Ancistrus - chov
Doroste. Nechat.

On se zocelí.

0 19.11.2010 13:32 Nelly – Re: Yirka
Tak já pro ně skáknu a budu se snažit

mimochodem....mám v akvárku te´dak ještě jednoho pr´tavce asi 3 cm....nesežerou mi ho nebo nebudou na něj zlý?

přinejhorším bych ho měla komu dát...teda ji

Jj, velikostně jsou už "nad zákonem" tak jen dobré krmení a vhodné úkryty.
0 19.11.2010 13:05 Nelly – Re: Yirka
To jsem ráda že to není úplně ztracený. Tak já to vyzkouším

Díky moc
Ta šance je minimálně 50 na 50. Pokud jim vytvoříš výborné podmínky, šance se budou zvyšovat.
Starší reakce
Starší reakce
No já jsem před mrazama asi 100 okurek odnes do sklepa a eště držej...

ta okurka určitě ze zahrádky není.
Pokud nemas svoji zahradku,kde si vypestujes svoji zeleninu,tak to ani nijak nejde resit

A pokud neni spatne mi,tak snad nebude ani rybkam.Jo jinak na okurku nam chodi i čichavci,tak asi budu muset pridat kolecko

ahoj
mraženou rozmixuji a hned(polomraženou)ji dávám s5 do mrazáku takže nestihne rozmrznout
poté ze zmrzlého plátu kousek ulomím dám do skleničky a nechám rozmrnout (vypnu čerpadlo)a vileju do aqa

vodu nekalí a to nejjemnější sežerou rybky a co spadne na dno tak s tím si poradí držkolezci

vodu to nekalí
Ja davam nasim ancikum cerstvou zeleninku a jsou spokojeni

Já myslím, že jak čerstvá, tak mražená zelenina(směs) je ku prospěchu věci. Každý má svoji ověřenou metodu a tu aplikuje a když to těm brusičům vyhovuje, tak ať si dají co jim chutná.

Ovšem když se ancík naučí okusovat rostliny, tak mu v tom žádná doplňková, byť sebezázračnější směs nezabrání, alespoň u mě to tak bylo a je.

Mno já nevím, jednou rozmražená potravina by se podruhé zamrazit už neměla, ale dejme tomu. Nekalí se tou směsí voda? Házíš to tam zmražené?
A žere to vetsina sladkovodnich rybek?Krom anciku?Tu mraz.rozmixovanou zeleninu?Jinak to je skvelej napad!!
ahoj
nemůžu nereagovat
já krmím zeleninou ze zahrady a z kaufu a problém není

jen je třeba zeleninu dobře omýt a třeba salát (z obchodu)bych rybám nedal,ale koupím mraženou zeleninu do polévky(kukuřice,hrášek,mrkev)rozmixuji a dám do sáčku a na mrazák a potom jen ulomím a krmím

žerou to všechny ryby a nejen krunýřovci

pro zlepšení tam přimixovávám i filet
a až budete v tom kaufu tak si kupta batáty jsou to sladké brambory a držkolezcům móóc chutnají

stačí tenké kolečko a v lednici vydrží strášně dlouho
0 29.10.2010 21:22 Libor123 – Re: sarka01
Ahojík. To se ví, že jo. U mě žerou třeba okurku, cuketu, brambory, samožřejmě granule pro ancíky, špenát apod.
A co třeba zeleninu zamrazit?
Nikdy jsem v zimním období při přikrmování okurkama žádnej problém neměl. Buď mám odolný ryby, nebo to s tou zimní škodlivou zeleninou nebude zas tak žhavý.

Zdravím,
podzim je v plném proudu, domácí zásoby došly a v obchodech bude brzy jen rychlená zelenina. Nerad bych si ryby přiotrávil, máte zkušenosti s přikrmováním zeleniny v zimě? Není lepší v zimě zeleninu výrazněji omezit ?
Starší reakce
0 26.10.2010 15:10 alfik1 – – Re: Patik
dej jim okurku (hadovku)nebo zelí z toho by meli mit dost zelené stravy a kytkám by mohli dát pokoj
Anubias můžu potvrdit, dále Vallisnerie (gigantea). Rostliny vůbec žerou minimálně, hlavně čistí povrchy a žerou granule+zeleninu co jim hodím. Ovšem jsou to ještě mladé kusy.
U mě jim nechutnají Microsoria, anubiasy a kryptokoryny.
0 26.10.2010 14:39 Patik – Rostliny vs.Ancistrus
Zdravím všechny, potřeboval bych se zeptat. Moji Ancistrusi mi plení akvárium od rostlin a tak bych chtěl poradit jak tomu zabránit, popř. zda-li nemáte nějaký tip na rostliny, které jim nešmakují. Předem děkuji.

a myslis ze krunyrovec nekde v pralese v amazonce narazi na syr? to bych se docela bala ze z toho bude mit strevni potize
Yirka napsal: Zkus třeba bagetu a zítra je neděle tak řízek.
Ale raději si o nich něco přečti. <a href="http://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny" target="_blank" rel="nofollow">http://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny</a>
ja len ze som to videl na fotkach ako zeru platky okurky
mam tri kusky pohlavie este neviem urcit mozem im uz teraz davat npr kusok platkoveho syra alebo platok okurky
Asi to bereš s humorem, takže poslední reakce: Když pánbu dopustí, i motyka spustí.

Zde u ancistrusů platí co je psáno, to je dáno - horší je to někdy s komentáři návštěvníků. Že je nakladeno poznáš tak, že samec bude zašitý u jiker a 2 týdny mu uvidíš jen vousy nebo ocásek. A může to začít zítra, za půl roku nebo taky třeba nikdy.
Mě se osvědčilo plátek syrový brambory....jinak já mám opačnej problém..kam s nima...osvědčenej chovnej pár klidně prodám

Tak dobrou a pestrou stravu a úkryty namíru. Ve velikosti +-7cm se běžnězačínají množit.
Jde o to jak jsou staré-velké. Jestli již poznáš pohlavní rozdíly.
Asi "nepřeskočila jiskra".

já už je mám rok a pul a pořád nic, ale kdyby nezačly tak mi to nevadí

mám dva samce, jednu samici a jednu samici gold
Hlavně bude záležet jak se o ně budeš starat a jaké jim utvoříš podmínky. Hlavně kvalitní a pestré krmivo, dostatek úkrytů a hlavně - ochotný pár (y). Pokud do roku a půl nevyrostou na 6-7cm a nezačnou, je to asi marné. Proto je lepší koupit více kusů, vychytat nejlepší a pak můžeš zásobovat široké okolí. Na množení jedna z opravdu snadných, jiker kladoucích, rybek.
Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51161x