Ancistrus - chov
Dokud tam nebyl neonky neubývaly... A co ty parmičky od koho jsou pokousaný? Se závojnatkama byly hodně dlouho uplně v poho...
varovaná jsi byla, že ti ty závojnatky neonky sežerou a teď se divíš

ancistrus likviduje možná tak zbytky po neonkách

0 28.04.2014 07:48 Annette – "kouše ancitrus? :-)"
Ahoj, mám dotaz. Mám akvárko se závojnatkama, nechávám v něm dožít tři parmičky zlatý a čtyři tetry černý. Měla jsem v něm dva ancíky kterým se vylíhlo několik mladých, tři jsem si nechala, takže jsem jich měla celkem pět. Všechno v pohodě šlapalo až do chvíle, kdy musel přítel zrušit svoje akvo a dal do mého své dva ancíky. Jeho samec je mnohem větší než můj a když jsme je dali k sobě, trochu se to "vyříkali" ale OK. Udělala jsem hodně úkrytů a nevypadá to že by byli problémy. Ale můj dotaz: ostatní rybky jsou pokousené, parmička má ukousnutý ocas, i závojnatky na sobě mají fleky jako by je někdo oždiboval, zmizelo mi spoustu neonek... Může to dělat ten velký samec? Nikdo jiný mě nenapadá...

je to možné

a kvalitu spíš zlepší, než ohrozí
0 27.04.2014 21:02 Tomasssss – Kořeny
Mám dotaz, je možný dát do akvária nějaký přírodní kořen nebo větev, která ve vodě neschnije a neohrozí nějak zásadně kvalitu vody?) děkuju...

Starší reakce
Jasně

Prevence u lidí je jasná...a prevence v akva znamená vytvoření rovnováhy a dodržování určitých pravidel a né preventivně lít do vody co se komu zamane

Ja sa nehádam, ani netvrdím, že má každý Preventín používať. Len som poukázal, že preventívna liečba sa používa, o prevencii sa stále hovorí, prečo by to potom niekoho nezlákalo. Mňa dokonca preventívne rozrezali kvôli rakovine, aby zistili, že sa zmýlili. A garantujem, že ma rezali rovnakými nástrojmi ako pri akútnom stave, nepoužili preventívny skalpel (zvaný neinvázne vyšetrenie), ale pekne reálny...
Ad prasan: tiež mi to viac poškodilo ako pomohlo
Jenomže očkování je cílené na přesně předem určené nemoce,kdežto takový preventin...

myslím si že prevence u lidí se provádí úplně jinými preparáty než léčba , u ryb to nebude jinak, u ryb bude nejúčinnější prevence zajištění co nejlepších podmínek v akváriu spíš, než léčba ani nevíme čeho , pokud něčeho(jak už tady zaznělo) , pleteš jabka s hruškama , na bolest břicha bez potřebné diagnostiky , ti taky nenaordinují preventivní operaci apendixu

Buď to bude rovno smrť ryby,alebo padne trocha neskôr na to poškodenie orgánov.Ak prežije,tak často tieto ryby už nie sú plodné.
pak se dotyční diví,že proč jim chcípla ryba , vždyt ji maj teprve tři tejdny
Musím súhlasiť s MonterMonty.Ancistrus strašne zle zvláda liečivá.Ak preventívne použijeme niečo čo moc nemajú radi môže to spôsobiť poškodenie pečene a.i. vnútorných orgánov.Buď to bude rovno smrť ryby,alebo padne trocha neskôr na to poškodenie orgánov.Ak prežije,tak často tieto ryby už nie sú plodné.Dokonca aj na bežný Tremazol v polovičnej dávke.
MonterMonty napsal: Taky tě preventivně v nemocnici léčí na rakovinu , tuberu , tifus , černej kašel a jiné neduhy ?
Áno, a voláme to preventívne očkovanie...
Jsou to prasátka , budeš mít honku s vodou a furt je budeš rušit výměnami , pokud už jsou jikry nakladené tak stačit bude , klidně odebrat i samce , lehce vzduchovat , udržovat stálou teplotu
doporučuju, aby jsi začal přermýšlet a hledat taky sám...to forum není kvíz, kde to z tebe lidi budou tahat jak s chlupaté deky.
na otázku tipu "Proč má můj krunýřovec zapadlé oči???Pomocte." jdou napsat i větší perly než ta první
ta fotka asi nebude co?
přemýšlej , nové ryby se dávaj do karantény,neléčí se , pač nikdo není jasnovidec aby věděl co léčit , jestli vůbec něco ...
Přemýšlej měl jsem nové ryby.
asi ti teda neporadím bylo by to jen hádání...preventivní chemii jsem už před časem odpískal, stejně to jen likviduje rovnáváhu v akva - víc škody jak užitku
ještě se zeptám jak dlouho rybu máš?
Taky tě preventivně v nemocnici léčí na rakovinu , tuberu , tifus , černej kašel a jiné neduhy ?
Dával jsem to tam preventivně.Návod jsem dodržel a rybička se chová jako vždycky.
a dával jsi to tam teda proč? dordžel jsi návod? ryba se chová jinak normálně? trochu se rozepiš
Ale ona byla zdravá a až potom měla ty oči
ne
vypouklé, nebo zapadlé oči jsou známkou nemoci
5 kapek není žádná hrozná koncentrace pokud nemáš 1L akvárium
Není to tím že jsem do akva dával 5 kapek MULTI-MEDIKAL????
Ok děkuji za radu

Tak ten Otík stále vede.Kolik kusů Otíku by bylo optimální pořídit místo dvou ancíků do 150l akva(čistý objem) Obyvatel je tam 30ks. Viz Prvňáček-prezentace.
Jaké by jste my doporučily ryby dna,místo ancistrusů. Zatím vyhrávají Otíci

on to nemyslel kvůli sobě
Bez problému, taky je mám spolu.

Tak já mám ancíka společně s partou panďourů a v pohodě

Aha, to je do té nádrže "Dvě věže"? Tak ta je malá. Přechodně máme v podobně malé nádrži dva ancíky a měním vodu 2x týdně, dělají fakt nepořádek. Už jsme řešili, že nádrž zrušíme.
Snesou. Přítel za zády říká, že 2 ancíci na 100 litrů (dělají dost nepořádek) a k tomu cca 5 pancéřníčků. Najdi si tady atlas ryb, tam se dozvíš víc.

Snese, ale do tvého akvária bych tuto kombinaci nevolil, přecijenom to není žádná extra litráž a ancák dovede bejt pěkněj bordelář.
0 13.04.2014 13:01 Matsy Mam takový hloupý dotaz snese se Ancistrus s pancéříčkem pandou?
Starší reakce
0 06.04.2014 23:30
walris [0] - Sumci Děkuji za názory. Popravdě: vím, že má karanténa trvat déle, ale já ho měla "vedle" v samotné nádrži pouhý týden. Tam byl normální, schovával se, ale žádná nemoc se neprojevila. Zapomněla jsem dodat, že byl docela malý - cca 4,5 cm, ale od chovatele z Rychnova nad Kněžnou, ne od žádného amatéra. A v nádrži mám ještě jednoho albína a L 180, takže asimilace mohla proběhnout také

Jinak ten albín je trochu agresivnější, ale byly pořád každý ve své polovině nádrže.
zvedavka napsala: Přílišná tvrdost vody? Jsem zpod Orlických hor, tady je velmi tvrdá voda, ale ancistrusi se v ní i množí. Z toho mi vychází, že ancistrusům tvrdá voda nevadí, anebo máme nějaké mimořádně odolné ancíky.
Neplácejte nesmysly děvče, není ancistrus jako ancistrus...nevadí možná těm "překříženým tam a zpátky", protože si s sebou nesou genetické vybavení ryb z různých typů vody, a třeba dokonce nejen u nás. Ale "značkoví", přírodní ancistrusi jsou na tom s adaptabilitou podstatně hůře...
Jak proběhla asimilace po tom co jste ho přinesla domů , vono takové to "šup tam s ním hned" by taky u oslabených kusů mohlo být stresující a spustit něco ...
Walris tu písala o L213.Bežné ancistrus sp. ryby sú skoro nezmar.
Přílišná tvrdost vody? Jsem zpod Orlických hor, tady je velmi tvrdá voda, ale ancistrusi se v ní i množí. Z toho mi vychází, že ancistrusům tvrdá voda nevadí, anebo máme nějaké mimořádně odolné ancíky.

preklep sorry
To čo nezvládol bola podľa mňa celková tvrdosť vody.Alebo ak takto chodieval k hladine tak možno zmena po prenesení -osmotický šok.
Jsem holka

No akvárko je zaběhlé dva roky, ancistrus tam byl cca 14 dni a dva dny předtím než byl vpuštěn byla polovina nádrže normálně odkalena a voda vyměněna. Spíš mám trochu vyšší ph, tak nejspíše tím, jestli to nezvládl

Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x