Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mražené krmivo

NápovědaFórum » Krmení » Neživé krmení 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Mražené krmivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2020 21:36 Muž vlka [3521] Re: Roger
Čauky, když večer zbyde, tak ho dej znovu na mrazák...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2020 20:58 Muž Roger [1876] – Lednice
Ahoj, jak dlouho vydrží krmivo po rozmrazení ok? Myslím tím, když večer zbyde tak jestli to mohu dát do lednice a dokrmit následující ráno nebo večer. Díky za odpověď :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 19:46 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: RAP
ano kupuji za 50kč to mám na celý měsíc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 19:44 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: dudak
Však jasný, není to na neustálé krmení. Krmím hlavně kvalitními granulemi a tímto pouze zpestřuji stravu 3x do týdne. Každý má svojí hlavu tak ví jak krmit :-)
Edit: Žížaly mám strach dávat flowerhornům :-) Když jsem měl obyčejné cichlidy jezdil jsem kopat k bábě na zahradu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   06.08.2020 19:41 Muž dudak [1895] Re: miloš
Ty pytlíčky jsou jen předražená voda. Navíc ohledně přenosu nějakejch breberek tam tomu nic nebrání, ten živnej roztok to nesterilizuje. Neříkám tím občas trochu nezpestřit, občas se dají v těch pytlíkách sehnat i krevetky, živá dospělá artemie, nebo žížalice. Ale rozhodně se tím nedá krmit stále, to bych se nedoplatil.
Edit: Nebo žížaly od grygery, případně nakopat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 19:39 Muž RAP [1682] Re: miloš
No a moučné červy taky kupuješ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.08.2020 19:35 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: silviebaris
To je pro moje ryby moc drobné. Už pomalu přecházím na větší stravu(moučné červy) a větší hikary granule. Ti moji prckové už mají okolo 18 cm ale pro menší ryby určitě dobré. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.08.2020 19:31 Silviebaris Re: miloš
Ono je možností spoustu,co takový grindal,roupice,nebo mikry... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 19:25 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: afc1886
Dej si za pravdu komu chceš. Bydlím v bytovce nemám jinačí možnost a jsem s touhle potravou spokojenej. Navíc rozhodně lepší než mražená z obchodu, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 18:29 R Muž afc1886 [15403] Re: miloš
miloš napsal: radši si zaplatím a vím že mám dobrou a zdravou stravu.
Tady dávám za pravdu Silvě, aby jsi se s tou dobrou a zdravou stravou jednou nespálil. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 17:53 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: silviebaris
Paní já tady nebudu běhat a někde to lovit a strachovat se jestli moje ryby něco chytnou nebo ne. Nemám ryby za stovku ale za několik tisíc. Radši si zaplatím a vím že mám dobrou a zdravou stravu. Navíc Kawa musí uznat sám co je pro něj praktické :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.08.2020 17:48 Silviebaris Re: miloš
Fotka k příspěvku A co tak si nalovit svoje..živý...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 17:41 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: silviebaris
Mají 2 gramáže. Vetší a menší. 2 ty malé v pohodě nakrmí 10 cichlid o velikosti 13 cm mám vyzkoušeno. Malý sáček 45 ml 15 kč, 5 sáčků x 45 ml za 59 kč,velký sáček 90 ml 25 kč,5x90 ml 99 kč když chci pro ryby takovou dobrotu peníze neřeším. Kupuji to 1 za měsíc 20 malých sáčku a v pohodě to vystačí. Nedávám to furt a mixuji to z dalšími druhy krmiv at si ryby pošmáknou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.08.2020 17:18 Silviebaris Re: miloš
A kolik ten několika mililitrový sáček stojí? Já ho kupuju za 7kč... Třeba takovej Kawa chová skaláry. Kolik by těch sáčků musel nasypat do akvária, aby je nakrmil? To je absolutně nepraktický, pro těch mých 14 rybek ten saček třeba stačí.... Jinak je lepší už brát větší gramáž, než ty malý sačky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 17:10 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: silviebaris
Přímo invital to má u toho napsané, že živé krmivo mají na skladě maximalně týden. Celkově to v tom sáčku vydrží 4 týdny. Kupuji už přes rok a spokojenost. Z jiného obchodu bych neobjednával. S němi mám dobrou zkušenost ;-) Zamražovat taky možnost a máte jistotu než z obchodu ty mražený srajdy a nevíte kolikrát se jim to rozmrazilo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 17:07 Silviebaris Re: miloš
Na internetu bych to určitě nekupovala. Prodávaj to skoro v každý kamenný prodejně a specialně tyhle já propláchnu a zamražuju. Nevíš, jak dlouho to v tý lednici maj... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 16:59 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: Kawa
Pokud budeš objednávat, snaž se to co nejdřív dát do ledničky. Ted jak budou ty vedra bůh ví kde to přepravní společnost skladuje. Pokud nebudeš stíhat to zkrmit zkaženej sáček poznáš, že ten živný roztok je bílý jak mléko. Dobrej sáček je průhlednej a živnej roztok je pěkně čistej. Kup jemné sítko přes který ten sáček přecedíš a můžeš podávat rybám. Uvidíš jak se po tom pohrnou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 16:41 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: miloš
Díky za radu. Mrknu na to. Jinak děkuji všem za reakce. pivo Ať vam to plave chlapi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.08.2020 16:36 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: Kawa
Čau na mražený patentky se vybodni zkoušel jsem hodně značek ale v každým je ta patentka zmražená z ňákým bordelem a pak to přebírej. rozzureny Co se mi osvědčilo jsou živé patentky z invitalu i koretry. Krmím přes rok a paráda. Navíc nehrozí riziko nemoci protože to mají v živném roztoku a v sáčku v ledničce to vydrží 3 týdny. Fakt spokojenost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 16:35 Muž Roger [1876] Re: RAP
U mě se můžou umlátit všechny ryby, stejně tak po černým komárovi, vlastně po všem až na dafnie, ty chutnají jen Garram ostatní je moc nemusí
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.08.2020 16:12 Muž RAP [1682] Re: Kawa
Mně patentku ryby skoro nežerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 15:23 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: NHKG
Protože chci porovnat kvalitu. Měl jsem nemocné ryby a podezření mám právě na patentky z burzy. Tam už je opravdu nekoupím. Ať se s nima jdou třeba vyfotit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 15:18 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Kawa
Aha, sorry. Nevšiml jsem si. To svinstvo už nekupuju ani živé. Proč chceš zrovna patantky? coze
Poláci je mají v půl kilovce taky, kvalita bývala lepší jak běžný blistr, ale pořád je to patentka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 14:52 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: NHKG
Jasně palec . Já se ale pzal na kvalitní patentky? S Artemií a koretrou nemám problem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 13:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Kawa
Já kupuju na Ostravské burze od Poláků půl kilová balení artemie a koretry a kvalita mi prijde dobrá. Nedá se to srovnat s blistry. A mají to i dobře zmražené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 13:32 Muž Tojsouvěci [4110] - Kytky s čudlamaRe: Roger
shop.aquamaster.cz/… . Polští dodavatelé jsou sice také v seznamu,ale jedná se o kontrolované průmyslové chovy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 11:22 Muž Roger [1876] Re: Kawa
No mě je to jasný, jen jsem chtěl říct že tento výrobce je ok, akorát abych to koupil tak ujedu celkem 140km, jelikož v okolí mají Petrauqa a Auqamaster, když se jich ptám proč neberou zooshatz tak mi odpoví že to mívali ale lidi kvůli ceně to nekupovali, tak berou levnější. Tak je mi to kolikrát řečeno. Ale raději si proto dojedu, klasické zverimexi kde jsem kupoval dříve to sotva zmrazí, když mi to dali tak než jsem vylezl z krámu tak z toho začala kapat pomalu voda, v Mělníku na mrazáku nešetří,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 11:15 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: Roger
No jasně. Kdybych tam bydlel tak se neptám. Jen z Ov do Mělníka trochu zajížďka :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 11:12 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: LiborSprysl
Ano to vím. Jen kvalita zpracování je podle více lidí mnohem lepší. Tak to chci porovnat a vyzkoušet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 11:11 Muž Roger [1876] Re: Filip58
Já už kupuji jen zooshatz nebo jak se to píše, sice mi přijde že aquamaster apod.. jsou stejný, ale doteď jsem neměl problém. U nás v okolí se neprodává tak jednou za čas jedu cca 70km do Mělníka a nakoupím větší množství. Patentky vypadají od nich v pohodě, ještě jsem neměl problém, občas vezmu v té prodejně větší plato 9d p. Grýgery které tam také prodávají a taky v pohodě
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 10:47 Muž LiborSprysl [9015] Re: Kawa
Asi vás překvapím, když vám řeknu, že poptávané jsou také z Polska, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2020 09:56 Muž Kawasaki [2998] - Amerika
Nevíte někdo kde v Ostravě seženu mražené patentky od firmy Aquamaster nebo Petra Aqua.? Ten kentus z Polska už nechci doma vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.08.2020 21:19 Muž Hopri [517] Re: Filip58
Mám stejnou zkušenost, je to takový divný mléčný sliz, který po nakrmení musím odlovovat. Také přecházím na cyklop apod. ... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.08.2020 21:07 Muž Filip58 [17]
Poslední dobou mám špatnou zkušenost s mraženýma patentkama. Koupil jsem balení od dvou výrobců a v obou jsou takové bílé chomáče, nemají ani tvar jako patentka, spíš takové chmýří nebo jak to nazvat. Netuším, co to je, ale raději už dávám jen artemii, koretru, dafnie a cyklop.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.08.2020 19:23 Muž Daben [120] - CichlidyRe: vlka
vlka napsal: mražené Nitěnky jsou pěknej humus, kterej akorát zaneřádí AQ. Jako nitěnky a patentka mi nesmějí do bráku ne : :-D pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2020 19:16 Muž Daben [120] - CichlidyRe: visek
Já kupoval půlkilovky mráža na Akvarijních trzích v Mostě,no ale teď to bylo v pr..li,a bůh ví jak to bude dál,furt ty jejich opatření ne Zkusim p.Grýgeru,jak psal Jarry níže. X-) pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.08.2020 19:13 Muž vlka [3521] Re: visek
Ne každej má možnost koupit ve svém okolí živé krmení. A zdá se mi, že např. kupované mražené Nitěnky jsou pěknej humus, kterej akorát zaneřádí AQ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2020 18:35 Muž visek [76] - Tetry
Ja si jezdim do Jirkova u Chomutova. Tam si nakoupim dobre a levne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2020 18:07 Muž Daben [120] - CichlidyRe: vlka
Super,taky furt spekuluju jak a co se živým krmivem.No občas nalovím komáří larvy v sudu u kámoše na zahrdě,ale to je tak vše. :-D pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.08.2020 17:50 Muž vlka [3521] – ...Artemie...
Fotka k příspěvku Hezké tropické odpoledne, slušný přebytek z první dávky líhnutí skončil v mrazáku.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 13:53 Muž Roger [1876] Re: Jarry
Super, díky za tip, jsem ani netušil že někdo takto jezdí , mrknu na odkaz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   30.04.2020 12:53 Muž Jarry [1440] Re: Roger
Každé 4 týdny v pátek jezdí k Makru v Trmicích pan Grýgera ( www.nakrmryby.cz ) s mraženým i živým, jen je potřeba to 1-2 dny dopředu telefonicky objednat. Jestli dobře počítám, měl by jet příště 15.5.
Zároveň potvrzuju, že v množství rozmraženého krmení v blistrech a těch půlkilových baleních (je to skladná placka v zip sáčku, např. 500g mražené Artemie stojí mám dojem kolem 80Kč) je obrovský rozdíl, koncem roku nebyly 500g Artemie, tak jsem musel vzít pár blistrů a bylo to utrpení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 11:00 Muž Roger [1876] Re: Papik
Vím že živé prodávají v XXXl v Ústí, a v Teplicích u Červeného Kostela v Unidoo zoo taky něco má. V XXXl jeem kupoval netuším co, už nevím, na zkoušku, ale moc ekonomický to nebylo, když jsem ten jeden sáček hodil do bazénu tak se po tom zaprášilo a přišlo mi, že toho bylo dost málo
Edit: byla to koretra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 10:46 Muž Papik [622] – Blistry
Přesně tak, v malých blistrech je spousta vody. Když jsou delší dobu v mrazáku, tak je na nich až vyloženě tlustá vrstva "sněhu". Ale s prťavým nebo narvaným mrazákem a s minimem živočichů, kdy blistr vydrží přes čtvrt roku je to asi nejschůdnější řešení. S pořádným propláchnutím.

Rogere pak prosím napiš, jak jsi se živým krmivem v okolí pochodil. Taky bych si případně zkusil namrazit, jak psal Anthrax. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 09:05 R Muž vaclav [15014] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Roger
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Chce to síťku, tyč na malování a sítka a vyrazit a hledat ve svém okolí louži kde nejsou ryby. :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 08:58 R Muž Anthrax [5065] Re: Roger
Zrovna na ty komáří larvy člověk nemusí být expert. Chytám je v sudu na dešťovku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 08:29 Muž Roger [1876] Re: Anthrax
Rozumím, jak se mi uvolní blistr vyzkouším si to, když je prázdných polí moc odstřihnu je a vyhodím, akorát živé prodávají u nás dvě akvaristiky, v jakých si sáčcích v tekutině, netuším jaká je to kvalita, spíš mám obavu abych nenadělal paseku, ale pokusy mám rád, pro zajímavost to zkusím, zkusím zjistit kde v okolí ústeckého kraje sehnat kvalitní živé. Chytat chodit nebudu, bůh ví co bych ve finále přitáhl, takový odborník nejsem abych to poznal smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.04.2020 07:51 R Muž Anthrax [5065] Re: Roger
Něco lovím, pro něco chodím do jedné místní odchovny. Nebo z burzy jsem párkrát živé bral.
Dělám to jak píšeš, žádná věda. :-) Naplnit si to můžeš podle tvé krmné dávky. Nemusí to být zrovna do půlky. Můj mrazák má - 22 °C. Po rozražení vypadají stejně, jako když je dávám do mrazáku. :-)

Edit: Mrazím si koretry, černého komára, patentky a vodní blechy. Blistry taky kupuju a používám. Ale když je ta možnost mít něco kvalitnějšího... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 07:41 Muž Roger [1876] Re: Anthrax
To mě ani nenapadlo, musel bych pátrat kde se u nás v okolí prodává živé krmení abych to mohl pak zamrazit. To stačí živé dát do těch blistrů jak píšeš naplnit do půlky a strčit do mrazáku? Mrazák jede na tuším -18st to stačí na rychlé zmrazení? To živé kupuješ běžně v akvaristice? Tam rozdíl v k kvalitě není? Krmím vším možným, dost černý komáry, patentky, cycklop, myssis, dafnie i koretry
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2020 07:26 Muž RAP [1682] Re: vaclav
Máš jich víc než já a vyplatilo by se to i tobě.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 25 26

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 34013x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4971-mrazene-krmivo?od=51