Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Focení akvária

 

NápovědaFórum » Focení a úprava fotek  

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Focení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 11:17 Muž Nik [191]
na ty vyšší ISOale musíš mít stativ, který já nemám, tak valím automat. Na celkovou fotku akva to stačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 10:51 Muž filipsi [1295]
Mozna, kdyby se hodne vlnila hladina, polarizacni filtr by pomohl (jako v mori). Ale u akva taky myslim, ze to zvlastni vysledek neprinese. Jsem zvedavy na pokus, dej vedet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 10:39 Muž AmorFati [37] - Amerika
Polarizakem jsem akva fotit nezkoušel, ale nemám pocit, že by to něčemu prospělo. Hned večer to prubnu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 09:01 Muž bigboban [19] – ISO
Platí to asi pro všechny foťáky ale já mám zrovna Sony. Chce to ručně hodit ISO citlivost na vyšší hodnotu, já mám max. ISO 400. Způsobí to zkrácení časů a tedy menší pravděpodobnost že se rozmázne ryba co jezdí po akvárku. :-D Fotka je pak víc zašuměná ale to lze v editoru odstranit, rybu mázlou přes 1/2 akvárka nejde.

Dál může určitě pomoci polarizační filtr ale ten já nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 22:40 Muž AmorFati [37] - Amerika
Byť nemám CyberShot... Po focení bych si v kompu pohrál s vyvážením bíle, automatika Sony má tendenci ujíždět do žluta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 22:12 Muž Nik [191]
akva s ním fotím na automat:-) Zatím je to nejlepší volba na jakou jsem přišel. Bez blesku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 21:39 dan – Sony Cyber-shot
Čaute prosím vás jak se fotí s Sony Cyber-shot??Jak ho mám nastavit??diky ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 17:47 Usine

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 13:19 blek
Fotka k příspěvku Technika: CANON POWERSHOT A40
Režim: Makro / plnej automat / aut. vyvážení bílé/ 1/40s/ISO 200/ no flash /nastavená podexpozice o 2 čárky.
Podmínky: tma - osvětleno philips 830 + 865
Pokusů: Moc
Editace: ořez + rámeček (ACDSEE)

Zdá se že to bude ryba ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 11:23 LuXy
hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 11:21 Štěpán
Bleku, téma není o focení prezentace ale o focení ryb! ;)

Luxy, blesk sám o sobě barvy nezkreslí, problém je v tom, že se foťák nastaví na barvu blesku takže část bude nasvícená dobře a část bude nasvícená špatně osvětlením akvária, s tím se nedá dělat nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 10:23 blek
K nafocení prezentace úplně stačí obyčejný kompakt, u kterého je funkce umožňující vypnout blesk. Výhodou je pochopitelně makro. Za daleko podstatnější než vysoké ISO považuju to, jak focená nádrž skutečně vypadá, jak je osvětlená a jestli má čisté čelní sklo.
Nic proti „drahým“ přístrojům a zrcadlovkám. Ale stesky typu: mám v prezentaci špatné fotky, protože nemám EOS, nejsou na místě.
Základ: Foťte po tmě, bez blesku a z pevné podložky, nejlépe ze stativu. (ale to už tu bylo mockrát)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 08:32 LuXy
Tá "šedivá" by mala byť 50%-ná šedá (šedivá je teta Margit), a používa sa na správne nastavenie bielej farby, takže najskôr by si musel tú šedivú hmm tabuľku dať do akvárka a tak ho nakalibrovať. X-)
Blesk síce skreslí farby, ale v hociktorom grafickom editore existuje funkcia "auto levels" alebo "auto curves", ktorá v 90% prípadov farby zrovná k originálu. Ja s bleskom nefotím, ale len z dôvodu, že neosvetlí celé akvárko a vytvorí dosť slušné ostré tiene (nehovoriac o tom, že oslepuje rybky). Takže clonu na minimum, ISO maximum (nevadí šum, ak sa potom rozlíšenie zmenší v editore na aspoň polovicu), a časy čo najkratšie. palec palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 08:13 Štěpán
Když ten foťák fotí s bleskem, tak ty barvy jsou ujeté protože je ten foťák nastavený na studenou barvu blesku (asi 5000K?), a pokud se na fotce uplatní ještě světlo z osvětlení, bude nepřirozeně žluté.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 07:58 Muž Pet [56]
Přimlouval bych se za ten článek, pokud by někdo byl schopen napsat pro nás nezasvěcené. Zatím používám metodu pokus - omyl. Naflákám kvantum fotek a několik jich vyberu. Je to neefektivní leč zábavné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.06.2007 07:12 Muž Horác [3942]
Fotka k příspěvku Focení s bleskem jsem zavrhnul kvůli zkreslení barev ... Já jsem experimentoval s časem - hledal jsem takový, při kterém nebudou rozmazané dokonce ani ampulárie. To máte frnk ... frnk a šnek je ze záběru ... (jsou to draci) smich ... vyblejsknete jen rozmazanou šmouhu ... (Je teda fakt, že já jsem byl vždycky trochu pomalejší) :-D ...
No a pak už zbývá jenom najít vhodnou clonu, aby to nebylo moc tmavý. A je to. palec :-D ...
Koukněte na fotku - měkkýš neměl šanci zdrhnout smich ... Kdepak ... na Horáce si nepřijdou ani rychlošneci smich smich smich
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 06:42 motýlek
Fotka k příspěvku no, já na radu své virtuální kamarádky - fotím digitálem na režim SPORT a s bleskem - je potřeba najít úhel, kdy se nebude blesk odrážet od skla do objektivu - a nefoťte v kalhotkách ;-) ... fotky určitě nejsou ideální, ale na běžnou dokumentaci to stačí
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 22:13 Štěpán
Ještě mě napadá, že by se mělo zmínit vyvážení bílé, protože pokud se fotí pod umělým osvětlením a člověk o vyvážení bílé nemá tušení, tak výsledné fotky můžou být barevně naprosto mimo.

Světlo má různé barvy a foťák musí vědět, va kterém světle se fotí. Může mít automatické vyvážení, ale to často pod umělým osvětlením nefunguje dobře, takže je lepší najít nastavení, kdy budou barvy sedět (bílá bude bílá a ne žlutá nebo namodralá), nejlepší je nastavit vyvážení bílé manuálně podle zdroje světla, že se posvítí na bílý kus papíru a tomu foťáku se řekne, že tohle je bílá. (na nastavování bílé existuje speciální šedivá fotografická tabulka, ale ta pro tenhle účel asi není nutná... neptejte se proč je šedivá, nevím to)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 22:10 Štěpán
Už jsem zmínil kompakt, který se zrcadlovkám aspoň v tom ISU už dost blíží... Nejsem dokonale informovaný, takže už možná existují další takhle schopné kompakty, ale Fuji pravděpodobně nepřekonají. Je super že Fuji dokázal vytřít zrak gigantům jako je Canon nebo Nikon....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 22:09 Muž filipsi [1295]
Mimochodem, tohle je pekne tema na clanek pro mnoho lidi poucny. Nechce to nekdo malicko rozsirit, pridat fotky techniky, postupu, malinko teorie?
Ja se k tomu absolutne necitim, ale myslim, ze nekdo nekde zminil, ze navstevoval fotokrouzek? Jesti jo, rad s tim pomuzu jak budu moci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 22:03 Muž filipsi [1295]
... a jejich objektivy "vic svetla pusti dovnitr", oproti miniobjektivkum na kompaktech. Kompaktem neudelate asi uplne spickovou fotku, zvlast za tezkych podminek, ale jen kvuli foceni akva zrcadlovku nekupujte, i s kompaktem se vam slusna fotka podari, kdyz se budete snazit. To si radsi kupte nove veeelikeee akvarko s vice svetly, bude se fotit lip :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 21:53 Štěpán
Filipes to krásně popsal, ještě bych dodal velkou výhodu zrcadlovek v porovnání s kompakty v tom, že člověk skutečně vidí, co fotí, jestli to má ostré atd... Navíc jsou rychlé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 21:40 Muž filipsi [1295]
Ta diskuze k tomu smeruje, ti co to rikaji, to jen mozna pro uplne neznalce fotografie nerikaji uplne jasne, tak to malinko shrnu:
V akvariu byva malo svetla. To vede k tomu, ze fotak na automatiku nastavi delsi cas "expozice". Tak dlouhy cas rukou neudrzite, bude se vam trast, i kdyz si treba myslite ze ne. Jeden duvod, proc bude fotka rozmazana a nekvalitni. Navic rybe nevysvetlite, ze ma chvili stat v klidu. I kdyz v klidu je, mava ploutvemi. Takze zase to vede k rozmazani.
Potrebujete, aby to ten fotak vyfotil "rychle". Takze mate nasledujici moznosti -
1. vice svetla do akvaria na foceni (prisvitit lampami tak, aby nevznikaly odlesky na skle, zeshora, ze strany, jak se vam to bude libit - pozor pak na ostre stiny, nejlepe rozptylene svetlo)
2. Vyssi citlivost "filmu" (aby mene svetla stacilo k jeho dostatecnemu osvetleni za kratsi cas). Takove filmy mivaji vyssi zrnitost, jsou nachylnejsi k "sumu" (vadam). To je ono ISO cislo, citlivost filmu, cim vyssi, tim mene svetla staci.

Takze na digi fotaku nastavit vyssi ISO (co nejvyssi, ale jeste pouzitelne, aby nebylo moc sumu, experimentovat), a cas co nejkratsi, a tak, aby obrazek nebyl nedosviceny (moc tmavy, opet experimentovat). A pak upravit v editoru. Nebat se toho, nafotite treba 100 fotek, nez se jedna povede. Digitalem to prece vubec nevadi.

Ostreni - pokud pristroj umoznuje manualni ostreni, ostrit manualne, treba na 10 cm, a cekat, az ryba bude tam, kde ji chceme vyfotit. Nebo zkusit zaostrit namacknutim tam, kde chceme rybu vyfotit (list blizke rostliny), stale drzet cudlik, a az tam ryba doplave, domacknout.

Tolik k foceni ryb a objektu v akva v pohybu. Kdyz nechceme mit na zaberu ostrou rybu, ale celkovy pohled na akva, je lepsi pouzit delsi casy (klidne automat), ale pak je nutne pouzit stativ (nebo fotak nekam polozit), a fotit autospousti, i pri zmacknuti s nim trosku pohneme. Jestli mame nejake kouty akva uplne temne, a nechceme, muzeme je opet nejakymi malymi svetly dosvitit.

Odbornikum se omlouvam, kvuli delce jsem vynechal detaily a zjednodusil, smichal digi a klasiku (principy jsou stejne), tesim se na doplneni. Moje fotky s tim nesrovnavejte, ja to ted proste cvakam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 20:50 Štěpán
Ono nezáleží na tom, jak vysoké iso je napsané na krabici, záleží na tom, jak ten foťák na to iso skutečně fotí. Jak je vidět, na jednom foťáku je iso 1600 ještě docela použitelné a na jiném je to pohroma. Takže žádné všeobecné doporučení není. Chce to zkoumat konkrétní foťáky - myslím levné kompakty. Zrcadlovky tohle zvládají dobře.

Aha, tak jsem opravil link, teď je na porovnání dvou kompaktů, předtím byl rovnou na porovnání se zrcadlovkou.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 20:39 Žena Markii [10]
:-) rikas vysoke ISO , ale jak vysoke bys doporučoval???
1600?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 20:15 Štěpán
Nevím jestli jsem to tady nepřehlédl, ale nenašel jsem tu zatím zmíněnou naprosto nejdůležitější vlastnost foťáku - tedy schopnost fotit na vysoké ISO.

Zvládají to pouze zrcadlovky, z kompaktů skoro žádné, jedna vyjímka je FUJI F31, tady je vidět srovnání s canonem na ISO 1600, o stránku dál srovnání se zrcadlovkou Nikon na ISO 800. Povedený foťáček.
www.dpreview.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 12:39 Polo
zdar ja fotim s Canonem 400D a nebo s lumixem a hodně je to vo vobjektivu a světle. někdy je dobrý pořadně nasvítit ze zhora a pak to palit s bleskem ale na to je potřeba mit fakt vyleštění sklo. nebo skuste připlácnout vobjektiv až na sklo akva a uvidíte. ale pokud to chcete mit fakt dokonalí tak to chce solidní vobjektiv s vysokou světelností

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2007 18:55 BARRY 2 – BARRY 3
Fotka k příspěvku Fotit akvárium a ryby v něm je pořádnej kumšt. Jsou zde dobré rady, ale každý asi musí na to přijíd sám. Fakt záleží na aparátu, osvětlení a pohyblivosti rybek. Ryby nejsou žádné modelky, ale občas se povede nějaká ta momentka. Přeju všem kteří fotěj ryby, aby měli pevný nervy a dobré světlo. ahoj ahoj ahoj
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2007 09:56 Helena – to DanMan
Dík. Ale ty ruce :-( ještě potřebují trénovat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 21:58 DanMan
Canon EOS 400D je dobrá mašina palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 21:56 DanMan
acer vyhoď a kup si pořádnej foťák potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 14:39 V71 – od profesionála
1) pochopitelně v místnosti musí být šero, zhasněte všechny lampičky ať se nic v akvárku neodráží
2) foťte co nejvíce kolmo ke stěně akva.
3) pochopitelně bez blesku !! pro fajnšmekry je jistě možnost použít externí blesk, nebo jiný intenzivní zdroj světla z boku akva., shora nebo do kontra.
4) podle intenzity osvětlení akvária nastavte expozici manuálně ( pokud je to s vaším foťákem možné, pokud ne musíte experimentovat : ideální bude matrixové měření a nastavení podexpozice - korekce expozice při programu )
5) rybyčky jsou pochopitelně rychlé a vaše časy závěrky budou spíše dlouhé a to i při maximálně otevřené cloně. Budete se pravděpodobně pohybovat kolem 60/sec. Odpad bude velký, v případě kompaktních fotoaparátů jejihž zpoždění na spoušti není zanedbatelné, ještě větší než velký :)
6) máte li makro, použijte ho
7) můžete se pokusit experimentovat s barevným vyvážením ( nastavit např. zářivku ), záleží na vlnové délce vašeho osvětlení.

hodně štěstí

ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 14:16 :-) – supr fotky
Tak proč si matlalo nedáš nějaké ty suprfotky do prezentace? Ty co tam jsou teď, za moc nestojí. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 13:22 Muž matlala [798] - Rostliny
ja sem si pořídilOlympus SP-350 ma sice velkou zavěrku ale sou tam i manualni reřimy a sou s toho supr fotky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 13:00 Helena – to azalka
ale oproti těm tragickejm vysledkum z kompaktu to byla nadhera, nadseni rozsahle. Dik za pripominku, obavam se, ze jsem to mastila s bleskem, tak jsem cvakla jen parkrat, aby nemely sok. Foťak mam od zari 2006 (za promoci), takže se to ty ruce teprve musej naučit. většinou je vysledek automatiky zatim jeste lepsi, nez kdyz si tam neco rucne namixuju :-(
PS: stativ byl pod stromeckem, ale objektiv je setový, na lepší sklo si musim ještě chvíli počkat ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 12:36 Žena azalka [38]
Je úplně jedno, jaký má foťák mega-rozlišení. Důležitá je závěrka a propustnost světla. I když je předpoklad, že "lepší" foťáky dokážou automaticky udělat hezčí fotku. Vždycky je to o nastavení a rukách. :)
Heli - tohle není úplně ostrá fotka - je vidět, že je zaostřená jen na střed těla a zbytek je rozmazanej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 10:41 Helena – A co třeba takhle?
Fotka k příspěvku Není to moje akvárko, ani nevím, jak se ta "příšera" jmenuje :-) Foťák Canon EOS 400D deset mega digitální pravá zrcadlovka, přišla jsem, cvakla jsem, udivila jsem. Žádný stativ, nic. Fotím většinou na nejvyšší rozlišení, takže původní obrázek má přes 4 mega. Snad to nebyla náhoda :-) a až budu fotit svoje "kapry" tak z toho nebudou šmouhy ;-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2007 18:55 Petr – Je to složitý...? jak se to vezme
Vy co vlastníte takzvané ,,kompakty,, to máte horší v tom že jejich hlavní funkce je udělat pěkné fotky na dovolené, tím nechci říct že to nejde nafotit pěkně rybičky.Jen to dá podstatně víc práce ale jedno platí pro všechny, a to: bez světla to prostě nejde!!
Rozhodně dejte k akvariu všechny možný zdroje světla který máte po ruce,můžete je umístit i za průsvitné bílé plátno kvůli rozptylu.Dejte je na boky a samozřejmě i zapnuté vlastní osvětlení akva.Na fotoaparátu vypněte blesk a nastavte(na kompaktu)režim krajina, fotoaparát tak nastaví vyšší clonu a tím dosáhnete větší hloubky ostrosti (i ryba v pozadí bude ostrá).Iso bych větší nevolil protože tam narůstá zrno na fotografii a tím i celková neostrost.Prodleva se zaostřením se dá odstranit buď to: 1.zapnete manuální ostření a předostříte na určené místo nebo 2.budete ostřit na AF na určité místo a držíte namáčknutou spoušť a jak tam bude to chcete domáčknete. Ta první varianta je učinější, ještě s kombinací namáčknuté spouště je prodleva téměř nulová.Pokud budete mít i tak rozmazané fotky nastavte manuál a čas závěrky někde kolem 1/30, 1/40, 1,50 a clonu aspoň 5,6 nebo 8 ale potom zjistíte že máte pořád málo světla okolo. Když se fotí v ateliéru tak se taky fotí s pevným časem a clona se volí podle toho jakou hloubku ostrosti chci mít, ale tam se používají silné blesky s velkými rozptylkami tzv. softboxi. Relativně dost světla na focení po domácku je podle mě z každé strany akva 2x100w žárovky ale určitě přes plátno. Tak aspoň trochu teorie.Více info vám poskytnu na pemiko@centrum.cz , přeji hodně světla a pevné nervy.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2007 16:06 moribundus – jak fotit
me se osvedcil rezim supermakro a pritisknout objektiv primo na sklo, tak se ti neudela zadny odlesk a kdyz pouzijes blesk, tak budes mit jen minimalni flicek nahore na fotce. jinak jak pisi jini, vem to ze sikma a cim vic svetla v AQ tim lip. Moc vysoke ISO zase dela ty fotky takove vyblite a nepekne, ja fotim 400max na 1600 mas sice zajimave casy, ale jinak prd. taky nepouzivej zadny zoom, pac si tim zmensujes svetelnost objektivu a natahujes expozici. Danio vyfotit je docela fuska...
o manualnim ostreni snad mluvit netreba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 19:21 DanMan – focení
Fotím s bleskem , mam 4-mego FujiFilm S5500, je to můj už několikátej foťák takže trošku je to můj koníček. Focení bez blesku je nekvalitní a neostré když si dobře nastavíte blesk aby moc neblejskal , frknete tam sportovní režim a držíte foťák kolmo tak se daj pořídit docela slušné fotky .............samozřejmně jich musíte vycvakat víc každá není super no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 17:44 Muž LordP [7] – foceni
takže jak co nejlepe fotit akvarko.Jsem zacinajici fotograf tak jenom par rad. 1.Fotime v noci pri zapnutych zarivkach (vsech) a BEZ blesku. 2.Pokud to nebude stacit nastavte si hodnotu ISO na vetsi. 3.pokud budete fotit s bleskem pouzijte polarizacni filtr na blesk pouzijte nejakou rozptylku. 4.Mejte vzdy cista skla. 5.Pri fotografovani detajlu se snazte dostat precní cocku fotoaparatu nenejblize skla. 6.pokud budete fotit cele akva pouzivejte stativ a nebo se ne neco fotoaparat postavte a pozijte dalkove ovladani nebo casovac (zpozdena uzavera)

Roli zde urcite hraje i technika. Ja pouzivam olympus c-5060wz+externi blesk, ktery mam zatim v sankach (nemam synchronizacni kabel) a odpluji do od skrinky do akva.

Taky je dobre se naucit zachazet s fotoaparatem a jeho funkcema coje to clona iso ........

Pokud chcete opradu peknou foku ztravite u akva hodne casu.ja treba sedim u akvaria hodinu a fotim a mam z toho jednu nebo dve pouzitelne fotografie a hlavne se nenechat odratit od neuspechu.

Kdyz tak mam nejake fotky u svoji nadrze jinak se klidne ptejte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 17:34 Žena kosiska [18] – tableta
Ja to resim tak, ze jim dam na dno tabletu nebo neco, vylezou vsichni a pusti se do ni, takze se daji i docela v klidu vyfotit. Jinak fotim za tmy a bez blesku, kdyz chci cele akva, tak klecim na kresle a fotak mam opreny o operadlo, pac se mi desne trepou ruce :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2006 09:46 Muž [] – soda
Nech vypnutej blesk.Máš to pěkně vypálený.Bez něj to bude ještě lepší ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2006 07:26 Soda – Foto
Já mám Olympus FE 130, a dělá dobrotu.Fotky z něj sou fakt pěkný.Koukněte se na teleskopkov a tam z něj mám fotky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 20:36 Muž mrst [5] – focení
Ahojte, mám možnostiručního nastavení expozice...zde mohu nastavit clonu a čas závěrky...ale jak, dalším nastavením jepriorita clony....a dalším nastavením je prioritačasu. Tak co tedy??? :-( :-( :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 13:46 Houba – foto
Fotka k příspěvku chce to mit co nejvetsi svetlost objektivu :) tim padem muzete fotit na kratsi cas (bez pouziti blesku):) a nebude mit ty rybky tak rozmazany ... na to jsou nelepsi klasicke zrcadlovky ale ta jejich cena ....¨ja osobne pouzivam Panasonic FZ30 Silver a jsem spokojeny. Pekny clanek o foceni je na www.akvamalawi.com/…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 10:02 Vodník – .
Pokud máš živější ryby a chceš fotit je a ne celek, tak musíš s bleskem nebo pořádně nasvítit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2006 20:02 Muž mrst [5] – FOTKY
JÁ TEDY POUŽÍVÁM AUTOMATICKÉ NASTAVENÍ, ALE POKUD RYBKY SEBOU MELOU NEBO CUKAJÍ VIZ. NEONKY ....JE TO PROBLÉM. pOUŽITÍ BLESKU BYCH TAK NEZAVRHOVAL, PROTOŽE NĚKDY BEZ NĚJ JE TO MOC SVĚTLÉ, S BLESKEM JE TO V URČITÉM ÚHLU(NESMÍ SE BÝT KOLMO PROTI SKLU ...JINAK JE VIDĚT ODRAZ OD SKLA) DALEKO TMAVŠÍ. mÁM V AKVA JIKRY OD PANDY...PANCÉŘNÍČEK, ZÍTRA VÁM DÁM NA MOJI STRÁNKU VZORKY FOTEK V RŮZNÝCH REŽIMECH. ..........JE VIDĚT, ŽE TÉMA PODLE OKAMŽITÉHO OHLASU JE VÍC NEŽ ZAJÍMAVÉ PRO VÁS AKVARISTY. BEZ DIGITÁLU BY JSME NEMĚLI TAKOVÉ MOŽNOSTI SE POZNÁVAT A STUDOVAT PRO NÁS ZAJÍMAVÉHO KONÍČKA
AHOJKY MRST palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2006 18:11 jardik.cardik – foto
vždycky zaostrim jen na jednu rybku a ta druha je treba mazla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2006 18:09 jardik.cardik – jardik.cardik
no koukni na me nadrze zas tag hrozny to neni ale mohlo by to byt lepsi

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] 15

Zpět na obsah sekce Focení a úprava fotek • Zobrazeno 20376x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/862-foceni-akvaria?od=601