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2010 14:39 Žena Kristýna [72] - Raci, krabi, krevetky
Já bych k závojnatkám nedávala nic a zdá se mi, že 5ks je moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2010 14:35 duso – Re: ja
ty tam chci dat 3 ks asi po 5 cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2010 13:05 ja
prisavnika...ale vacsieho :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2010 12:54 duso – zavojnatky
zakladam nove akva kolem sto litru a chci do nich dat 5 zavojnatek..pise se ze maj byt zavojnatky osamocene v akva ale presto muzu dat nejakou rybu k nim popr.jakou??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2009 11:23 lila
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti s chovom závojnatky-červená karkulka v akváriu. Potrebovala by som odporučiť optimálnu teplotu. Rozpätie 18 - 26 čo som sa zatiaľ dočítala mi príde moc široké. Ďakujem za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2009 15:05 Žena zelvik58 [22] - Sumci – Re: prisavnik
Pokud se akva dobře odkaluje,čistí se filtr a ryby jsou tak 4 na 200l,tak jsou v pohodě,žerou jen jemnolisté rostlinky.Jinak oranda může dorůst za dva roky 15cm a je to ryba která žije nejraději v páru,pokud je víc samců jsou problémy.Do malého akva o kterém byla řeč na začátku se naprosto nehodí.A do rybníčku patří karas a koi kapr. ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2009 23:18 Muž prisavnik [51] - Rostliny – Re: Závojnatka
Dokazu zlikvidovat vsetky rastliny, aj tie odolnejsie napr. anubiasy. Zacne sa ti tvorit cierna riasa (ruducha). Ryby sa nozu otravit z velkej koncentracie NO2 atd...................
Zavojnatky su rybnikove ryby, do AQ v ziadnom pripade, viem o com hovorim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2009 22:51 Muž Johan [4958] - Rostliny – Re: Rastiik
Takže radíte pět "3 cm" ryb do necelých 10 litrů vody?
S tímhle objemem radši začněte bez ryb, třeba se šnekama. Ryba nežije měsíc, ale pár let, tak ať víte, do čeho je to vlastně dáváte.

maniakva.sweb.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2009 19:48 Rastiik – Re: Závojnatka
blbost...kup si tam 2x samce gupek a asi 3 samice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2009 19:46 Závojnatka – ...
Mno to jsem o pavích očkách slyšela taky že kalí vodu... moje kamarádka si je koupila a nakonec nic... Vůbec to nebylo tak hrozný jak to někteří popisujou... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2009 19:41 zeck – Re: Závojnatka
Když koupíš tyhle ryby, nikdy nebudeš mít pěkné, čisté akvárium. Dobře si to rozmysli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2009 19:36 Rastiik – Re: Závojnatka
nee to vuubec...ja je mel 2x v 100l ale jak oni kakaji ne zavojnatky si vubec nedavej!! no budeš litovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.09.2009 19:20 Muž Johan [4958] - Rostliny – Re: Závojnatka
Nehodí. Závojnatky potřebují tak 10x větší akvárium. Doporučuji krevetky nebo nějaké "zajímavé" šneky atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2009 19:14 Závojnatka – Závojnatka do akva
Zdravím všechny akvaristy.
Doma mám zaběhnuté akvárko (klasic kvádr, okolo 10 - 15 l.), na dně je písek a mam tam dva myslím že Šípatkovce. V akvárku se udržuje teplota kolem 21 °C ale v zimě se sníží na 19 °C.Každý týden měním asi tak 5 litrů vody.Filtr mám samozdřejmě taky, Atman At-F300 (ale občas ho vystřídám s Elite Stingray 5). Akvárko mám už skoro měsíc,ale nějak postrádá život.Uvažovala jsem o nějaké rybce, v akvaristice mi padla do oka Závojnatka (Oranda - 4 cm). Hodí se do tohoto akvária? Budu ráda za jakékoliv rady...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2009 13:05 Muž Yirka [9260] Re: Pája
Pri vhodnych podminkach tolik co je uvedeno v atlasu.http://rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 14

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13282x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/973-zavojnatky-chov?od=421