Ancistrus - chov
Když si pro ni přijedeš do Brna

Může se jednat i o albíny.
Pokud meli rodice nekoho z predku jinak barevneho, pak je to zcela normalni. Kdyz se snazi chovatel stabilizovat nejakou barevnou formu, dela to tak, ze z kazde generace dal a dal vybira ty spravne barevne, a to tak dlouho, az pocet potomku jinak zbarvenych dostane na uplne minimum - stejne se ale obcas objevi. A druha vec je, ze priroda zkousi ruzne moznosti, a tak se obcas objevi jedinec, ktery je v necem jiny.
mám ve vrhu obyčejného ancistruse, rodiče jsou oba černí , ale v tom vrhu jsou tři mládata ( už mají 1,5cm) bílá a jedno je průhledné , že jsou mu vidět orgány, ale jsou v pořádku a myslím že nemají žádnou vadu až na tu barvu
je to normální?
Starší reakce
0 05.04.2011 23:23 ladis Cus nemate nekdo samici ancaka aspon 10 cm velkou sikla by se mi dik
Starší reakce
Ahojte chci se zeptat chtěl bych pořídit k prckům terčovců 2-3ks ancistrusů...Ale jak známo anci rádi dřevo na hlodáni to jim samozřejmě do akva cpát nebudu ale nenahrádí to když budou ohlodávat listy mandlovníku...Dávám prckům do akvárka 2,5 listu mandlu a myslím že by jim to mohlo stačit...Ale já přes krunýřovce nejsem takže si nechám poradit...
Starší reakce
Přesně tak to určitě nedělej počkal bych než by měli min 3 cm
Cau.To urcite nedelej.Je to strasne brzy.Ja osobne bych je driv jak ve 3 mesicich pryc nedaval
Starší reakce
Třou se jak se jim zlíbí, maximálně se to dá poznat podle toho, jak má samička velké břicho, ale ani to není jistota jak jsem zjistil z vlastní zkušenosti

jestli maji 2 cm tak nepoznas nic takovich mam 10 taky cekam abych vedel kolik mam samicek a samcu
zalezi jak je mas velky ja mam taky ancaky maji oklo 5 cm a ted poznam kolik mam samcu protoze jednomu uz rostou rohy
Sameček (dospělý) má vždy své rozlišovací pohlavní znaky, tedy "vousy" kolem celé papule. Ancistrusi se množí až od určitého stupně dospělosti, většinou to jsou rok a více staré rybky.
ladis: najdi si vlákno Ancistrus "odchov", tam se dočteš vše potřebné.
dik chtel bych si odchovat svoje
Se zkus opatrně mrknout jestli tam něco má, vyklubou se tak do 5ti dnů a rozplavou za další týden až dva

ja jsem prave pred tydnem koupil ty samicky tak nevim a za jak dlouho sa vyklubou a rozplavou
Třeba tam už něco má

A jinak se třou jak se jim chce, to asi jentak nepoznáš

0 19.03.2011 21:18 ladis Dobrej chci se zeptat jak poznam ze se budou ancaci trit mam 3 samce a asi 4 samicky a ten jeden nejvetsi samec si porad hlida baracek a chova se uplne jinak nez predtim
Starší reakce
0 02.03.2011 19:55 Hans – Ancistrus
Zdravim,nevíte někdo jakého prúměrného věku se dožívá druh Ancistrus ? díky za odpovědi
Starší reakce
0 26.02.2011 16:33 Wanna – Re: Yirka
Jojo byl to dar. Co se dá dělat. Každopádně tam nechám jen toho jednoho a uvidíme.
1 cm ancistrusek je tak maximálně týden po vykulení a s bídou rozplaván. Tomu by bylo lépe s rodičem v nádrži kde by našel něco k snědku a v původní vodě. Porodejní velikost těchto rybek je tak od 3,5 cm, takže jestli to byl nákup tak nebyl moc fér, jestli dar, tak danajský. Ten malý na 100% uhynul.
0 26.02.2011 16:24 Wanna – Re: romant
Tak to je fajn. Díky.

Upřímě řečeno, na to 54 litrový akvárko je to tak akorát.

0 26.02.2011 16:03 Wanna – Re: romant
No já si to původně taky myslel, ale radši se zeptám. no je to škoda. Každopadně díky. A myslíte že když zůstane sám bude to takový problem? Myslím že je to samice
Podle mě je to tak, že jeden uhynul a ten druhý ho jako mrtvýho odstraňuje z nádrže.
0 26.02.2011 15:54 Wanna – Papaní
Měl jsem v AQ 2x obyč. ancistrus jeden asi 3cm a druhý necelí 1cm. Dneska přijdu a koukam a velkej ožírá toho malýho. Nevíte někdo proč ho sežral? nebo není spíš možný že malej to zakáp a ten velej ho potom sežal.
Najdi si téma Ancistrus odchov, máš tam vše (několikrát) popsáno.
0 26.02.2011 10:12 ladis Jak velke musi byt ancaci aby mi dali mlade a muzu tam mit i dalsi ancaky
0 25.02.2011 20:59 Silurus – Re: romant
to by bylo super

Jestli nejsou zašitý v nějaký jeskyňce a nepracují na potomstvu.

0 25.02.2011 19:38 Silurus – Re: sustik
No jo,ale oni se mi tam producírovali po skle i ve dne a tři dny nic

0 25.02.2011 19:15 sustik – Re: Silurus
budou tam někde schovaný,neboj,,jsou aktivní převážně v noci
0 25.02.2011 18:35 Silurus – Ancistrus
Mám v AQ teda doufám,že ještě mám již 3 měsíce dva ancíky.Ovšem naposledy jsem je viděl před pár dny.Prostě jsou pryč.AQ mám 54l tak bych je musel někdo vidět

.Ani mrtvolky se nikde neobjevily.Nemohly je sežrat dvě Helenky už dlouho neměly šnečky.
Starší reakce
Ten problém nebude v počtu kusů, ale v tom, že je to těmto rybám vlastní, že jim rostlinky, zejména echinodory chutnají.
0 10.02.2011 19:57 jojo90 – ancitrusi
Prosim vas o radu koli muzu mit ancitrusu v akvarii o objemu 350litru ted jich tam mam 10kusu a likviduji mi rostlinky a to jim davam i okurku a salat.
Starší reakce
Mám jich spoustu, dost se přemnožují. Škoda že bydlíš tak daleko. Nepojedeš do Brna na burzu?
0 03.02.2011 23:52 ladis – Ancistrus
Nema tady nekdo mlady antaky par by se mi jich siklo
0 02.02.2011 22:31 Lada – Re: alfik1
Tak jak se domluvime
0 02.02.2011 21:40 Lada – Re: Lada
a za kolik budou a jake mnostvi si muzu vzit
0 01.02.2011 18:48 sandrus944 – Re: xx
diky moc a ano ten vacsi je liposarcus pardali
0 01.02.2011 18:24 xx – Re: sandrus944
To menší je Ancistrus sp. a to větší je asi L. pardalis (chtělo by to fotku z boku).
0 01.02.2011 18:00 sandrus944 – Pomožte mi zistiť druh ancitrusa

Potrebovala by som zistiť presný druh ancitrusa na fotografii (vpravo ten menši), pretože chceme k nemu samčeka.
0 01.02.2011 17:34 Lada – Re: alfik1
Dobrej to by bylo super vcera jsem nasel samicku mrtvou tady mate meho mejla mailto:pokryvaclada@seznam.cz
0 01.02.2011 15:23 alfik1 – Re: Lada
jestli ještě chceš nějake ancaky tak se můžem domluvit
Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x