Ancistrus - chov
Před 10ti dny jsem přemístil sehraný párek z velké nádrže s různobarevným dnem 1-8mm, tedy více než hrubým, do malé nádržky se světlým křemičitým pískem. Dnes už mají nakladen hrozen jiker.

0 01.02.2011 10:56 Pavoukovec Může ancíkovi vadit změna dna? Přednali jsme totiž našeho ancíka z akvárka, ve kterém bylo tmavé dno do akvárka, kde je dno ze světlého křemičitého písku, zrnitost 2 a vypadá, že se mu to vůbec nelíbí. Jde jen o zvyk nebo bychom mu měli udělat třeba tmavý koutek, ve kterém by byl spokojenější?
dával jsem syrovou, ale trvá, než z ní něco užerou...
Dali jsme okurku na špejli , během chvilky si jí ancíci našli

a začli hezky od prostředka

Zítra odpoledne vyndáme a zkusíme jinou zeleninu, třeba bramboru. Jen se chci zeptat syrovou, nebo vařenou? Díky za odpovědi
Nebo to ještě vylepšit tím, že se okrájí slupka a nevyndává se vůbec nic. Co znezchlamstnou držkolezci, tak o to se postarají šneci.

Proč si máčet ruku.

Nebo taky, stačí okurky zalít horkou vodou jako čaj, např. dvě kolečka v hrnku, buďto vodou z rychlovarky, připadně to projet mikrovlnkou do bodu varu, okurky pak krásně změknou, a klesají ke dnu samy, ancík si je najde kdekoliv, pak je stačí další den vyndat.

Jak říkám, úplně bych je tím necpal, prostě to střídat, uvidíš, jak to budou přijímat, ale i kdyby to slupli rychle, prostřídal bych to něčím jiným...

Děkuji za radu a za ukázku,zkusím to také,ale na špejli,nevím,ale toho kovu se prostě bojím

Děkuju ti za názorné foto,zkusím to taky takhle a dám ti vědět,jak se to chytlo

A jak mi radíš,těm mým dvěma bude stačit jedno kolečko a když to zbaští,tak jim můžu zítra zas dát další kolečko

Jedná se o kovovou eloxovanou pletací jehlici. Používám ji už drahnou dobu a věř, na dění v nádrži nemá žádný vliv.
Jasné, zrovna teď jsem jim dal zase kousek a je jich tam na něm všech 10 z celého akva ..Ale přikláním se k tomu, nedávat kov do akva..nevím teda, jestli je ta jehlice kovová. Špejle mi přijde blíž přírodě

Samozřejmě jsem třeba slyšel o tom, dávat rezavé hřebíky do dna kytkám, ale mám z toho všeho respekt...

špejli mám na jednom konci omotanou drátkem (ten do vody nezasahuje)a na druhý připíchnu okurek. No, pokud by si toho nevyšimli, tak bych to vyhodil tak 2-3 den. Pokud by na tom pracovali, tak bych jim to nechal klidně déle. Ale zase dávat pozor, aby tu okurku neměli často...řeší se pak množství dusitanů v zelenině přes zimu, takže jim dávám jen jako zpestření. Jablko jen olezli a do brambory (je tvrdá) se jim taky moc nechtělo, takže spíš jen okurek, mr. špenát (v létě čerstvý ze zahrádky) a salát. Jinak jsem viděl, že se krmí i cuketou, tak to chci v létě zkusit. No a pak jim teď dávám mr. patentky a ty Dajana tablety (údajně v nich mají být i nějací mořští korýšci) a ty teda taky požerou, ale trvá to, tableta dosti drží pohromadě. Ptal jsem se i na jiné výrobce, ale cena teda vysoká...
A můžeš mi,prosím,poradit jak jim to mám připevnit,aby to nevyplavalo?Rozhodně do tý okurky nechci dávat žádnej kov!A jak jim to necháváš dlouho?Bude taky trvat,než si toho všimnou...
špíz bych jim nedělal, to by mohlo dopadnout hodně špatně. Počítej s tím, že pokud máš 2ks, tak jim bohatě bude stačit malý kolečko okurky. Když toho dáš hodně, začne to kazit vodu...

Zdravím,tak jsem pročetla diskusi o ancících a běžím do krámu pro okurku

Mám dva ancíky a zkoušela jsem ji jim dát,ale pořád mi vyplavávala i když jsem ji různě zkoušela upevnit pod kamínek.Tak to zkusím s tou špejlí

Jen pořád přemýšlím,jestli mám začít jen s okurkou,nebo jim rovnou udělat špíz třeba ještě s bramborou a jablíčkem,ať si sami vyberou...Zkoušela jsem i tablety od Dajány,ale toho si ani nevšimli a nakonec přišly k duhu mečovkám a pavčákům,kteří tabletky oďobávali tak dlouho,až je spořádali

Starší reakce
ano,měla jsem samce,ten nechtěl žádnou zeleninu,ani tabletky..živil se jen a jen na mém echinodoru.jiná ryba,jiné chutě...
ma niekto taku skusenost ako ja ze albinko mi vobec nezeria uhorku
Starší reakce
když se znelíbí, tak se myslím bude mít kde schovat,

tak akva je 140 l . Místo na chování, mno, dva kořeny, rozroslé anubysi, půlka květináče,
viz moje Rodičovské akva
rybicky.net/nadrze/10731 záleží hlavně na velikosti toho akvárka a na možnosti se schovat...
0 13.01.2011 16:11 Imi – Ancik plave do vyvrtky
Muj maly novy ancik plave do vyvrtky.Asi neni moc Ok.nevite co mu je
Mám jednoho obyč ancistruse (samici asi 7-8cm) a jednoho krun.brvonosého. Nejprve byli oba spolu, většinou na kořeni. Pak ten obyč. začal toho druhého pronásledovat. V současné době obyč obývá kořen a okolí a brvonosý filtr a zadní stěnu. už dlouho jsem ho jinde neviděla, i když nevím, jak to mají v noci. A ten obyč nyní začíná prohánět i ostatní ryby. Když hodím na dno tabletu, žádnou další rybu do její blízkosti nepustí a hlavně pancéřníčky prohání a útočí na ně. Když hodím dvě tablety, hlídá si jednu a čas od času zaběhne i k té druhé a odeže rybky. Je toto chování pro něj přirozené nebo je třeba stresovaný. Přemýšlím, že bych se ho zbavila, ráda bych, aby ten druhý měl také prostor k životu. Ještě podotknu, že toho obyč mám asi dva měsíce a do té doby žil v akva (asi 100l) v kanceláři s dalšími asi 4 ancíky. A tam se choval normálně, ostatně jako ti ostatní. Toho druhého mám skoro měsíc.
Starší reakce
Tvá opatření jsou dostatečná,jen Exit je zbytečný,není určen k předejití sekundárních problémů.
0 10.12.2010 11:30 sarlii – Re: Landvir
zbavit se jednoho určitě nechci, protože je mám asi 8 let

včera jsem jim přikoupil keramické kořeny a docela se uklidnili

jenom nevím jak předejít, aby se mu do rány něco dostalo ...týden má pořád odřenou kůži nebo spíš ty ostny

Ahoj, a nebo se jednoho zbavit

A v jak velké nádrži spolu žijí?Základem je hodně prostoru a hlavně úkrytů,aby každý mohl mít své teritorium.
0 10.12.2010 11:20 sarlii – Dominantní ancistrus
Ahoj, mám v akváriu 2 velké dominatní ancistruse ( samce cca. 12cm ) a teď se mi často perou o keramické trubky v nádrži ( zasekávají do sebe ostny, které mají z boku tlamy ). Jeden ancík už má uplně sedřené ostny na boku hlavy...Jak předejít třeba plísni, aby se mu nedostala do rány ?Zatím jsem tam preventivně nasypal sůl + mírnou dávku ESHY 2000 + EXIT
Starší reakce
ale oni maju tie skvrny stale fakt neviem co im vadi
takze to nemam riesit vsimol som si to po vymene vody a a trocha som odkaloval
Jsou to takzvané stresové skvrny - něco se jim nelíbí (třeba po odkalování jsou flekatí až hrůza

). Pokud jsou klidní, spokojení a nažraní, skvrny postupně mizí.
neviete co to znamena ked prisavniky maju take svetle skvrny na tele
0 27.11.2010 13:35 Filip – jak často krmit
jak často je mám krmit a jak střídat krmení?? dík
0 24.11.2010 20:51 anc zatím ho mají spíš jako sameček :-/
Na jejím přecpaném, kulatém bříšku.
0 24.11.2010 20:46 anc – ancistrus ..samičky
Dobře a poznám že ta samička ..je plná jiker??
To ti nikdo přesně neřekne. Další podmínkou je vhodné místo na kladení jiker a sameček, který dokáže "přesvědčit" samičku že je ten pravý a jikry ochrání.
0 24.11.2010 20:41 anc – ancistrus ..samičky
Dobře takže mám začít krmit i masovou stravou..Filé,patentky,plankton.. a za jak dlouho by mněli při dobré stravě být připravený ke tření??
Filé není k zahození

, patentky z vhodných zdrojů jsou v pohodě.
0 24.11.2010 20:37 anc – ancistrus ..samičky
Bude stačit třeba filé?? ..s patentkama ..není nějaká možnost že by se na ně mohla přenést nějaká nemoc??
Jenom vločkami a zeleným je nepřipravíš. Chce to i nějaké bílkoviny - patentky a pod. Jsou to všežravci.
0 24.11.2010 20:34 anc – ancistrus ..samičky
ano mám samce ..ale samičky se zdají být nepřipravený k výtěru..mám je gold dají se u nich nějak poznat jikry?
0 24.11.2010 19:56 Anc – ancistrus ..samičky
chtěl bych se zeptat čím krmit ancistrusy aby se jim v bříšku vytvořili jikry ..zatím krmím přes týden vločkovým krmivem a přes výkend jim tam hodím nějakou tu zeleninu...samičky mají po stranách pár milimetrových vousků.... mám je už asi 2měsíc a pořád mi nepřibírají ... poraďte pls samičky kolem 7-8cm ..
Starší reakce
0 19.11.2010 13:41 Nelly – Re: romant
Tak jo

Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x