Ancistrus - chov
Začít léčit, nehvyšší čas.
0 09.01.2010 19:58 jasper – Re: Malapa
žádných bílých těček jsem si nevšiml ,ale jak jsi psal žábra se mu nepohybují
Prohlédni ho pečlivě, pokud má na sobě krupičku, tak týdn určitě nepřežije, zvlášť, pokud to má už 10 dní.
0 09.01.2010 19:35 jasper – Re: jasper
myslís ze to vydrží kdybych to začal léčit az prístí týden
0 09.01.2010 19:21 jasper – Re: Malapa
má to uz asi 10dni ,pokusímse to hned léčit ale přes týden nejsu vůbec doma
Vyměnit polovinu vody, pozorovat, zda se situace zlepší. Pečlivě prohlídnout ryby, hledat krupičku. Pokud jeto krupička ihned léčit. Tady se názory různí, já osolím vodu a dávkuju Anti Ichtin a to v silnějším dávkování než se na něm uvádí. Po dvou dnech vyměnit alespoň polovinu vody, znova osolit, znova podat léčivo. Do 10 dnů by mělo být po nemoci, včetně vývojových stádií.
0 09.01.2010 19:08 jasper – Re: Malapa
dobře co bych proto mněl udělat ??
Tohle chování značí závažný problém, řeči že je to normální, jsou nesmysl! Ancistrus žádné přídavné dýchání nemá. To že se v nouzi umí nadechnout, zadrží vzduchovou bublinu v žábrech, je něco zcela jiného, než je například přídávné střevní dýchání jiných sumců.
Pokud mají ancistrusi problém v noci, stojí těsně u hladiny, chodí se "nadechnout", je problém v nedostatku rozpuštěného kyslíku. Vypnuté vzduchování, někteří neznalí lidé, na noc vypínají vzduchování. Naopak v noci, kdy rostliny kyslík z vody odebírají, vydechují CO2, je potřeba provzdušňování nejvyšší.
Také v začátku invaze obrněnky neboli krupičky, mají ancistrusi první napadené žábry a nedýchají, často nehýbou vůbec žábry a jen se nadechují vzduchu. Neí ale nutné propadat panice, krupička se dá u ancistrusů snadno zvládnout, pokud se začne léčit včas.
0 09.01.2010 18:52 jasper – Re: jasper
1/3 vody vyměněna filtr vyčištěn ale aji tak to nejak nepomohlo
0 09.01.2010 18:47 jasper Voda je okysličena dost,mohl by být problém třeba v tvrdosti vody ???
0 09.01.2010 16:10 luckyluck Jak tu bylo nasáno u anciků je to normání, ale každých 20m je to dost...špatná voda ...a taky asi špatná filtrace..teda pokud akva není napuštěné 3 dny
Nerekl bych ze je to normalni, me to delal ancik kdyz mel malo okyslicenou vodu, pak sem začal víc cerit hladinu, tim padem se zacala vic okyslicovat voda a prestal to delat. Takze si myslim ze to je neco s vodou.
Škoda že tu nemáte prezentaci, člověk může pak lépe poradit. Ale všechno nasvědčuje tomu že v nádrži není dost kyslíku. Možná i proto opustil jikry. Jak už tu bylo řečeno, vyprat filtr a vyměnit třetinu vody a mělo by to pomoci.
U ancíků je tohle chování celkem běžné, mají přídavné dýchání, díky němuž jsou schopni dýchat i vzdušný kyslík. Nicméně pokud je v nádrži všechno v pořádku, tak to nedělají. Pokud takto vyjíždějí k hladině často, značí to, že něco není s vodou v pořádku a chce to nádrž zkontrolovat.
0 09.01.2010 12:51 Luboš Viď, že si nedal ryby do čerstvě založenýho akva, pak by to vyjíždění ancíka k hladině totiž mohl značit průšvih....
viz zakládání akva:
www.horacovoakvarium.cz/… 0 08.01.2010 22:14 losos vyměň v akvárku 1/3 vody a vyčisti ten filtr jestli je zanesený,no a že nežere to může být tou vodou nebo třeba žere ale není to viděť nebo žere tak málo že sis toho nevšiml,nebo mě teď zrovna napadlo ancistrusi sou háklivý na okysličenou vodu jestli tam nemáš nejakej zdroj vzduchu třeba bublací moturek vůbec by to neuškodilo ho tam dát,třeba po výměně vody a vyčištění filtru se ancik srovná a začne žrát uvidíš časem,zkus mu tam kdyžtak hodit na dno plátek okurky jestli se na něj přisaje řek bych že to žraní se srovná ale chce to čas
0 08.01.2010 22:02 jasper – Re: losos
mohla by být příčina ve filtru byl velmy zanešený ,ale co sním že nežere???
0 08.01.2010 21:55 losos tohle dělaj ancistrusy kvůli špatné vodě já se ancistrusy zabejvám a chovám je. kůli špatné vodě jsem již přišel o jeden 16cm chovný kousek vylezl mi z akvárka. ale s tou výměnou vody je to pravda většinou tro pomůže a neboj se nemoc to neni
0 08.01.2010 21:42 jasper – Re: grizly
no nwm jestly je to normální ancí mněl před týdnem jikry ale opustil je jikry bohužel jsem musel odstranit a ancík začal vyjíždet k hladině každých 20m a přestal žrat
Je to u nich běžné chování. Neměj strach, nemocný není.
0 08.01.2010 21:19 jasper – Ancistrus vyjíždí k hladině
nwm co sním je dělá to pouze sameček a ostatní ancíci nic mohl by být nějak nemocný ??? prosím poraďtě
já mam taky dva a vidívám je jíst každý den co krmím rbky, ať už vločkama, nebo patentkama a normálně si na signál (lehké ťukání na sklo) připlavou i se zbytkem rybek najíst.. a to že by nejedly, to se nedá říct..
Taky mně nejdřív pásli řasy, ale záhy začli svědomitě chroustat kytky
Škoda .
0 06.01.2010 18:37 Ploutev – Anci
Nejhorsi ryba v akvariu s rostlinama.
0 06.01.2010 18:27 čichavec27 – Re: Honzabetta
Ahoj podle mě se nažral řas co našel v akvárku,proto se nedotkl tablet
0 06.01.2010 18:05 Bart Simpson – Ancistrus Mi nežere
čau ancistrus mi pořad nežere vubec
jen jednou jsem viděl že je na tabletě ale od té doby nic...a zdá se mi ze je vyhubly.
Starší reakce
...malo bi to ist stiahnut hoc cim - papierovou vreckovkov,servitkov,novinami...
...skus tie noviny - maju vecsiu plochu
...polozis ich na hladinu a ked budu mokre vyberes a zahodis...a opakujes kym to nemas "ciste"
mohl by jsi to popsat trochu líp já jsem to zkoušel kapesníkem papírovým a moc to nešlo asi jsem na to měl špatný způsob
...syr im nedavaj - kvoli tomu tuku - to nie je dobre...
...a tu mastnotu stiahnes normalne novinami
No já s tím krmením mám trochu problém včera jsem jim tam dal asi 0.5mm plátek sirového brambora a dneska tam pořád leží na dně taky jsem těm rybičkám když jsem dneska strouhal mrkev do polívky tak jsem jim tam dal jednu nitku mrkve a taky nic
tak nevím jediné na co jdou je vločkové krmení a sýr jenomže ten sýr dělá mastné oka na hladině takže s tím taky konec
.Prosím o radu a taky o radu jak se zbavit těch mastných ok na hladině
0 03.01.2010 12:57 tondas – Ancistrusy
Ancistrusy zozeru vsetko co im spadne pred nos.Ja chovam ancikov viac ako 20 rokou a nikdy som nemal s nimi ziaden problem.robim im zmesku zeru ako besne a rastu ako z vody.
...tak na ten platok zemiaku som ich "dostal"
3 02.01.2010 23:39 Horác [3942] protein007 napsal: ... "kedze takmer v kazdom texte, co je na nete o lyofilizacii, je uvedene, ze zachovava vyzivovu hodnotu aj biologicku aktivitu. Evidentne to tak nie je, je to len prehnany marketingovy blabol" ...
Já na rozdíl od tebe nemám potřebu číst marketingové bláboly na netu - já jsem dělal z technologie (léků) diplomku i doktorát, takže kvalita mých zdrojů je poněkud jinde. :o)
protein007 napsal: ... "Inak by vedci nemali tolko problemov s ozivovanim bakterii" ...
Kdyby lyofilizace tak jednoznačně (a selektivně - jak jsi psal) likvidovala právě vitamíny (koenzymy), likvidovala by tím i enzymy a to by pak nikdy nikdo neoživil ani ty bakterie :o) ...
protein007 napsal: ... "Mozno lyofilizacia zachovava vacsinu vitaminov hned po jej dokonceni, ale urcite vo vyslednom produkte neostanu plne zachovane pocas niekolkych rokov, tak ako to vsade propaguju. To by musel by dany produkt uchovany v absolutnom vakuu (ktore dodnes nevieme vyrobit), a zastavene vsetky chemicke reakcie vovnutri" ...
Že je lyofilizace dokonalá, stoprocentní metoda konzervace jsem tu nikde netvrdil, takže tohle mi tu opravdu vysvětlovat nemusíš :o) ... Já jsem se zarazil nad tímhle tvým tvrzením : "Co sa tyka lyofilizacie, tak ta zachovava snad vsetko okrem vitaminov" ... To prostě není pravda. V buňce je hromada mnohonásobně labilnějších sloučenin, než jsou vitamíny. (Reaktivitu a stabilitu jednotlivých vitamínů tu samozřejmě rozebírat nebudu, to si nastuduj sám. :o)
Oni to proste vzdy nejak do seba dostanu
Hlavne je, aby si im nedaval stale to istu potravu. Ked budes striedat vlocky so zeleninou, tak myslim ze nemozes nic pokazit. Vacsina ludi ich tak krmi cele roky
0 02.01.2010 22:29 Lublon – Re: JirkaHonč
Zuby neřeš, určitě budou rádi, když jim budeš dávat pestré papu a sám poznáš co jim chutná a co ne. Já to střídám - okurka, salát, tablety, vločky. Zatím si nestěžovaly
Tak v tom mám *nepořádek* mám ryby krmit vločkama nebo jim dávat mrkev okurku salát... Totiž abych řekl pravdu nedokážu si představit jak ty rybičky které nemají ani zuby okousávají tu okurku nebo mrkev
Prosím poraďte
ja bych jim skoušel davat okurku
no spařim mraženej hrášek a chutná spařený file chutnán syrová mrkev chutná ale vydrží pár dnů vodu nekazí syrová paprika chutná salátovka chutná vydrží pár hodin než ji načnou odstranuju jen občas tenkou blanku s povrchu okurky když blbě někde plave a krajku z mrkve tzn, naprosto dutá mrkev jen povrchová blanka. upozornuju že mám velký akva a žerou to prckové i velký včetně krevetek.. ryby sou pěkný a v podstatě nedávám nic jinýho... nevím jestli je to vědecký ale funguje to.. venca
0 02.01.2010 20:47 čufis – žabronožka solna
ja je krmim žabronožkou solnou a rostou před očima
Keby som placal nezmysly, tak by nebol problem lyofilizovat hocico zive, a v pripade potreby to bez problemov ozivit, kedze takmer v kazdom texte, co je na nete o lyofilizacii, je uvedene, ze zachovava vyzivovu hodnotu aj biologicku aktivitu. Evidentne to tak nie je, je to len prehnany marketingovy blabol. Inak by vedci nemali tolko problemov s ozivovanim bakterii (a btw. lyofilizovane bakterie sa neozivuju vodou, ale roznymi roztokmi). Mozno lyofilizacia zachovava vacsinu vitaminov hned po jej dokonceni, ale urcite vo vyslednom produkte neostanu plne zachovane pocas niekolkych rokov, tak ako to vsade propaguju. To by musel by dany produkt uchovany v absolutnom vakuu (ktore dodnes nevieme vyrobit), a zastavene vsetky chemicke reakcie vovnutri.
...to bude zvykom...ako som vravel...
...ja to necham na nich nech si vyberu co im chuti...
...zemiak som neskusal - dam vediet
ale u mna ako som vravel maju ulohu "cisticov"
a uz som to spominal - "ancik este od hladu nezdochol"....
0 02.01.2010 12:58 Lublon Mám asi 70 malých ocásků a 13 dospělých jedinců, dostávají okurku, salát, tablety i sušený mix a po všem se vždy vrhnou. Okurka je asi po 4 hod vyžraná, salát jim vydrží sice celý den, ale pak už zbyde jen kostra (toho salátu
)
...uhorku som skusal - aj salat...mozem potvrdit ze si radsej vyberu rvozne krmiva co spadnu na dno a maso...
PS:ja som uhorku aj salat vyberal po 2voch dnoch
- "nedotknute"...-ale mozno je to zvyk...
ja ich mam skvor ako "cisticov" - tak ze co zeru...??? "je jedno"
Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50923x