Ancistrus - chov
Já jim skusím dát ten brambor a uvidíme
...no ja mam zas cca 30ks asi 1 cm teraz sa vyliahli dalsie...po asi mesiaci - tak neviem neviem ak to pojde takto dalej???
...ale mne sa skvor male pacia - su aktivnejsie ako dospele...
najradsej bi som ich daroval a nechal si par "mrnusov" - podobne som na tom zo SAE
0 02.01.2010 11:55 Koldy to mě kamarád dovezl 3-4cm ancistruse a za půl roku vyrostli o 4-5cm a krmím 1 denně tabletami a vločkami tak nevím
Odpoved na obidve otazky su vo fore na tomto portali, staci hladat
Co sa tyka lyofilizacie, tak ta zachovava snad vsetko okrem vitaminov. Napriklad pri takom vitamine C (nevyhnutnom pre obnovu buniek a rast) nie je mozne, aby ho 100% uchovala, pretoze je to kyselina a velmi lahko oxiduje. A kedze lyofilizovane materialy su silno porovite materialy, tak sa tam vitamin v kratkej dobe znici...jedine ze by ste ho skladovali vo vakuu
Toz vitaminy vydrzia byt len v niecom, co je zive, alebo konzervovane.
...ja sa nehadam
- som vravel ze zozeru vsetko - ani ich "specialne" nechovam...zozeru mi vsetko co aj skalare...teda co spadne na dno...aj.hov.srdce maju radi...
...a ak ide niekomu o rychli rast - tak treba aj dost bielkovin...
...len ma zarazilo ze s nich vysli patentky "cele"...-tie patentky som skusal len "teraz"...
Já krmím ancilky stejně jako jiné ryby..ale taky jim dávám tablety..ale musím napsat že mám tropheusi a ty krmím hlavně krmivem s větším obsahem spiruliny.
"Krunýřovci se neživí zdaleka jen rostlinnou stravou. Pro většinu druhů, které byly dosud do akvárií dovezeny, je velmi důležitý vysoký podíl masité složky v potravě. Vhodné jsou zejména larvy hmyzu (např. komárů a pakomárů) živé i zmrazené." (M.Bailey a G.Sandford: Akvarijní ryby, poznámka lektora /Jindřich Novák/, který nesouhlasí s tvrzením autorek, že "krunýřovci jsou většinou býložraví").
...fakt cele - som to chcel aj odfotit - len som pozical fotak tak som nemal cim...
Tak to se mi nikdy nestalo.
...na tom traviacom trakte "nieco" bude - zozeru v podstate vsetko to je pravda...
...ale len pred par dnami som skusal mrazene patentky - skoda ze teraz nemam fotak ale vysli z "nich" von "cele" - ako keby absolutne nestravene...
0 02.01.2010 01:41 protein007 [57] - Ryby brakických vod Prisavniky su vsezravce, ale mala by u nich prevladat rastlinna potrava (resp. riasy), pretoze masita potrava im vraj z dlhodobeho hladiska skodi (nemaju poriadne na to prisposobeny traviaci trakt, ci take daco). V principe ale zeru vsetko, vratane rastliniek, hlavne ked su hladne
Nezabudaj, aby tam bolo hlavne vela vitaminov (co vacsinou nie je v mrazenej, lyofilizovanej, extrudovanej a tepelne spracovanej potrave), pretoze tie su nevyhnutne na regeneraciu organizmu (a tym padom aj rast). Splna to vacsina bezne dostupnych krmiv, a cerstve/zive krmenie.
Rastlinnu potravu im treba davat este aj preto, lebo potom sa pustia do jemnolistych rastlin. Vacsinou im najviac chutia echinodory
Jako bud rad ze se ti netrou. Potom je jich jako much mam 4 velke cca samec 15cm samice 13,12,10cm) a asi tam 100 1-2cm poteru,10-15 5-6cm teda luxujou dokonale ale dam jim pulku okurky rozrilou podelne a do rana tam neni ani slupka
.
0 02.01.2010 00:31 Vašek – Re: Malapa
Já už mám snad 10, možná víc let 4 Ancistruse. Velkej Lojza už je starej fousatej děda, ale nikdy se mi nevytřeli. Co je pro jejich výtěr důležité?
Vodu mám ze stejného zdroje jako známej kterému se vytřeli a kdysi mi je dal. teplota cca 23 a krmivo jednou denně několik zelených tabletek.
Už se to tu řešilo několikrát. Někdo zeleninou krmí, ale já bych to v zimě určitě neriskoval. Podařilo se mi opakovaně, aby mi po salátu komplet odešly celé výtěry malých ancistrusů, prostě se otrávili. Takže otázka zní, proč to riskovat, když je k dispozici lepší krmení. To je můj názor, nikomu ho nevnucuju!
Ja jim davam 2mm plátek okurky a něčím zatížit...vyžerou tu dužinu a pak dát zase novej
0 01.01.2010 20:13 macymesser – Čím krmit ancistruse?
Klidně jim dej i plátek syrové brambory asi 0.5 cm silné.Dávám jim to a nevěřily byste jak to ohobluji a nechají jen slupku.Oproti okurce je dobrý,že brambora padne ke dnu
To rozhodně nebudou. Když je budeš opravdu dobře krmit, tak do dvou let se můžou začít třít. Ale rozhodně nebudou plně vzrostlí, spíš takoví puberťáci.
Hlavní je krmit hodně, klidně 2x denně. Vločkové krmivo, zelené tablety a hlavně mražené patentky. I tak počítej, že jsou to dlouhověké ryby které rostou pomalu. Než vyrostou 10-12cm bude to trvat několik let.
Čím krmit 3 cm ancistruse aby rychle vyrostli do dospělosti?
Starší reakce
Tak taky bych to Honzo uz neresil, pokud nechteji ani tu tabletu tak urcite nemaji hlad a jak uz tady psali ostatni: Ancik jeste hladem nechcipl(snad
)
...to neries ancik este hladom "nezdochol"
k tomu co budu alebo nebudu zrat ich nedonutis...
Neřeš to, mě se to osvědčilo nejvíc. Oni si vždycky něco najdou a pokud ti neokusují rostliny, tak bych byl v klidu.
0 22.12.2009 19:33 Bart Simpson – ancistrus
0 22.12.2009 19:32 Bart Simpson – ancistrus
čau des jsem koupil tablety od Dajany a chipsi od sery(WELSCHIPS)na ty chipsi se vrhli jenom pancéřníci a ancistrus se ho ani netkl tak sem skusil tablety od dajany a taky nic ani pancéřníci tak jsem skusil přilepit tabletu na sklo co nejblíš k ancistrusovi a ten před ním utekl
Ancíky ani otíky speciálně nekrmím. Docela jim stačí to, co najdou na dně po krmení rybek
Já myslím, že jim nic nechybí, rostlin si ani nevšimnou. Mám tam anubiasy, microsora a valisnerky a nebo jim tyhle kytky nechutnají.
0 22.12.2009 13:14 Mayor ja je krmim taky okurmaka na kolecka a svazu jim to vlascem a zatizim oluvkem....necham tam asi jeden a pul dne a pak vytahnu...briska maji napapany dost a nechcu at to tam hnije...mam asi 7ancitrusu a pak 3 maly(novy pekne flekaty) a jednyho velkyho krunyrovce...sezerou tak 5kolecek okurku svazanych tim vlascem....nekdy poslu foto
0 22.12.2009 13:14 kreten – Re: romant
To je vhodná potrava
, i když trochu zeleného by se přidat dalo
Já nepoužívám žádný speciální krmivo. Přes léto krmím živejma dafniema a teď mraž. patentky a nějaká ta vločka. V akva mám skaláry,čichavce, tetry čevenohlavý a konžský.
Já je krmím tabletami od Dajany a okurkami.
celkom dobre je napr. SAK Green alebo SAK Spirulina...este som neskusal ale SAK55 maju radi...
...teraz mam cca 20ks asi 1cm velkych...-tie su zatial iba na rastlinach...
Ja mam 6 kousku anciku a v podstate mi likvidujou vsechny rostliny, maji je v oblibe podle tvosti listu cim mekci listy tim vice jim chutna a naopak (mozna roslina vice vydrzi to je taky moznost). Jediny ceho si ani nevsimnou je vodni mor a nebo jemu podobna kytka tu zatim uspesne ignoruji. V lete jsem jim daval na dno meloun a okurky, kytky mi pak nechali chvilku na pokoji, ale jak mile se jim to omrzelo tak je zacali decimovat znova.
Zkoušeli jste jim dávat okurky? ti moji se do nich pustí pár sekund co dám okurky do akva a nic jinýho je nezajímá..
Já mám v akva anubiasy,microsora a valisnerky giga a anciborci si jich ani nevšimnou. Pouze provedou pravidelné čištění, ale při okusování jsem je zatím nepřistihl. Ty ancistrusy jsou cca 6cm. Krmím přes léto živejma dafniema a teď mraženýma patentkama a něčím vločkovým.
tie moje zeru vsetko co aj skalare - proste maso im viac chuti ako rastliny...
a na hodenu gulicku hov.srdca sa nalepia tak ze niekedy ani skalara nepustia
ide o vec zvyku - ak sa naucia na krmiva nebudu obhrizovat "kade co"...
...echinodory maju "radi" - ale podla mna len preto ze maju pevne tvrde listy...
papr. na Hygrophila polysperma 'Variabilis' som ich este nevidel ani na inich "jemnolistych" rastlinach...
...asi potrebuju "tvrdsi" podklad...
Moji ancíci okusují všechno a všude, je jim jedno jestli ožužlávají kytku nebo sklo. Sice kytku neukousnou ale 100x ožužlaný list se už jaksi nestihne zregenerovat
Tak tomu bych moc nevěřil
Ten můj začal ničit echinodory při velikosti cca 4cm, ale záleží na prioritách.
Někdo se s tím smíří já ho dal pryč, páč kytky si hejčkám
Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50922x