Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 13:46 Dasa Re: lhajek
...psala jsem...zlikvidovali mokřanku červenou,anubias lanceolata zatím odolává a vcera se pustili do rohatce jemnolistého,protože původní zbytky rostlinky jsem odtranila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 10:25 - Re: Dasa
SAK energy je s vyšším podielom mäsitej zložky.Skús mu ponúkať račej SAK green. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 07:36 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Dasa
Mě tedy nikdy když jsem je míval rostliny nepožíraly a to jsem je ani nijak nedokrmoval, prostě co zbylo od ostatních ryb. Protože bych si je zase rád pořídil tak jsem o nich trochu nedávno něco četl (už nevím kde) a tam uváděli, že je to ryba hlavně s noční aktivitou a měla by se krmit nejlépe těsně před zhasnutím v akváriu. Ale prý jak si jednou zvykne rostliny požírat tak už si neodvykne. Tak nevím.
Nepíšeš jaké rostliny ti ožírá, ale podle mě takové Anubiasy by mohly odolat déle. Možná Bolbitis, ten mě přijde docela tuhý, ikdyž konce listů jsou měkké ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 00:00 Dasa Re: prasan
Mám je asi měsíc.Jeden z nich roste před očima,má šílený apetit. Kupovala jsem je snad 2.5 cm velké.Už nevím,co mu naházet,aby si nevšímal rostlinek.Když na dno dopadne granulát (sak55-energy),zabírá si uzemí v popředí akvária,startuje a odhání ryby.Asi ho pošlu do polepšovny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2014 23:54 Dasa Re: radim
Umělá mě taky napadla,některé vypadají jako živé :-D jinak už zlikvidovali,byla to mokřanka červená,zůstaly jen nejmenší vrchní lístky.Občas nepohrdnou anubiasem lanceol.,ale ten je ještě v dobré kondici.Dnes po vyhození původní rostlinky přesídlili na rohatce jemnolistého.Nová rostlinka se jmenuje hemigraphis alternata.Tak jsem zvědavá,zda přežije
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2014 23:32 - Re: Dasa
Mám pri prísošoch niekoľko druhov rastlín(aj jemnolisté) a nič mi nepožierajú.Asi treba pestrejšie a častejšie kŕmiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2014 23:15 radim Re: Dasa
umělou :-D
co za rostlinu ti likvidují?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2014 23:09 Dasa – ancistrus - požírání rostlin
Dobrý den,můžete mi doporučit nějakou vhodnou rostlinku,kterou mi ancistrus nebude požírat? Mám dva,přilepšuji jim špenátem,dávám co dva dny tablety.Denně spořádají tak dva listy,ty pak samy odpadnou.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2014 08:47 radim
spíš ho tak nějak mohli sežrat všichni, pokud umřel X-) i ty neonky se umí proměnit v pirani, když narazí na mrtvolu...tu plnou držku zubů nemají jen na parádu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.07.2014 08:30 Žena vondr001 [674] Re: TitanArmy
Ještě je tu možnost, že umřel a sežrali ho šneci.
Jendou mi umřel panda, večer byl komplet obalený okružáky a do rána byl fuč.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2014 00:01 JoKa Re: TitanArmy
Tam ho nemá v této velikosti kdo sežrat... Hledej lépe... ;-)
Ale pokud ho hledáš už déle jak měsíc, tak ho sežrali nitrifikační bakterie, nebo filtr...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 23:56 Muž TitanArmy [4] – kam zmizel? :)
Koupil jsem si ancitruse. Velikost max. 2,5cm. V akváriu 60x30x30 se mu líbilo... najednou ho nemohu najít.. Osádka akva je. 3x gupka, 10x neonky obecné a 3x helleri red. Na zemi nikde není. Že by ho sežrali ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2014 20:12 Muž patamatix [408] Re: romant
Musím uznat,že krmení ancáku jsem podcenil.Takže,když jsem jim nedával pravidelně,tak si poradily :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2014 19:36 R Muž romant [28001] Re: MarekP
Určitě existuje, ale to není člověk, který řeší už okus, ale takto krmí normálně tzv. od začátku kariéry ancáků v jeho akváriu. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2014 19:25 Muž MarekP [812] - MalawiRe: romant
romant napsal:Jako poslední možnost před odstěhováním bych zkusil krmení ve správnější čas a to těsně před, či po zhasnutí světla
Za pokus to stojí, ale mně to nepomohlo. Ledaže bych vydělával rostliny na noc z akvária. :-D Zajímalo by mě, jestli existuje vůbec někdo, komu tohle pomohlo. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2014 19:17 R Muž romant [28001] Re: patamatix
Jak jednou okusily, už je nikdo a ničím neodnaučí a na domluvy nedají, ani po dobrým, ani po zlým. ;-) Jako poslední možnost před odstěhováním bych zkusil krmení ve správnější čas a to těsně před, či po zhasnutí světla, což je pro ně přirozenější, nafutrujou se a nemusí jít tolik na rostliny. Ovšem, že to zafunguje, to zaručit neumím. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2014 17:24 Muž patamatix [408] Re: MarekP
Ano vadí my to,mám rád když je akva pěkně zarostlé a ne okousané. Mám už za ně náhradu v karanténím akva,krunýřovce jednopruhého 10ks,ancistrus je krásná ryba,ale nadělá více škody než užitku(kytky,výkaly).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2014 17:18 Muž MarekP [812] - MalawiRe: patamatix
Pokud ti to hodně vadí, tak je odstěhuj. Jak jednou ochutnají, tak už nepřestanou. Mám tuto zkušenost s různými Ancáky a různými kytkami. Někteří šli na Echinodory, někteří dokonce i na Vallisnerie. Dokrmování rostlinou složkou ve formě různé zeleniny nebo tablet nikdy nepomohlo. Zkrátka poznají, co je dobrý. :) Ale je zajímavý, že třeba několik měsíců se kytky ani nedotknou a pak jak jednou zkusí...ano Taky jsem se s nima rozloučil. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2014 17:13 Muž patamatix [408]
Umíte někdo domluvit ancákům,aby my nežrali kytky ;-) :-) Pokud jim nedomluvím,tak se budou muset odstěhovat :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2014 22:59 - Re: jitkaS
Mne takto mladé lozia cez rúrku do zadnej časti filtrácie.Pri kŕmení si opäť vylezú a nájdu cestu späť.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.06.2014 21:36 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: romant
JJ , hlavně samci rádi pozkoumávaj každou novou dutinu v akváriu , klidně se může stát že se tam i vytřou ,pokud tam nažene samici
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.06.2014 21:28 R Muž romant [28001] Re: jitkaS
No jsou to komedianti. :) Podle mě se jim líbí ta prokysličená voda a zajímá je ten menší uzavřenej prostor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2014 21:24 jitkaS
Chci vám říci co také ancíci dokáží. Mám v akva dva sp černé. Samce a samici. Pro velká vedra jsem na chlazení pustila v akva venkovní závěsní eheim Liberty, ovšem bez náplní. Mám ho tam pouze pro větší proudění a chlazení vody. A co ty mršky nedělají ? Minimálně třikrát za den se ancíci vyškrábou z akva dovnitřku fitru a za čas zase zpátky do akva. Netuším proč to dělají. Ale moje děti jsou teď moc hodné a potichu, protože čekají kdy zase dráčci polezou, no je sranda pozorovat všechny. :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2014 21:29 - Re: Amras
Myslím,že toho jedného ancíka tvoje akvárium ešte znesie bez problémov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2014 20:05 Muž Amras [34]
Myslíte, že bych mohl dát ancistruse do mého akvárka? Je to kvůli bratra, který chce nějakou větší výraznou rybku.... ( rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_long_fin )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2014 20:29 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Petr
"Supr" možná na nějakou dobu. Ale pak může být plno problémů. Doporučuju si přečíst tohle - rybicky.net/atlasryb/sekavka_nadherna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2014 20:24 Petr Re: MarekP
Akvárko je 100 l a mřenek 2 ks a ancistrusu taky 2 ks ale už je to ok už žerou spolu supr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2014 04:42 - Re: Malapa
Je to selekt po LDA16(L338)
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_hnedy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2014 23:10 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: prasan
Zajímalo by mě, co to je zač. Jestli čistě jen barevná varianta Ancistrus spec gold. Ale co jsme jeviděl, bude to spíš nějaký kříženec L144, ale né od základních běžně chovaných ryb pod označením Ancistrus spec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2014 22:57 - Re: Malapa
Áno, to sú oni.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2014 22:52 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: prasan
Ti červení to jsou ancistrus super red, nebo jak je ten název, co se pod ním tihle červení prodávají?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2014 22:50 -
Fotka k příspěvku :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2014 20:32 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Petr
Jak je velké akva a kolik Ancistrusů a Mřenek a v jakých velikostech tam je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2014 18:38 Petr – Ancistrus a mřenka nádherná
Prosím o radu , do té doby než jsem přidal mřenky tak ancistrusové vždy když padla tableta na dno hned tam byli a jedli a od přidání mřenek nádherných nejsou vůbec vidět u jídla. čím to může být?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 20:00 Žena aa [2] Re: MarekP
Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 17:41 Muž MarekP [812] - MalawiRe: aa
Pokud se ti zdá hodně špatnej, tak ho utrať, ale posoudit to musíš sama. Pokud má "jen" potrhaný ploutve, tak při dobře udržované nádrži se mu to časem spraví. Pokud je relativně ok, tak bych vyměnil část vody v akva a dal bych do akvária sůl (polévkovou lžíci na 50 litrů). Místo soli můžeš v tomto případě dát do akvária Eshu 2000, pokud ji máš a dávkovat klidně dvojnásobnou dávku, než je uvedena v návodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 17:28 Žena aa [2]
Skoro dva dny jsem nemohla najít jednoho ancistruse a napadlo mě až pozdě se podívat do filtru. Má mírně poškozenou ocasní ploutev a úplně zdevastovanou hřbetní ploutev a zrychleně dýchá. Co s ním mám dělat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.04.2014 11:37 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Annette
Odpověď jsi už dostala. Tvůj problém je přerybněná a naprosto nevhodná kombinace ryb v akváriu. Dokud to nezměníš, tak budeš mít problémy pořád. A proč najednou mizí neonky? Pravděpodobně jsi měla akvárium, co se týče osádky a údržby, na hraně a po přidání dalších ryb prostě pohár přetekl. Z těch ryb, které jsi vyjmenovala, jsou neonky a tetry černý nejnáročnější na kvalitu vody a Ancistrusi se Závojnatkama jsou bordeláři a ještě k tomu v přerybněném akváriu. Nedivil bych se, kdyby to nevydržely skrz tu kvalitu vody (ani je nemusel nikdo lovit), zdechly a na mrtvolách si už pochutnají všichni včetně Ancistrusů. Ale Ancistrus rozhodně neuloví živou neonku. A pokud si myslíš, že zvýšená údržba v takovém akváriu stačí na to, aby prosperovalo, tak se podívej na svoje akva, jestli to opravdu stačí nebo ne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 10:26 Yuyana Re: radim
Hmm. Aha. Tak to se děvče uráží naprosto bezdůvodně, protože to je skutečně dost ryb, na tu nádrž. Každopádně to moc nechápu, když zná tuhle stránku, může se tu zeptat, je tu všechno napsaný... kéž bych tenkrát měla po ruce něco takovýho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.04.2014 10:00 radim Re: Annette
to chce klid a ne se nevovat nad každým blbcem na fóru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 09:59 Annette Re: radim
Teda já jsem takovej hříšník!!! Nic, kašlu na to, mažu prezentaci a vy se třeba zblázněte. Hrajete si na strašný akvaristy, všemu rozumíte nejlíp a připadáte si děsně důkežitý. Tváříte se jakože chcete hrozně pomáhat a nejlépe aby bylo vše podle vašich představ. Takže ideálně malawi.... Jděte se bodnout...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 09:46 radim Re: Yuyana
nemyslel jsem to fyzicky :-D
tomu říkám přístup, když si někdo aspoň uvědomuje možnosti své nádrže palec slečná má nádrž cca 180L čistý objem a v něm 8 závojnatek všech velikostí, ancsistrusy plust ty tetry. Místo dna ostrý hrubý makadam kam by zapadl i tenisák... podle fotek akvárium založeno 22.12. a ve stejný den už jsou i fotky s rybama kdy se na stěnách akva drží bublinky, které jaksi značí čersvě napuštěno...
Jak už jsem psal je mi to buřt a jsem tady úplně OT
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 09:36 Yuyana Re: radim
Helee, já jsem já :-p. Mám dvě závojnatky, ne osm :-D. Chci třetí, protože původně byly tři a tři je super číslo, ale to je u mě stop stav, víc bych do svýho akvária nedala. Nevim, jak velký akvárko má ona (jakožto hříšnej neregistrovanec nevidim podrobnosti :-p), ale kdybych k sobě naskládala tolik rybek, tak bych pod to rovnou mohla udělat ohýnek a začít vařit polívku :-p.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 09:31 radim Re: Annette
a nezapomeň tady zas dávat rady jak jsou neonky se závojnatkama v pořádku ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 09:26 radim Re: Yuyana
Proti závojnátkám v akva nejsem, ale všeho s mírou. S těma 8 jsi to přehnala. Rady jsi měla dobré, ale máš to vlastně v pořádku a pěkně se staráš, takže žádný problém přece není ;-) užij si to a ostatním přeju pevné nervy ve vysvětlování. Je mi to buřt.
Jo a pořiď další neonky, ať mají Bimbové co žrat :-P
Yuyan = Annette ? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 09:24 Annette Re: Yuyana
Díky palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 09:15 Yuyana Re: radim
Tady je někdo pěkně nabroušenej na chudáky závojnatky. Spousta ryb žere menší druhy ryb... To neni otravnost, to je normální :-D.

Každopádně závojnatky skutečně nejsou nijak agresivní ryby, to se jich musim zastat. I v tom velmi silně přerybenym akvárku, kde nám tenkrát nouzově přezimovaly, byl dokonalej klid a nikdo nikomu nic neudělal. Neházela bych to automaticky na ně, zvlášť pokud jsou taky oštípaný. Za všechny ty roky jsem nikdy neviděla, že by se závojnatky vzájemně zranily. Žila jsem v přesvědčení, že to ani neuměj. Jsem ochotná věřit tomu, že velká závojnatka dokáže sežrat malou neonku, ale pokud to do teď nedělaly...

Je samozřejmě možný, že pohár trpělivosti přetekl a že si prostě řekly, že budou mít víc místa, když sežerou pár neonek.. Nemám žádnou zkušenost s míchánim závojnatek a jinejch ryb a jsem zastánce dostatečnýho protoru v akváriu, protože i ryba potřebuje nějakej osobní prostor :-).

Tak. To by bylo. Prostě závojnatky jsou milý rybky. Hodný a klidný. Nemám ráda, když se o nich mluví jako o nějakejch příšerách z hororu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 09:14 Annette Re: radim
Víš co? Když tě tak hrozně štvu tak na moje příspěvky nereaguj. Myslela jsem že celý tento web je založen na nějaké normální komunikaci, a né na tom že si budem vytýkat. O to akvárko se starám hodně dobře, vodu vyměňuju pravidelně, ryby nepřekrmuju - ale co, já se tady nebudu ospravedlňovat. Normálně jsem se jen zeptala... A nemyslím že mám pravdu jen já, to vůbec. Jen mi vadí když jsou proti závojnatkám všichni zaujatí... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 08:33 radim Re: Annette
Sleduj to akvárium, aby tě ryby neviděly a nesomrovaly žrádlo, pak uvidíš kdo to dělá. Tipuju toho tvojeho "Bimba". Asi si příjdeš strašně nad věcí a každému tady tvrdíš jak jsou závojnatky v akváriu v pořádku, ale to bylo možná tak když si jich měla 4. Navýšila jsi to pomalu na 8 kusů + 4 dospělé ancistrusy a začínají být problémy. První jdou do kopru neonky, protože jsou nejnáročnější na kvalitu vody, která se stopro zhoršuje...fleky na zábvojnatkách to samé... Nevím co by jsi chtěla slyšet, když už ti bylo vše v minulých týdnech řečeno. Je to s tebou těžké, když máš pravdu jen ty co se závojnatek týče
Závojnatka je prostě otravná žravá ryba co všechno rve do huby. To že vypadají mírumilovně nic neznamená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 08:31 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: Annette
Pochybujem že ti ich takto doriadil samac ancitrusa,tý aktívne nedokážu uloviť zdravú dospelú rybu,chyba je niekde inde.Ancitrusy maximálne tak poupratujú mrtvolky ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 65

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84-ancistrus-sp--chov?od=574